Серверні чипи AMD EPYC 7002 (Rome) зависають через 1044 дні безперервної роботи

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Alligator
Member

Повідомлення

yurarad: 04.06.2023 11:45
Pil Ferer: 04.06.2023 11:41 Представьте, кто-то из облачных провайдеров закупился процессорами такими. Вот им будет весело объяснять своим пользователям, что произошло, почему их серверы зависли внезапно.
Там и без того хватает проблем чтобы приходилось ребутать машины, да и обслуживание и обновление хостовых ОС и хост машин будет проходить чаще чем раз в три года.
Які? Глобально пам'ятаю тільки бекдор в інтелі через який з клієнтської віртуалки (у разі збігу десятка факторів з яких положення Місяця щодо Марсу)можно було щось наробити з нодою. А так аптайм серверів у ДЦ Києва незважаючи на всі обставини ~2000 на декількох серверах, навіть є клієнтські VPS з таким же аптаймом. До речі на деяких VPS - Windows Server (на тему, що вінда тижня без ребуту не живе)
kolio: 04.06.2023 13:01 боже, чи й ни проблема. Вимкнув C6 і забув, але тут будуть нити ще сторінок 10.
У мене також FX-4170 який почав видавати синій екран коли ввімкнутий C6 - вирубив і забув про проблему.
Вирубив та зловив приколи на серверах у кластері, зловив даунтайм при SLA в ДЦ який гарантує 99,99%, зловив проблему з клієнтами які при оновлені свого ПО не перезавантажували сервер, або тільні служби, а ребут ОС призвів до помилки автостарту і ось таке сталося в 3 години ночі суботи - половина адмінів та менеджерів зустрічається в понеділок в черзі за вазеліном.

І якщо думаєте, що таке можливо лише при адміні "Вася заправ принтер, підніми сайт на ворд прес" то помиляєтесь, навіть на яндексі на довго падали сервіси коли багато років не ребутали сам сервер, а тількі необхідні сервіси які не змогли піднятись після перезавантаження спричиненого збоєм в електроживленні. :beer:
Shpoker
Member

Повідомлення

n+gibat[]r: 04.06.2023 21:55Чтобы админ не лысого гонял а делал ребут вовремя
ребут сервера - это катастрофа и я б реально отказался от процессоров с таким багом и от конторы, в которой начальство выступает именно за периодические ребуты, вместо плавного переезда на новую железяку со списанием старой. сервер должен включаться 1 раз в жизни и выключаться для списания.
kolio
Member

Повідомлення

Pil Ferer
а якщо на машинах потрібно bios оновити? то тех скиглити, що розробники не продумали все наперед і не будемо оновлювати, бо це ж потрібно дупу відірвати від крісла.
У кого тисячі серверів мають відповідну кількість адмінів. Не потрібно тут малювати картину що в конторі на 1000+ серверів 1 адмін.

Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
Alligator
вибачте, але тут всім пофігу на яндекс і все інше подібне. ФСБшні контори.
Alligator
Member

Повідомлення

kolio: 05.06.2023 13:34 Pil Ferer
а якщо на машинах потрібно bios оновити? то тех скиглити, що розробники не продумали все наперед і не будемо оновлювати, бо це ж потрібно дупу відірвати від крісла.
У кого тисячі серверів мають відповідну кількість адмінів. Не потрібно тут малювати картину що в конторі на 1000+ серверів 1 адмін.
Ага, й контора по вирощуванню адмінів без вихідних та святкових днів. Так у будні дні там буде цілий штат з адмінів, причому одні чисто по софту, інші по залізу, треті тільки зайняті мережею. Але у нічний час та вихідні дні не буде адміна, буде рядовий енікей якй може ребутнути, замінити БП, замінити диски чи додати ОЗУ, але у разі критичної помилки ОС яка може статися через зависання адміна не буде)

Відправлено через 4 хвилини 54 секунди:
kolio: 05.06.2023 13:37вибачте, але тут всім пофігу на яндекс і все інше подібне. ФСБшні контори.
Це був приклад "контори" де більше одного "Адміна Васі" працює. Не користуюсь їх сервісами з 14-го року, а ось новини як у них все "падає" завжди рад почитати з попкорном :rotate:
Васильович
Member

Повідомлення

WWQ: 04.06.2023 22:30Минутка бесполезной информации:
У облака оракла максимальный аптайм конкретного сервака в лучшем случае месяц...
Мова за фізичні сервери?
Бо віртуальні в мене і більше року мали аптайми :shuffle:
master
Member

Повідомлення

Scoffer: 05.06.2023 01:41 Pil Ferer
Зручність це сильно відносне поняття. Мінусів там неменше ніж плюсів. Мій роботодавець вже вдруге заїхав у хмари, і вдруге починає звідти принаймні частково з'їжджати. Але, не думаю, що востаннє, бо миші кактус ще не зжерли :D
Абсолютний плюс хмар це два випадки: або навантаження сильно нелінійне в часі і гарно масштабоване в паралельність, або це стартап, котрий треба продати через 3 місяці і стандартні 6 років життя залізяки це не про нього, він, стартап, стільки не протягне. Інші випадки дуже спірні.
Абсолютний плюс хмар - це ТСО, оскільки будувати свою серверну за всіма правилами - це дорого і складно, купляти інфраструктуру самому дорожче, ніж взяти в оренду. Плюс витрати на персонал.
Не ви придумали хмари, а розумні люди.
А те, що ваш роботодавець переїжджає назад в онпрем говорить про то, що навантаження старе як мамонтячі копроліти. Мабуть в хмарі віртуалізуєте цілими машинами без PaaS та SaaS. А ще в хмарі на ліцензіях не намахаєш... точно, для "вкраїнчіків" не підходить.
agarus
Member

Повідомлення

Paradox1306: 04.06.2023 13:03 для всіх кому цікаво чи сервера ребутають - ні, це вважаєтсья фейл, провал і через це можуть звільнити. це не ваші домашні машинки
Це мабуть якийсь дуже важливий сервер, що працює в єдиному екземплярі, мабуть ))) в ньому мабуть ніколи нічого не ламається, кондьор підтримує оптимальну температуру, а раз в тиждень йооо обслуговує масажист, манікюрниця і перукар )))
Shpoker
Member

Повідомлення

agarus
ты только-что типичный датацентр описал)
вот тебе пример аптайма железяки с гипервизором
https://ibb.co/k0S9f9K
а подохнет - пришло время апгрейда)
Востаннє редагувалось 05.06.2023 14:26 користувачем Shpoker, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

master
Судячи з твого опусу ти ентерпрайз в очі не бачив, і про колокейшн слухом не чув.
А ще ніколи в житті не планував бюджети, бо знав би що саас і паас коштують мінімум втричі дорожче ніж онпрем навіть з врахуванням витрат на ліцензії і адмінів.
У них зовсім інші плюси, котрі я описав вище. І ці плюси вигідні даааалеко не кожній конторі.

Роботодавець з'їжджає з хмар якраз по причині того що дорого і вищий менеджмент отримав втик від самого високого за незадовільну ефективність витрат корпоративних коштів :lol:
Востаннє редагувалось 05.06.2023 14:28 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
Alligator
Member

Повідомлення

agarus: 05.06.2023 14:21
Paradox1306: 04.06.2023 13:03 для всіх кому цікаво чи сервера ребутають - ні, це вважаєтсья фейл, провал і через це можуть звільнити. це не ваші домашні машинки
Це мабуть якийсь дуже важливий сервер, що працює в єдиному екземплярі, мабуть ))) в ньому мабуть ніколи нічого не ламається, кондьор підтримує оптимальну температуру, а раз в тиждень йооо обслуговує масажист, манікюрниця і перукар )))
Для дуже розумних. Сервер - це сервер, а не домашній ПК для ігор чи файлопомийка для фоточок.
Давайте перезавантажуйте сервера айпі-телефонії, бухгалтерського обліку 1с, M.E.Doc, MIA: Облік та звітність, сервер БД, сервер RDP та інші.
Бажано в п'ятницю на кінець робочого дня. :rotate:
Paradox1306
Member

Повідомлення

agarus: 05.06.2023 14:21 Це мабуть якийсь дуже важливий сервер, що працює в єдиному екземплярі, мабуть ))) в ньому мабуть ніколи нічого не ламається, кондьор підтримує оптимальну температуру, а раз в тиждень йооо обслуговує масажист, манікюрниця і перукар )))
всі сервери важливі, якщо ви бачили назву теми то видно що це проблема прийшла від кастомерів, так що хтось втратив гроші через це. і такий непередбачуваний ребут міг похоронити наприклад годину роботу і це могли бути сотні тисяч баксів
master
Member

Повідомлення

Scoffer: 05.06.2023 14:26 master
Судячи з твого опусу ти ентерпрайз в очі не бачив, і про колокейшн слухом не чув.
А ще ніколи в житті не планував бюджети, бо знав би що саас і паас коштують мінімум втричі дорожче ніж онпрем навіть з врахуванням витрат на ліцензії і адмінів.
У них зовсім інші плюси, котрі я описав вище. І ці плюси вигідні даааалеко не кожній конторі.

Роботодавець з'їжджає з хмар якраз по причині того що дорого і вищий менеджмент отримав втик від самого високого за незадовільну ефективність витрат корпоративних коштів :lol:
Та як раз в ентерпаїзі. Ще в Microsoft scp працюю. Як раз в напрямку azure cloud. І не одну конфігурацію рахував on premise vs cloud.
Біда в тому, що при переїзді в хмару 90% одмінів роблять lift&shift. А це все рівно, що мікроскопом цвяхи забивати. Нажаль, в нас ніхто не бажає вчитися і розбиратися, в підсумку переїзд в хмару перетворюєттся на віртуалізацію заліза у vm, ну іноді хтось ще зверне увагу на утилізацію.
Вибачте, те що ви "ентерпоайзом" називаєте насправді "колгосп". В такому колгоспі я теж попрацював...
Alligator
Member

Повідомлення

master: 05.06.2023 14:43Та як раз в ентерпаїзі. Ще в Microsoft scp provider працюю. Як раз в напрямку azure cloud. І не одну конфігурацію рахував on premise vs cloud.
Біда в тому, що при переїзді в хмару 90% одмінів роблять lift&shift. А це все рівно, що мікроскопом цвяхи забивати. Нажаль, в нас ніхто не бажає вчитися і розбиратися, в підсумку переїзд в хмару перетворюєттся на віртуалізацію заліза у vm, ну іноді хтось ще зверне увагу на утилізацію.
Вибачте, те що ви "ентерпоайзом" називаєте насправді "колгосп". В такому колгоспі я теж попрацював...
Це ви не працювали в "колгоспі" де в 8:00 підняти поштовий сервер, в обід заправити картридж, а з 15:00 і до кінця дня красити траву :lol:
master
Member

Повідомлення

Alligator: 05.06.2023 14:49
master: 05.06.2023 14:43Та як раз в ентерпаїзі. Ще в Microsoft scp provider працюю. Як раз в напрямку azure cloud. І не одну конфігурацію рахував on premise vs cloud.
Це ви не працювали в "колгоспі" де в 8:00 підняти поштовий сервер, в обід заправити картридж, а з 15:00 і до кінця дня красити траву :lol:
Працював в такому колгоспі, але, слава Іссу, таку роботу виконувала сервсіна організація.... тільки замість поштового сервера був Google workspace
Alligator
Member

Повідомлення

master: 05.06.2023 14:53Працював в такому колгоспі, але, слава Іссу, таку роботу виконувала сервсіна організація.... тільки замість поштового сервера був Google workspace
Використовувати Google workspace називаючи це "роботою з серверами" це тех саме, що бути програмістом працюючи з html :lol:
Scoffer
Member

Повідомлення

master
Та ні, я якраз не в колгоспі. Принаймні мій напрямок, а саме СКБД. Я не один раз тягав туди-сюди сіквела, трейсив в робочому навантажені і у мене ще жодного разу не виходило щоб було дорожче хоча б вдвічі. В особливо запущених випадках на паасі може бути і в усі 10. Тому що якщо хоче прога такі запити формувати щоб вигрібати терабайти то в онпремі іопси це копійки, а в клауді гроші. І ніхто цю прогу переписувати не буде тому що за неї вже заплачено, бізнес не розуміє чому це він має інвестувати додатково і як йому це окупиться.

Не кажучи вже про те що є у мене цього паасу пару десятків імплементацій, і вони мені своїми падіннями більше всього мозок виносять. Раз на місяць один, а то і пару сервісів впаде, до тебе приходять з квадратними очимами і питанням "чому", а ти нічого не можеш відповісти, оскільки в логах написано щось про співчуття, а не про причини. Оце мій головний біль, і головна причина, через котру я хмари зневажаю.
Mad Dog
Member

Повідомлення

master: 05.06.2023 14:20 А ще в хмарі на ліцензіях не намахаєш... точно, для "вкраїнчіків" не підходить.
У своїй хмаринці намахаєш. :gigi:
x0taby4
Member

Повідомлення

Сервера в нормарьних конторах дублюються і ви цього зависання не побачите. Ору тут пипець... Причому на рівному місці. :lol:
Васильович
Member

Повідомлення

Alligator: 05.06.2023 15:08це тех саме, що бути програмістом працюючи з html
*front end деви вийшли з чату* :shuffle:

Відправлено через 43 секунди:
x0taby4: 05.06.2023 15:16Сервера в нормарьних конторах дублюються і ви цього зависання не побачите.
Як щодо зависання дублюючих серверів? :gigi:
Denvys5
Member

Повідомлення

master: 05.06.2023 14:43Як раз в напрямку azure cloud. І не одну конфігурацію рахував on premise vs cloud.
Біда в тому, що при переїзді в хмару 90% одмінів роблять lift&shift.
Во, оце в нас така тема, тільки ми кастомери ;)
Вже півтора роки як проходимо міграцію, всі дуже задоволені роботою першої тестової інфраструктури, тепер ще рочки 2-3 будемо мігрувати всі технології з онпрему - з MS вже підписали велику угоду на цей клауд :beer:
Відповісти