SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
heidfeld
Member

Повідомлення

Alex+: 06.04.2023 22:37 У кіохії датчик офсетом налаштований. Він під сотню гріється, хоча показує, що все ок
ну да, ну да. сказки рассказывать ты мастер. может под лютым стресс тестом и нагреется конечно, но в обычной работе при записи на весь объем он холодный.
спойлер
Alex+
Member

Повідомлення

heidfeld
Або "боярін". Куди там хлопцям з techpowerup до нього :)

Якщо ж по ділу - то у нього 500гб версія, яка холодніша, та ще й замір дешевим пірометром. А як відомо, контроллер та чіпи гріються не рівномірно, він просто не потравив прицілом в горячу точку.
Це добре видно на теплознімках:
спойлер
Зображення
Зображення
Тому професійні оглядачі і міряють тепловізором. Але знов таки, вам немає потреби його захищати, бо це чудовий накопичувач. Єдине що я радив - не ставити його в тісний ноутбук, без жодного обдува, коли поруч пекельно нагріті проц та карта. Для інших умов це один з топів за свої гроші.
terminahtor
Member

Повідомлення

Я не полінувався, провів пару тестів, спеціально для шановного MessiaH

Сьогодні отримав та встановив новий WD SN850X 2TB. Провів два тести, перший - на старому SATA Crucial MX500 1TB. Я трохи подумав як зробити тести максимально прозорими, щоб типу з пруфом, що бенч запускався з конкретного диску без впливу інших факторів, але не придумав..ну хіба що відео записати, але тоді сам процесс запису відео суттєво спаклюжить самі результати, тому доведеться повірити мені на слово, як то кажуть. Тестував в SoTTR, так як бенч дуже чутливий буквально до всього. Тестував на мінімалках в 1080р.
Фонових процессів ніяких немає, ні дефендерів, ні антівірусів, ні індексування, нічого, пусто.
WD SN850X
Зображення
SATA Crucial MX500 1TB
Зображення
Було по 3 ітерації на кожен диск, пауза між ними - 2 хвилини, вибрав найкращий результат. Тобто всього 6 прогонів.

Прохання звернути увагу на мін. CPU.
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

terminahtor
Ы шо? - ты по сути контроллеры и их взаимодействие с процом оттестил, понятно что нвме быстрее :popcorn:
А на мессию можно не обращать внимание, он тут давно такие перлы отжигает. :D
terminahtor
Member

Повідомлення

_FYA_EXel
Ну він стверджує що різниці між HDD і SSD немає і її взагалі не може бути і всі ідіоти, ще десь доказів вимагав, я показав що є навіть різниця між SATA SSD і NVMe SSD. Пруфи як вони є.
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

terminahtor
То он вас тротлит :laugh:
Я помню, как несколько лет назад, он писал, что 60серия видеокарт для играющих в сапера на 15фпс... :gigi:
terminahtor
Member

Повідомлення

_FYA_EXel: 07.04.2023 21:27То он вас тротлит
Це не тролінг, це тупість, причому примітивна. Тролити також треба вміти.
Геральт
Member

Повідомлення

terminahtor
По тестам що мін, що середнє 8%. При такій широкій шкалі. При вужчій (до 100 кадрів) там буде 3-5%. Різниця є, але нею можна і знехтувати. Інша справа, що ніхто не заважає брати SSD+HDD і перекрити всі сценарії використання.
Prescott
Member

Повідомлення

Мессия -местный сумасшедший, рекомендую не обращать внимание. :laugh:
AB-Man
Member

Повідомлення

Не могу найти информацию по типу контроллера и памяти для Transcend MTE250S. С учетом цены за 2Tb выглядит привлекательно относительно
EVO 970 plus и Crucial P5 Plus. А вдруг там Hynix внутри? ))
Signature
Member

Повідомлення

AB-Man: 11.04.2023 11:26 Не могу найти информацию по типу контроллера и памяти для Transcend MTE250S. С учетом цены за 2Tb выглядит привлекательно относительно
EVO 970 plus и Crucial P5 Plus. А вдруг там Hynix внутри? ))
Так самсунг так само коштує, вже перевірений часом.
Alex+
Member

Повідомлення

AB-Man
Тип пам'яті не конкретизується, можливо що тлс. Контроллер скоріш за все 2267, як і у моделі 240.
Краще щось інше підібрати, більш досліджене, той же кс3000 наприклад
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

Взял тошибу - все вполне ожидаемо, она значительно горячее (72С под радиком, вд - 63С без радика под видяхой), но и быстрее (по записи 700мб, против 400мб у вд).
Был провал по мелким файлам, у тошибы до 6мб, у вд до 1.5мб - шо там бенчи вам рисуют :laugh:
спойлер
kioxtowd.jpg
wdtokiox.jpg
afhpwnd
Member

Повідомлення

_FYA_EXel
ви хоч би моделі писали, а то порівняли якусь тошибу з якимось вд. :dontknow:
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

afhpwnd
Так то для тех, кто тему читает. :rolleyes: (KIOXIA EXCERIA 500GB vs WD Blue 500GB)
Melofon
Member

Повідомлення

_FYA_EXel

Это не модели это линейки, трудно написать конкретней?
Alex+
Member

Повідомлення

Там на скріншоті видно назви моделей :shuffle:
AB-Man
Member

Повідомлення

Alex+: 11.04.2023 11:36 AB-Man
Тип пам'яті не конкретизується, можливо що тлс. Контроллер скоріш за все 2267, як і у моделі 240.
Краще щось інше підібрати, більш досліджене, той же кс3000 наприклад
Тогда между Transcend MTE250S и Kingston KC3000 я выберу... WD SN850X с ОЛХ. ) У кингстонов в ритейле цене совсем не конкурентная. Хотя к лету может и Solidigm P44 Pro появится, официально ASBIS с ним работает, судя по инфе на сайте.
Alex+
Member

Повідомлення

AB-Man: 11.04.2023 19:35WD SN850X с ОЛХ
SSD звісно гарний, якби не місце покупки. Без сайту на три букви можна взяти WD SN770 за ту ж вартість, що і трансенд
AB-Man
Member

Повідомлення

Сам задавал вопрос, сам же и отвечу. Судя по низкоуровневым спекам, в Transcend MTE250S если и стоит SM, то модель 2264, а не 2267. Если это так, тогда можно посмотреть накопитель ADATA LEGEND 960. На него есть обзор xttps://3dnews.ru/1079348/obzor-adata-legend-960/page-2.html и в заключение модель очень приятная, у него меньше узких мест чем у микрона или того же файзона. Особенно температурный режим хорош. Я просто не думал что SM удастся запустить в серию свои чипы для PCI-E 4.0. Цены ADATA 7K, это не конкурентно по сравнению с ОЛХ ценой WD 850X, к сожалению. Вот за 6K, пожалуй, выбор был бы хороший. Собственно с учетом ритейл цены 5K за вариант SM на PCI-E 3.0, 6K за обновленный интерфейс самый адекватный вариант. Микрону нужно уже напрягаться.

Отправлено спустя 4 минуты 35 секунд:
Alex+: 11.04.2023 20:20
AB-Man: 11.04.2023 19:35WD SN850X с ОЛХ
SSD звісно гарний, якби не місце покупки. Без сайту на три букви можна взяти WD SN770 за ту ж вартість, що і трансенд
Вы серьезно? Я лучше возьму проверенный HP EX950 за 5K или 970 EVO Plus вместо безбуферника SN770, не люблю "сюрпризов".
Відповісти