Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Donate
Member

Повідомлення

Kib: 19.05.2023 15:03 Відеокарта трохи пізніше через 2, максимум 3 місяці після покупки основної збірки. Якщо все відразу зібрати пізніше на 2-3 місяці, це якось мені в суттєвий плюс вильється? Ну і банально психологія, люди важко розстаються з великими для них разовими сумами, щось типу як продати слона. :gigi:
Ну і плюс, відеокарту серйозно розглядаю брати б/в, а тут поспішати не варто. :-/
Не займатеся дурістю і зберіть на менш потужному ЦП оце все с топовим залізом взагалі не варто тих грошей, особливо з тими цілями які ви заявили :laugh: А то що зараз хотять за той же 5500 райзен вже взагалі виглядає як безкоштовно на фоні ДДР5 збірок
Sleepyden
Member

Повідомлення

lordep
Є питання з приводу охолодження: вибрав кулер ID-Cooling SE-224-XTS Mini Black, макс. тепловідвідність 220Вт, при цьому 4 тепловідвідних трубки + макс. оберти 1500. А CNPS10X Performa+ макс. тепловідідність 180Вт, 5 тепловідвідних трубок, мідна основа і макс. оберти 2000. Поясніть чому так?

Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
acm_fan
Хотів у вас спитати, чи обов'язково міняти корпус? Теперішній корпус Chieftec Dragon WG-01W, брав на початку 2000-них.
Donate
Member

Повідомлення

Sleepyden: 19.05.2023 15:33 lordep
Є питання з приводу охолодження: вибрав кулер ID-Cooling SE-224-XTS Mini Black, макс. тепловідвідність 220Вт, при цьому 4 тепловідвідних трубки + макс. оберти 1500. А CNPS10X Performa+ макс. тепловідідність 180Вт, 5 тепловідвідних трубок, мідна основа і макс. оберти 2000. Поясніть чому так?
Те що там написано це фількина грамота, в мене на 3600 стоїть dark rock pro 4 250W TDP тільки відвести тепло при 120W споживанні вже таке на проці 79 градусів моментом :laugh: Тут у тих же АМД питання в плані того як більш раціонально передати тепло від маленького кристалу на саму кришку.
Kib
Member

Повідомлення

Donate: 19.05.2023 15:30Не займатеся дурістю і зберіть на менш потужному ЦП оце все с топовим залізом взагалі не варто тих грошей, особливо з тими цілями які ви заявили А то що зараз хотять за той же 5500 райзен вже взагалі виглядає як безкоштовно на фоні ДДР5 збірок
Ну тоді ваш варіант за 30к, але вже з відеокартою, можна б/в.
Avenger80
Member

Повідомлення

Sleepyden
Donate
Ну у меня I5 11400 в LinX жрёт (выделяет) 179Вт и ID-COOLING 224XT Basic справлятися с этим с температурами около 89 градусов или около того. Правда шумит на высоких оборотах. Zalman Performa 10X со стоковым вентилятором тоже шумная, если что. :)
Востаннє редагувалось 19.05.2023 15:48 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
Sleepyden
Member

Повідомлення

Donate
Я вас не дуже зрозумів. Можете пояснити?
Artem_K
Member

Повідомлення

Donate
Я на Ноктуа U12S з заявленим TDP 200 Вт давав 206 Вт та отримував 80 градусів. Але з великого кристалу 11 покоління знімати тепло не так важко,
lordep
Member

Повідомлення

waryag: 19.05.2023 14:17
На 12700? Під робочі завдання типу блендера? о_О
Це ж звичайний 12700 (максимум до 130Вт з лімітами).
Donate
Member

Повідомлення

Kib: 19.05.2023 15:39 Ну тоді ваш варіант за 30к, але вже з відеокартою, можна б/в.
Мінімально: (може бути ще дешевше брав розетку але в дейяких магазинах бувають зливають дешевше)
Gigabyte B450M S2H - 2700
AMD Ryzen 5 5500 - 3900
DDR4 F4-2666C19D-16GIS - 1349
MSI RTX 3060 VENTUS 2X 12G OC - 16k (ось тут закидають тряпками але карт як лайна можете брати що завгодно цінник +/-, я б точно не брав паліт дуал :gigi: )
24к і вже можна грати в будь що :rolleyes:

Корпус в вас бачу є, ссд теж, БЖ бачу теж.

Куди вкинути решту ваша справа.
+600 гривень і у вас вже Asus TUF GAMING A520M-PLUS WIFI
+1300-1600 гривень можете взяти 32 гіга ОЗУ можливо даже зі стоковими частотами пошвидше
+1000 5600
+3000 3060ti правда на 8ГБ
і т.д.
Sleepyden
Member

Повідомлення

Avenger80
Donate
Artem_K
Будь-ласка можете просто сказати, чи ID-Cooling SE-224-XTS Mini Black буде нормальним для i7 12700(не К)?
Donate
Member

Повідомлення

Sleepyden: 19.05.2023 16:16 Avenger80
Donate
Artem_K
Будь-ласка можете просто сказати, чи ID-Cooling SE-224-XTS Mini Black буде нормальним для i7 12700(не К)?
Треба дивитись тести. Basic версія є відеопруф що там все гарно
Kib
Member

Повідомлення

Donate: 19.05.2023 16:03+600 гривень і у вас вже Asus TUF GAMING A520M-PLUS WIFI
А в таке вкидати варто?
Asus TUF GAMING B450M-PRO II
Donate
Member

Повідомлення

Kib: 19.05.2023 16:32
Donate: 19.05.2023 16:03+600 гривень і у вас вже Asus TUF GAMING A520M-PLUS WIFI
А в таке вкидати варто?
Asus TUF GAMING B450M-PRO II
Тоді вже візьміть ATX версію (якщо коробка дозволяє) ніколи не знаеш коли там зайві слоти знадобляться. І менш геморою з підключенням тих же sata :gigi:
Kib
Member

Повідомлення

Donate: 19.05.2023 16:37Тоді вже візьміть ATX версію (якщо коробка дозволяє) ніколи не знаеш коли там зайві слоти знадобляться. І менш геморою з підключенням тих же sata
Така ж АТХ мало де є і там ціна не адекватно вище, до того ж мені в душу запав цей корпус під мікро атх. І корпус хочу новий, бо старий бісить, там навіть нормального кріплення під мій ссд диск нема.
Валерий
Member

Повідомлення

Sleepyden: 19.05.2023 15:34Chieftec Dragon WG-01W
Якщо такий, то краще змінити (2х80 мм мало для обдуву нової системи).
DuckRider
Member

Повідомлення

Donate: 19.05.2023 16:18
Sleepyden: 19.05.2023 16:16 Avenger80
Donate
Artem_K
Треба дивитись тести. Basic версія є відеопруф що там все гарно
Xt basic гарна башта, але гучная для i7, 224xts - обрізані 224 basic, важать меньше, радіатор порідішав, різниця температур 7-12 градусів. Міні - це, на скільки пам'ятаю, взагалі 214 кулер у новому дизайні. Гівно одним словом
Vlaad13
Member

Повідомлення

Kib: 19.05.2023 16:43
Donate: 19.05.2023 16:37Тоді вже візьміть ATX версію (якщо коробка дозволяє) ніколи не знаеш коли там зайві слоти знадобляться. І менш геморою з підключенням тих же sata
Така ж АТХ мало де є і там ціна не адекватно вище, до того ж мені в душу запав цей корпус під мікро атх. І корпус хочу новий, бо старий бісить, там навіть нормального кріплення під мій ссд диск нема.
есть еще вариант взять AMD со встроенной графикой, помучатся месяцок другой и взять уже норм видюху - так на ddr5 хватит
Donate
Member

Повідомлення

Kib: 19.05.2023 16:43
Беріть тоді мікро. Для процессорів бюджетного рівня там годится все починаючи з того же гігабайту. Саме головне це напевно більше стабільний біос що з асусами я взагалі не натикався. Був MSI B450 Tomahawk Max в якому на крайньому на той момент біосі ПК показував синій єкран, був Асолк X370 Pro 4 в якому на крайномьому біосі через раз материнка бачила на 101% робочу карту, була ще одна про4 на 8700 яка дуже дивно поводила себе з памятью, було куча бюджетних Biostar там взагалі система не хотіла стартувати з деякими плашками. А ось з гігами та асусами я щось прямо геморою не помятаю, зібрав, обновив там все та забув. У самого B450 TUF B450-PRO GAMING питань нуль. З останніми біосами навідь память пішла с 3200 на 3800 з лінивим розгоном :laugh:
Валерий
Member

Повідомлення

DuckRider
різниця температур 7-12 градусів
Немає там ніяких 7-12 градусів різниці :eek: Навіть навпаки - XTS виграє, причому непогано так ;)
Наприклад:
Зображення
DuckRider
Member

Повідомлення

Валерий: 19.05.2023 17:01 DuckRider
різниця температур 7-12 градусів
Немає там ніяких 7-12 градусів різниці :eek: Навіть навпаки - XTS виграє, причому непогано так ;)
Наприклад:
Зображення
https://imgur.com/jr88yLG
Відповісти