Останні статті і огляди
Новини
Не вимикається/перезавантажується ПК після додавання М2 ССД до вже функціонуючої системи
-
arme
Junior
Привіт всім!
Моя проблема: після додавання нового диска SSD M2 до моєї системи (його взято з ноутбука, OEM-варіант Samsung pm991) ПК перестав вимикатися і перезавантажуватися - екран монітора чорніє після виходу з профілю Windows але сам ПК продовжує працювати, всі вентилятори крутяться, світлодіодне підсвічування і т.д. Windows не перевстановлював - він встановлений на диск M2, який підключений до першого слоту, який працює безпосередньо з процесором.
Тільки довге натискання кнопки живлення допомагає. У чому може бути проблема? Чи потрібно щось доналаштувати в BIOS через зміну обладнання?
Специфікація:
CPU - AMD Ryzen 5 5600X
Motherboard - GIGABYTE B550 AORUS PRO AC
RAM - Crucial 32 GB DDR4 3200 MHz Ballistix White BL2K16G32C16U4W
GPU - GIGABYTE GeForce GTX 1070 G1 Gaming
Storage - Kingston FURY Renegade 1 TB + Hitachi Deskstar 5K3000 2 TB
PSU - SeaSonic SSP-750RT
Буду вдячний за Ваші поради!
Моя проблема: після додавання нового диска SSD M2 до моєї системи (його взято з ноутбука, OEM-варіант Samsung pm991) ПК перестав вимикатися і перезавантажуватися - екран монітора чорніє після виходу з профілю Windows але сам ПК продовжує працювати, всі вентилятори крутяться, світлодіодне підсвічування і т.д. Windows не перевстановлював - він встановлений на диск M2, який підключений до першого слоту, який працює безпосередньо з процесором.
Тільки довге натискання кнопки живлення допомагає. У чому може бути проблема? Чи потрібно щось доналаштувати в BIOS через зміну обладнання?
Специфікація:
CPU - AMD Ryzen 5 5600X
Motherboard - GIGABYTE B550 AORUS PRO AC
RAM - Crucial 32 GB DDR4 3200 MHz Ballistix White BL2K16G32C16U4W
GPU - GIGABYTE GeForce GTX 1070 G1 Gaming
Storage - Kingston FURY Renegade 1 TB + Hitachi Deskstar 5K3000 2 TB
PSU - SeaSonic SSP-750RT
Буду вдячний за Ваші поради!
-
incubus_388
Junior
Це як?) Тупо ссд з ноута переставив в ПК з віндою?arme: ↑ 12.06.2023 13:54 Windows не перевстановлював
-
Ortyomko
Member
arme
в біос перевірь що точно запускається зі старого диску
в біос перевірь що точно запускається зі старого диску
-
Alex+
Member
в системі його видно? працює нормально?arme: ↑ 12.06.2023 13:54Samsung pm991
Перекиньте необхідну інфу з нього, а сам диск перерозмітьте наново з видаленням всіх розділів та подальшим форматуванням
-
arme
Junior
incubus_388 Ні, не тупо. Він форматований і просто доданий як новий, чистий диск.
Ortyomko Система запускається нормально. Проблема лише з вимкненням. І так, пріоритет запуску наданий диску із системою
Alex+ Допоки я не оновив біос до останньої версії то його не було видно взагалі. Зараз працює і відображається.
Ortyomko Система запускається нормально. Проблема лише з вимкненням. І так, пріоритет запуску наданий диску із системою
Alex+ Допоки я не оновив біос до останньої версії то його не було видно взагалі. Зараз працює і відображається.
-
er[socrates]
Member
А системные разделы на диске форматированы?
-
arme
Junior
Спеціально записав на флешку образ для встановлення Win10. З його допомогою повидаляв всі розділи з диску після чого його закрив.er[socrates]: ↑ 12.06.2023 15:59 А системные разделы на диске форматированы?
-
er[socrates]
Member
поставьте acronis disk director или true image и дайте сюда скрин этого диска по разделам/заполненностиarme: ↑ 12.06.2023 16:28Спеціально записав на флешку образ для встановлення Win10. З його допомогою повидаляв всі розділи з диску після чого його закрив.er[socrates]: ↑ 12.06.2023 15:59 А системные разделы на диске форматированы?
Отправлено спустя 3 минуты 57 секунд:
Кстати, очень странно. А не пробовали до обновления биоса занимать второй м2 слот другим диском?arme: ↑ 12.06.2023 15:55 Alex+ Допоки я не оновив біос до останньої версії то його не було видно взагалі. Зараз працює і відображається.
Как вариант для поиска виновника: намутить другой м2 накопитель и потестить с ним во втором слоте.
-
XXXshadyXXX
Member
Эх АМУДЕ.... ![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
-
Alex+
Member
XXXshadyXXX
Або Самунг![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
arme
пробували місцями міняти диски?
Або Самунг
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
arme
пробували місцями міняти диски?
-
XXXshadyXXX
Member
Alex+
Так ему пришлось Биос обновить, что бы ссд увидела материнка. Ну це треш![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
Так ему пришлось Биос обновить, что бы ссд увидела материнка. Ну це треш
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
-
arme
Junior
Там немає розділів, диск зараз пустий. Я ж кажу - попередньо я видалив усі розділи з нього.
Мені здається що проблема десь в налаштуваннях біоса.
-
er[socrates]
Member
Ну, не знаю, не сталкивался. Тут вживую надо смотреть и пробовать подкидывать другие комплектующие для определения проблемы.arme: ↑ 12.06.2023 20:09Там немає розділів, диск зараз пустий. Я ж кажу - попередньо я видалив усі розділи з нього.
Мені здається що проблема десь в налаштуваннях біоса.
-
_nevermind
Member
Я так делал кстати, без танцев без бубнов 10тка сходу нормально работала.incubus_388: ↑ 12.06.2023 14:04Це як?) Тупо ссд з ноута переставив в ПК з віндою?arme: ↑ 12.06.2023 13:54 Windows не перевстановлював
-
ervin
Member
Швидке гугліньє виявило, що це стара проблема. Поки знайшов 2 рішення.
Якщо розмічали в GPT - спробуйте перерозмітити в MBR.
Або
Якщо розмічали в GPT - спробуйте перерозмітити в MBR.
Або
Go to computer managment (right click on "This PC" and then "Manage").
Under "Device Managment", search for "Intel(R) Management Engine Interface".
Right click on it > and then "Disable". Restart the PC afterwards.
I had this problem too (with Intel 535 SSD and WIN10), and this solved it.
It has no evident effect on performance so you don't need to worry about doing this.
-
incubus_388
Junior
та просто треба нормально вінду поставити, вінда ставилась на одному залізі, переставили на зовсім друге і дивуються чому не працює.
-
arme
Junior
ervin
Перше ніяких змін не принесло. Друге - відношення до моєї ситуації немає бо в мене платформа АМД.
Відправлено через 4 хвилини 20 секунд:
incubus_388
Я звісно спробую переставити систему бо все ж перехід з 10 до 11 міг залишити якісь косяки. Але коли я акронісом переніс розділ з системою зі старого сата ССД на новий М2 то ніяких проблем не виплило.
Перше ніяких змін не принесло. Друге - відношення до моєї ситуації немає бо в мене платформа АМД.
Відправлено через 4 хвилини 20 секунд:
incubus_388
Я звісно спробую переставити систему бо все ж перехід з 10 до 11 міг залишити якісь косяки. Але коли я акронісом переніс розділ з системою зі старого сата ССД на новий М2 то ніяких проблем не виплило.
-
XXXshadyXXX
Member
Это все приколы от АМУДЕ
-
DEVES
Member
Ставлю на амудешный проц ![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
-
arme
Junior
XXXshadyXXX
Чувак, тобі є що по темі сказати? Як ні то є десь більш благодатні теми для холіварів
Чувак, тобі є що по темі сказати? Як ні то є десь більш благодатні теми для холіварів