Новини
Останні статті і огляди
"десктопні" i9 11980HK, i7 12700H, i5 12500H
-
kot@work
Member
є думки?
Десь 10 років тому був напрямок "desknote" або ноути з десктопними камнями та взагалі без батарей. Я так зрозумів, що сабж - це навпаки. Мобільний камень + мобільний чіпсет + мобільний bios на десктопній матері. Не треба редагувати bios, робить пін-мод та інше - одразу придатне до використання рішення. Так, апгрейдопридатність - НОЛЬ. Так, материнки м'яко кажучи - не айс.
Але по прайс/перф це нібито новий "бест бай" ?
Десь 10 років тому був напрямок "desknote" або ноути з десктопними камнями та взагалі без батарей. Я так зрозумів, що сабж - це навпаки. Мобільний камень + мобільний чіпсет + мобільний bios на десктопній матері. Не треба редагувати bios, робить пін-мод та інше - одразу придатне до використання рішення. Так, апгрейдопридатність - НОЛЬ. Так, материнки м'яко кажучи - не айс.
Але по прайс/перф це нібито новий "бест бай" ?
-
Steelmax
Member
По прайс-перф все еще лучше купить мутанта с али и насадить его на любую дешевую совместимую мать, которую только можно раздобыть. Embedded явно путь в никуда как по апгрейдам, так и по перепродажам. И не дешево.
Отправлено спустя 38 минут :
Насчет хуананов с али с припаянным i7 12700H, i5 12500H, и т.д. - без разгона RAM, багами, хреновым IO и темпами под 100с... это конечно большая лотерея за 12к грн.
Отправлено спустя 38 минут :
Насчет хуананов с али с припаянным i7 12700H, i5 12500H, и т.д. - без разгона RAM, багами, хреновым IO и темпами под 100с... это конечно большая лотерея за 12к грн.
-
Alligator
Member
у кожному другому магазині i5-11400f коштує 5к ось зараз, якщо заказувати через інтернет то 4.5к грн, якщо пошукати на форумі варіанти то можно ще пятихатку за трохи бувше вживане...kot@work: ↑ 06.06.2023 11:40є думки?
у мене самого Huananzh, Huanan більше п'яти років, але на той момент це реально давало гарну продуктивність за копійки.
З того часу через руки для особистого використання пройшли без грошових вкладаннь пк з Ryzen 5 1600, i3-10100, i5-10400, зараз i5-11400 які банально вставив у ПК і забув. Я дійно не бачу сенсу у цих гібридах на даний момент.
-
Mad Dog
Member
На фоні дуже позитивного досвіду використання серверу на хетзнері з i5-13500 та ноута Acer Swift 3 з i5-12500H який з розетки жрав у простої до 10вт якраз були думки зробити домашній сервер/нас якраз на чомусь типу i5-12500H...
Але на алі якийсь шлак продають. Умовно 300 баксів за комплект з мамкою де тільки 2 слота під пам'ять, тільки 2 сата, тільки 2 pci-e (1x+8x), гігабітна мережева карта... а про її якість та стабільність можна тільки гадати.
Ну і ще питання, на якому десктопному блоці живлення можна буде вийти на ті умовні до 10 вт у простої. Є у когось такий досвід?
Хоча я б його мабуть робив з живленням від 12в акума )
Але на алі якийсь шлак продають. Умовно 300 баксів за комплект з мамкою де тільки 2 слота під пам'ять, тільки 2 сата, тільки 2 pci-e (1x+8x), гігабітна мережева карта... а про її якість та стабільність можна тільки гадати.
Ну і ще питання, на якому десктопному блоці живлення можна буде вийти на ті умовні до 10 вт у простої. Є у когось такий досвід?
-
Alligator
Member
У вас ТЗ скачить від хочу працювати від аккуму на 12в до "а чого два сата та слоти під пам'ять"Mad Dog: ↑ 12.06.2023 17:48 На фоні дуже позитивного досвіду використання серверу на хетзнері з i5-13500 та ноута Acer Swift 3 з i5-12500H який з розетки жрав у простої до 10вт якраз були думки зробити домашній сервер/нас якраз на чомусь типу i5-12500H...
Китайські гибриди підходять під ігр та працюють роками, але вмирають пачками при роботі 24/7 у навантажені протягом декількох місяців
.
Вже сто раз проходили: треба повноцінний сервер - олх/ебей/тут на барахолці куча варіантів старих HP/Dell/Supermicro/etc, продули від пиляки, змінили термопасту, встановили нові диски і все.
Потрібен міні сервер для дому - intel nuc займає розмір коробки від телефону та живиться БП на 19V.
ну я в bluetti підключав через 12В Mikrotik на 1Gbit/s/, onu термінал від провайдеру, та ноут по type-C на i7-8550u. Все разом жрало 35 ват з розрахунку, що Mikrotik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN жре 10-12 ват, онушка 1 ват, а ноут у навантаженні 20 ват. якщо є питання максимальної економії то берем самий звичайний роутер на 2-3 вати та неттоп/ноут з живленням по type-c та отримуємо 10 ват навіть при роботі з обробкою даних при невеликому навантажені.Mad Dog: ↑ 12.06.2023 17:48 Ну і ще питання, на якому десктопному блоці живлення можна буде вийти на ті умовні до 10 вт у простої. Є у когось такий досвід?
-
AntonyKandaurov
Member
kot@work
Такой себе бест бай, имел дело с матерями в которые можно установить ноутбучный камень. Оно и работает вроде но качество исполнения и размещение разъёмов боль дырка задница. Плюсом шло то что кроме того кулька который идёт с матерью ничего другого не поставишь без лютого колхоза и матюков. Как времянка или детёнку для поиграть сгодилось бы но в целом шлак тот ещё. Не думаю что спустя время ситуация улучшилась и китайцы внезапно начали делать качественный продукт.
Такой себе бест бай, имел дело с матерями в которые можно установить ноутбучный камень. Оно и работает вроде но качество исполнения и размещение разъёмов боль дырка задница. Плюсом шло то что кроме того кулька который идёт с матерью ничего другого не поставишь без лютого колхоза и матюков. Как времянка или детёнку для поиграть сгодилось бы но в целом шлак тот ещё. Не думаю что спустя время ситуация улучшилась и китайцы внезапно начали делать качественный продукт.
-
Святой
Member
Есть качественные платы из Китая но вот эти мутанты это действительно шлак.Не думаю что спустя время ситуация улучшилась и китайцы внезапно начали делать качественный продукт.
-
AntonyKandaurov
Member
Святой
Ну я конкретно за эти поделия которые изготавливаются в 4ю смену.
Ну я конкретно за эти поделия которые изготавливаются в 4ю смену.
-
Mad Dog
Member
У чому проблема? У мене ферма була на базі сервера: 6 ядерний зеон, 6 планок пам'яті, hdd, ssd, відяхи що брали живлення також з pci-e (а не з райзера). Це все живилось від 12в... Звісно не від акума, але тут і задачі інші. Якщо при постійному навантаженні під 300 вт. воно більше року у мене пропрацювало, то з навантаженням у 10 вт взагалі не має бути проблем.Alligator: ↑ 13.06.2023 00:46 У вас ТЗ скачить від хочу працювати від аккуму на 12в до "а чого два сата та слоти під пам'ять"![]()
Це зрозуміло, але треба щось середнє. умовно intel nuc з процесором i5+ з можливістю підключити декілька 3,5 дисків та плату pci-e.Alligator: ↑ 13.06.2023 00:46Вже сто раз проходили: треба повноцінний сервер -
Потрібен міні сервер для дому - intel nuc
Ну таких історій я і сам можу розповісти:Alligator: ↑ 13.06.2023 00:46 якщо є питання максимальної економії то берем самий звичайний роутер на 2-3 вати та неттоп/ноут з живленням по type-c та отримуємо 10 ват навіть при роботі з обробкою даних при невеликому навантажені.![]()
Mad Dog: ↑ 07.12.2022 13:49 Зараз з приходом кризи у енергетичному секторі пріорітети в характеристиках ноута дещо змінились:
![]()
Ну а самий звичайний роутер не 2-3вт, а 0,2-0,3 вт ))Mad Dog: ↑ 10.12.2022 11:23Acer TravelMate P2: i5-1135G7, 24 гб, 2 ссд.
Але 4 вт це по факту мінімум що споживає ноут з зарядженою батареєю по павер делівері із майже мінімальною яскравістю екрана наприклад при набиранні цього повідомлення, але при цьому у фоні висить все що треба для роботи у тому числі штук 5 месенджерів.
Звісно якщо буде заряджатись акум (що імхо не дуже оптимально), яскравість викрутити на максимум, запустити майнер но цифри будуть зовсім інші. Да якщо просто включити через рідну зарядку 220в то мінімум вже буде 9вт а не 4.
По факту за одне планове відключення (4 години) Bluetti EB3A 268Wh при реальній роботі сідає на 20%. Тобто мені його точно вистачить на 2 робочі дні.
Але питання було зовсім не про це... а про довід використання десктопних блоків живлення для такого малого споживання.
Теоретично ці мутанти змогли б закрити таку потребу... але багато але...
Ну і як завжди все звелось до: роби як всі, а не як хочеш саме ти. ))
-
Mixx
Member
Как бы при существовании в природе сокета ам4, который стоит копейки, смотреть на эти отходы производства слепленные из гуана и палок для успешных детей талибов да свинорашкованов, ну такое.
-
Alligator
Member
А що заважає?Mad Dog: ↑ 13.06.2023 09:16Але питання було зовсім не про це... а про довід використання десктопних блоків живлення для такого малого споживання.
Береш любий блок, ставиш перемичку між зеленим та чорним кабелем. отримуешь +12 та +5 на проводах. Так камери на 12v всы ставлять коли немаэ можливосты чи часу шукати блок живлення на 12В, а старі БП є тут та зараз.
-
Mad Dog
Member
Питання було не у те як отримати 12в. А як отримати умовні 10вт з розетки куди вже повинно увійти споживання такого комплекту та втрати на БЖ.Alligator: ↑ 13.06.2023 09:40А що заважає?Mad Dog: ↑ 13.06.2023 09:16Але питання було зовсім не про це... а про довід використання десктопних блоків живлення для такого малого споживання.![]()
Береш любий блок, ставиш перемичку між зеленим та чорним кабелем. отримуешь +12 та +5 на проводах. Так камери на 12v всы ставлять коли немаэ можливосты чи часу шукати блок живлення на 12В, а старі БП є тут та зараз.
-
Alligator
Member
ніяк, 10 ват піде на перетворення 220V у 24,12,5vMad Dog: ↑ 13.06.2023 10:54Питання було не у те як отримати 12в. А як отримати умовні 10вт з розетки куди вже повинно увійти споживання такого комплекту та втрати на БЖ.
-
Mad Dog
Member
Давай приклади цих копійочних рішень, які будуть такі ж енергоефективні при невеликому навантаженні, але при цьому мати не меншу максимальну потужність при потребі (в тому числі однопоточну).Mixx: ↑ 13.06.2023 09:20 Как бы при существовании в природе сокета ам4, который стоит копейки, смотреть на эти отходы производства слепленные из гуана и палок для успешных детей талибов да свинорашкованов, ну такое.
Отправлено спустя 9 минут 27 секунд:
Зівдки 24в? от 3,3в там ще є...Alligator: ↑ 13.06.2023 11:02ніяк, 10 ват піде на перетворення 220V у 24,12,5vMad Dog: ↑ 13.06.2023 10:54Питання було не у те як отримати 12в. А як отримати умовні 10вт з розетки куди вже повинно увійти споживання такого комплекту та втрати на БЖ.
Саме тому і питав, може у кого є досвід як отримати мінімальну втрату на цих перетвореннях. З ноутами ж працює )
-
WalkMan
Member
Реальний бест бай, це був апгрейд на серверні камені на LGA775. А з цими мутантами це вибрати хороше з найгіршого.kot@work: ↑ 06.06.2023 11:40Але по прайс/перф це нібито новий "бест бай" ?
-
Alligator
Member
У ноутах БП на 500-750 Ватт? Ні, ось тому й втрати пропорційні.Mad Dog: ↑ 13.06.2023 11:14З ноутами ж працює )
у чому прикол декількох HDD замість одного? Враховуючи, що хотече з "гівна та палок" про RAID мова явно не йде.Mad Dog: ↑ 13.06.2023 09:16з можливістю підключити декілька 3,5 дисків
Є готові рішення, ви розбираєте автомобіль та на його деталях хочете здобити портативник моторолер - геніально.
Варіант 1: Intel Nuc, в комплекті був тільки БП та CPU, окремо докупав озу та SSD, шуму 0, споживання мінімум
- спойлер

- спойлер

- спойлер

-
Mad Dog
Member
У компах є і на 200 вт бж... але сумніваюсь що залежність от прямо лінійна буде.Alligator: ↑ 13.06.2023 11:58У ноутах БП на 500-750 Ватт? Ні, ось тому й втрати пропорційні.Mad Dog: ↑ 13.06.2023 11:14З ноутами ж працює )
Тому я зразу і згадав про 12в. Є готові рішення для міні пк з зовнішніми блоками живлення.
У мене десь навіть валялись з часів майнінгу pico-PSU на щось там біля 100 та 300 вт.
Бо вже є 8 та 16 тб жорсткі диски, а також терабайтний сата ссд. Замінити це все чимось одним буде дуже дорого )Alligator: ↑ 13.06.2023 11:58у чому прикол декількох HDD замість одного? Враховуючи, що хотече з "гівна та палок" про RAID мова явно не йде.Mad Dog: ↑ 13.06.2023 09:16з можливістю підключити декілька 3,5 дисків
Рейд не потрібен.
Нема з всього що ти перерахував готового рішення, тим паче по продуктивності та енергоефективності. У мене, крім Intel Nuc, такого гівна і у самого валяється купа.Alligator: ↑ 13.06.2023 11:58 Є готові рішення, ви розбираєте автомобіль та на його деталях хочете здобити портативник моторолер - геніально.
-
Alligator
Member
Сам не купляв, але тиждень грався з мережевим сховищем від Western Digital. Туди 4 HDD впихнути можно, примітивне меню з вибором протоколів для користування + необхідним рейдом, або без нього. Готове рішення.Mad Dog: ↑ 13.06.2023 12:42Нема з всього що ти перерахував готового рішення, тим паче по продуктивності та енергоефективності. У мене, крім Intel Nuc, такого гівна і у самого валяється купа.
звісно туди pci плату не додати, але навіть, якщо знайти міні АТХ в корпусі неттопу з відсіком на 4 HDD та PCI ви почнете кричати, що туди RTX 4090 не влізаж та жре більше 10ват, бо 4 HDD в простої 8-15ват жруть
-
Mad Dog
Member
Давай, доводь все до абсурду.Alligator: ↑ 13.06.2023 13:05Сам не купляв, але тиждень грався з мережевим сховищем від Western Digital. Туди 4 HDD впихнути можно, примітивне меню з вибором протоколів для користування + необхідним рейдом, або без нього. Готове рішення.Mad Dog: ↑ 13.06.2023 12:42Нема з всього що ти перерахував готового рішення, тим паче по продуктивності та енергоефективності. У мене, крім Intel Nuc, такого гівна і у самого валяється купа.
звісно туди pci плату не додати, але навіть, якщо знайти міні АТХ в корпусі неттопу з відсіком на 4 HDD та PCI ви почнете кричати, що туди RTX 4090 не влізаж та жре більше 10ват, бо 4 HDD в простої 8-15ват жруть
У мене якраз ідея була навпаки винести цю "кухню" з не самого нового ігрового пк, де воно зараз встановлене і чудово працює... але трохи багато споживає(під 50 вт) та генерує шум де не дуже б його хотілось чути цілодобово. Розмір корпусу не має значення.
HDD коли засипають жеруть десь по пів вт.
мережеве сховищем не підходить... бо там ще певна віртуалізація має бути. Було б дивно розглядати відносно свіжий і5 тільки під НАС.
Хоча думки взяти юсб докстанції та підключити до старого ігрового ноута теж буди. Але тут не менше питань ніж по мутантам у китайській материнці.

-
VovaII
Member
Mad Dog
А чи можливий андервольт поточного НАС? Або обмеження в біосі максимальних частот, і обмеження швидкості обертання кулера(якщо не в біосі, то через резистор)?
Чи що там так сильно шумить?
А чи можливий андервольт поточного НАС? Або обмеження в біосі максимальних частот, і обмеження швидкості обертання кулера(якщо не в біосі, то через резистор)?
Чи що там так сильно шумить?