SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
Alex+
Member

Повідомлення

7mindfields
Ну, це не підвал, а досить відомий бренд (Хоч і на кістках. В минулому то був власний бренд Мікрона, як той же Crucial), має гарантію та все ж дешевше. Комусь це все може бути важливим. Але проти р31 я звісно нічого не маю, якщо не зупиняють перераховані вами фактори. :beer:
7mindfields: 08.06.2023 15:39 того варті
ССД береться ТСом чисто, топові швидкості хунікса тут по суті не потрібні. Можна було б хорошим сата обійтися, типа того ж МХ500, але він зараз дорожче ніж нвме коштує.
Donate
Member

Повідомлення

AlteaXL: 08.06.2023 15:42
Donate: 08.06.2023 13:20 І скільки тобі коштувати буде ще геморой з СЦ якщо він буде на гарантії теж діло таке (+ ще доставка туди сюди, зараз ціни кусючі).
як на мене, то втратити всю інформацію що на була на ССД набагато страшніше, ніж геморой з СЦ
Ну все саме важливе повинно бути в бекапі. Нема неякої гарантії того що коли ви купуете "top in the world" що воно будет працювати бездоганно. Хоча шанси на то що воно кине копита суттєво менші, що для мене є основним фактором.
Alex+
Member

Повідомлення

AlteaXL
Якщо інфа важлива що аж страшно, то в першу чергу треба не дорогий ссд купляти, а забезпечити надійний бекап даних. Бо зламатись і топовий ссд може
z_mashine
Member

Повідомлення

Alex+: 08.06.2023 15:53 В минулому то був власний бренд Мікрона, як той же Crucial
интел был брендом микрона?
Alex+
Member

Повідомлення

z_mashine
Розмова про Lexar
Donate
Member

Повідомлення

Ну щось таке :banan: Не в бенчмарки ним грати :shuffle: Але під ОС без кешу :shuffle:
https://3dnews.ru/1050953/obzor-bezbufe ... rit-ig5216
Alex+
Member

Повідомлення

Donate: 08.06.2023 16:18Але під ОС
Так просили не під ос, а чисто під ігри.
https://www.techpowerup.com/review/lexar-nm620-1-tb/ (версія на 1тб, але графіки схожі)
https://www.techpowerup.com/ssd-specs/l ... 2-tb.d1405
І знов таки, це лише варіант для роздумів - 2тб без буферу чи 1тб з буфером за однакову вартість. Як на мене 2тб цікавіше (звісно, не кожен, а лише ті що з більш-менш адекватними швидкостями).
Ostin
Member

Повідомлення

Ніякий ссд не годиться для надійного збереження даних. Насамперед, ссд береться для комфорту користувача. І якщо задачі користувача з однаковим комфортом в повній мірі обслуговують моделі з кратно різним цінником, то переплати виглядає як мінімум... спірною. До того ж, щодо гарантії я завжди орієнтуюсь на щось типу розетки або брейна, які недалеко від мене. Там я просто приношу девайс, пишу причину звернення і на цьому все. Можливо, мені просто щастить, але зазвичай все вирішується позитивно. Тому я завжди за гарантію, коли економія не сягає хоча б 50 відсотків. Бо у випадку низької ціни можна ризикнути і взяти дві штуки :rotate:
А 5 років гарантії - це довгий термін. Це точно варто переплати при рівних умовах. Навіть 3 роки. Бо воно ламається, як правило, раніше.
А щодо безпеки даних - вище все гарно написали. Є бекап, резервні копії, бажано декілька екземплярів у фізично різних місцях. І ніяк інакше.
ck_ua
Member

Повідомлення

Alex+: 08.06.2023 15:53це не підвал, а досить відомий бренд
Longsys? :)
arhilapa
Junior

Повідомлення

Добрий вечір
Придбав сьогодні NVME WD BLUE SN570, вилізла проблема.
Зробив тест і швидкість виявилася в два рази нижчою за заявлену, в чому може бути проблема? Можливо підкажете куди копати або це зовсім брак і варто назад в магазин відправляти.
спойлер
photo_2023-06-08_20-40-59.jpg
photo_2023-06-08_20-42-18.jpg
z_mashine
Member

Повідомлення

arhilapa, попробуйте сделать secure erase и на время теста закрыть/не запускать любой софт для мониторинга.
Alex+
Member

Повідомлення

Не Xraydisk якийсь же :gigi: . Longsys купний локальний виробник типа того ж biwin або galt, один з основних партнерів YMTC та судячи з того, що вони також використовують оригінальну пам'ять мікрон, то санкції їх не торкнулись.

Відправлено через 3 хвилини 12 секунд:
arhilapa: 08.06.2023 20:43 в чому може бути проблема?
в тому, що тест в крістал марк може бути хибний, та і заявлені швидкості - то швидкість в ідеальних стерильних умовах.
Якщо диск пустий, проведіть тест лінійного запису в аіда (після тесту диск потрібно буде перерозмічати наново)
Vadim90
Junior

Повідомлення

Доброго дня!
Є два ssd з аліка.
Один на ys9082hс та
sandisk 64l bics3 tlc 16k 512gb/ce 512gb/die.
Другий на ys9082hp та
hynix 3dv6-128l tlc 16k 512gb/ce 512gb/die.
Який з них кращий?
Alex+
Member

Повідомлення

Vadim90
в теорії по цифрам другий краще, але правильно буде протестити, бо китайці могли щось в прошивці намутить, або хоча б знайти тести в мережі
7mindfields
Member

Повідомлення

Vadim90: 08.06.2023 23:41 Доброго дня!
Є два ssd з аліка.
Один на ys9082hс та
sandisk 64l bics3 tlc 16k 512gb/ce 512gb/die.
Другий на ys9082hp та
hynix 3dv6-128l tlc 16k 512gb/ce 512gb/die.
Який з них кращий?
Той, що не з аліка. Шмат лайна і голденфір твій і волрам
Vadim90
Junior

Повідомлення

Alex+: 08.06.2023 23:50 Vadim90
в теорії по цифрам другий краще, але правильно буде протестити, бо китайці могли щось в прошивці намутить, або хоча б знайти тести в мережі
Які тести порадите?
7mindfields: 08.06.2023 23:53 дуже корисно) аби шось написати.
Востаннє редагувалось 09.06.2023 00:00 користувачем Vadim90, всього редагувалось 2 разів.
Alex+
Member

Повідомлення

Vadim90
найпоказніший - тест лінійного запису в Аіда64. Також в крісталмарк на мілкоблочку можна глянуть (якщо ссд під систему планується)
Vadim90
Junior

Повідомлення

Alex+: 08.06.2023 23:57 Vadim90
найпоказніший - тест лінійного запису в Аіда64. Також в крісталмарк на мілкоблочку можна глянуть (якщо ссд під систему планується)
Дякую! завтра прожену тести
arhilapa
Junior

Повідомлення

z_mashine
не допомогло(

Alex+
Я розумію, що максимальних результатів можна досягти тільки в "стерильних умовах", але різниця в два рази це прям занадто помітна різниця)
Диск повністю порожній, результат той самий в аїді
спойлер
photo_2023-06-09_00-25-06.jpg
Donate
Member

Повідомлення

arhilapa: 09.06.2023 00:29 Я розумію, що максимальних результатів можна досягти тільки в "стерильних умовах", але різниця в два рази це прям занадто помітна різниця)
Диск повністю порожній, результат той самий в аїді
спойлер
photo_2023-06-09_00-25-06.jpg
С под линукса потестируйте ради интереса. Там начиная с мартовского обновления майки опять что то натворили с управлением кешем.
Відповісти