Останні статті і огляди
Новини
occt - живлення - виявлено xxx помилок процесора
-
lexxvod
Junior
Друзі, вітаю.
Це продовження теми viewtopic.php?f=5&t=270064.
я гадав що це ВК або БЖ, але все дуже ускладнилось.
Після мого останнього посту, на радощах, що виріщив проблему, придбав 2*16 Гб ram crucial ballistix (доречі, в мене була така ж, тільки 2*8).
і знову та же проблема, але не підвищення живлення cpu до 1,3, не ram до 1,4 не LLC high або medium... нічого не допомогло.
мій конфіг:
ram 2*16 Гб crucial ballistix
cpu i5 11400
mb B560M AORUS PRO
вк Palit GeForce RTX 3080 GamingPro 12GB
бж EVGA SuperNOVA 650 G3 650W
що маємо зараз:
це не БЖ, тк на superflower 850 було так само
цен не ram, бо змінив (краще б не міняв) - все так само
був тест в осст який протримався 25 хвили і тільки потім пійшли помилки
https://imgur.com/a/5PnTlJS
це вперше так, тому вважаю, що тетсти де я встановив відрізок менш 15 хв, не валідні
поки на думку спадає знову протестити без ВК, та з колишнею вк 1080.
але, сподіваюся, у кого є досвід, щось підскаже
Це продовження теми viewtopic.php?f=5&t=270064.
я гадав що це ВК або БЖ, але все дуже ускладнилось.
Після мого останнього посту, на радощах, що виріщив проблему, придбав 2*16 Гб ram crucial ballistix (доречі, в мене була така ж, тільки 2*8).
і знову та же проблема, але не підвищення живлення cpu до 1,3, не ram до 1,4 не LLC high або medium... нічого не допомогло.
мій конфіг:
ram 2*16 Гб crucial ballistix
cpu i5 11400
mb B560M AORUS PRO
вк Palit GeForce RTX 3080 GamingPro 12GB
бж EVGA SuperNOVA 650 G3 650W
що маємо зараз:
це не БЖ, тк на superflower 850 було так само
цен не ram, бо змінив (краще б не міняв) - все так само
був тест в осст який протримався 25 хвили і тільки потім пійшли помилки
https://imgur.com/a/5PnTlJS
це вперше так, тому вважаю, що тетсти де я встановив відрізок менш 15 хв, не валідні
поки на думку спадає знову протестити без ВК, та з колишнею вк 1080.
але, сподіваюся, у кого є досвід, щось підскаже
-
GraFFDyuma
Member
Які температури ГПУ\Хотспот\Рам і CPU під навантаженням?
-
AssayMAS
Member
не знаю я б биос в мать последний зашил, обновил ОС вин10/11, затестил... если баг повториться то извлёк из слота проц, из слота на стол и поглядел на пятаки\сам слот под хорошим светом лупой (может отпечаток пальца, или термопасты)... если всё ОК физически с слотом\процом то убрал бы разгон. Бывают процессоры и память что не гонятся. Со времён бульдозера овервольтаж проца (пробой) и всё разгон чисто номинально начинает держать. То есть до "пробоя" 1000 попугаев в тесте, после 920 НАВСЕГДА...
Шина ПСИ експресс в физически проце - и она от разгона глючить начинает. По этому со старыми=медленными видеокартами всё работает. Те надо "для рекордов разгона" в биосе если есть настройки шину передачи на видео карту замедлить.
Кстати со времён 2 поколения Интела выгоревшие линии пси экспресс НОРМА и процы надо на это тестить.
Шина ПСИ експресс в физически проце - и она от разгона глючить начинает. По этому со старыми=медленными видеокартами всё работает. Те надо "для рекордов разгона" в биосе если есть настройки шину передачи на видео карту замедлить.
Кстати со времён 2 поколения Интела выгоревшие линии пси экспресс НОРМА и процы надо на это тестить.
-
cpuboss
Member
Я читать обалдел конечно столько как в пред теме, но скажу вам сразу. Если проблемы с комбинацией эта мать + эта память. Понижайте по чучуть вольтаж памяти. Мне помогло. Мат плата завышает напряжение на память. А память брыкается. Из-за этого могут быть вылеты, бсоды, сбросы иксмп. Вылеты игр и т.д. Не хотите экспериментировать долго. Попробуйте сразу драм вольтаж 1.33. Фактический по идее будет 1.35 как заявлено для этой памяти в хмп производителем.
-
Artem_K
Member
lexxvod
Хорошо бы во время тестов в фоне запустить HWiNFO64 и после посмотреть максимальные температуры и что было по напряжениям.
Хорошо бы во время тестов в фоне запустить HWiNFO64 и после посмотреть максимальные температуры и что было по напряжениям.
-
Xardas_95
Member
lexxvod
Біос материнки до заводських налаштувань пробували скидать?![shuffle :shuffle:](./images/smilies/shuffle.gif)
Біос материнки до заводських налаштувань пробували скидать?
![shuffle :shuffle:](./images/smilies/shuffle.gif)
-
_FYA_EXel
Member
lexxvod
А в сети какое напряжение?![popcorn :popcorn:](./images/smilies/popcorn.gif)
А в сети какое напряжение?
![popcorn :popcorn:](./images/smilies/popcorn.gif)
-
cpuboss
Member
Прикол с завышением напряжения может быть не только с памятью. Или все выставить руками пониже. Или что проще мать другого производителя. Где такого не наблюдается. И проверить.
-
олег Л
Junior
Сталкивался и не раз - интел + гига + crucial не лучшее трио___поменяйте память или мамку
-
lexxvod
Junior
вот тільки що зняв, коли з'явилися помилки. потім PC завис та BSOD. 2 фото встиг зробитиGraFFDyuma: ↑ 10.05.2023 22:01 Які температури ГПУ\Хотспот\Рам і CPU під навантаженням?
https://imgur.com/a/HFMzuyO
вибачаюсь, по посиланню два однакових фото, вот ще
https://imgur.com/a/8hQIYag
навіть на JEDEC проблема існуєcpuboss: ↑ 10.05.2023 22:52 Я читать обалдел конечно столько как в пред теме, но скажу вам сразу. Если проблемы с комбинацией эта мать + эта память. Понижайте по чучуть вольтаж памяти. Мне помогло. Мат плата завышает напряжение на память. А память брыкается. Из-за этого могут быть вылеты, бсоды, сбросы иксмп. Вылеты игр и т.д. Не хотите экспериментировать долго. Попробуйте сразу драм вольтаж 1.33. Фактический по идее будет 1.35 как заявлено для этой памяти в хмп производителем.
звісно. також шив і останню и предостанню. зараз на препредостанній
дійсно? все теж само? якщо так, то дякую за порадуолег Л: ↑ 11.05.2023 00:51 Сталкивался и не раз - интел + гига + crucial не лучшее трио___поменяйте память или мамку
-
GraFFDyuma
Member
ну якщо помилки з'являються чітко після 25 хв і більше, то скоріш за все це банальний перегрів якихось компонентів. Інакше залежність від часу була б відсутня, як мені здається. Експерементували із відкритим\закритим корпусом?
Отправлено спустя 1 минуту 23 секунды:
+ я не побачив на скріні моніторинга температур пам'яті відеокарти. На 3080 наче на всіх є датчики
+ я не побачив на скріні моніторинга температур пам'яті відеокарти. На 3080 наче на всіх є датчики
-
lexxvod
Junior
та ні. якщо усе по замовчуванням - то 2-5 хв. це я коли грався зі всякими напругами, та лімітами навантаження, то був тільки раз, коли протрималось 25 хв. потім, на тих же налаштуваннях все було як завжди - до 5 хв, рідко коли до 10 хв.GraFFDyuma: ↑ 11.05.2023 12:13 ну якщо помилки з'являються чітко після 25 хв і більше, то скоріш за все це банальний перегрів якихось компонентів. Інакше залежність від часу була б відсутня, як мені здається. Експерементували із відкритим\закритим корпусом?
пам'ять відразу за gpu.
Отправлено спустя 2 часа 51 минуту 1 секунду:
протестував без 3080. годинний тест помилок не виявив
https://imgur.com/a/M3MlVB7
Отправлено спустя 1 час 21 минуту 4 секунды:
є новини! з 1080 на 25 хвилині зависло та перезавантажилось.
-
lexxvod
Junior
поміняв. встановив HYPERX, через 12 хв помилки.олег Л: ↑ 11.05.2023 00:51 Сталкивался и не раз - интел + гига + crucial не лучшее трио___поменяйте память или мамку
так розумію, наступним кроком повинен заінити MB чи CPU?
![idea :idea:](./images/smilies/idea.gif)
-
cpuboss
Member
lexxvod
Так, методом виключення. Знайдете збійний компонент.
Так, методом виключення. Знайдете збійний компонент.
-
oversmoke
Member
Ошибки вылетают по процу. Почему ты меняешь БП, память, но не игнорируешь проц?
-
lexxvod
Junior
так, дякую. але на те і є тести, і є спільнота, щоб ділитися досвідом.
за методом виключення, мені не портрібні ні тести occt, ні форум. залагало в двух іграх, а в однієї даже БСОД? ну все зрозуміло, метод виключення покроково, і знайдеш, сам по собі.
БЖ, пам'ять прямо чи опосередковано, відносяться до CPU. я не ігнарував. в моєї першої темі було визначено, що на 10700k все OK. але я виявив, що тест безпомилково, може тривати більш ніж 25 хв. тому, наступний крок, пиво колезі та більш детальни і довготривали тести с його cpuoversmoke: ↑ 12.05.2023 21:03Ошибки вылетают по процу. Почему ты меняешь БП, память, но не игнорируешь проц?
Отправлено спустя 14 минут 41 секунду:
ps. окремо дякую комраду Alex646, який в другому пості першої теми, підказав про тест потужності в occt.
Отправлено спустя 8 минут 40 секунд:
друзі, вибачти за різкість. але вже місяць, не можу пограти в nextgen ігри. що хоть трошки відволікає від війни