Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
ApostolCV
Member

Повідомлення

spoglyadach, справа у тому, шо я коли вчера тицяв мультиметром , то я не міг нащупати точну диференціацію на їх кінцях земля(-) і +. Опір між ними дуже малий , порядка 10 Ом але не КЗ. :-/
spoglyadach
Member

Повідомлення

ApostolCV: 31.03.2023 17:47 spoglyadach, справа у тому, шо я коли вчера тицяв мультиметром , то я не міг нащупати точну диференціацію на їх кінцях земля(-) і +. Опір між ними дуже малий , порядка 10 Ом але не КЗ. :-/
Якось мав досвід, пів ночі паяв пару подібних зсунутих смд конденсаторів, з лупою годинникового майстра у оці та жалом-голкою. Намучився але все зробив красиво, а відяха все одна відвалена. В цих питаннях треба виважено підходити, чи вартий витрачений час та зусилля при рандомному результаті. Є дуже хитрі ділки, які на несправних залізках навмисне роблять легкі пошкодження, стимулюючи легким ремонтом, вони ж продавали як несправне. Ну ви зрозуміли і чому прикол ;)
ApostolCV
Member

Повідомлення

спойлер
IMG_20230331_185502.jpg
spoglyadach, так , звичайно зрозумів. Було таке , що повівся на подібне.
А був випадок коли купив як не робоче , а там елементарщина, і як результат робоча річ.
Бумик
Member

Повідомлення

Бумик: 26.03.2023 21:21 С картами GF6600GT и GF7900GS все работает отлично.
Скартами GF8600GT и GF9600GSO нет старта,мамка ругается на отсутствие видео,то бишь 1длинній,3 коротких сигнала.
Подозрения,что или уже мосту скоро каюк или еще кондюки есть дохлые,без вздутия,их и найди,всю плату пахать надо.У меня нет тестера для их проверки без выпайки.
Победил данную проблему.Прогрел феном чип NForce4 и материнка стартанула с видяшкой 8600ГТ,как и положено,в режиме Х16.Прогнал тест Марк01,все отлично.Вывод-отвал подложки чипа от материнки.Проработает ли долго беспроблемно - вот это уже вопрос.
Однако,в нижнем разъеме режим Х2 так и остался,вместо Х4.
Death
Member

Повідомлення

spoglyadach
вы про керамику возле пси-е ?
radical
Member

Повідомлення

Бумик: 31.03.2023 19:39 Вывод-отвал подложки чипа от материнки.
ну я примерно то и предполагал
нфорс умирает постепенно, и глюки с видеокартами характерный симптом, карта перестает работаеть в верхнем слоте, но работает в нижнем, где меньше линий
еще часто наблюдаются проблемы с ЮСБ портами, реже с сетью/звуком

и отваливается чаще чип от подложки, прогрев обычно на время возвращает работоспособность, даже такая диагностика была.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Death: 31.03.2023 19:50 spoglyadach
вы про керамику возле пси-е ?
Біля PCIe вони наче норм вимірюються, та й там вони мають стандартні номінали (якщо пам'ять не підводить) але ж питання було про конденсатори у живленні GPU. Ось туди і намагався сьогодні потицяти з перемінним успіхом.
Taipen
Member

Повідомлення

spoglyadach: 30.03.2023 18:57 Шановні, а має хтось зайві Athlon під 462 керамічного покоління?
написав ще раз в пп, знайшов два
spoglyadach
Member

Повідомлення

ApostolCV: 31.03.2023 18:55 А був випадок коли купив як не робоче , а там елементарщина, і як результат робоча річ.
В мене був випадок що купив топову не робочу відеокарту заради охолодження, а вона була повністю справна.
А ще було десяток випадків коли купував типу робоче, а воно мертве та текстоліт на чіпі вспучило від праски якою гріли. Ця історія тут багато кому знайома :)
Обведіть хоч на фото ті елементи що збиті, бо воно не дуже чітке та ще й із змазом
ApostolCV
Member

Повідомлення

spoglyadach, "це фіаско братан" (с). Але вона працює....
Цю паскуду траба було витягувати вручну з інф файла а потім шукати по списку. І це з оф версією каталіста :banghead: . Лютий 3,14-ець. Як мінімум у 7-й вінді. У XP SP2 на старты ініціалізації системи вішає її на глушняк.
Нижче фото відновлених кондюків.
спойлер
Зображення
spoglyadach
Member

Повідомлення

Можливо це особливості мого приладу, але на всіх цих кондьорах маю .0L
ApostolCV
Member

Повідомлення

З'явився лот для фанатів FX серії від Nvidia
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/videoad ... RwUf0.html
spoglyadach
Member

Повідомлення

Цей чувак написав, що хоче 1000 гривень, залізо як з помийки дістали та й акаунт від Січня 2023 року.
Хоча мені там була цікава лише відеокарта Abit, але я ще або вже не на стільки дурачок :laugh:
ApostolCV
Member

Повідомлення

spoglyadach, да, стан "як з курятника". Подібне без купання в ультразвуковій ванній з правильним розчином до БП не підключив би.
P.S. продовження історії за 4670 . Підключив PCI S3Virge як мейн і примусово накатав дрова. Все фурциклює.
spoglyadach
Member

Повідомлення

ApostolCV: 01.04.2023 17:23 spoglyadach, да, стан "як з курятника". Подібне без купання в ультразвуковій ванній з правильним розчином до БП не підключив би.
P.S. продовження історії за 4670 . Підключив PCI S3Virge як мейн і примусово накатав дрова. Все фурциклює.
Мабуть в системі були якісь залишкі інших драйверів, які заважали роботі, або ще якась невідома фігня.
Я мав такий досвід, що пара материнок запустились без синього екрану, тільки у вінду яка була встановлена на них.
offece-trader
Member

Повідомлення

spoglyadach: 30.03.2023 18:57Шановні, а має хтось зайві Athlon під 462 керамічного покоління?
Как не удивительно, но перерыв всю коробку с процессами, нашел всего 2 штуки. Кристаллы вроде целые, но надо искать материнку и проверять.
спойлер
Зображення
Зображення
spoglyadach
Member

Повідомлення

offece-trader: 01.04.2023 22:29 Как не удивительно, но перерыв всю коробку с процессами, нашел всего 2 штуки. Кристаллы вроде целые, но надо искать материнку и проверять.
Ножі наголо
IMG_20230401_222229-Exposure222229_1_web.jpg
offece-trader
Member

Повідомлення

spoglyadach: 01.04.2023 23:01
offece-trader: 01.04.2023 22:29 Как не удивительно, но перерыв всю коробку с процессами, нашел всего 2 штуки. Кристаллы вроде целые, но надо искать материнку и проверять.
Ножі наголо
Да у самого есть, надо только время найти и включить :)
Зображення
ApostolCV
Member

Повідомлення

Такс, а яка конференція без тестів заліза) :shuffle:
спойлер
4670_C2DX6800_3.0_M05.JPG
Відповісти