Странные вопросы и точные ответы

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Artem_M
Member

Повідомлення

Всім привіт!
MB - MSI X470 GAMING PRO.
Чи буде працювати wi-fi карта , якщо її переставити із слоту PCIe x1 (жовтий) у слот PCIe x3 (рожевий)? При цьому у слоті м.2 (зелений) буде стояти м.2 диск.
спойлер
Зображення
Питання дурне, можна перевірити в ручну, але то потрібно розбирати комп)
Engineer_1988
Member

Повідомлення

Artem_M: 08.06.2023 10:39 Питання дурне, можна перевірити в ручну, але то потрібно розбирати комп)
а чому не повинно?
Artem_M
Member

Повідомлення

Engineer_1988: 08.06.2023 10:46
Artem_M: 08.06.2023 10:39 Питання дурне, можна перевірити в ручну, але то потрібно розбирати комп)
а чому не повинно?
Ну якщо вставити диск в зелений і карту в жовтий, то буде працювати лише диск.
Крім того рсеіХ1 та рсіеХ3 відрізняються за формою. А карта має конектор формату рсіеХ1.
Alex+
Member

Повідомлення

А так, в мануалі все розписано. Якщо ставите диск м2, то перестає працювати слот Е6 (самий нижній), Якщо ставите щось у слот Е4 - то карта в слоті Е1 буде працювати в х8 режимі.
https://ua.msi.com/Motherboard/X470-GAM ... cification

По механічній частині все відходить. Ставив у "великі" слоти і адаптери і звукові карти, все працювало і не кашляло.
Artem_M
Member

Повідомлення

спойлер
Alex+: 09.06.2023 10:15 А так, в мануалі все розписано. Якщо ставите диск м2, то перестає працювати слот Е6 (самий нижній), Якщо ставите щось у слот Е4 - то карта в слоті Е1 буде працювати в х8 режимі.
https://ua.msi.com/Motherboard/X470-GAM ... cification

По механічній частині все відходить. Ставив у "великі" слоти і адаптери і звукові карти, все працювало і не кашляло.
Дякую!
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Усім привіт!
Потрібна підказка.
Отже знайшов старий шуруповерт, в ньому здох акумулятор, фірма DWT, нові вийшли тіж самої моделі, роз'єми папа-мама зроблені навпаки.
Отже я розібрав старий акумулятор на 14.4в, купив 18650 елементи на 3500ма, по 3.7в в сумі виходить14.8в. Скрутив й склав усе правильно, заряджається (зарядка 18в 0.5а). Заряджав майже добу.
Але нічого не вийшло, не працює.

Вся проблема, в тому що в мене нема тестера щоб перевірити заряд в акумуляторах. Брав нові в магазині тут в Україні ЕВЕ.
Як мені зробити, щоб працювало?
Alex+
Member

Повідомлення

В шурупокрут треба високострумові батарейки, які, наприклад в електричних цигарках ставлять.
_clawfinger_: 12.06.2023 15:24Скрутив й склав усе правильно, заряджається (зарядка 18в 0.5а
а платку-контролер зарядки для 18650 поставити не забули? Чи напряму заряджаєте від рідної зарядки?
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Alex+: 12.06.2023 15:42а платку-контролер зарядки для 18650 поставити не забули? Чи напряму заряджаєте від рідної зарядки?
Напряму від зарядки, на ютубі дивився так працює.
Alex+: 12.06.2023 15:42В шурупокрут треба високострумові батарейки, які, наприклад в електричних цигарках ставлять.
Акумулятори струм 10а, хіба цього мало?
Alex+
Member

Повідомлення

Без платки можуть "бахнуть".
А струм, моєму спаркі не вистачає 30 амперних.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Alex+
Кепсько, а яку плату порадите з алі? Знаю їх там багато й різних, але не знаю яку саме треба?
Якби дали б посилання на конкретну модель, був би вдячним.
Alex+
Member

Повідомлення

Подивіться правильні відоси з переробки на літій, де не забувають про небезпеку користування літієм без захисту. Там зазвичай залишають посилання на деталі що використовували
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Alex+
:beer:
waryag
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 12.06.2023 15:45 Напряму від зарядки, на ютубі дивився так працює.
Якщо автор обережний - буде працювати. Але все ДУЖЕ чутливо до перезаряду/перерозряду.
_clawfinger_: 12.06.2023 15:45 Акумулятори струм 10а, хіба цього мало?
Мало. Рекомендують 20-30А, причому струм (внутрішній опір) стрімко падає (росте) з віком і циклами. Це якщо не враховувати ймовірність підробки.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

waryag: 14.06.2023 23:17Якщо автор обережний - буде працювати. Але все ДУЖЕ чутливо до перезаряду/перерозряду.
Саме так й радив автор на ютубі.
waryag: 14.06.2023 23:17Мало. Рекомендують 20-30А, причому струм (внутрішній опір) стрімко падає (росте) з віком і циклами. Це якщо не враховувати ймовірність підробки.
Дякую за інфу.
Поки що нема часу, але принаймні знатиму куди копати.
Отже варіантів 2, Купувати плату, або інші акумулятори ж більшим струмом.
Мені не для щоденного використання,валяється без діла, думав зроблю щоб працювало, річ в хазяйстві потрібна.
Alex+
Member

Повідомлення

Плата потрібна в любому випадку, хоч для високострумових, хоч для звичайних літіїв.
waryag
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 15.06.2023 11:58 Саме так й радив автор на ютубі.
Для ясності: один випадок глибокого перерозряду може вбити збірку, перезаряду - ще й викликати пожежу.
_clawfinger_: 12.06.2023 15:24 Вся проблема, в тому що в мене нема тестера щоб перевірити заряд в акумуляторах. Брав нові в магазині тут в Україні ЕВЕ.
Від виробника акуми йдуть напівзарядженими. Без мультиметра краще і не починати. Крім цього, акуми дуже не люблять нагрів, паяти треба дуже швидко і обережно, а краще - зварювати.
Engineer_1988
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 15.06.2023 11:58 Вся проблема, в тому що в мене нема тестера щоб перевірити заряд в акумуляторах. Брав нові в магазині тут в Україні ЕВЕ.
Необхідно мати для 18650 як мінімум Opus BT C3100 V2.2, https://bestbattery.com.ua/chargers/opus_bt_c3100 там є режим БЫСТРОГО ТЕСТА (QUICK TEST) ( опір дивиться). З цього завжди треба починати, з опору, а лише потім вкл відпов. режим.
Бо якщо гаплик акуму, а ти вкл ВОССТАНОВЛЕНИЕ (REFRESH ) отримаєшь настуне: елементи будуть гарячі, протече кислота і наї.. зарядку))), я вже через пройшов, бо просто дали акуми, неподивився, вкл зразу заряд і пішла кислота.. екрану гаплик, тепер чекаю єкран від китайця...
Ось інструкція https://needful.co.ua/image/catalog/pro ... -C3100.pdf

Тут на форумі є перевірена людина мною особисто, яка вже 2 десяток років праці, збирає акуми( на вело, мото, побутові тощо) і все що забажаєте, можу дати контакти, пишіть в ЛС
cpuboss
Member

Повідомлення

Здравствуйте, не підкажите , хочу зарееструвати продукт, на сайті аорус. Инвойс дейт. Поле. Там вказати, яку дату? Замовлення в интернет магазині, дату відправки товару мені, отримання, або ту що на чекові НП. :shuffle:
waryag
Member

Повідомлення

cpuboss
Ту, що на чеку магазину.
aboy
Junior

Повідомлення

IPTV порекомендуйте провайдера не дорогого
Відповісти