4070 Gaming OC + i5 10600k

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
jack007
Member

Повідомлення

Bender_Rodriguez: 19.04.2023 14:21
jack007: 19.04.2023 14:13до чого тут це?
До того, що частоти з ХМР треба включати в біосі.
Скільки збирав систем жодного разу не бачив щоб материнка сама автоматично одразу ставила ХМР профіль. Нещодавно збирав на ддр5 і там так само.
Так що прийдеш і перевір в аіді64. І взагалі можеш перед тим як накачувати чисту винду прогнати тести на системі. Гігбенч, тести в аіді, 3дмарк теж. Порівняти всі результати з аналогічними системами які нагуглиш. Результати не повинні сильно різнитись.
А вже після цього ВСЕ ОДНО поставити чисту винду. І не ліві збірки якогось івана з болот. А качай офіційну, через тулзу майков.
Так зрозуміло?
І не ображайся. Ти зареган давно на оверах то хоч інколи почитуй інфу з форуму і сайту ;)
Поясню чого так пишу дивно.
Ми з другом купили 4070 різних фірм але відяхи тіж. Вся інша система однакова. Я не маю можливості тестувати все це, він має. От я його і попросив подивитись чи увімкнений профіль ХМР. Каже що так. Тому до цього питання не повинно бути.
Вінди я ставлю вже років 15, і завжди офф вінду качаю. Це все знаю)
Я не ображаюсь.
Востаннє редагувалось 19.04.2023 14:30 користувачем jack007, всього редагувалось 1 раз.
Paradox1306
Member

Повідомлення

odessitmws: 19.04.2023 14:21 поэтому глянь в аиде закладку сервис, а там тест памяти кэш
воно нічого не показує бо аїда там видає що їй хочеться і на результат впливає не те що лишня поставлена програма, а просто те з якою силою користувач кліпнув останній раз
odessitmws
Member

Повідомлення

Paradox1306
Я не про задержку, а про то что в этом разделе указан режим работы озу
Paradox1306
Member

Повідомлення

odessitmws: 19.04.2023 14:33 Paradox1306
Я не про задержку, а про то что в этом разделе указан режим работы озу
таск менеджер - перформанс - озу - там є швидкість, для чого такі складності?
anyname
Member

Повідомлення

Я бы ещё на всякий случай глянул на выбранный профиль энергопотребления в системе и в драйвере. А ну как там максимальная экономия стоит ( или как там самое Лоу называется ).
jack007
Member

Повідомлення

anyname: 19.04.2023 14:41 Я бы ещё на всякий случай глянул на выбранный профиль энергопотребления в системе и в драйвере. А ну как там максимальная экономия стоит ( или как там самое Лоу называется ).
як я писав є 2 пк з однаковими комплектуючими майже, тільки фірма 4070 різна.
На 1 стоїть Висока продуктивність, на іншому баланс, і різниці ми не бачили
Nutbar
Member

Повідомлення

jack007: 19.04.2023 14:59 як я писав є 2 пк з однаковими комплектуючими майже, тільки фірма 4070 різна.
Навіщо взагалі чіпати ті профілі на стаціонарному ПК? Менше з тим, в товариша в кіберпанку такі самі проблеми? Без променів скільки фпс?
anyname
Member

Повідомлення

jack007: 19.04.2023 14:59
anyname: 19.04.2023 14:41 Я бы ещё на всякий случай глянул на выбранный профиль энергопотребления в системе и в драйвере. А ну как там максимальная экономия стоит ( или как там самое Лоу называется ).
в якого з двох баланс? у нормального чи проблемного?
jack007
Member

Повідомлення

anyname: 19.04.2023 15:02
jack007: 19.04.2023 14:59
в якого з двох баланс? у нормального чи проблемного?
обидва ПК видають ті ж самі фпс майже. На обох ПК до цього стояли 970, але в мене згоріла рік тому, а в нього стояла до сих пір.

Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
Nutbar: 19.04.2023 15:01
jack007: 19.04.2023 14:59 як я писав є 2 пк з однаковими комплектуючими майже, тільки фірма 4070 різна.
Навіщо взагалі чіпати ті профілі на стаціонарному ПК? Менше з тим, в товариша в кіберпанку такі самі проблеми? Без променів скільки фпс?
все теж саме. Без променів в 1080 на ультра 75-80 фпс
unlnu
Member

Повідомлення

побачив заголовок теми, сподівався побачити щось цікаве, нетипове, незвичне, глючне... а тут банально криві руки, які 15 років вінду ставлять... :insane:
jack007
Member

Повідомлення

unlnu: 19.04.2023 15:29 побачив заголовок теми, сподівався побачити щось цікаве, нетипове, незвичне, глючне... а тут банально криві руки, які 15 років вінду ставлять... :insane:
буду радий замість такого типового допису, написати що робити, щоб я за хвилину виправив цю проблему? я ж думаю ви знаєте це раз таке пишите. У вас не криві руки )
Nutbar
Member

Повідомлення

jack007: 19.04.2023 15:10 все теж саме. Без променів в 1080 на ультра 75-80 фпс
Без променів на ультра 4070 десь так і має видавати. Якщо не зраджує пам'ять, звичайні ультра відображення просаджують фпс дуже сильно. І в РТ купа налаштувань, без длсс цілком може бути 40 к/с. Дивлячись де робити тест! Кіберпанк не дуже вдала гра для бенчмарку, там дуже багато налаштувань і пресети ну дуже дивні. Як якась технічна демка. І після останніх обнов інформація з попередніх тестів ніяк не допоможе.

З нещодавніх тестів
спойлер
Зображення
Зображення
Так, це 1440р, але вже шо є то є :) В 1080р було б не на багато більше.
jack007
Member

Повідомлення

Nutbar: 19.04.2023 15:59
jack007: 19.04.2023 15:10 все теж саме. Без променів в 1080 на ультра 75-80 фпс
Без променів на ультра 4070 десь так і має видавати. Якщо не зраджує пам'ять, звичайні ультра відображення просаджують фпс дуже сильно. І в РТ купа налаштувань, без длсс цілком може бути 40 к/с. Дивлячись де робити тест! Кіберпанк не дуже вдала гра для бенчмарку, там дуже багато налаштувань і пресети ну дуже дивні. Як якась технічна демка. І після останніх обнов інформація з попередніх тестів ніяк не допоможе.

З нещодавніх тестів
спойлер
Зображення
Зображення
Так, це 1440р, але вже шо є то є :) В 1080р було б не на багато більше.
гаразд, але чому я дивлюсь тести на ютубі і там в 2 рази більше фпс ніж у мене) Тобто так роляє проц чи що я вже не розумію.
НА вашу думку є сенсу переставляти вінду?
Nutbar
Member

Повідомлення

jack007: 19.04.2023 16:15 гаразд, але чому я дивлюсь тести на ютубі і там в 2 рази більше фпс ніж у мене) Тобто так роляє проц чи що я вже не розумію.
Можете дати посилання на той конкретний тест? Зараз багато хто з авторитетних оглядачів уникає кіберпанку через нестачу даних для порівняння. А не авторитетні невідомо які налаштування ставлять.
jack007
Member

Повідомлення

Nutbar: 19.04.2023 16:17
jack007: 19.04.2023 16:15 гаразд, але чому я дивлюсь тести на ютубі і там в 2 рази більше фпс ніж у мене) Тобто так роляє проц чи що я вже не розумію.
Можете дати посилання на той конкретний тест? Зараз багато хто з авторитетних оглядачів уникає кіберпанку через нестачу даних для порівняння. А не авторитетні невідомо які налаштування ставлять.
як знайду скину, але там точно був i9 , я згадав) Зараз дивлюсь тести на i5-i7 і там фпс не прям більше ніж у мене. Але тестують не ті що я. Наприклад у меня було 65-75 в ГТА5, а у тестера 100+ Але там проц краще. Навіть не знаю вже.........

тут наприклад
спойлер
Maddy1988
Member

Повідомлення

Jack007
Давай я очень быстро внесу ясность в твою и твоего друга проблему, вот без лишних советов и всего этого...

Киберпанк очень процессорозависимая игра. Далеко не все ползунки можно выкручить в ней вправо до упора! Как не крути, но 10400/10600 далеко не топовые процессоры, особенно при 4000й линейке geforce, которые поголовно начали впираться в процессоры.
Так же, не будем забывать, что 16 гб озу уже тоже далеко не фонтан, соответственно ультра прессет при 16гб тоже не советую включать.
Я предлаю следующее, самое базовое и самое действующее :

- Игра и винда должны быть установлены на ссд
- Игру лучше купить, а не спиратить, для последних патчей и отсутствия головняка с кряками
- В панеле управления винды выставить максимальную производительность в разделе энергопотребление
- В панеле нВидия, выставить максимальное энергопотребление для всех приложений в общем профиле и высокое качество (2 пункта всего тронуть и сохранить)
- Очистить ссд диск С где винда и игра, что бы было 40-50 гб свободного места
- Запустить трим на ссд (оптимизация диска/дефрагментация диска)
- Перед запуском игры, закрывать всё не нужное в виде браузера и всяких телег, не забываем, у нас всего 16 гб озу, её лучше экономить.

Запускаем игру с прессетом высокие настройки, не ультра и смотрим на мониторинг афтербёрнена, наша главная задача добиться загрузки видеокарты в 97-98-99 %
Соответственно, каждую настройку тестируем индивидуально и смотрим на что она влияет, на процессор или на видеокарту.
Те настройки которые нагружают процессор, советую оставлять на значении высокое или среднее, те настройки которые поднимают загрузку видеокарты, оставляем на высоком или поднимаем до ультра. Таким образом ты сможешь настроить игру под своё железо.

Ну и само собой, на будущее, докупить такой же комплект оперативки и сменить процессор на 8/16 даст тебе больше манёвров для игры с настройками. 10600/10400 и 16гб всего для 4070 это уже впритык совсем. Удачи тебе :beer:
Nutbar
Member

Повідомлення

jack007: 19.04.2023 16:43 тут наприклад
спойлер
ГТА не готовий прокоментувати, а в кіберпанку в нього місто майже порожнє. Так не має бути, скоріш за все щільність населення на мінімумі, а це дуже сильно впливає на ЦП.
Снимок.JPG
Ось і різниця.
jack007
Member

Повідомлення

Maddy1988: 19.04.2023 17:13 Jack007
Давай я очень быстро внесу ясность в твою и твоего друга проблему, вот без лишних советов и всего этого...

Киберпанк очень процессорозависимая игра. Далеко не все ползунки можно выкручить в ней вправо до упора! Как не крути, но 10400/10600 далеко не топовые процессоры, особенно при 4000й линейке geforce, которые поголовно начали впираться в процессоры.
Так же, не будем забывать, что 16 гб озу уже тоже далеко не фонтан, соответственно ультра прессет при 16гб тоже не советую включать.
Я предлаю следующее, самое базовое и самое действующее :

- Игра и винда должны быть установлены на ссд
- Игру лучше купить, а не спиратить, для последних патчей и отсутствия головняка с кряками
- В панеле управления винды выставить максимальную производительность в разделе энергопотребление
- В панеле нВидия, выставить максимальное энергопотребление для всех приложений в общем профиле и высокое качество (2 пункта всего тронуть и сохранить)
- Очистить ссд диск С где винда и игра, что бы было 40-50 гб свободного места
- Запустить трим на ссд (оптимизация диска/дефрагментация диска)
- Перед запуском игры, закрывать всё не нужное в виде браузера и всяких телег, не забываем, у нас всего 16 гб озу, её лучше экономить.

Запускаем игру с прессетом высокие настройки, не ультра и смотрим на мониторинг афтербёрнена, наша главная задача добиться загрузки видеокарты в 97-98-99 %
Соответственно, каждую настройку тестируем индивидуально и смотрим на что она влияет, на процессор или на видеокарту.
Те настройки которые нагружают процессор, советую оставлять на значении высокое или среднее, те настройки которые поднимают загрузку видеокарты, оставляем на высоком или поднимаем до ультра. Таким образом ты сможешь настроить игру под своё железо.

Ну и само собой, на будущее, докупить такой же комплект оперативки и сменить процессор на 8/16 даст тебе больше манёвров для игры с настройками. 10600/10400 и 16гб всего для 4070 это уже впритык совсем. Удачи тебе :beer:
Велике дякую за відповідь таку розгорнуту! Обов’язково прислухаюсь до неї. А ви б не могли б підказати який проц взяти на заміну, щоб гарно розкривав цю відеокарту? Не i9 звісно а щось легше. Дякую

Відправлено через 49 секунд:
Nutbar: 19.04.2023 17:14
jack007: 19.04.2023 16:43 тут наприклад
спойлер
ГТА не готовий прокоментувати, а в кіберпанку в нього місто майже порожнє. Так не має бути, скоріш за все щільність населення на мінімумі, а це дуже сильно впливає на ЦП.
Снимок.JPG
Ось і різниця.
Добре я протестую і це
SoVaR
Member

Повідомлення

jack007: 19.04.2023 18:11А ви б не могли б підказати який проц взяти на заміну, щоб гарно розкривав цю відеокарту? Не i9 звісно а щось легше. Дякую
Та тобі не проц треба міняти, розберись з тим що є!!! Капец якийсь.
Говорили балакали сіли та й заплакали, от реально таке враження. Тобі все тут вже розжували, міняйло.
Постав все на чисто, налаштуй нормально. Потім прогони всі тести. І вже потім, можливо, почнеш думати про якісь там додаткові апгрейди.
Dremjke
Member

Повідомлення

ТС наглухо ігнорує поради з виведенням моніторингу через afterburner, а також повну переінсталяцію ОС. Натомість хоче, щоб за нього кліком миші вирішили проблему і готовий купляти новий процесор :rolleyes:

Отправлено спустя 1 минуту 12 секунд:
jack007: 19.04.2023 18:11який проц взяти на заміну, щоб гарно розкривав цю відеокарту?
Одна з твоїх проблем в рамках топіку, що ти оперуєш подібними поняттями, які свого часу дуже сильно зафорсили усіляки лайнозбірщики на ютубі.
Відповісти