Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
l-m
Member

Повідомлення

Paradox1306
ну я тоді ще більше не прогеймер, бо дивлюсь, наприклад кат-сцени, чи слухаю що там розповідають NCP, тощо

Я розумію, не хуанг зробив, тому й фігня непотрібна ;)
Paradox1306
Member

Повідомлення

l-m: 08.04.2023 18:29 Paradox1306
ну я тоді ще більше не прогеймер, бо дивлюсь, наприклад кат-сцени, чи слухаю що там розповідають NCP, тощо

Я розумію, не хуанг зробив, тому й фігня непотрібна ;)
при чому тут хуанг, власників амд взагалі плавить чи да? я пам'ятаю що виключав це щастя того що я в ігри граю, а не дивлюсь кіно. в сінглах в мене і так лок на 60 фпс стоїть скрізь крім дума, а обмежувати до 30 фпс катсцени ну це прямо нада дуже бути особливим. і якби з цим чудом є проблеми бо воно ще має розпізнавати активність є чи ні по йому одному відомим алгоритмам і з цим вже бувають складнощі інколи. для мультиплєєра взагалі безкорисна штука, думаю це і так зрозуміло
l-m
Member

Повідомлення

Paradox1306: 08.04.2023 18:36 при чому тут хуанг, власників амд взагалі плавить чи да?
При тому що тобі розписую як використовую, а ти вигадуєш незрозуміло що:
Paradox1306: 08.04.2023 18:36 в сінглах в мене і так лок на 60 фпс стоїть
а у мене 120, так приємніше. Вистачало би 60, не користувався б.
Paradox1306: 08.04.2023 18:36 а обмежувати до 30 фпс катсцени ну це прямо нада дуже бути особливим.
І не кажи, дуже особливим, адже тобі пишуть що треба ставити як частота монітора, а ти вигадуєш 30фпс
Paradox1306
Member

Повідомлення

l-m: 08.04.2023 18:46
Paradox1306: 08.04.2023 18:36 при чому тут хуанг, власників амд взагалі плавить чи да?
При тому що тобі розписую як використовую, а ти вигадуєш незрозуміло що:
в зелених взагалі немає аналога чіла, те що ви його сюди приплітаєте вам дивним не здається? - а от мені здається
Paradox1306: 08.04.2023 18:36 а у мене 120, так приємніше. Вистачало би 60, не користувався б.
І не кажи, дуже особливим, адже тобі пишуть що треба ставити як частота монітора, а ти вигадуєш 30фпс
я виходжу зі свого юзкейса, невже це не зрозуміло?
можна побачити 120 фпс в 2к на макс налаштуваннях на вашій карті в кіберпанку? - думаю ні, чи можливо tlou дасть вам постійні 120фпс в 2к? хогвардс? - теж ні, в що ви там граєте що би вам малювало стабільні 120фпс в сінглі це ще те запитання

я про свій юзкейс чіла написав - виключив бо або взагалі нічого не дає, або реагує не відразу і виходить фігня. вам подобається 120фпс в сінглах(видно яким років по 10) - не маю нічого проти

П.С. досить смішний результат видачі "radeon chill" в гуглі, 8 ссилок "що це таке" і 2 "а хтось цим користується взагалі", "radeon chill problems" краще не гуглити
OC Falcon
Member

Повідомлення

Ostin: 07.04.2023 13:41
Paradox1306: 07.04.2023 13:30це старі карти
:up: +
Якби воно йшло по відру за сотку, то ще таке, а коли за такий старий лом беруть по 6-7-8 тисяч - це інше. Це вже територія нових карт.
А где взять хотя бы 3060 (не говоря уже о более мощных) за 6-7к? С радостью возьму, если подскажете :lol:
SFL
Member

Повідомлення

Paradox1306 tlou та Гоґвортс патчать, тому свято 120фпс в 2к наближається, як мені здається
Paradox1306
Member

Повідомлення

SFL: 08.04.2023 22:07 Paradox1306 tlou та Гоґвортс патчать, тому свято 120фпс в 2к наближається, як мені здається
хогвардс всьо, в 8гб влазить і на тому все. фепосів більше не дадуть
ласт оф оптімізейшн то взагалі забий, це не гра а просто шлях
man1242
Member

Повідомлення

Куди з продажу поділись нові rx6800xt, взагалі не має бажання брати або очікувати 4070
unders27
Junior

Повідомлення

man1242: 09.04.2023 09:53 Куди з продажу поділись нові rx6800xt, взагалі не має бажання брати або очікувати 4070
вчора десь в гілці читав що комусь обіцяли від телемарту поставки на середину місяця 6000 серію
Nortrom
Member

Повідомлення

Куди з продажу поділись нові rx6800xt, взагалі не має бажання брати або очікувати 4070
Старая? https://luckylink.kiev.ua/ua/asrock-rad ... -pgd-16go/
А вообще уже потихоньку, будут исчезать эти модели, NAVI32 впереди ещё. Так как статистики кроме немцев нету, там 6600/6700XT и 6800 обычная разбирается достаточно. А вот 6800XT\6900XT видимо мало уже их, также относится к 3060ti/3070(но тут при наличии 6700XT/6800, нет смысла брать 3060ти\3070)
l-m
Member

Повідомлення

Nortrom: 09.04.2023 12:40
Старая? https://luckylink.kiev.ua/ua/asrock-rad ... -pgd-16go/
Так, у цієї контори цілком можливо що вона не нова, хоча вони будуть казати зворотнє.
Nouriel
Member

Повідомлення

Paradox1306: 08.04.2023 15:42
Nouriel: 08.04.2023 14:47 ну якщо ти візьмеш 6800хт тоді ти відразу готовий до апгрейду на 2к, як на мене найоптимальний варіант, егергоспоживання в 6800хт ~250ват, і є ж технологія "радеон чіл" який вмикаєш і виставляєш бажаний фпс і карта менше брати буде навіть без даунвольта.
амд винайшла лок фпс? - вау
лок фпс то інша окрема функція, вона в розширених настройках :) :) :)
Grian_AA
Member

Повідомлення

l-m: 09.04.2023 15:03
Так, у цієї контори цілком можливо що вона не нова, хоча вони будуть казати зворотнє.
В коментарях до цієї карти вказано що це вітринний зразок
l-m
Member

Повідомлення

Grian_AA
мені теж так сказали, коли нова відеокарта виявилась розпакованою. А потім з'ясувалось що у вітринного зразка вже виробилось мастило у підшипниках вентиляторів та вони свистять, а в середині нарости пилюки як після поганого майніг-підвалу
спойлер
Зображення
А потім ще були приколи з поверненням цього лайна. Коротше, якщо хочете пригод та придбати б/в на 35% дорожче ніж у нормальних чесних продавців — рекомендую цей лакілінк з усього серця.
SergN
Member

Повідомлення

man1242: 09.04.2023 09:53Куди з продажу поділись нові rx6800xt,
Не витримали конкуренції з постмайнінговими версіями ;)
man1242: 09.04.2023 09:53взагалі не має бажання брати або очікувати 4070
Головна цінність нового покоління (хоч Нвідіа, хоч АМД) - те, що жодну не треба перевіряти на її "минуле життя". На відміну від тих чи то "нових", чи то "вітринних" зразків.
MaxZema
Member

Повідомлення

Prescott
Member

Повідомлення

Ребзи, как со стабильностью дров на АМД? Думаю взять 7900хтх вместо 4080, лучи не интересны (по крайней мере нигде я не увидел то, от чего бы отвисла челюсть) а вот наличие 24 гб и жирный чип с шиной подкупают.
MaxZema
Member

Повідомлення

Prescott: 10.04.2023 15:37 Ребзи, как со стабильностью дров на АМД? Думаю взять 7900хтх вместо 4080, лучи не интересны (по крайней мере нигде я не увидел то, от чего бы отвисла челюсть) а вот наличие 24 гб и жирный чип с шиной подкупают.
и правильно сделаешь! Уже второе или 3е поколение наблюдаю , что в долгосрочной перспективе AMD лучше! Я если и буду апать себе пк , то это будет точно фулл AMD, в топку нвидиа! Или возьму консоль и не буду парится :rotate:
Prescott
Member

Повідомлення

MaxZema: 10.04.2023 15:45и правильно сделаешь!
Меня уже шутки куртки с ограничением памяти пугают, АМД как показала жизнь, идёт более правильным путём, пусть и более тернистым.
MaxZema
Member

Повідомлення

Prescott: 10.04.2023 15:46
MaxZema: 10.04.2023 15:45и правильно сделаешь!
Меня уже шутки куртки с ограничением памяти пугают, АМД как показала жизнь, идёт более правильным путём, пусть и более тернистым.
Год назад взял карту свою за 25к :lol: А теперь на ней не поиграть толком с рт и макс текстурами)
Відповісти