Останні статті і огляди
Новини
Выбор ИБП/UPS
-
sc_creator
Member
Я нашел вот такой ИБП для роутера: https://www.bezpeka-shop.com/product/bl ... umulyator/
Только он поддерживает аккумы - 18 А*ч максимум. У меня роутер потребляет 12В и 3А. Получается, что 18 А*ч / 3А = 6ч - будет время автономной работы роутера? Или там еще на какой-то коеф. нужно умножать? Просто даже если 6ч - это всё равно мало, помню и 8ч без света сидел (
Только он поддерживает аккумы - 18 А*ч максимум. У меня роутер потребляет 12В и 3А. Получается, что 18 А*ч / 3А = 6ч - будет время автономной работы роутера? Или там еще на какой-то коеф. нужно умножать? Просто даже если 6ч - это всё равно мало, помню и 8ч без света сидел (
-
Alex+
Member
то у вас БЖ на 12В і 3А, а реальне споживання там значно менше.sc_creator: ↑ 22.04.2023 13:10У меня роутер потребляет 12В и 3А
Вирахувати час можна тільки заміряв точно, скільки споживає роутер
а провайдер з генератором? Він точно буде тримати заживленим своє обладнання такий довгий час?sc_creator: ↑ 22.04.2023 13:10 помню и 8ч без света сидел
Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
Зараз генератори коштують копійки. Купить гарного гєну замість трьох ДБЖ, і буде вся хата заживлена
-
sc_creator
Member
У меня в доме несколько провайдеров. Текущий - с аккумами, которые могут работать до 8ч. Также, есть провайдер с оптикой и генератором.Alex+: ↑ 22.04.2023 13:21то у вас БЖ на 12В і 3А, а реальне споживання там значно менше.sc_creator: ↑ 22.04.2023 13:10У меня роутер потребляет 12В и 3А
Вирахувати час можна тільки заміряв точно, скільки споживає роутер
а провайдер з генератором? Він точно буде тримати заживленим своє обладнання такий довгий час?sc_creator: ↑ 22.04.2023 13:10 помню и 8ч без света сидел
Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
Зараз генератори коштують копійки. Купить гарного гєну замість трьох ДБЖ, і буде вся хата заживлена
В квартиру генератор - не смогу
-
Alex+
Member
Щоб звичайний дбж довго тримав потрібно все одно купляти потужну батарею. Той же котел з умовними 150ват споживанням це приблизно 150-200аг батарею треба (якщо мова про звичайний дбж типа inf500+свинець). Це не дешево і займає багато місця. Вивчить ще варіант інвертора з функцією зарядки під ліфери або якогось єкофлова чи подібний девайс.sc_creator: ↑ 22.04.2023 13:36В квартиру генератор
Який би варіант з акумами ви не обрали, його ціна значно збільшується в залежності від потрібної потужності та часу роботи.
-
Барбарис
Member
Alex+, я давно їх бачив, правда. Ніби ще нічого були. Але можливо вже й фігню пихають.
Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
sc_creator, там можна коробку відкрити і зовні поставити інший або моделі з гарячою заміною.
sc_creator, там можна коробку відкрити і зовні поставити інший або моделі з гарячою заміною.
-
Alex+
Member
Барбарис
Можливо попутали з чимось, бо лєотон це трешатіна така, що просто жуть. Причому шо нове шо старе. Як наче школярі на радіогуртку молотками зпаяли.
Я кіно не знімаю, а в ютубі повно прикладів. Якщо коротко:
Якщо не коротко: https://www.youtube.com/results?search_ ... 0%9E%D0%9D
Можливо попутали з чимось, бо лєотон це трешатіна така, що просто жуть. Причому шо нове шо старе. Як наче школярі на радіогуртку молотками зпаяли.
Я кіно не знімаю, а в ютубі повно прикладів. Якщо коротко:
Якщо не коротко: https://www.youtube.com/results?search_ ... 0%9E%D0%9D
-
_VlaD_
Member
А зачем ИБП для роутера? Его можно запитать напрямую от аккумулятора через DC-DC преобразователь.sc_creator: ↑ 22.04.2023 13:10 Я нашел вот такой ИБП для роутера: https://www.bezpeka-shop.com/product/bl ... umulyator/
Ну и у ИБП есть ток холостого хода. Эффективней от одного ИБП запитать ТВ+котел, чем отдельно от двух ИБП по отдельности.
-
Барбарис
Member
Alex+, може й сплутав. То не такий трешак був. На корпуса там, правда, сталі не жаліли і моделей на дві розетки точно не було.
_VlaD_, DC-DC під потрібний вольтаж ще не треба знайти і не провтикати нічого. Акум все рівно треба треба заряджати, а це квартира. ДБЖ забезпечує безперервну роботу: взимку під час відключень в мене батьки користувались інтернетом, а до акума не підключали б.
_VlaD_, DC-DC під потрібний вольтаж ще не треба знайти і не провтикати нічого. Акум все рівно треба треба заряджати, а це квартира. ДБЖ забезпечує безперервну роботу: взимку під час відключень в мене батьки користувались інтернетом, а до акума не підключали б.
-
_VlaD_
Member
Роутеры в основном 12-18В. Под такое напряжение полно преобразователей.Барбарис: ↑ 22.04.2023 22:21 DC-DC під потрібний вольтаж ще не треба знайти і не провтикати нічого.
У меня такой:
https://www.aliexpress.com/item/33049888478.html
-
sc_creator
Member
Если поставить большей емкости, чем 18 А*ч, не слишком ли маленький ток заряда будет?Барбарис: ↑ 22.04.2023 20:17
-
Барбарис
Member
Це нові або потужні(на 18). Ще є термінали та й повно на 5\9В. Не всі в тому розбираються та й для зарядки акума нічого не треба._VlaD_: ↑ 22.04.2023 22:40Роутеры в основном 12-18В.Барбарис: ↑ 22.04.2023 22:21 DC-DC під потрібний вольтаж ще не треба знайти і не провтикати нічого.
-
_VlaD_
Member
Это шутка такая?Барбарис: ↑ 23.04.2023 06:38Не всі в тому розбираються
Тут форум оверов. Крышку с процессоров народ снимает и термопасту на ЖМ меняет. Железо под жидким азотом разгоняют. А два провода скрутить не смогут? Смешно. Жаль, не 1-е апреля.
-
Барбарис
Member
_VlaD_, отже давно ти тут не був(з 14-го року, мабуть?) і не бачив, які теми створюють або що пишуть в профільних темах. Більшість вкрай далека від розгону і є звичайними користувачами.
-
_VlaD_
Member
Барбарис
Я все понимаю, но провода же скрутить элементарно. На том драйвере что я в пример привел обозначено "in" и "out". Обозначены "+" и "-" На дисплее отображается напряжение на входе или на выходе. Ниже - потребляемый ток. Даже мультиметр не нужен чтобы это подключить.
И этот драйвер может как понижать, так и повышать напряжение. Он стабильное напряжение выдает в широком диапазоне входного напряжения.
Ну, это просто как пример. Я много чего накупил в Китае, но этот драйвер просто бимба. Есть похожие дешевле, но могут только понижать. Есть повышающе-понижающие, но без дисплея - приходится мультиметром тыкать.
Но, можно ИБП запустить и туда штатный БП роутера впихнуть. Но, там сразу КПД раза в два-три упадет.
Я все понимаю, но провода же скрутить элементарно. На том драйвере что я в пример привел обозначено "in" и "out". Обозначены "+" и "-" На дисплее отображается напряжение на входе или на выходе. Ниже - потребляемый ток. Даже мультиметр не нужен чтобы это подключить.
И этот драйвер может как понижать, так и повышать напряжение. Он стабильное напряжение выдает в широком диапазоне входного напряжения.
Ну, это просто как пример. Я много чего накупил в Китае, но этот драйвер просто бимба. Есть похожие дешевле, но могут только понижать. Есть повышающе-понижающие, но без дисплея - приходится мультиметром тыкать.
Но, можно ИБП запустить и туда штатный БП роутера впихнуть. Но, там сразу КПД раза в два-три упадет.
-
sc_creator
Member
А какой есть хороший производитель 12В-ИБП ? Чтоб выдавал четкие 12В, 3А и чтоб не спалить свой Keenetic Ultra.
Например, по этому:
https://www.bezpeka-shop.com/product/bl ... umulyator/
люди жалуются, что не заряжает аккум, а если повысить напряжение - то есть риск спалить свое устройство. Сам ИБП может выдавать от 12 до 14 В
Вообще, в инструкции к моему роутеру четко написано, чтоб юзать только штатный БП.
Нашел еще такое:
https://proline.biz.ua/ef6012c-12v-stabilized
но выглядит как какая-то кустарная поделка
Например, по этому:
https://www.bezpeka-shop.com/product/bl ... umulyator/
люди жалуются, что не заряжает аккум, а если повысить напряжение - то есть риск спалить свое устройство. Сам ИБП может выдавать от 12 до 14 В
Вообще, в инструкции к моему роутеру четко написано, чтоб юзать только штатный БП.
Нашел еще такое:
https://proline.biz.ua/ef6012c-12v-stabilized
но выглядит как какая-то кустарная поделка
Почему в 2-3 раза? КПД инвертора в среднем где-то 0.8...Но, можно ИБП запустить и туда штатный БП роутера впихнуть. Но, там сразу КПД раза в два-три упадет.
-
Alex+
Member
Ну і ККД самого бж роутера десь 0.7-0.8sc_creator: ↑ 27.04.2023 11:58КПД инвертора в среднем где-то 0.8...
Та то з натягом можна назвати дбж. То скоріше звичайний блок живлення з резервним акумулятором.sc_creator: ↑ 27.04.2023 11:58Например, по этому:
У дбж принцип роботи інший - там завдяки перетворювачу формується потрібна напруга та підтримується її стабільність.
Для роутерів багато варіантів готових дбж, якщо це не підвал-китай за три копійки, то вони працюють так как і повинні працювати дбж . Є навіть варіанти від відомих брендів, наприклад Eaton 3S Mini 36W, але нормальні китайські варіанти на 18650 банках зазвичай пропонують більшу автономність при меншій вартості. Читайте відгуки реальних власників
-
LiquidStorm
Member
Классичний ДБЖ не розрахований на мале споживання, тому на його власні потреби (інвертор, охолодження) піде більше витрат, ніж у під'єднане навантаження. Та навіть якщо "карти складуться" добре, серед недорогих ДБЖ майже нема таких, що будуть тримати довше 45хв, тоді як спеціалізовані під 12В на акумах із літієм можуть тримати 4+ години, і акум від 0-100%-0 в них не здохне за пару місяців.sc_creator: ↑ 27.04.2023 11:58Почему в 2-3 раза? КПД инвертора в среднем где-то 0.8...Но, можно ИБП запустить и туда штатный БП роутера впихнуть. Но, там сразу КПД раза в два-три упадет.
-
sc_creator
Member
Здравствуйте. Подскажите, какой мощности бесперебойник брать и как рассчитать емкость внешнего аккумулятора? Нужно, чтоб все девайсы проработали 4+ часа.
1. Системник с БП SeaSonic Focus Plus 850 Platinum 850W: https://seasonic.com/focus-plus-platinum (Там есть APFC!)
2. Три монитора с мощностью 25 Вт + 25 Вт + 72 Вт = 122 Вт
3. Звуковые колонки 2 x 8 Вт = 16 Вт
=======================================
Суммарная мощность всех девайсов получается: 988 Вт (максимальная).
Спрашиваю, потому что читал, что из-за APFC ИБП может отключаться и типа мощность его должна быть с запасом... как-то так...
1. Системник с БП SeaSonic Focus Plus 850 Platinum 850W: https://seasonic.com/focus-plus-platinum (Там есть APFC!)
2. Три монитора с мощностью 25 Вт + 25 Вт + 72 Вт = 122 Вт
3. Звуковые колонки 2 x 8 Вт = 16 Вт
=======================================
Суммарная мощность всех девайсов получается: 988 Вт (максимальная).
Спрашиваю, потому что читал, что из-за APFC ИБП может отключаться и типа мощность его должна быть с запасом... как-то так...
-
Alex+
Member
Ваш БЖ не на 100% навантажений же? Бо якщо те що ви написали це реальне навантаження, то - тільки генератор, або, якщо це квартира, гібридний інвертор + величезні потужні батареї, або ліфери.sc_creator: ↑ 01.05.2023 19:26Нужно, чтоб все девайсы проработали 4+ часа
Розрахунок ємності можливий після обрання моделі інвертору\дбж, коли буде відома його напруга по входу та ККД. До деяких моделей може йти табличка від виробника з готовими розрахунками
Є навіть примітивні калькулятори: https://logicpower.ua/calculator
Наскільки точно воно міряє не знаю, але хоча б дуже приблизно натякне, на що орієнтуватись
-
sc_creator
Member
Скорее всего не на 100%, но я не знаю на сколько. В играх, наверно, потребление сильно возрастает. Чем гибридный инвертор отличается от ИБП с возможностью подключать внешний аккум? У них же тоже есть инверторы внутри. Или это одно и то же?Alex+: ↑ 01.05.2023 19:50Ваш БЖ не на 100% навантажений же? Бо якщо те що ви написали це реальне навантаження, то - тільки генератор, або, якщо це квартира, гібридний інвертор + величезні потужні батареї, або ліфери.sc_creator: ↑ 01.05.2023 19:26Нужно, чтоб все девайсы проработали 4+ часа
Если брать самый худший случай - потребление 988 Вт, то на сколько должен быть мощнее инвертор? Там же еще как-то APFC влияет...