Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
spoglyadach
Member

Повідомлення

offece-trader: 19.04.2023 08:20 Вопрос:
Дуроны керамические 462 сокета со сколами на кристаллах представляют (запустить не смог) для кого-то ценность или сразу сдавать в металл ?
Яка ціна?

Відправлено через 2 хвилини 22 секунди:
Death: 19.04.2023 13:44 Васильович
была история когдато с опытным айпишником, сколол ядро все пашет но говорит медленней ведь там полюбому пару тисяч транзисторов откололось.....
Я звісно не бачив схему, але є такий нюанс, що там банально порушено ланцюги проходження струму :)
Хоча можливо я помиляюсь, тут тільки інженер у цій спеціалізованій галузі відповість. Це ж як багатошарова плата, десь пошкодив доріжку, яка йде через 3 слої і всьо, сасамба

Відправлено через 10 хвилин 25 секунд:
Хтось тут має хороший прилад для заміру ESR без демонтажу? Взяв у знайомого прилад який вимірює, дуже велика розбіжність замірів у схемі і після демонтажу. Хотів собі замовити, але щось навіть не знаю, може хтось порадить такий що гарно міряє.
ApostolCV
Member

Повідомлення

spoglyadach,я і сам би був би радий придбати хороший ESR метр для SMD конденсаторів.
Проте хочу зауважити , що міряти на платі не коректно. :idea:
radical
Member

Повідомлення

У брата якийсь китайський ESR метр з алі самий простий, на кроні, міряє наче коректно.
Мені теж не дуже зрозуміло, що можна наміряти на платі, якщо там цих електролітів стоїть десяток в паралель.
spoglyadach
Member

Повідомлення

ApostolCV: 19.04.2023 18:19 spoglyadach,я і сам би був би радий придбати хороший ESR метр для SMD конденсаторів.
Проте хочу зауважити , що міряти на платі не коректно. :idea:
Якщо саме демонтовані міряти, то є класні спеціалізовані прилади за недорого. А так що б поміряти без демонтажу, я так розумію нічого не з'явилось нового.
Переглядаю останні пару тижнів той самий Алік та на ютюбі, ніфіга нового немає :-/ ну і купа реклами від руснявих благєрков. Які роблять огляд на прилад і навіть не кажуть що він ESR не міряє :)
ApostolCV
Member

Повідомлення

radical,той що на кроны він звичайні єлектроліти норм міряє. Алн спробуйте їм поміряти старі конденсатори за 8086/286/386 МП.

spoglyadach, киньте цікаві варіанти у приват.)
processsor_ua
Member

Повідомлення

Сьогодні отримав цікаву плату на 775,
Asrock 4CORE-Dual VSTA
Завтра затестю, в компклекті з Q8200, але я так зрозумів він на 1066 шині в ній працює. Стан плати ідеальний, всі конденсатор навіть рідні.
По моєму це фактично топ під AGP іньерфейс, так як і память ддр2)
Zakarul
Member

Повідомлення

processsor_ua
спойлер
asrock 4core dual vsta.jpg
Интересная мамка, но вредная по видеокартам. Много радеонов на ней не работают.
spoglyadach
Member

Повідомлення

radical: 19.04.2023 18:24 У брата якийсь китайський ESR метр з алі самий простий, на кроні, міряє наче коректно.
Мені теж не дуже зрозуміло, що можна наміряти на платі, якщо там цих електролітів стоїть десяток в паралель.
Мені як тому що радіоелектронікою цікавився багато років, теж не дуже зрозуміло як воно працює, але працює. Воно ж може міряти на різних частотах і різною методикою, але то вже не знайомі мені джунглі. Конкретно, воно може показати живий\мертвий, але після демонтажу показники вже відрізняються і набагато точніші. Але майстрам що ремонтують, це вже дуже багато, я особисто маю досвід дохлих конденсаторів, що виглядали абсолютно нормальними. Десь навіть вони в мене є, можу зробити фото, і скажіть мені хтось що воно вже всьо, абсоютно рівні і файно виглядають.
Запитав, бо можливо у темі є хтось, хто має у користуванні, або тестував, або бачив десь подібний тест і знає що міряє краще. Той банальний і вже всім відомий вимірювач на кроні я тестував, якщо чесно то це фігня, хоч він і міряє відносно непогано, але ця крона... ще й корпус до нього майструвати.

Відправлено через 10 хвилин 38 секунд:
processsor_ua: 19.04.2023 20:48 Сьогодні отримав цікаву плату на 775,
Asrock 4CORE-Dual VSTA
Завтра затестю, в компклекті з Q8200, але я так зрозумів він на 1066 шині в ній працює. Стан плати ідеальний, всі конденсатор навіть рідні.
По моєму це фактично топ під AGP іньерфейс, так як і память ддр2)
Так, це одна з кращих під відяхи AGP, я собі так і не придбав.
Але є один нюанс, це ASRock з усіма витікаючими, в ті роки це був один з найгірших вендорів, саме по поверненням на сервіс.
Ну і маю пару плат у колекції, де треба міняти майже всі конденсатори, бо вони часто ставили лайно, та й навіть якщо там є тіж Нічікони, вони чомусь теж постійно пухли. Можливо при заміні є сенс робити їм шунти, ну і для розгону там народ вольтмоди фігачить, бо біос там теж асрок :weep:
Vlad Tepec-Dracula
Member

Повідомлення

Маман Soltek SL-K8AN2E-GR на фотографии номер 6, состояние неизвестное, рамка кулера и радиатор моста отсутствуют
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/materi ... PV3dd.html
spoglyadach
Member

Повідомлення

Vlad Tepec-Dracula: 19.04.2023 23:11 Маман Soltek SL-K8AN2E-GR на фотографии номер 6, состояние неизвестное, рамка кулера и радиатор моста отсутствуют
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/materi ... PV3dd.html
Друже, а вас не напрягає що там немає конденсаторів як мінімум у живленні проца? :)
Vlad Tepec-Dracula
Member

Повідомлення

spoglyadach
Точно, там капец, жертва паяльника.
ApostolCV
Member

Повідомлення

Поповнення у колекції у вигляді Asrock 775i65g rev 2.03 (на жаль не працює (розловбан остаточно порт для клави PS/2).
radical
Member

Повідомлення

ApostolCV
Раджу подивитися, чи не загубився джампер, який переключає живлення PS/2 порту, у мене таке було, і саме на цій платі, без джампера порт не працює
spoglyadach
Member

Повідомлення

ApostolCV: 20.04.2023 10:00 Поповнення у колекції у вигляді Asrock 775i65g rev 2.03 (на жаль не працює (розловбан остаточно порт для клави PS/2).
В чому проблема пересадити з плати-донора? ;)
ApostolCV
Member

Повідомлення

spoglyadach, там розпайка така, шо зліва PS/2 Mouse, по центру PS/2 Keyboard, справа USB.
Так от, цю всю конструкцію "доміком" накриває LPT порт.
А в мене дешевий поршньовий оловоотсос...
processsor_ua
Member

Повідомлення

Сьогодні віддали компа в колекцію.
Kvazar-micro champion m
Проц i486sx, без HDD...
Якщо його запустити, то він хотя би біос повинен показувати? А то такого ще в цілому вигляді і не бачив, так як він на рік старіший за мене.
спойлер
Зображення
Зображення
Бумик
Member

Повідомлення

processsor_ua
Изо не показывает :idea: обновите фото.
А комп без харда стартанет,конечно.
Только не как мы привыкли,что при нажатии del входить в биос,а иначе.
На моей 486 DH-DS ,к примеру,нужно нажимать ctrl +alt+esc.
При старте однозначнео высветится надпись,какие клавиши нажимать для входа в биос.
processsor_ua
Member

Повідомлення

Перезалив фото.
спойлер
Зображення

Зображення

Зображення
Бумик
Member

Повідомлення

Что за материнка?Никаких опознавательных знаков.Гугл не помог.
Вроде как стопорится на ините памяти. На пост карте код С7.Есть несколько джамперов на ней,не подписанных.Неизвестно их назначение.
спойлер
IMG_0103.JPG
Еще непонятен момент.
Вот на фото вроде кеш биоса микрухи,так?
Видно,что у мс меньше выводов ,чем в кроватке.
Но правильно ли они вставлены в кроватки?Почему то не с начала разьема,а чуть далее.
спойлер
IMG_0105.JPG
Отправлено спустя 10 минут 30 секунд:
Zakarul: 19.04.2023 21:39 processsor_ua
спойлер
asrock 4core dual vsta.jpg
Интересная мамка, но вредная по видеокартам. Много радеонов на ней не работают.
Такая же история с ASRock P4Dual-915GL.
Жефорсы норм работают на ней,Радеоны не работают.
Vovk_Z
Member

Повідомлення

spoglyadach: 19.04.2023 17:20 Хтось тут має хороший прилад для заміру ESR без демонтажу? Взяв у знайомого прилад який вимірює, дуже велика розбіжність замірів у схемі і після демонтажу.
Велика розбіжність - це яка? Прогрітий паяльником конденсатор буде, звісно, мати вже інші характеристики. Як правило - трохи кращі. В мене, у середньому, виходить рази у два кращий ESR. Емність змінюється не так сильно (10-20 %).
Нагадаю, що якщо конденсатор на платі був несправний (або дуже близький до смерті) - то майже абсолютно все рівно, які в нього характеристики у випаяному стані (бо він аміняється на новий, або б/в у значно кращому стані).

Відправлено через 3 хвилини :
ApostolCV: 19.04.2023 18:19 Проте хочу зауважити , що міряти на платі не коректно. :idea:
- це дуже залежить від того, яка саме мета вимірювання. Якщо виявлення несправних конденсаторів (ремонт) - то все коректно. А якщо мета "виміряти характеристики цього конкретного конденсатора ідеально точно" (не знаю для чого це потрібно) - тоді, так - не коректно.

Відправлено через 10 хвилин 10 секунд:
Прилад для вимірювання "in circuit" (на платі) не пораджу, бо їх (пристойних, з цифровими вимірюваннями) в продажу, в нас - я вже кілька років не бачу. Мій, наприклад - я купляв років з десять тому, якщо не більше. Виробництво було в Донецьку.
Є лише "аналогові" вимірювачі, від Мастєр-Кіт (із світлодіодами).
Купляти з Китаю - щипці DT71, коштує досить дорого, біля $70, але воно того коштує.
Відповісти