Монітор з ок кольорами для роботи

Мониторы и другие устройства отображения информации
Автор
Повідомлення
Filya12
Member

Повідомлення

Добрий день!
Прошу поради у пошуку монітору
Працюю з графікою, але не колорист.
Залізо думаю потягне: 4090, ryzen 5950х

Зараз 32’ Samsung S32D850T (https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... d85ktsnci/). Погана кольоропередача: сині відтінки майже не помітні, на dell видно. Але більша діагональ і кращі чорні.

Також є дідусь Dell u2711b (https://hotline.ua/ua/computer-monitory/dell-u2711/). Краще кольори, ніж на самсунг, але маленька діагональ, поганий контраст як на сьогодні, світлі чорні.
Головна проблема, що мій самсунг спотворює кольори, тому не впевнений, що бачу їх, що критично для роботи. Не треба суперточних кольорів, як на топових моніторах (платити 100 тисяч не готовий за 32 дюйми), але хоча б не як на дашманському ігровому. Щось з ним не так.

Бюджет до 70 тисяч, але трохи не впевнений, що мені потрібно, і ща що є сенс переплачувати.
Дігональ від 32 до 48
Що не підходить: ultrawide. Формат не розумію, не вистачає висоти для роботи

Варіанти:
1 телевізор 48 https://hotline.ua/ua/av-televizory/lg-oled48c2/
В мене великий стіл, тому 48 поміститься, і в магазині непогано виглядає. Але як в телевізорах з кольоропередачею не розумію, ніколи не використовував. І є певні недоліки, на кшталт динамічної підсвітки. Можливо вийде відключити, може ні

2
Другий варіант все ж таки взяти монітор, але тут не розбираюсь взагалі.
Хочеться звичайно і 144 гц, і hdr, і кольоропередачу. Але чи може бути такий варіант, не розумію.
Іноді граю в ігри, дивлюся фільми. Якщо монітор буде трохи витягшнутого формату, навіть краще для фільмів, але не ультра.
Alex+
Member

Повідомлення

Filya12: 19.06.2023 12:26Не треба суперточних кольорів,
те що ви написали вже є показником високих вимог:
Filya12: 19.06.2023 12:26Погана кольоропередача: сині відтінки майже не помітні
Filya12: 19.06.2023 12:26 Краще кольори, ніж на самсунг, але маленька діагональ, поганий контраст як на сьогодні, світлі чорні
Я ви собі уявляєте вибір монітора по форуму, коли такі високі вимоги до картинки? Це як вибір навушників або колонок - всліпу по чужим відгукам ніяк не можна
Filya12
Member

Повідомлення

Alex+
Повинні бути певні технічні описи.
Далеко не ві дизайнери працюють з топовими моніторами.
Якщо працюють для друку чи з фото, там треба виключна якість, але це не мій випадок. Мені треба щось помірне, чи принаймні не топове, як монітори apple за 6 тисяч.
Якість матриць покращується з часом, і якщо раніше тільки dell були якісними, то зараз вже багато якісних моніторів. Інша справа, що планка якості зростає, і те, що було добре 10-15 років тому, зараз вже посередньо (1440р, IPS 60 hz).
Просто зараз не має можливості десь подивитись монітори, їх просто нема на стендах. Тому може хтось має досвід власноруч
SergN
Member

Повідомлення

Filya12: 19.06.2023 12:38Просто зараз не має можливості десь подивитись монітори, їх просто нема на стендах.
Купити те, що теоретично чи хоч по оглядах/рейтингах спеціалізованих агенцій підходить, а вдома вже перевірити своїми очима, не знімаючи наклейок. Щоб була змога повернути в правильному стані (а значить, брати офіційний в великій мережі, які до повернення ставляться простіше).
Alex+
Member

Повідомлення

Filya12: 19.06.2023 12:38Тому може хтось має досвід власноруч
тоді морально підготуйтесь, що вас може не влаштувати запропонована модель, коли подивитесь на неї на власні очі.
Filya12: 19.06.2023 12:26Бюджет до 70 тисяч
Це ви таку планку для "не топових" моніторів вибрали? :eek: За таку суму навіть професійні Ейзо вже можна розглядати
Dremjke
Member

Повідомлення

С бюджетом до 70 тысяч - это уже всякие новомодные OLEDы.
ervin
Member

Повідомлення

Filya12
Вам дорога в болото оглядів і спеціалізованих форумів( Монітор і звук це те шо вибирати найскладніше як на мене.
Я маю можливість за дешево ось таке притягнути з Америки https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/s3221qs, розумію що картинка буде значно краще мого старого одісея, але що 4к, що 32" мені наче і не дуже то й потрібні, а от 144гц мене радує. Кароч історія про їжачків і кактуси...
Shpoker
Member

Повідомлення

Filya12
так а калибратором вытащить цвета правильные не вариант?
Filya12
Member

Повідомлення

Дякую за відповіді! Так, розумію, що цифри одне, в житті не завжди все так просто. Зі звуком теж згоден, тільки слухати, був дуже здивований, коли почув різні девайси однієї цінової катеогорії.

.Dremjke
С бюджетом до 70 тысяч - это уже всякие новомодные OLEDы
А що скажете на рахунок олед телевізора https://hotline.ua/ua/av-televizory/lg-oled48c2/? Деякі беруть, але не розумію, що в них з кольорами

Отправлено спустя 51 секунду:
Shpoker
так а калибратором вытащить цвета правильные не вариант?
Якщо є що витягувати. Якщо матриця посередня, то там нема запасу кольорів, як зараз з моїм гнусмасом
Shpoker
Member

Повідомлення

Filya12: 19.06.2023 13:05Якщо є що витягувати. Якщо матриця посередня, то там нема запасу кольорів, як зараз з моїм гнусмасом
у самсов есть приблуда в настройках, называется hdmi black level помоему, и по умолчанию она low и реально убивает собой часть оттенков, проверил бы
SergN
Member

Повідомлення

Filya12
Якщо ставка насамперед на кольори, то дивитися насамперед на те, що заявляється в цій частині характеристик. Можливо, за бажанням взяти високочастотний монік не ганятися. Ну і рекомендую не повторювати помилку з VA, як було з Самсунгом, а брати на IPS.
Просто, як приклад:
https://www.dell.com/en-ie/shop/dell-ul ... ccessories
Colour Gamut 100% Rec 709, 100% sRGB, 98% DCI-P3
(хоча особисто мені всі монітори, які сильно вміють в розширений охват, не подобаються, доводиться зменшувати насиченість кольорів).
Filya12
Member

Повідомлення

Shpoker
у самсов есть приблуда в настройках, называется hdmi black level помоему, и по умолчанию она low и реально убивает собой часть оттенков, проверил бы
В мене такого немає, можливо на більш просунутих моделях. Це схоже бюджетний монік

SergN
Можливо, за бажанням взяти високочастотний монік не ганятися. Ну і рекомендую не повторювати помилку з VA, як було з Самсунгом, а брати на IPS.
Тобто олед телевізори все ж таки не підходять для роботи?
Як розумію, тоді буде все одно SDR 60hz. Якось сумно, 15 років пройшло, і досі те ж саме
ervin
Member

Повідомлення

Filya12
Олед як на мене занадто вирвиглазний. Для споживання контенту - топчик, але ось щодо коректності кольорів - є великі сумніви.
SergN
Member

Повідомлення

Filya12: 19.06.2023 13:24Як розумію, тоді буде все одно SDR 60hz. Якось сумно, 15 років пройшло, і досі те ж саме
Та ні, звичайно, що можна вибирати і серед 144Гц, просто вже обмежується коло претендентів під основну задачу, проте в вашому бюджеті їх вистачає.
Ось наприклад серед https://hotline.ua/ua/computer/monitory ... 60-665044/
є навіть і з такими заявленими характеристиками:
100% DCI-P3, 107% AdobeRGB
(але що там в реалі... :dontknow: )
Але це точно буде виглядати занадто перенасиченим кольорами порівняно зі старим Делл, якого вважаєте за точку відліку. Хоча, можливо, для роботи з кольором це більш підходить, водночас на своєму досвіді скажу, що в режимі використання "звичайний юзер" є велике бажання знизити навантаження кольорів на очі.
Filya12
Member

Повідомлення

ervin
В мене теж таке враження склалося про олед, хоча може це тому, що на виставкових стендах зроблено по максимуму усі кольори веселки.

SergN
Те, що бачив на стендах, занадто яскраво. Як воно в житті, не знаю, але зазвичай є налаштування кольору типа srgb, коли кольори більш помірні Хоча може це і нелогічно, і воно зменшує гаму
odessitmws
Member

Повідомлення

Filya12
олед отлично подойдет https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c2-oled
точность цветопередачи после калибровки около идеальная, ну и бесконечной контраст очень важен
ervin: 19.06.2023 13:33Олед як на мене занадто вирвиглазний.
да цветовой охват как и в проф мониках огромный но разве это вина оледа что дешман мониторы не могут отобразить цветастость и на их фоне олед выглядит слишком насыщенно если программная составляющая не учитывает цветовые профили?
ervin
Member

Повідомлення

odessitmws: 19.06.2023 15:39 Filya12
олед отлично подойдет https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c2-oled
точность цветопередачи после калибровки около идеальная, ну и бесконечной контраст очень важен
ervin: 19.06.2023 13:33Олед як на мене занадто вирвиглазний.
да цветовой охват как и в проф мониках огромный но разве это вина оледа что дешман мониторы не могут отобразить цветастость и на их фоне олед выглядит слишком насыщенно если программная составляющая не учитывает цветовые профили?
Може і так. Я зовсім трохи позиркав на Асусь ноути з оледом. То порівняно з моїм недешманьським DELL 15 9500 там кольори в базовому налаштуванні - мені здалися занадто.
Filya12
Member

Повідомлення

odessitmws
Якщо можна налаштувати, щоб були насичені та яскраві лише там, де потрібно, було б здорово. Найбільше, що здається перепоною, це що може бути динамічна зміна яскравості, не завжди можна відключити.
Думаю, треба взяти флешку з файлами, і подивитися в житті, а не рекламні роліки
odessitmws
Member

Повідомлення

Filya12: 19.06.2023 16:21щоб були насичені та яскраві лише там, де потрібно
по идее в настройках телека можно ограничить цвет. охват
Filya12: 19.06.2023 16:21це що може бути динамічна зміна яскравості
это вообще не проблема, олед (ну собственно как и все мониторы) нельзя ставить что бы на него попадали прямые солнечные лучи (шторы блэкаут в помощь) следовательно нету потребности выкручивать яркость соответственно не будет вмешиваться в яркость
Filya12
Member

Повідомлення

Я в темному приміщенні працюю завжди. Думаю треба подивитись. До речі, є монітор на такій матриці від асус, але коштує в 2 рази дорожче. Тому багато людей обирають цей тв для комп'ютера
Відповісти