Останні статті і огляди
Новини
PALIT 3080 gaming pro 12Gb. допоможить
-
lexxvod
Junior
друзі.
є в наявності карта https://www.palit.com/palit/vgapro.php? ... 2AA&tab=sp
за специфікацією має бути буст до 1710 MHz. моя карта бустить до 2010. при цьому, в деяких іграх (Last of Us, The Medium), мають місце вильоти (іноді, спостерігалося у LoU перезавантаження ПК)
грішу на БЖ (evga 650 g3 gold). але, начебто, за характеристиками повинен підходити.
питання 1: чому карта бустить до 2010, хоча на сайті palit вказано 1710.
питання 2: за моніторингом, карта бере макс 360 Вт + проц 11400 (десь 120 + мамка, ну нехай 100). чи може бути причиною вильоту БЖ?
питання 3: робив андервольтінг, на 10% за напругою, але споживання залишалось в межах 350+ Вт (вильоти залишались також). чому так?
питання 4: можна ще щось зробити/протестувати, що б не міняти БЖ або ВК?
є в наявності карта https://www.palit.com/palit/vgapro.php? ... 2AA&tab=sp
за специфікацією має бути буст до 1710 MHz. моя карта бустить до 2010. при цьому, в деяких іграх (Last of Us, The Medium), мають місце вильоти (іноді, спостерігалося у LoU перезавантаження ПК)
грішу на БЖ (evga 650 g3 gold). але, начебто, за характеристиками повинен підходити.
питання 1: чому карта бустить до 2010, хоча на сайті palit вказано 1710.
питання 2: за моніторингом, карта бере макс 360 Вт + проц 11400 (десь 120 + мамка, ну нехай 100). чи може бути причиною вильоту БЖ?
питання 3: робив андервольтінг, на 10% за напругою, але споживання залишалось в межах 350+ Вт (вильоти залишались також). чому так?
питання 4: можна ще щось зробити/протестувати, що б не міняти БЖ або ВК?
-
Donate
Member
Поверлимит уменьши в оверлее нвидиа во вкладке производительность до нужного значения. Можешь сразу процентов на 40% скинуть жор должен упасть.ну либо в афтарбернере
-
Alex646
Member
1. Карта бустить, скільки чіп може. На сайті вказаний мінімум.
2. В теорії може, але бж хороший.
3. Чіпу може не вистачати напруги, тому і вильоти. Треба частоту знижувати.
4. ОССТ стрес-тест бж.
2. В теорії може, але бж хороший.
3. Чіпу може не вистачати напруги, тому і вильоти. Треба частоту знижувати.
4. ОССТ стрес-тест бж.
-
mamayawarlord
HWBOT OC Team
Это тонкая настройка для допиливания. Пробуй как ранее писали, с лимитом поигратьсяlexxvod: ↑ 20.04.2023 02:34робив андервольтінг, на 10%
-
bovza
Junior
Можна спробувати зробити андервольт до 1740МГц при 0.790мВ на ядро, мало б вийти споживання ~250ват. Ось як на цьому відео.
-
Kassatka
Member
У мене теж намічається проблема, що раптом може не вистачити БЖ Corsair RM650x 650 Вт для Z590 + i7-11700 + RTX 4070/4070 Ti.Alex646: ↑ 20.04.2023 07:56 4. ОССТ стрес-тест бж.
Отже, треба провести стрес-тест БЖ через ОССТ. Якщо все норм, то в звичайних сценаріях навантаження тим більше проблем не повинно виникнути. Якщо ж не тягне й не працює стабільно при проходженні даного тесту, то знизити паверлімити на відеокарту/проц і знову провести цей тест. Я правильно зрозумів?
-
MessiaH
Member
надо протестить на другом БП как вариант, если тоже самое, то вполне вероятен постепенный отвал чипа или памяти. То что карта бустит до 2010 это очень здорово, если бы она у тебя на 1710 работала, то производительность была бы намного меньше. Если карта после майнеров, то там что угодно может с ней быть. А вообще карта должна бустить чип пока не упрётся либо в температуру, либо в паверлимит. При упоре не должно быть вылетов, только сброс частот до того уровня пока не будет упора в шитые лимиты по потреблению и температуреlexxvod: ↑ 20.04.2023 02:34за специфікацією має бути буст до 1710 MHz. моя карта бустить до 2010. при цьому, в деяких іграх (Last of Us, The Medium), мають місце вильоти (іноді, спостерігалося у LoU перезавантаження ПК)
-
lexxvod
Junior
- спойлер
-
vdemeshko
Member
у меня с этим БП Corsair RM650x 650Вт с 5700Х@105W PL + B550 + 4070Ti c (+120MHz GPU\+1GHz RAM) никаких проблем от слова совсем (конфиг подробный в профиле)... буст видяхи до 2860.. пик потребления меньше 280Вт в играх.. сумарное потребление системника не выходит за 450Вт в пике что около ~67% нагрузочной способности БП... но такое потребление пиковое - стандратное в играх плавает в 350-400Вт и не выше 60% нагрузки на БП...Kassatka: ↑ 20.04.2023 09:56У мене теж намічається проблема, що раптом може не вистачити БЖ Corsair RM650x 650 Вт для Z590 + i7-11700 + RTX 4070/4070 Ti.Alex646: ↑ 20.04.2023 07:56 4. ОССТ стрес-тест бж.
Отже, треба провести стрес-тест БЖ через ОССТ. Якщо все норм, то в звичайних сценаріях навантаження тим більше проблем не повинно виникнути. Якщо ж не тягне й не працює стабільно при проходженні даного тесту, то знизити паверлімити на відеокарту/проц і знову провести цей тест. Я правильно зрозумів?
ЗЫ
а вообще в ряде игр у меня упор в 143 фпс (ограничение в драйвере) для оптимальной работы VRR\Gsync в мониторе и потребление видяхи вообще не привышает 150Вт но если вы разблочили поверлимит для 11700 то у Вас моотенциально до 180Вт потребление что на 75Вт больше моих расчетов.. это все равно на 25% меньше мощности , которую выдает БП... проблема может быть только в шуме от вентилятора при нагрузке 75%... до 60% там все вполне сносно.. а с ограничением по фпс под частоту монитора БП работает в пассивном режиме
Востаннє редагувалось 20.04.2023 13:02 користувачем vdemeshko, всього редагувалось 1 раз.
-
Alex646
Member
lexxvod
Ого
А чому Ви такі впевнені, що винна відюха? В ідеалі було б гарно підкинути відюху на інший ПК. Ну, або витягніть відюху і потестуйте на встройці, якщо є. Якщо на встройці помилок не буде, то є ймовірність, що бж таки втомився.
Ого
А чому Ви такі впевнені, що винна відюха? В ідеалі було б гарно підкинути відюху на інший ПК. Ну, або витягніть відюху і потестуйте на встройці, якщо є. Якщо на встройці помилок не буде, то є ймовірність, що бж таки втомився.
-
vdemeshko
Member
мониторинг ЕМНИП показывает что то вроде среднеквадратичного потребления типа RMS - в реальности могут быть пики на микросекунды до 500+ к примеру и БП такое плохо переваривать может...lexxvod: ↑ 20.04.2023 02:34 питання 2: за моніторингом, карта бере макс 360 Вт + проц 11400 (десь 120 + мамка, ну нехай 100). чи може бути причиною вильоту БЖ?
что то не то делаете.. какой то плачевный вариант адервольтинга если вместо 360Вт получаете снижение на 10Вт до 350... ожидаемый результат нормального андервольтинга для 3080 мог бы быть около 70Вт+ то есть 290Вт вместо 360Вт (а милисекундные пики потребления вместо 500+ допустим 400+)lexxvod: ↑ 20.04.2023 02:34 питання 3: робив андервольтінг, на 10% за напругою, але споживання залишалось в межах 350+ Вт (вильоти залишались також). чому так?
-
lexxvod
Junior
після тесту вже не впевнений. сьогодні, трохи пізніше, потестую без зовнішньої вк.Alex646: ↑ 20.04.2023 12:58 lexxvod
Ого
Отправлено спустя 4 часа 17 минут 35 секунд:
на встройці помилок нема. все же БЖ? через вк можуть такі помилки в осст бути?Alex646: ↑ 20.04.2023 12:58 lexxvod
Якщо на встройці помилок не буде, то є ймовірність, що бж таки втомився.
Отправлено спустя 27 минут 27 секунд:
поставив 3080 - знову помилки посипалися. зменшив power limit до 70%. карта стала жерти 245 Вт. через 5 хв - BSOD. змінив до 80% - 290 Вт і помилки .
у суботу поїду до колеги в нього БЖ 850 superflower. далі буде...
-
Alex646
Member
Такі помилки схожі на невдалий розгін. У меня вибивало схожі помилки, коли напруги на проці були малуваті. Ігри також вилітали, не завантажувались. Але це не Ваш випадок, бо Ви про розгін не казали нічого.lexxvod: ↑ 20.04.2023 18:00 на встройці помилок нема. все же БЖ? через вк можуть такі помилки в осст бути?
Отправлено спустя 27 минут 27 секунд:
поставив 3080 - знову помилки посипалися. зменшив power limit до 70%. карта стала жерти 245 Вт. через 5 хв - BSOD. змінив до 80% - 290 Вт і помилки .
у суботу поїду до колеги в нього БЖ 850 superflower. далі буде...
Інший БП обов'язково спробуйте. Зараз компоненти дуже чутливі до якості БП, помилки можуть бути найрізноманітніші.
-
strannik18
Member
lexxvod
-
SKYJAKER
Member
а на якій частоті у вас відеопам'ять працює? бо якщо якийсь лівий/кастомний біос може з-за відеопам'яті сипатись в помилки
-
lexxvod
Junior
друзі, усе стало заплутанішим.у суботу поїду до колеги в нього БЖ 850 superflower. далі буде...
помилки з'являлися десь за 5 хв. коли не з'являлися, тестували більш 10 но менш 15 хв
1 - зразу встановили йому 3080 - помилок немає
2 - підключили його бж до мого ПК - помилки
3 - встановили його CPU (i7-10700k), замість мого (i5-11400)+його БЖ - помило немає
3.1 - на пункті 3 не запрацював один з моїх nvme (в мене їх два). тк, наскільки пом'ятаю, десята версія не вміє в pciExpress 4
4 - на його ПК мій cpu + вк = все добре.
5 - під кінец зняв один з nvme (котрий не робив з його CPU) + його ВК (1066) - все добре
6 - зібрав до купи все моє, окрім того nvme (з пункту 3.1) - помилки
зі: замість помилок іноді було завісання та BSOD
в мене версія з 12 гб. наскільки мені відомо, до її виходу цю проблему пофіксили
2375,5SKYJAKER: ↑ 21.04.2023 20:55 а на якій частоті у вас відеопам'ять працює? бо якщо якийсь лівий/кастомний біос може з-за відеопам'яті сипатись в помилки
Отправлено спустя 33 минуты 13 секунд:
чи не може в два nvme, вибачаюсь, не пом'ятаю за нюанс3.1 - на пункті 3 не запрацював один з моїх nvme (в мене їх два). тк, наскільки пом'ятаю, десята версія не вміє в pciExpress 4
мав на увазі, що вже стояв мій CPU5 - під кінец зняв один з nvme (котрий не робив з його CPU) + його ВК (1066) - все добре
-
maxn
Member
Нет. Это хороший БП + у него порог защиты от перегруза очень высоко настроен, он плавиться чуть раньше начнет чем уйдет в защиту.lexxvod: ↑ 20.04.2023 02:34 за моніторингом, карта бере макс 360 Вт + проц 11400 (десь 120 + мамка, ну нехай 100). чи може бути причиною вильоту БЖ?
-
lexxvod
Junior
зараз погрався з бівісами). с початку зробив апдейт(без змін), потім даунгрейд(без змін). змінив деяке налаштування по напрузі CPU. поки 30 хв стрес-тест БЖ OCCT почав проходити, 60 хв в ігрі - без вильотів. тестуватиму далі.
-
Alex646
Member
О, тут таки схоже, що ваша мамка за замовчуванням ставить малу напругу на проц.lexxvod: ↑ 23.04.2023 00:32 змінив деяке налаштування по напрузі CPU
-
Mixx
Member
lexxvod
Що у вас за материнка? ЦП був в стоці? Спобуйте руками фіксувати частоту ЦП і знижувати вольтаж, може по просту врм не справляється з ЦП, 11 покоління хворе в цьому плані, особливо, якщо ліміти. Як довго він у вас? Може бути брак/деградант, по можливості підкидати в схожу маму і тестити, а бачу вже робили, значить скоріше за все справа в материнці.
Що у вас за материнка? ЦП був в стоці? Спобуйте руками фіксувати частоту ЦП і знижувати вольтаж, може по просту врм не справляється з ЦП, 11 покоління хворе в цьому плані, особливо, якщо ліміти. Як довго він у вас? Може бути брак/деградант, по можливості підкидати в схожу маму і тестити, а бачу вже робили, значить скоріше за все справа в материнці.