Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрито
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
LevkoMorj
Member

Повідомлення

oversteve, да. Только что пересмотрел

Відправлено через 4 хвилини :
Анус и тут лидер по зашквару

Відправлено через 7 хвилин 30 секунд:
По дросселям лидер. По креплению ребер жесткости лидер. В смысле отрицательный лидер. Знатно компания деграднула
Paradox1306
Member

Повідомлення

LevkoMorj: 29.05.2023 16:06 Paradox1306, можно хотя бы ребро жёсткости правильно делать. Для карт до 1.5 кг этого было бы достаточно

Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
oversteve, ну вообще да, но она по-колхозному сделана. Посмотри видео
1. це досить спецефічний чувак
2. бачив я вже його відео про це
3. не зробиш ти це ніяк і проблеми у використанні підпорки взагалі не існує
LevkoMorj
Member

Повідомлення

Paradox1306, ну как это нэ зробыш, если на видео тип продемонстрировал как это должно быть и почему
oversteve
Member

Повідомлення

LevkoMorj
якщо не хочется підпорку, то можна купили таку фігню
https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... Qhf7JnxHaD
LevkoMorj
Member

Повідомлення

oversteve, ну я буду этим заморачиваться, если по работе надо будет покупать мощную карту. В игрушки играть больше не буду, а для работы мне даже двухвентильного вентуса 3060 слишком много
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

LevkoMorj
есть у меня - MSI RTX 3060 GAMING X - двухвентильная, самсунг, спокойно андервольтнул с и подразогнал, жрет до 130 ватт с 160 дефолта.
Холодная, охлад хороший, но по отзывам иногда попадается брак вентилей.
Мне не нравиться только что стоит минимальный порог вентилей 30%, неудобно с кривой в Афтербернере работать, если в офисных задачах грузится чип - то пофиг, в моих некоторых задачах грузиться память - и врубаю эти 30% принудительно. Вентили кстати регулируются раздельно.

Брал чисто из-за 12 гигов ВРам и Нвидии - для игр слабоватая, для рабочих задач - зависит от задач, если нужна память и свежее поколение видяшки - то пока цена\качество (брал б\у за 12к по городу с 1годом остаточной гарантии в розетке).

Не знаю нафига 3 вентиля этой видяшке, она тихая и не особо горячая, с андервольтом вообще у меня в контроле 50 градусов чип (60 хот спот) при 30% минимальных оборотах .
Paradox1306
Member

Повідомлення

LevkoMorj: 29.05.2023 17:37 Paradox1306, ну как это нэ зробыш, если на видео тип продемонстрировал как это должно быть и почему
от так, бо на відео його фантазії. якщо би він залилив свій "правильний" охлад і показав - друга справа. і ще є псіе слот який теж бажано не відірвати і не пошкодити
Timedemo
Member

Повідомлення

LevkoMorj: 29.05.2023 16:04
Paradox1306: 29.05.2023 16:03
ага, в обхід законів фізики :lol:
хлопець з відео мабуть водій газелі, и возить комп в кузові, тряска для нього актуальна дуже. там на відео чітко видно, що деякі карти на зажаті нормально. в мене були ці всі карти, такого не було. і взагалі такі карти потрібно правильно встановлювати і ніяких проблем.
LevkoMorj
Member

Повідомлення

Klon: 29.05.2023 18:55 LevkoMorj
есть у меня - MSI RTX 3060 GAMING X - двухвентильная, самсунг, спокойно андервольтнул с и подразогнал, жрет до 130 ватт с 160 дефолта.
Холодная, охлад хороший, но по отзывам иногда попадается брак вентилей.
Мне не нравиться только что стоит минимальный порог вентилей 30%, неудобно с кривой в Афтербернере работать, если в офисных задачах грузится чип - то пофиг, в моих некоторых задачах грузиться память - и врубаю эти 30% принудительно. Вентили кстати регулируются раздельно.

Брал чисто из-за 12 гигов ВРам и Нвидии - для игр слабоватая, для рабочих задач - зависит от задач, если нужна память и свежее поколение видяшки - то пока цена\качество (брал б\у за 12к по городу с 1годом остаточной гарантии в розетке).

Не знаю нафига 3 вентиля этой видяшке, она тихая и не особо горячая, с андервольтом вообще у меня в контроле 50 градусов чип (60 хот спот) при 30% минимальных оборотах .
Знаю что класная и негорячая карта, но жужжание дроселей. 5 штук перепробовал зимой. Вот сейчас мб еще раз попробую, может что изменилось. Слышал на руоверах, что вроде как мартовские партии уже нормальные. Если куплю, отпишусь тут по шуму дросселей
Kassatka
Member

Повідомлення

Друзі, підкажіть, будь ласка. Відеокарти Quadro RTX A4000 низькопрофільні. Чи можна таку відеокарту помістити в звичайний широкий повнорозмірний корпус, чи буде для цього додаткова планка в комплекті? Щоб не треба було чогось колхозити з втратою гарантії. Мене цікавить PNY Quadro RTX A4000.

Відправлено через 4 хвилини 43 секунди:
Знайшов таке відео
спойлер
, там є розпаковка і щось окрім самої відяхи нічого в коробці не побачив, а конкретно щоб перелічив, що є в коробці, то чомусь при розпаковці нема. :( Зараз уважно передивлюся все відео від початку до кінця.

Відправлено через 2 хвилини 38 секунд:
Буду англомовні відео зараз шукати.
Xardas_95
Member

Повідомлення

Kassatka

навідео в коробці карта, перехідник з DP на HDMI і макулатура
Kassatka
Member

Повідомлення

А по цьому розміру 241х114.3хSingle Slot на Hotline можна щось сказати стосовно ширини?
Xardas_95
Member

Повідомлення

хіба вона низькопрофільна? звичайна, вроді, однослотова
Kassatka
Member

Повідомлення

Xardas_95: 29.05.2023 23:48 навідео в коробці карта, перехідник з DP на HDMI і макулатура
І що, не вийде тоді ніяк цю карту в мій системник засунути? А дуже жаль, така смачна ціна 19600 грн. :weep: :weep: :weep: , підійшло б навіть якщо сцяний котами рефаб. З іншого боку раз є перехідник DP -> HDMI то не треба поспішати додаткових кабелів/перехідників купувати, навіть якщо комплектний перехідник підтримує тільки HDMI 2.0, а не HDMI 2.1. Але це тільки якщо це щастя можна в мій корпус засунути...

Відправлено через 3 хвилини 3 секунди:
Xardas_95: 29.05.2023 23:49 хіба вона низькопрофільна? звичайна, вроді, однослотова
Може й звичайна. в мене в звичайної ширини GTX 960 розміщені в ряд 3 DP + 1 HDMI, а тут 4 DP. Важко уявити, як би вони влізли, якби карта була значно вужча. Завтра зранку буду уточняти у продавця.
Востаннє редагувалось 30.05.2023 00:10 користувачем Kassatka, всього редагувалось 1 раз.
Xardas_95
Member

Повідомлення

Kassatka
а в чому проблема?
спойлер
Зображення
Kassatka
Member

Повідомлення

Xardas_95: 30.05.2023 00:02 Kassatka
а в чому проблема?
спойлер
Зображення
Це звичайна ширина, не вузька? Тоді все добре.
Просто у Hotline ця відеокарта знаходиться за фільтром "низькопрофільна" й деякі магази в описі товару теж пишуть "низькопрофільна", тому я злякався.
В усякому разі гроші я ще не платив, а замовив самовивозом з оплатою при отриманні, тому завтра зможу перепитати стосовно встановлення в повнорозмірний по ширині корпус та стосовно наявності перехідника на HDMI. Бо те відео, що мені скинули вище
Xardas_95: 29.05.2023 23:48 навідео в коробці карта, перехідник з DP на HDMI і макулатура
, то не від PNY.

Відправлено через 9 хвилин 5 секунд:
Чи тут під словом "низькопрофільна" могли мати на увазі один слот по висоті?
Xardas_95
Member

Повідомлення

Kassatka
у вашому відео оглядали референс нвідії, автор так і сказав "еталонный дизайн нвидиа в коробке нвидиа", тож і шукав реф
:shuffle:
кст, поки шукав виявив що в PNY окрім тієї що на вашому відео є й низькопрофільна версія, й там є змінна планка під звичайні корпуси(по інфі з офсайту)
PACKAGE CONTAINS

NVIDIA RTX 4000 SFF Ada Generation professional graphics card
ATX (full-height) and SFF (low-profile) brackets, ATX attached
NVIDIA RTX Quick Start Guide
NVIDIA RTX Support Guide
4x mDP to DP adapters
сорян, то 4000 а не а4000, крч немає в PNY низькопрофільних а4000 :rotate:
Kassatka
Member

Повідомлення

Xardas_95: 30.05.2023 01:21 крч немає в PNY низькопрофільних а4000 :rotate:
Дякую, заспокоїли на ніч. Побачимо завтра чи проканає з ціною й треба перепитати, чи це дійсно A4000, а не просто RTX 4000 часом. А то он навіть на newegg прямо вказані рефаби дорожчі.
man1242
Member

Повідомлення

Какая щас продажная цена 3070ti ?
Artem_M
Member

Повідомлення

man1242: 30.05.2023 08:27 Какая щас продажная цена 3070ti ?
Тут все залежить від вендора, стану та адекватності продавця.
Є вентуси по 17, а є і стрікси по 22.
Можна влізти в 18-19 за нормальну карту.
Закрито