Everme та Геральт
Я не скаржусь що нема на чому грати
Мій поточний білд мене влаштовує. До ідеалу далеко, якщо причепитись то там все пора замінити, але грати з задоволенням впринципі можна. То я просто розвив тему про перехід на якісно новий щабель з hdd та 60 fps
При виході з ладу відео дивитимусь або на консолі, як пише Геральт, або зберу білд на 3к на наступні 5 років, вирішу по ситуації. Народним магазином не користуюсь - і на душі світліше і без троянів. До того ж регіональні ціни все ще мають місце бути. Промені добра видавцям, що не забили.
Геральт: ↑
08.06.2023 15:56unique-neon
Для кількох тайтлів на рік цілком вистарчить приставки, яка буде і дешевше і економічніше і кілька років не буде потребувати ніяких апгрейдів (при тій же швидкодії в нових іграх). Перевага ПК - народний магазин, але у випадку малої кількості ігр, та перевага повністю нівелюється різницею в ціні збірки
а ещё на пк в игры можно нормально играть, с нормальными настройками, качественной картинкой, высоким фпс. А не апскейл 720р 45 фпс лоу сеттингс. и калик в рот
everme: ↑
08.06.2023 16:58
а ещё на пк в игры можно нормально играть, с нормальными настройками, качественной картинкой, высоким фпс. А не апскейл 720р 45 фпс лоу сеттингс. и калик в рот
Не побачив особливої різниці в якості для QHD в HorizonZD на PS5 та 5700XT відповідно. А 60 кадрів було що там що там. Та й у 4k (ТВ) плойка цілком норм.
Контекст. Є знайомий з 4080 і цей місяць ще має PS5. Монітор 60 Гц 4к без VRR. Спочатку багато розповідав як круто на 4080 після 1080 в 60 фпс без компромісів грати. А тепер каже, що такої графіки як в GOW Ragnarok ніде не бачив. Так що сучасні консольки не такі немічні.
Відправлено через 30 хвилин 31 секунду:
У відео вище картинка таки більш заблурена на PS5. Але на це я увагу би звернув лише в такому side-to-side порівнянні.
Тут думаю, хто звик до вищої чіткості в кадрі, то помічатиме. Хоча сам GOW грав на PS4 slim
Відправлено через 2 хвилини 39 секунд:
В екшині ще моушн блур, якщо не зменшувати в налаштуваннях, на рухах камери знатно накидує. Ось це вже і я сам помітив. Не міг зрозуміти перший час, що відбувається.
everme: ↑
08.06.2023 16:58
Не побачив особливої різниці в якості для QHD в HorizonZD на PS5 та 5700XT відповідно. А 60 кадрів було що там що там. Та й у 4k (ТВ) плойка цілком норм.
спойлер
Я думаю консоль для таких людей и подходит, которые не видят. Я в киберпук на плойке поиграл, мне хватило. За это ещё и деньги платят
Кстати, в ютубе оно всё смотрится не так ужасно, как в реале
09.06.2023 09:00everme
Ну якщо DLSS може бути кращим нативу, то чому шаховий рендер не може?
Вы либо троль либо совсем не разбираетесь. Их не релевантно сравнивать в принципе ни в плане качества ни в плане перформанса.
Checkerboard rendering рендерит изображение в разрешении указанном разрешении, а затем берёт недостающие пиксели из предыдущего кадра. Алгоритм не использует пиксели из центра, а обращается к тем, что находятся по углам каждые два кадра. Результаты комбинируются особым методом, напоминающим TAA, а также совершается проход FXAA.
DLSS 1.0 и 2.0 работают иначе. Система выстраивает очередь из прошлых кадров и использует их не для того, чтобы добавить деталей к текущему, но чтобы создать изображение в более высоком разрешении. При этом изначальная картинка может быть в куда более низком разрешении, чем требуется для шахматного рендеринга. Прошлые кадры интегрируются в текущий на основе метрик, рассчитываемых искусственным интеллектом, работающим от GPU. Поэтому, несмотря на то, что изначально DLSS находится в «худших условиях», технология может обращаться к большим вычислительным мощностям. Так, на RTX 2080 Ti и с разрешением 4К, на реконструкцию кадра требуется всего 1,5 мс в то время как на «шахматный» уйдет порядка 2.5мс.
Shaolin_Style: ↑
12.06.2023 18:14
Вы либо троль либо совсем не разбираетесь. Их не релевантно сравнивать в принципе ни в плане качества ни в плане перформанса.
Суть в тому, що і то і то гірше нативу. І я їх не між собою порівнюю, а з нативом. В попередньому пості сарказм був, якщо щось
І зазивати мене в секту DLSS не потрібно, дякую. Без образ
На Hardware Unboxed дивився порівняння нативу/dlss/fsr місяць чи два тому. То саме в 4к dlss quality часто видає не гіршу картинку за натив. Єдине що помічав шлейфи при русі в специфічних місцях навіть коли автор відео не звернув увагу (а бувало і навпаки).
unique-neon
О да, когда в Dying Light 2 Хакон размахивал перед носом куском текстолита в прологе это было такое месиво, движущиеся мелкие обьекты все эти апскейлы размазывают как масло на хлеб.
unique-neon: ↑
13.06.2023 02:14
На Hardware Unboxed дивився порівняння нативу/dlss/fsr місяць чи два тому. То саме в 4к dlss quality часто видає не гіршу картинку за натив. Єдине що помічав шлейфи при русі в специфічних місцях навіть коли автор відео не звернув увагу (а бувало і навпаки).
На ютубі... порівняння нативу/dlss/fsr...
Ви в курсі що ютуб стискає відео з втратою якості?
Тобто там було б правильніше сказати "натив виглядає не краще за dlss"
А є взагалі варіант не милити і згладжувати? Бо недавно в цілях наукового інтересу запускав апдейт відьмака в нативі без зглажок з ультра текстурами. То пісочили текстури на дорозі. В решті місць був просто аліасинг, в статиці ніби нічого, але в русі помітний. З taa було мильніше, але краще.
unique-neon
Ну ТАА ще та миловарня, чесно казати але коли грався в дл2 на своєму огризку з 3054 то ясна річ включав длсс аби фпс був більш-менш прийнятний. Але що коїлось з тими маленькими об'єктами які просто залишали за собою сліди.. така технологія "чудова", що не зробиш аби погратися
13.06.2023 08:34
На ютубі... порівняння нативу/dlss/fsr...
Ви в курсі що ютуб стискає відео з втратою якості?
Тобто там було б правильніше сказати "натив виглядає не краще за dlss"
Дисклеймер - сам оцінити dlss наразі нагоди не маю. Але:
- Не так сильно шакалить картинку ютуб як розповідають, при схожих налаштуваннях не бачу різницю при грі з пк з різними відео з ютуба
- Самі автори згаданого відео, а також інших, кажуть що якість картинки часто практично однакова
- Ясно що є артефакти від dlss, але їх ще доводиться шукати, зазвичай навмисно
- І мова саме за 4к, при нижчих розшереннях сильнішає мило
Найкраще згладжування - відсутність згладжування
Рендер на 400% і мабуть висока роздільча при малій діагоналі (4к на 24'). Але останнє не пробував, лише припущення
З найважчих ігор в плані АА, які грав - симулятори FS19/22 та ETS2. Повно прямих ліній які при русі мерехтять .Макс. масштаб рендеру проблему вирішує, але коштом суттєвого зростання апетитів до заліза.
Мабуть, це найбільш підходяща тема для обговорення останнього патчу (окремої теми по грі не знайшов).
Останнім патчем розробники погіршили продуктивність, причому значно.
Вбили майже всі старі моди.
Місцями поламали графіку.
Додали своє меню модів, яке потребує аккаунта WB.
Ачівок в стімі не буде при використанні модів з нового меню.
І багато іншого
Нещодавно пройшов нормально без пролагів від початку до кінця на рог алай. Якщо на старті, як тільки гра вийшла, я не міг навіть політати на мітлі адекватно, були пролаги з ревеліо. То зараз єдиний дискомфорт був це підгрузка перед дверима в хогвартс, бо вони не відкриваються поки не завантажить локацію і то я думаю це із-за середнього заліза рог алай