Залишу тут пару абзаців про
ID-Cooling IS-55 Є МП Gigabyte Z590i Aorus Ultra.
Коли купував - покладав надії на Noctua NH-L12 який вже в мене був. Не доля - не став ні в якій орієнтації - всюди теплотрубками впирався.
Потім сталась ситуація, коли Z590i на деякий час стала в АТХ кейс під СО Prolimatech Megahalem.
Нарешті вдалось надибати ITX кейс, який більш-менш сподобався і питання кулеру стало дуже гостро.
Дивився я і на Alpenföhn Black Ridge, і на Jonsbo HX6200D, і на ID-Cooling IS-60.
Враховуючи опит з Noctua - виміряв усе вздовж та в поперек і з'ясував, що з низькою ОЗУ (до 34 мм) ідеально стане IS-55, який не так давно з'явився у продажу.
Спочатку думав взяти версію "white" з нікельованим (чи хромованим?) радіатором, але зупинив вентилятор з RGB. Тому взяв "black" з звичайним чорним вентилем.
Так до чого я так много буков написав - тепер можна трохи з Prolimatech Megahalem порівняти. На жаль порівняння у нуль не вийде, бо Prolima стояла, коли температура у домі була на три градуси нижча і вентилі різні стояли. Конфіг був такий:
МП Gigabyte Z590i Aorus Ultra з i5-11600. TDP всіх ядер, в обох випадках, обмежено у біос-і на 95%
СО
Prolimatech Megahalem з вентилем be quite! Silent Wings 2 PWM (max 1500 rpm) у закритому ATX кейсі.
Максимальна температура у Cinebench R23 становила 60 градусів при температурі у кімнаті 21 градус.
- спойлер

СО
ID-Cooling IS-55 з вентилем Noctua NF-F12 PWM (max 1500 rpm) у закритому ITX кейсі Jonsbo N1
Максимальна температура Cinebench R23 становила 69 градусів при температурі у кімнаті 24 градуси.
- спойлер

Знову таки, на жаль, температури VRM та чіпсету у ITX підросли на ті самі 7-8 градусів
Приблизні розміри (+/- 1мм) по нижньому профілю ID-Cooling IS-55
- спойлер

Зовніщній вигляд у кейсі:
- спойлер