Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
akr
Member

Повідомлення

На ваш погляд що краще апгрейднути: відяху рх588 чи монітор 22дюйми 60гц? Я ніколи не грав на 144гц, тож не впевнений. Відяху якщо що візьму 5700хт
Наступний апгрейд буде не скоро
x0taby4
Member

Повідомлення

akr
З чого ви переходите на 22? Краще хоча б 24 :gigi:
Спірне питання дивлячись для чого?
waryag
Member

Повідомлення

akr: 27.04.2023 19:28На ваш погляд що краще апгрейднути: відяху рх588 чи монітор 22дюйми 60гц? Я ніколи не грав на 144гц, тож не впевнений. Відяху якщо що візьму 5700хт
Наступний апгрейд буде не скоро
Залежить від ігор. Для оптимізованого мультиплеєру (КСГО, дота, лол і подібне) краще апгрейднути монітор, для ААА синглів - відеокарту.
akr: 27.04.2023 19:28Відяху якщо що візьму 5700хт
На мою думку, монітор - надійніша інвестиція в систему, чим проблемна 5700. Краще докинути до 6600/хт

Відправлено через 4 хвилини 12 секунд:
vov1989: 27.04.2023 19:01 мою схему не оцінили, але думаю вона має право на життя :rolleyes:
Ви не розкрили потенціал старого процесора, але розглядаєте апгрейд на новий в завданні, адекватні відеокарти для якого коштують під/за штуку баксів?
vov1989
Member

Повідомлення

waryag: 27.04.2023 21:25 Ви не розкрили потенціал старого процесора, але розглядаєте апгрейд на новий в завданні, адекватні відеокарти для якого коштують під/за штуку баксів?
на мою думку, на даному етапі розгін що процесора, що відеокарти принципово картину не змінить, окрім додаткового шуму...
GoToHell
пес Патрон

Повідомлення

akr: 27.04.2023 19:2822дюйми 60гц
Якщо це якийсь похилого віку самсунг сінкмайстер то однозначно монітор. Якщо там щось пристойніше за 40% srgb то відеокарту.

Діагональ монітору компенсується відстанню до нього :gigi:
waryag
Member

Повідомлення

vov1989: 27.04.2023 21:56на мою думку, на даному етапі розгін що процесора, що відеокарти принципово картину не змінить, окрім додаткового шуму...
З цією логікою, навіть апгрейд на 7800х3д чи 13900к з 7950 замість відеокарти принципово картину не змінить.

Але вам цього і не пропонують. Різницю робитиме апгрейд відеокарти. БЖ - щоб новенька карта не здохла.

Решта (додання пам'яті, розгін її і процесора) - просто підтримання штанів платформи, поки не зберетесь апгрейдити і її. Помірний розгін покращить продуктивність і практично нічого не змінить в плані шуму.
manbearboar
Member

Повідомлення

waryag: 27.04.2023 21:25 чим проблемна 5700
Этот флёр "проблемности" позволяет их взять по норм цене.
CrackYu23
Member

Повідомлення

Доброго дня. В червні-липні буду збирати пк.Приблизно такий
спойлер
https://elmir.ua/ua/configurator/131783 ... 11,1086043
Відео скоріше буде 4060-4060ti.Під систему є ssd Samsung 860 на 250 і hdd на терабайт для чогось відносно важливого.Найбільше навантаження буде ігри в FHD.Питання на скільки потрібна башта?Шум не дуже бентежить більше цікавить температура на боксовом кулері.Чи норм. буде цей корпус.Як краще ОЗП відразу 32 16/16,чи може спочатку 16 8/8,а потім ще докинути 8/8.Бюджет обмежений.
Artem_K
Member

Повідомлення

CrackYu23
Некоторое количество средств можно выиграть взяв плату на В660. Память лучше сразу брать 2*16, т.к. это 12400 и у него ограничение на контроллере памяти, есть даже некоторый шанс, что он не вывезет 3600 частоту на двух планках, на 4-х пробовать точно не нужно.
3600ti младшие версии на GDDR6 рассматривать не стоит, т.к. очень высокая вероятность встретить там не в лучшем свете известные чипы Hynix 1Gb.
CrackYu23
Member

Повідомлення

Artem_K
За память дякую. Відео кинув для розуміння бюджету. Буду дивитись на ціни 4060-4060ті.Щодо материнської плати звик до msi тому мабуть на ній зупинюсь.А як до боксового кулера?Чи краще не треба. Просто за і3 не запливав ще.
Artem_K
Member

Повідомлення

CrackYu23
За оглядами температура з боксовим кулером за 70-75 градусів не заходить при повному навантаженні, або до 80, якщо корпус "глухий". Тобто, на перший час з таким жити можна, але буде шуміти.
CrackYu23
Member

Повідомлення

Artem_K
Дякую.Є над чим поміркувати. А башта, що скидував буде норм?
waryag
Member

Повідомлення

CrackYu23: 30.04.2023 16:36Бюджет обмежений.
збірка на 5600+в550 буде дешевше на 4-5 тисяч
CrackYu23
Member

Повідомлення

waryag
Дякую.Проти платформи АМD нічого не маю.Але це як Мерседес та BMW. Гарні автомобілі,але кожному своє. Звик до інтел.Питання в бюджеті не вилізти за 40-42 тисячі. До карт червоних інше відношення-була,більше не хочу.
Artem_K
Member

Повідомлення

CrackYu23: 30.04.2023 19:00 Artem_K
Дякую.Є над чим поміркувати. А башта, що скидував буде норм?
Так, у SE-224-XT Basic заявлений TDP 180Вт, а у процесора без лімітів десь 75Вт.
CrackYu23
Member

Повідомлення

Дякую. Як я розумію по бж питань нема.А щодо корпусу та м2 в цьому бюджеті будуть норм?
Artem_K
Member

Повідомлення

CrackYu23: 30.04.2023 19:51 Дякую. Як я розумію по бж питань нема.А щодо корпусу та м2 в цьому бюджеті будуть норм?
По корпусу відгуки не дуже (якість виготовлення та товщина металу). Тай вага 3,2 кг якби натякає.
Я свій корпус залишив у Бахмуті та й вибирав щось дешеве, але адекватне. Взяв FSP 110А, в Элмірі є 120А https://elmir.ua/housing/housing_fsp_cmt120a_b_bp.html
Такий ж як і Залман з акріловою кришкою. Хоч і 3,74 кг, але за власним тестуваннім на диво міцний. Єдиний недолік - з АТХ платами не зовсім зручно робити кабель-менеджмент, бо прорізано більше під nATX.
За SSD не скажу, з Patriot справи не мав.
Востаннє редагувалось 30.04.2023 20:11 користувачем Artem_K, всього редагувалось 3 разів.
MSI-PC User
Member

Повідомлення

CrackYu23
Хороший выбор. Есть нюансы.
1. Память. Брать надо не выше 3600 МГц с таймингами не выше CL16. Смотреть, чтобы после 16 не были цифры типа 19 или не дай бог 20 - это мраки.
2. Материнка. Ограничения чипсета по частоте памяти в 3600 МГц, ограничения по TDP процессора, чувствительность к перегреву и отсюда сброс производительности. Как и что реализовано на современном Интел, можно глянуть в ролике у Ромы. Многое станет понятно.
3. Третий пункт плавно вытекает из второго: температуры. При высоких температурах будет сброс частот и потеря производительности. Поэтому боксовый кулер отметается как вредный и берётся башня. Простенькая, но башня. Заявленные 65 ватт TDP - это на бумаге. При снятии лимитов может улететь за сотню с соответствующими температурами. Поэтому и корпус нужен продуваемый в зоне VRM.
4. БП. Нужно брать современный с 16-пиновым разъёмом под видеокарту и двумя 8-пиновыми для процессора. Процессор может работать на 8-пиновом и 4-пиновый можно не подключать, но раз инженеры поставили дополнительный разъём, то значит он нужен и надо его подключать. Материнка на "Б" чипсете не гонит процессор, но для стабильного питания 4-пиновый лишним не будет.
5. Видеокарта. Бери с 12-ю гигабайтами как минимум. Бренд и модель не важны, а вот память важна.
6. Накопитель. Бери с поддержкой PCIE 4.0. Я себе взял Kingston KC3000 512 под систему и одну игру - замечательный и не горячий накопитель!

Как-то так...
Shultz
Member

Повідомлення

Добрий вечір! Прошу поради, по вже передевився та перечитав купу матеріалу і ніяк не можу визначитись. Ситуація така, маю 14 тис. грн. на оновлення системи проц, мать, пам`ять. Брати буду вичключно в розетці так як все буде братис в розстрочку. Схиляюсь більше до 5600, б550, 32 гб ДДР4. Не схиляюсь до якогось лагерю синіх, чи червоних. Що можна придбати на таку суму аби не сісти в калюжу? :beer:
CrackYu23
Member

Повідомлення

Artem_K
Ок.Варіант з корпусом передивлюсь.
Відповісти