Останні статті і огляди
Новини
Выбор материнской платы для платформы Intel
-
oversteve
Member
Leeman
якщо суто за рахунок лімітів, то залежить від задач, десь різниці взагалі не буде, а десь буде, але тоді виникає питання, чи не взяти інший дешевший і менш забористий проц
якщо за рахунок андервольту, то далеко не всі проци можна аж так скрутити, щоб в 140 Вт вписатися
на Б проблемно зробити нормальний андервольт
якщо суто за рахунок лімітів, то залежить від задач, десь різниці взагалі не буде, а десь буде, але тоді виникає питання, чи не взяти інший дешевший і менш забористий проц
якщо за рахунок андервольту, то далеко не всі проци можна аж так скрутити, щоб в 140 Вт вписатися
на Б проблемно зробити нормальний андервольт
-
Neonovi4
Member
Під i5 12400f що можно вибрати?
MSI PRO B760-P WIFI DDR4
MSI PRO B660-A DDR4 чи M версію?
Asus TUF GAMING B760M-PLUS D4
Asus TUF GAMING B660M-PLUS D4
ціна +-
MSI PRO B760-P WIFI DDR4
ціна +-
-
Megaclite
Member
Gigabyte B760 Gaming X AXNeonovi4: ↑ 11.04.2023 00:10 Під i5 12400f що можно вибрати?
MSI PRO B760-P WIFI DDR4
ціна +-
Gigabyte B760M AORUS ELITE AX
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Любую из тех 4х, все они под 12400F избыточны.Neonovi4: ↑ 11.04.2023 00:10TUF GAMING B660M-PLUS D4
-
End
Junior
Добрый день. Прошу ответа у знающих и шарящих юзеров) Выбираю мать плату на чипсете Z790 под ДДР 5 под проц 13го поколения i7/i9/. Выбор пал на нижее перечисленых претендентов 1)MSI MAG Z790 Tomahawk WIFI
2)MSI MPG Z790 Carbon WIFI 3)Asus ROG STRIX Z790-A GAMING 4)Asus ROG Maximus Z790 Hero. В первую очередь нужно 8-слоев которые точно есть и указаны на оф сайте - MSI MPG Z790 Carbon WIFI. Я же склоняюсь к самой дорогой Asus ROG Maximus Z790 Hero, но ответ мне дали, с главного офиса - что вопрос про слои это конфиденциальная информация. По обзорам абсолютно нигде неуказано сколько слоев в Asus ROG Maximus Z790 Hero... Вот и сижу, чешу репу, стоит ли переплата того или нет... Жду ответа от знающих )
2)MSI MPG Z790 Carbon WIFI 3)Asus ROG STRIX Z790-A GAMING 4)Asus ROG Maximus Z790 Hero. В первую очередь нужно 8-слоев которые точно есть и указаны на оф сайте - MSI MPG Z790 Carbon WIFI. Я же склоняюсь к самой дорогой Asus ROG Maximus Z790 Hero, но ответ мне дали, с главного офиса - что вопрос про слои это конфиденциальная информация. По обзорам абсолютно нигде неуказано сколько слоев в Asus ROG Maximus Z790 Hero... Вот и сижу, чешу репу, стоит ли переплата того или нет... Жду ответа от знающих )
-
shatun
Member
Постачальник роздрукованого текстоліту до Asus і MSI, може статись, один і той самий, як було з відяхами 1660 супер миниEnd: ↑ 13.04.2023 12:01 1)MSI MAG Z790 Tomahawk WIFI 2)MSI MPG Z790 Carbon WIFI
3)Asus ROG STRIX Z790-A GAMING 4)Asus ROG Maximus Z790 Hero.... ...Вот и сижу, чешу репу, стоит ли переплата того или нет...
Переплата буде 2000гр. за додаткове оснащення кнопками старт/рестарт/вшитий оверклок профіль, бо комплектація в них однаково топова.
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... o/#gallery
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... rbon-wifi/
Коли сбираєш ПК, то думаєш, що дорожче-краще. Можливо колись так і було...
Потім все роздивляєшся півроку/рік і з'ясовується, що тими кнопками і не користуєшся взагалі, бо в тебе добротний кейс, а не відкритий стенд.
Зараз платиш або за якусь розпіарену лінійку бренду, або за оті індікатори посткодів і додаткові кнопки, які раніше виробники мовчки ставили на мамки за 270$.
Вони тобі точно потрібні? Тоді ASUS.
Особисто я б подивився на ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, якщо не потрібен той комплектний PCI m.2 адаптер.
Індікатор посткодів є, кнопка старт/рестарт є. Навіть перемикач Alternative PCIe Mode залишили.
Буде ще дешевше за MSI і нічим не гірше - звісно це моя особиста думка - це ж не я збираю ПК з доскою за 25 килогривень.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Если много слоёв, то это как фичу продвигают на официальной странице продукта. Если не продвигают - то значит там их не так и много (4 или 6).End: ↑ 13.04.2023 12:01По обзорам абсолютно нигде неуказано сколько слоев
Вот пример, где инфа сразу есть:
https://www.msi.com/Motherboard/MAG-Z790-TOMAHAWK-WIFI
High Quality PCB: 6-layer PCB made by 2oz thickened copper and server grade level material
-
Vlaad13
Member
Я выбрал tuf 760, msi говорят завышает напряжение на проц, а гигабайта чёто вообще веры нет, раньше были полной хренью(мб ща норм уже но я все равно не готов покупать)Megaclite: ↑ 11.04.2023 08:20Gigabyte B760 Gaming X AXNeonovi4: ↑ 11.04.2023 00:10 Під i5 12400f що можно вибрати?
MSI PRO B760-P WIFI DDR4
ціна +-
Gigabyte B760M AORUS ELITE AX
-
Hustle
Member
Помогите выбрать мать под 12400
Не дорогую на b660 чипсете ddr4
Не дорогую на b660 чипсете ddr4
-
volfman1
Junior
Вибираю материнку для i5-12400F, між цими двома моделями - MSI MAG B660M Bazooka DDR4 і Asus TUF Gaming B660M-Plus D4, цікавить живлення процесора, в першій пише 12+1, в асуса 10+1+2 (всего 13 фаз, 10 на VCore, 1 на iGPU и 2 на VCCIO), тут для мене якась тарабарщина, допоможіть вибрати оптимальну.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Обе откровенно избыточны в плане VRM для такого скромного ЦП, потому выбирайте по другим критериям (хоть по цвету).
-
volfman1
Junior
acm_fan
В майбутньому планую хоча би на Core I5 13600 пересісти, того планую брати з запасом, але бюджет не резиновий зараз на материнку 8+ тисяч
В майбутньому планую хоча би на Core I5 13600 пересісти, того планую брати з запасом, але бюджет не резиновий зараз на материнку 8+ тисяч
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Таймкод
12700: 8+4я/20п
13600: 6+8я/20п (этот чуть экономичнее)
Если конечно речь не шла про 13600K.
12700: 8+4я/20п
13600: 6+8я/20п (этот чуть экономичнее)
Если конечно речь не шла про 13600K.
-
oversteve
Member
якщо є 8к і плануєте в перспективі пересісти на потужніший проц, то подивіться краще на якісь z790/z690, бо на 660 даунвольт не зробиш і потім ізза цього можуть бути заморочки з нагрівом процаvolfman1: ↑ 13.06.2023 11:06 acm_fan
-
SORBEX
Member
Підскажіть, якого вендора і на якому чипі краще обрати материнку під i5-13600K чи i7-13700K (вибір процессору поки в прогресі)? На старому комп'ютері була від Asus, ніколи проблем не було (хоча 1 раз під час обнови BIOS з флешки чомусь криво поставився і він не врубився, прийшлось нести в сервіс перепрошивати чіп BIOS). До цього скидали відео, що з материнками Asus був певний скандал, але я не зрозумів дуже, чим це стосується материнок під всі процессори, чи лише під AMD.
-
oversteve
Member
шось на z790/690, щоб можна було міняти напругиSORBEX: ↑ 16.06.2023 19:51 Підскажіть, якого вендора і на якому чипі краще обрати материнку під i5-13600K чи i7-13700K (вибір процессору поки в прогресі)? На старому комп'ютері була від Asus, ніколи проблем не було (хоча 1 раз під час обнови BIOS з флешки чомусь криво поставився і він не врубився, прийшлось нести в сервіс перепрошивати чіп BIOS). До цього скидали відео, що з материнками Asus був певний скандал, але я не зрозумів дуже, чим це стосується материнок під всі процессори, чи лише під AMD.
на рахунок вендора - тут не знаю, мені більше MSI заходять, але напевно треба просто дивитись на фарш в тому чи іншому ціновому діапазоні і виходячи з того обирати
-
Mnemon
Member
Підкажіть, будь ласка, чи є сенс для 13600кф брати мат плату на z790 чіпсеті ніж на z690 для кращого розгону пам'яті ddr5? Бо дивився цього блогера і він каже, що на z790 суттєво краще женеться. Можливо в далекому майбутньому буде апгрейд. Тому думаю чи є сенс економити? Наприклад Gigabyte Z690 Aorus Elite AX за 192$ або MSI MAG Z790 TOMAHAWK за 256$? Пам'ять вже придбана давно по великій знижці Team T-Force Vulcan 32GB (2х16) DDR5 6000 (FLBD532G6000HC38ADC01)
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Плата плате рознь. Это если коротко. Есть интересные 600 series, есть донные 700 series. Нельзя всех одной меркой мерить.
Отвечая по сути - отбрасывать Z690 из списка выбора потому что они типа старые немного глупо. Другое дело, что цены на 700 series могут быть даже интереснее. Смотря где покупать. Итого - выбирайте из всего перечня плат.
Ближе к Вашей памяти - попробуйте выяснить что там за чипы, если A-die (судя по CL38 - очень похоже), то без разницы вообще что покупать за плату. Поехать везде должны. И да, ради 6000 по памяти Вам *90 не нужно, такие скорее для экспериментов с CPU (частотой / температурой). Или уже для погона в потолок "зелёных плашек" (то время ушло вместе с высокими ценами на DDR5).
Отвечая по сути - отбрасывать Z690 из списка выбора потому что они типа старые немного глупо. Другое дело, что цены на 700 series могут быть даже интереснее. Смотря где покупать. Итого - выбирайте из всего перечня плат.
Ближе к Вашей памяти - попробуйте выяснить что там за чипы, если A-die (судя по CL38 - очень похоже), то без разницы вообще что покупать за плату. Поехать везде должны. И да, ради 6000 по памяти Вам *90 не нужно, такие скорее для экспериментов с CPU (частотой / температурой). Или уже для погона в потолок "зелёных плашек" (то время ушло вместе с высокими ценами на DDR5).
-
volksevas
Junior
Всем добрый вечер, нужен ваш совет, нашёл в магазине материнськую плату Asus TUF GAMING Z690-PLUS (WIFI) D4, по очень привлекательной цене, но есть один нюанс, как пишут в магазине что она восстановленна на заводе, 3 месяца гарантии от завода и год или два года гарантия от магазина за доп.плату, стоит ли расматривать такой вариант для покупки?
-
oversteve
Member
дивлячись на скільки приваблива ціна, що за магазин взагалі і наскільки дієвою буде та додаткова гарантіяvolksevas: ↑ 23.06.2023 20:12 Всем добрый вечер, нужен ваш совет, нашёл в магазине материнськую плату Asus TUF GAMING Z690-PLUS (WIFI) D4, по очень привлекательной цене, но есть один нюанс, как пишут в магазине что она восстановленна на заводе, 3 месяца гарантии от завода и год или два года гарантия от магазина за доп.плату, стоит ли расматривать такой вариант для покупки?