Останні статті і огляди
Новини
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
-
Alex+
Member
allekss
І сата роз'ємів не залишилося?
І сата роз'ємів не залишилося?
Альтернативний варіант без купівлі конверторів - заміна ссд на більшої ємностіallekss: ↑ 06.05.2023 10:18посоветуйте адаптер
-
XXXshadyXXX
Member
allekss
У меня такой для pci-e 3.0. Скорости даже чутка выше, чем в m.2 раъеме
У меня такой для pci-e 3.0. Скорости даже чутка выше, чем в m.2 раъеме
- спойлер
-
Cirax
Member
allekss: ↑ 06.05.2023 10:18 Здравствуйте! Не осталось свободных разъёмов, посоветуйте адаптер адаптер pci-e x1 to m2 и ssd к нему. Думаю, что сильно крутой не нужен. Может кто знает, где взять дешевле. Честно говоря, хотелось бы адаптер на сата, но они намного дороже.
Есть много разных на Али.
Вплоть до 2 штук m2 на борту.
Один работает по pci-e второй через sata.
-
allekss
Member
Alex+
Даже сата не осталось. На B450 после подключения одного ssd m2 отключается сразу два разъёма сата, остаётся четыре. Один занят оптическим приводом DVD (пока нужен), один ssd, два жёстких диска. И вот опять стало не хватать. Замена на более больший разъём, как по мне очень дорогостоящий вариант, учитывая, что старый жёсткий диск или ssd если удастся продать, то за копейки.
Даже сата не осталось. На B450 после подключения одного ssd m2 отключается сразу два разъёма сата, остаётся четыре. Один занят оптическим приводом DVD (пока нужен), один ssd, два жёстких диска. И вот опять стало не хватать. Замена на более больший разъём, как по мне очень дорогостоящий вариант, учитывая, что старый жёсткий диск или ssd если удастся продать, то за копейки.
-
Alex+
Member
allekss
Можна спробувати взяти дешевий pcie-sata конвертор, пересадити на нього жорсткі диски та двд, а на звільненні 3 штуки
порти докупити вже ссд бажаної ємності.
Можна спробувати взяти дешевий pcie-sata конвертор, пересадити на нього жорсткі диски та двд, а на звільненні 3 штуки
порти докупити вже ссд бажаної ємності.
-
allekss
Member
Cirax
С начала войны я не пользовался али. Не подскажите, сейчас доставка оттуда в Украину работает? Хотя навряд ли воспользуюсь. Считаю, что если нужна одна вещь, даже оттуда, то её быстрее и надёжнее купить в Украине.
С начала войны я не пользовался али. Не подскажите, сейчас доставка оттуда в Украину работает? Хотя навряд ли воспользуюсь. Считаю, что если нужна одна вещь, даже оттуда, то её быстрее и надёжнее купить в Украине.
-
Crossbow
Member
работает, но не во все города можно заказать. Можно изловчится с переадресацией или попросить кого-то заказать, а потом переслать.allekss: ↑ 06.05.2023 12:59Не подскажите, сейчас доставка оттуда в Украину работает?
-
allekss
Member
Alex+
Дешевый pcie-sata - от 500 грн, дешевый pcie-m2 200-250 грн. По скорости подключение через сата3 и адаптер pcie одинаковые, хотя особой роли это не играет, всё равно быстрее, чем hdd.
Отправлено спустя 6 минут 14 секунд:
XXXshadyXXX
Спасибо, хороший совет. Подумаю, просто разъёмов pciex1 у меня 4 и кроме разъёма под видеокарту pci 3.0x16, имеется только один pcie 2.0x16.
Дешевый pcie-sata - от 500 грн, дешевый pcie-m2 200-250 грн. По скорости подключение через сата3 и адаптер pcie одинаковые, хотя особой роли это не играет, всё равно быстрее, чем hdd.
Отправлено спустя 6 минут 14 секунд:
XXXshadyXXX
Спасибо, хороший совет. Подумаю, просто разъёмов pciex1 у меня 4 и кроме разъёма под видеокарту pci 3.0x16, имеется только один pcie 2.0x16.
-
XXXshadyXXX
Member
allekss
За 100 грн на олх брал(когда еще бесплатная доставка укр почтой была)
За 100 грн на олх брал(когда еще бесплатная доставка укр почтой была)
-
Alex+
Member
Ви в специфікації плати зазерніть, бо ті дрібні рсіе бувають що ділять лінії між собоюallekss: ↑ 06.05.2023 13:12имеется только один pcie 2.0x16.
-
MSI-PC User
Member
allekss
USB to SATA чем не устраивает?
USB to SATA чем не устраивает?
-
ScorpionRRR
Member
На olx купите и всего делов )
-
allekss
Member
Соплей сверху неохота.MSI-PC User: ↑ 06.05.2023 14:01USB to SATA
Отправлено спустя 1 минуту 34 секунды:
ScorpionRRR
Спасибо возьму.
Отправлено спустя 4 часа 23 минуты 37 секунд:
ScorpionRRR
Ещё раз спасибо. Заказал.
-
7mindfields
Member
Що там з нвмє на 256гб (бажано) - 512гб (окрім p31 gold) є холодне для ноутів? можна розглянути безбуферні варіанти також, пріоритети якість та низькі температури, б/в та ОЕМ варіанти також розглядаються
-
Alex+
Member
7mindfields
WD SN570 (тільки на 500гб) ?
WD SN570 (тільки на 500гб) ?
-
7mindfields
Member
Ну так, в ідеалі було б 256 (чисто системний, але варіант на 500 також підходить). Та от покурив трохи інтернет, і знайшов серед холодних тільки sn750 та Kingston a2000 (але знаючи кінгстон, то всередині там може бути що завгодно), вд не ловили на цьому?
Я тут доречі десь прочитав, що MLC пам’ять холодніша за TLC, але це якось не дуже корелює з 970 про
-
Alex+
Member
Та усіх вже ловили. Когось більше, когось менше. Але 570 поки що тримається, чи надовго вже не знаю. А ось А2000 вже знятий з випуску, мабуть БУ дивились?7mindfields: ↑ 08.05.2023 11:33вд не ловили на цьому?
Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
то ви вже дуже запарились. Це все в теорії, бо замірять це майже не можливо. В силу своїх розмірів, її більш гріє розташований поруч контролер, чим вона сама нагріється. Як на мене, для ноута, крім температури ще важливо дивитись на енергоспоживання ССД, щоб батарею не дуже вижирав. 570 не дуже прожерливий7mindfields: ↑ 08.05.2023 11:33що MLC пам’ять холодніша за TLC
-
7mindfields
Member
Випадково натрапив на якийсь тред на tomhardware, і там якраз обирався невибагливий варіант для лептопу, і порівнювалися sn750 та a2000 в температурних режимах (ідл і навантаження), б/в навіть краще було б, саме тому запитав, може є якісь холодні ОЕМ варіанти самсунга на нвме (типу аналоги 960 ево, наприклад)Alex+: ↑ 08.05.2023 11:42Та усіх вже ловили. Когось більше, когось менше. Але 570 поки що тримається, чи надовго вже не знаю. А ось А2000 вже знятий з випуску, мабуть БУ дивились?7mindfields: ↑ 08.05.2023 11:33вд не ловили на цьому?
Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:то ви вже дуже запарились. Це все в теорії, бо замірять це майже не можливо. В силу своїх розмірів, її більш гріє розташований поруч контролер, чим вона сама нагріється. Як на мене, для ноута, крім температури ще важливо дивитись на енергоспоживання ССД, щоб батарею не дуже вижирав. 570 не дуже прожерливий7mindfields: ↑ 08.05.2023 11:33що MLC пам’ять холодніша за TLC
-
Alex+
Member
7mindfields
A2000 дуже бреше. Зверніть увагу на різницю по датчикам та по реальним замірам: https://www.techpowerup.com/review/king ... ssd/7.html
A2000 дуже бреше. Зверніть увагу на різницю по датчикам та по реальним замірам: https://www.techpowerup.com/review/king ... ssd/7.html
-
ck_ua
Member
7mindfields
SN520/SN530, на ОЛХ навалом.
SN520/SN530, на ОЛХ навалом.