Nvidia оцінила відеокарту GeForce RTX 4070 у 599 доларів

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Maddy1988
Member

Повідомлення

Хреново, что SLI перестали официально поддерживать. Было круто... купил я себе миллион лет назад 8800GTS512 за 325 баксов (новую с магазина), поиграл год и докупил вторую такую же за 250 баксов, тоже новую, тоже с магазина... и горя не знал ещё 2 года... так как 90% тайтлов поддерживали эту технологию. Потом поменял на GTX480, хотел тоже в sli, но понял что и так хватает... а потом и слай начал сдуваться
Эх... остались только восспоминания.
Kravan
Member

Повідомлення

DiGiTaL: 30.03.2023 22:08
Kravan: 30.03.2023 20:39Фейковые кадры отрисовывают фейковые пиксели. В этом весь Хуанг. А сама то она на что?
какая разница, если рядовой геймер не замечает этой разницы, фейковые они или нет :)
Это очень зависит от игры + DLSS а тем более FG есть даже приблизительно не везде.

Отправлено спустя 6 минут 59 секунд:
Paradox1306: 30.03.2023 21:33
Shtturman: 30.03.2023 20:50 Paradox1306
Чувак, може досить тих прикладів про магазини і рофли про ковбаски? Ти впертий як той віслюк зі Шрека.
Не забудь додати про скорочення з гуглів, майків, амазонів і тд. І тих кулсторі, як всім підвищують ЗП. Західна цивілізація кричить більше всіх, що це неадекватна ціна. Звісно, час покаже, чи вдався експеримент з цінниками у NV чи все ж таки ні. А тепер повернемося до UA, переважна більшість людей стала бідніші через війну, відповідно і економіку. х1.5 курс бакса, х1.4 мсрп, при цьому приріст у % незначний.
Ти міг би провести рісьорч, як було, як відбувається, порівняти кучу даних, але навіщо? Простіше писати прості аналогії про ковбаски і все прикривати "інфляція". Копни глибше, вивчи ретельно тему.
ага, переважна ж більшість і купувала вк кожен раз і тільки хх70 і хх80 з хх90. судячи з цього форуму все у всіх ок, якщо не краще ніж було. карти купуються на релізі як і купувались
я сам працюю в американській конторі та і в принцципі приходиться слідкувати за риночком - зп ростуть, відповідно і витрати компаній
приріст в
4090 відносно 3090 63%
4080 відносно 3080 49%
4070ті відносно 3070ті 42%
4070 відносно 3070 буде десь в районі 25-30%
тобто приріст більш ніж відчутний в топів, а для не топів є дешеве 3000 покоління з 6000 амд на яке всі бажаючі можуть апгрейднутись хоч зараз

приклад про магазин це саме елементарне що може бути, чомусь нікого не дивує що тепер вже топливо, хліб, похід до лікаря, одяг дорожчають, а от якщо вк стане дорожче так все, ломаються і кричать про бариг
пошук чого мені потрібно провести? середньої зп в америці за останні роки? інфляції? цін на товари? - всі це і так знають, але чомусь якщо в умовному 17 році вам давали 10к і ви були щасливі то теперішнім 10к ви будете ой як не раді(цифра з потолка)
Самое смешное, что как раз таки жители того же США, Британии и Германии больше всех кастерят новую ценовую политику. Ну кудаа там им знать что у них там, нашему Ваньке отсюда же виднее)))

Вы просто фанат, готовый оправдать юбую х..ню) Как в пословице "все Божья роса".

Отправлено спустя 1 минуту 32 секунды:
Paradox1306: 30.03.2023 21:38
iRonin: 30.03.2023 21:35
А в чому сенс відеокарт нової лінійки, які на 20% продуктивніше аналогічної моделі минулого покоління, і які коштують на 20% більше? Чекати 2 роки ось цього? Перепрошую, а що заважало мені тоді купити ті ж самі +20% продуктивності за ті ж самі +20% ціни(карту старшої моделі ртх3080) 2 роки тому?
По вашому якщо гіпотетична ртх9070 буде в 5 раз продуктивніша за 4070, то вона повинна коштувати $3000? :eek: А срака у кожанки не злипнеться? :lol:
заважало те що вам за умовних +5% ціни не пропонували нову архітектуру, новий длсс і овердрайв і 25-30% растрової продуктивності раніше
Овердрайв))) Вас еще и облучило)
Kyro
Member

Повідомлення

Каждый раз как анонсируют новые видяхи так сразу очередь наивных дурачков в коментах которые еще топы по 400$ помнят.
Все подорожало и отката не будет. И нефиг на запад кивать. Там такие же люди с "хорошей памятью" сидят. Авто на 25 процентов за пару лет подорожали и дальше дорожают. В Польше официальная инфляция за год 17%. Видяхи у них подорожали. И главное толку от этого нытья ровно 0. Игровая видяха никак не предмет первой необходимости, никто не будет митинги под офисом Хуанга устраивать. Пойдете и купите, никуда не денетесь.
Kravan
Member

Повідомлення

Kyro: 30.03.2023 23:38 Каждый раз как анонсируют новые видяхи так сразу очередь наивных дурачков в коментах которые еще топы по 400$ помнят.
Все подорожало и отката не будет. И нефиг на запад кивать. Там такие же люди с "хорошей памятью" сидят. Авто на 25 процентов за пару лет подорожали и дальше дорожают. В Польше официальная инфляция за год 17%. Видяхи у них подорожали. И главное толку от этого нытья ровно 0. Игровая видяха никак не предмет первой необходимости, никто не будет митинги под офисом Хуанга устраивать. Пойдете и купите, никуда не денетесь.
А при чем тут Европа? Польша тем более - это такая же (не далеко ушедшая) страна бедных батраков. Только те батрачат в Германии и Британии а наши в Польше и Чехии...

Цены в доларах в первую очередь ставят для США, в США инфляция 20%? Нет? тото же и оно.

Не нужно оправдывать подорожание, а то Компании таак и продожат ссать в глаза потербителю. Буквально - не проголосует наарод долларом, останется Нвидия у дырявого корыта, дропнут цены.

А вот память у вас коротенькая, ребрендинг 4080 12 забыли? Как переименование дропнуло -100. И ничего, инфляция не помещала?))) А что случилось?
Kyro
Member

Повідомлення

Kravan: 30.03.2023 23:48
Kyro: 30.03.2023 23:38 Каждый раз как анонсируют новые видяхи так сразу очередь наивных дурачков в коментах которые еще топы по 400$ помнят.
А при чем тут Европа? Польша тем более - это такая же (не далеко ушедшая) страна бедных батраков. Только те батрачат в Германии и Британии а наши в Польше и Чехии...

Цены в доларах в первую очередь ставят для США, в США инфляция 20%? Нет? тото же и оно.

Не нужно оправдывать подорожание, а то Компании таак и продожат ссать в глаза потербителю. Буквально - не проголосует наарод долларом, останется Нвидия у дырявого корыта, дропнут цены.

А вот память у вас коротенькая, ребрендинг 4080 12 забыли? Как переименование дропнуло -100. И ничего, инфляция не помещала?))) А что случилось?
1000 долларов в 2018 это 1200 долларов сегодня. 20% за 5 лет. RTX2070 стоил 500$ в 2018. Плюс почти монополия. Скажи спасибо что не 1k.
Народ попускает пузыри и пойдет купит.
Shtturman
Member

Повідомлення

Kyro
Що народ купить? Максималісти, яких мало і які з грошима, куплять 4080/90. Всі решта вже задовбалися від пк геймінгу, диких цін і кривих портів, і переходять на консолі. Маю таких знайомих. Перейшли, інші ось-ось теж перейдуть.
Тому пк геймінг це стало сидіти в кс/дота з 1060 до посиніння або 4090 і грати 4K Ultra. Дві крайнощі. Серединка йде в консолі. А розробникам іграм який зоопарк карт треба підтримувати, і тепер в міру криве/косе стало блаженство. І апскейл ще дуже бажано.
Kravan
Member

Повідомлення

Shtturman: 31.03.2023 00:11 Kyro
Що народ купить? Максималісти, яких мало і які з грошима, куплять 4080/90. Всі решта вже задовбалися від пк геймінгу, диких цін і кривих портів, і переходять на консолі. Маю таких знайомих. Перейшли, інші ось-ось теж перейдуть.
Тому пк геймінг це стало сидіти в кс/дота з 1060 до посиніння або 4090 і грати 4K Ultra. Дві крайнощі. Серединка йде в консолі. А розробникам іграм який зоопарк карт треба підтримувати, і тепер в міру криве/косе стало блаженство. І апскейл ще дуже бажано.
Господи, как же я с Вами согласен.

У меня ни один знакомый, от слова совсем не обновил ПК, все переходят на консоли. Этот ПК я для себя решилл, скорее всего станет последним. А даьше хэндхелды и Консоли.

это тупо удобнее, дешевле и перспективнее. Иногда даже жаею о сборке ПК. За такие деньги мог себе купить PS5/Xbox и Steam Deck еще и нормально бабла бы осталось. А так собралл ПК потратил бабки и все равно купил консоли. Щас 50% времени играю тупо на Стим Дек, 40% на ПС5 и только 10% на ПК, и то в основном в бенчмарк игр.

Отправлено спустя 2 минуты 30 секунд:
Kyro: 31.03.2023 00:00
Kravan: 30.03.2023 23:48

1000 долларов в 2018 это 1200 долларов сегодня. 20% за 5 лет. RTX2070 стоил 500$ в 2018. Плюс почти монополия. Скажи спасибо что не 1k.
Экономист из вас на 5. Прям доктор наук. Только уровень инфляции везде разный и в том же США он за это время составлял в районе 0,5-2% в год. ну и если вы не заметили мы живем в эпоху сокращения ПК рынка.
Paradox1306
Member

Повідомлення

XAMCTBO: 30.03.2023 23:04
Paradox1306: 30.03.2023 15:16 в ній 12, це вже давно відомо
в 20 році 6 гб нормально, в 21 нормально, а в 22 вже і 24 ледве зі скрипом. може краще нехай ігри нормально роблять, а не дивляться що у людей 8гб врмама найчастіше трапляється тому це тепер фулхд
Так а я не про сабж, а про 3070 яка сама дешевша по хотлайну стартує від 650 баксів, за 18-20к магази пропонують щось із 3 месяцями гарантії.
Тож я б не розраховував, дешевше 750 баксів за 4070, а буде ще дорожче.
по цьому прайсу 3080 купляються, кому воно нада брати або рефаби по оверпрайсу, або нові карти які все ще надіються продати по майнінговим цінам
Kravan
Member

Повідомлення

Paradox1306: 31.03.2023 00:37
XAMCTBO: 30.03.2023 23:04

Так а я не про сабж, а про 3070 яка сама дешевша по хотлайну стартує від 650 баксів, за 18-20к магази пропонують щось із 3 месяцями гарантії.
Тож я б не розраховував, дешевше 750 баксів за 4070, а буде ще дорожче.
по цьому прайсу 3080 купляються, кому воно нада брати або рефаби по оверпрайсу, або нові карти які все ще надіються продати по майнінговим цінам
Ну так и где прогресс? Иными словами Хуанг просто поднял ценник в хх70 классе ВК. Получить 3080 по цене 3080. О.хуе..нно. Память у вас короткая забыли как 3060ti разделалась с 2080S но не стоила как 2080S. А существенно дешевле.

А вот тут вопрос - кому оно надо? - актуален. Ещё один хлам. Причем не факт что оно будет лучше той же 3080 12 ой не факт.
Shtturman
Member

Повідомлення

Kravan
На жаль, прогрес тільки за немалі кошти. Було просто - почекав, отримав за півціни попередній топ, це працювало +-10 років, звісно не прям математично. Після 10 серії почало відбуватися відхилення. Вийшла 20 серія, яка дала невеличкий приріст і ап цін, проте принесла нову технології. Глобально більшість вирішила "ну нафіг", пропускаємо це покоління, а промені на той час дуже садили фпс, тайтлів були лічені одиниці. На що NV відповіла, представивши моделі Super, DLSS2.0, ціни без змін, стало значно цікавіше. Частина людей оновилася, частина вирішила, що таки пропустить. Потім вийшло класне 30 покоління, значний приріст, ціни ок. Але то все виявилося віртуальним. І стало воно по мсрп цінам на 2+ роки пізніше, коли почали вилазити боттлнеки по памяті, а ціни досі з 2020. Вся формула, до якої люди звикли, повністю поламалася. Далі виходить 40 серія, яка дуже дорога і штовхає людей брати 30 серію з затримкою в 3 роки. Частина погодилася, інша пішла шукати майнені 30 серії, той ще гемор варитися там і шукати нормальне. Далеко не для всіх це. Паралельно з цим AMD випускає FSR2.0, яка ще дає поштовх і сили жити 10/16 поколінню, на якому досі сидить найбільша частина людей, згідно статистики стім. Відеокарти за 150-300 баксів (ніша тих самих хх50/хх60) повністю відсутня. Паскалі прямо увійшли в історію як супердовгожителі. Спостерігаємо за експериментом 40 серії. :)
Kravan
Member

Повідомлення

Shtturman: 31.03.2023 01:31 Kravan
На жаль, прогрес тільки за немалі кошти. Було просто - почекав, отримав за півціни попередній топ, це працювало +-10 років, звісно не прям математично. Після 10 серії почало відбуватися відхилення. Вийшла 20 серія, яка дала невеличкий приріст і ап цін, проте принесла нову технології. Глобально більшість вирішила "ну нафіг", пропускаємо це покоління, а промені на той час дуже садили фпс, тайтлів були лічені одиниці. На що NV відповіла, представивши моделі Super, DLSS2.0, ціни без змін, стало значно цікавіше. Частина людей оновилася, частина вирішила, що таки пропустить. Потім вийшло класне 30 покоління, значний приріст, ціни ок. Але то все виявилося віртуальним. І стало воно по мсрп цінам на 2+ роки пізніше, коли почали вилазити боттлнеки по памяті, а ціни досі з 2020. Вся формула, до якої люди звикли, повністю поламалася. Далі виходить 40 серія, яка дуже дорога і штовхає людей брати 30 серію з затримкою в 3 роки. Частина погодилася, інша пішла шукати майнені 30 серії, той ще гемор варитися там і шукати нормальне. Далеко не для всіх це. Паралельно з цим AMD випускає FSR2.0, яка ще дає поштовх і сили жити 10/16 поколінню, на якому досі сидить найбільша частина людей, згідно статистики стім. Відеокарти за 150-300 баксів (ніша тих самих хх50/хх60) повністю відсутня. Паскалі прямо увійшли в історію як супердовгожителі. Спостерігаємо за експериментом 40 серії. :)
Согласен с Вами. Тут особо нечего наблюдать, с такими ценами устройство для игрушек просто не нужно, проще взять тот же Стим Дек 2 и ПС6 условно, и не парится.
Kyro
Member

Повідомлення

Kravan: 31.03.2023 00:35 [
Отправлено спустя 2 минуты 30 секунд:
Kyro: 31.03.2023 00:00
Экономист из вас на 5. Прям доктор наук. Только уровень инфляции везде разный и в том же США он за это время составлял в районе 0,5-2% в год. ну и если вы не заметили мы живем в эпоху сокращения ПК рынка.
Именно.
Это в США такой уровень инфляции: доллар обесченился на 20% за 5 лет. В гугл сходи для начала а потом про 0.5 % умничай.
maksim2020
Member

Повідомлення

Shtturman: 30.03.2023 20:50 Не забудь додати про скорочення з гуглів, майків, амазонів і тд. І тих кулсторі, як всім підвищують ЗП. Західна цивілізація кричить більше всіх, що це неадекватна ціна.
Західна цивілізація роздає безвідсоткові кредити на 6-18 місяців. Тому для Заходу ціни на електроніку абсолютно адекватні попиту.
washburn_t15
Member

Повідомлення

А когда-то топы по 600 баксов продавали.
FunnyBear
Member

Повідомлення

Якщо в нас буде до 30к грн і з продуктивністю 3080-3080ті, то я куплю таку собі. Мені байдуже на її характеристики на папері.
Я хочу фактичну продуктивність, енергоефективність і технологічність, а не терафлопси, розрядність шини пам'яті і кількість набраних пунктів в синтетичних тестах.
Paradox1306
Member

Повідомлення

FunnyBear: 31.03.2023 07:43 Якщо в нас буде до 30к грн і з продуктивністю 3080-3080ті, то я куплю таку собі. Мені байдуже на її характеристики на папері.
Я хочу фактичну продуктивність, енергоефективність і технологічність, а не терафлопси, розрядність шини пам'яті і кількість набраних пунктів в синтетичних тестах.
ну якщо магазини не вирішать, а чому би не накинути ще 20% лишніх то може і буде десь 30, є всі шанси, все ж таки 200 баксів різниці з 4070ті
FunnyBear
Member

Повідомлення

Paradox1306
Це так. Я був готовий купити ртх 3070 супрім за 20к із залишковою гарантією 2 роки, 6 місяців, але продавець за тиждень не знайшов часу зустрітись.
Мене це геть демотивувало. Аж почекайла увімкнув.
Paradox1306
Member

Повідомлення

FunnyBear: 31.03.2023 08:29 Paradox1306
Це так. Я був готовий купити ртх 3070 супрім за 20к із залишковою гарантією 2 роки, 6 місяців, але продавець за тиждень не знайшов часу зустрітись.
Мене це геть демотивувало. Аж почекайла увімкнув.
супрім це класна карта, але все ж не за 20к :) повірте воно на краще що не зрослось
Kravan
Member

Повідомлення

maksim2020: 31.03.2023 03:54
Shtturman: 30.03.2023 20:50 Не забудь додати про скорочення з гуглів, майків, амазонів і тд. І тих кулсторі, як всім підвищують ЗП. Західна цивілізація кричить більше всіх, що це неадекватна ціна.
Західна цивілізація роздає безвідсоткові кредити на 6-18 місяців. Тому для Заходу ціни на електроніку абсолютно адекватні попиту.
И потому весь Ютуб завален жалобами?
OC Falcon
Member

Повідомлення

Kravan: 31.03.2023 08:41 И потому весь Ютуб завален жалобами?
Ты еще надпись на заборе приведи в качестве аргумента.
Все эти рассказы про "бедных американцев и европейцев" выглядят, мягко говоря, убого. Нашли кого жалеть, богачимл :lol:
Відповісти