Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Ostin
Member

Повідомлення

man1242: 26.04.2023 02:06будь-яка карта що має потужність більше 200ват має ризик діградацій
Це якась наукова цифра чи з розряду "200 це ж не мало, вірно"?
Васильович
Member

Повідомлення

Ostin: 26.04.2023 09:52Це якась наукова цифра чи з розряду "200 це ж не мало, вірно"?
Доказано Зануссі © :lol:
Tesseract
Member

Повідомлення

Paradox1306: 25.04.2023 23:53
Tesseract: 25.04.2023 23:48 Він там приводив такий приклад: ефект (наприклад вибух) динамічно згенерований на відеокарті. Далі треба порахувати вплив цього вибуху на навколишні об'єкти, з урахуванням геометрії об'єктів в кадрі, а фізика рахується на процесорі. Відповідно купу інформації з відяхи треба скопіювати в оперативку для процесора.
На консолі аналогічний приклад з вибухом не потребує взагалі ніякого копіювання.
Зараз нові ігри роблять з розрахунку на швидкість SSD. Харди набагато повільніші, і для того, щоб гра не тормозила, доводиться тримати великий кеш у оперативці.
крч сам щось вигадав не основуючись ні на чому, ясно. класичні історії де консолі перемагають цивилізацію і фізику разом, як будуть ссилки на щось чому можна довіряти дайте знати
Відео вище я скинув. Чувак там дві години пояснює чому саме так, а не інакше. Переказати усе відео в короткому пості я не можу. Тому у кого норм з англійською, краще хай сам подивиться. До вас це, зрозуміло, не відноситься.
Paradox1306
Member

Повідомлення

Tesseract: 26.04.2023 11:06 Відео вище я скинув. Чувак там дві години пояснює чому саме так, а не інакше. Переказати усе відео в короткому пості я не можу. Тому у кого норм з англійською, краще хай сам подивиться. До вас це, зрозуміло, не відноситься.
якщо я запишу відео на 2 години де я буду розповідати щось околоміфічне, то це стане раптом доказом? - ні, потрібно ж на щось послатись, де людина бере таке.
давайте без спроб перейти на особистості, витрачати 2 години що би слухати нз кого про дуже прохолодну тему ніхто не стане
Vlaad13
Member

Повідомлення

Firebrand: 25.04.2023 21:21
Melofon: 25.04.2023 20:08 Тут у проверенных 6800хт от 17к+

Отправлено спустя 46 секунд:

Обоснуйте.
тут нечего обосновывать, почитайте посты данного юзера ,страницу назад, типичный представитель зеленой касты. :gigi:
хорошо я немного не точно выразился - покупку радеона до 2023 года еще оправдать можно
но покупку радеона после выхода dlss 3 - уже нет ;)
Firebrand
Member

Повідомлення

Vlaad13: 26.04.2023 14:11но покупку радеона после выхода dlss 3 - уже нет
панятна :facepalm:
ASTON
Member

Повідомлення

Vlaad13
Може мені одному dlss в принципі не потрібні? Але я якось без них нормал живу і граю.
Ostin
Member

Повідомлення

Оце мило є мотивацією при купівлі? :-/
Paradox1306
Member

Повідомлення

Ostin: 26.04.2023 15:57
фг генерує кадри в тій же роздільній здатності що і загальний рендр, тобто якщо не включати длсс2 то це буде натив
Ostin
Member

Повідомлення

Paradox1306
То це ж не справжні кадри. Вони ж дублюються щоб досягти більшої частоти. Чи я не так розумію технологію?
odessitmws
Member

Повідомлення

Paradox1306: 26.04.2023 15:58То це ж не справжні кадри
тебе же сказали
Paradox1306: 26.04.2023 15:58генерує кадри в тій же роздільній здатності що і загальний рендр
Ostin
Member

Повідомлення

odessitmws
Але картинка при цьому статика, а не динаміка, як при звичному рендері. Тобто кадрів більше, але частина з них абсолютно ідентичні і згенеровані на основі попереднього, а не у відповідь на дії гравця. Це типу як подвоєний фпс, але унікальних кадрів лише половина.
Як на мене - костиль, коли залізо не змогло в 4к. Проста відповідь для високої герцовки моніторів.
odessitmws
Member

Повідомлення

Ostin: 26.04.2023 16:06Але картинка при цьому статика
Ostin: 26.04.2023 16:06але частина з них абсолютно ідентичні
все что нужно знать о хейтерах длсс :D
при статичной картинке вообще не важно сколько фпс хоть милиард
Paradox1306
Member

Повідомлення

Ostin: 26.04.2023 16:01 Paradox1306
То це ж не справжні кадри. Вони ж дублюються щоб досягти більшої частоти. Чи я не так розумію технологію?
вони не дублюються, вони проміжні, вставляються поміж 2х кадрів.
не справжні в плані що їх к-сть збільшує плавність картинки, але не зменшує інпут лаг як це з кадрами при яких задіюєтсья цп. тобто якщо ми можемо довести інпут лаг з длсс до грабельного значення то це просто фрі 50%+ кадрів(краще після 60 в дефолті юзати звісно, є свої обмеження).
спойлер
можна з рефлексом
Васильович
Member

Повідомлення

Ostin: 26.04.2023 16:06Як на мене - костиль, коли залізо не змогло в 4к
Костиль, який робить геймплей приємнішим і нічого при цьому не ламає - це фіча ;)
eilef
Member

Повідомлення

Paradox1306: 26.04.2023 15:58
Ostin: 26.04.2023 15:57
фг генерує кадри в тій же роздільній здатності що і загальний рендр, тобто якщо не включати длсс2 то це буде натив
А есть такая возможность? И сколько + идет после такого включения без DLSS2?
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

Некоторые люди, до сег пор верят в магию :apes: - ниче, время все расставит, по своим местам :gigi:
Paradox1306
Member

Повідомлення

eilef: 26.04.2023 16:20 А есть такая возможность? И сколько + идет после такого включения без DLSS2?
50-70%
maxn
Member

Повідомлення

Подскажите как быть шириной корпуса при установке новых карт . В характеристиках карт не указывается необходимое значение чтобы большая карта влезла в корпус без проблем.
Например как узнать влезет ли 4070 ti strix шириной 150мм во фрактал десинг с шириной 210. + Кабель новый на какоето значение торчать будет.
odessitmws
Member

Повідомлення

maxn: 26.04.2023 16:41Кабель новый на какоето значение торчать будет.
ну как по мне там тупоголовые не догадались делать переходник с угловым адаптером\либо на 180градусов в сторону материнки
Відповісти