Телевізори, комп, NAS. І порти вже впритик. Вита пара в стінах, на вигляд не впливає. А дріт краще за повітря.taras_cs: ↑ 21.03.2023 20:44А що ви підключаєте?Геральт: ↑ 21.03.2023 18:28А то тільки мені 4 порта замало в роутері за 150$?
В мене дротом тільки 2 компа (і воно не дуже гарно виглядає через ті дроти).
Решта - консолі, 2 телевізори - через Wi-Fi. Я експериментував із підключенням LG OLED CX дротом (заїдало фільми > 50GB), але в цьому ТВ дешманська мережева плата, дуже повільна, на Reddit порадили Wi-Fi 5, то ж я відключив Wi-Fi 2,4 на роутері (іншого варіанту не було) і проблема зникла.
Останні статті і огляди
Новини
Огляд та тестування бездротового маршрутизатора ASUS TUF Gaming AX4200
-
Геральт
Member
-
Bender911
Member
Використовую старшу цю модель від Асус і не використовую жодного LAN порта, при тому що дома окрім ноутів і телефоні ще 2 стаціонарних ПК з Wi-Fi картами. Такі часи.Геральт: ↑ 21.03.2023 18:28 А то тільки мені 4 порта замало в роутері за 150$?
-
taxi911
Member
Роутеры с фулл 2.5Гбс портами только начинают появляться
Цена космос.
https://a.aliexpress.com/_mObL3MA
У тп-линка вроде где-то ещё был.
Цена космос.
https://a.aliexpress.com/_mObL3MA
У тп-линка вроде где-то ещё был.
-
master
Member
Та немає такого в soho-сегменті. А немає - бо немає потреби/попиту...artko: ↑ 21.03.2023 18:34-orion-: ↑ 21.03.2023 18:14 Та роутер просто возьмите нормальный с 2,5гб портами на лан либо с SFP+ и усе. Такого уже давно навалом и возможно даже в диапазоне 140$))
мне такой не удалось найти. чтобы все 2,5гбит или сфп+ и до 150 баксов. покажете?
-
Bender911
Member
Не зрозуміло в чому копроміс для домашнього виоритання, навпаки одні переваги. Через дві стіни нормальні швикості та пінг без необхідності сверлити стіни на арендованій квартирі.-orion-: ↑ 21.03.2023 18:33 А по вайфаю, может я просто дед и не понимаю. Объясните зачем такая скорость на вайфай?) Это ж все равно компромисс и костыль если речь о высокой скорости, лучше кабеля оно не может быть даже в теории. Есть вайфай 2.4 и 5, что ещё нужно?)
-
master
Member
От цікаво, тут всі фапають моляться на microtik. Ну так там і ціна на моделі wi-fi 6 від 100 у.е. починається, а Нар ах3 так взагалі 140 баксів...
-
Геральт
Member
Які такі? Дріт і стабільніше і безпечніше і навіть дешевше. Бо не треба WiFi свистки до стаціонарників докупляти.Bender911: ↑ 21.03.2023 22:24 Використовую старшу цю модель від Асус і не використовую жодного LAN порта, при тому що дома окрім ноутів і телефоні ще 2 стаціонарних ПК з Wi-Fi картами. Такі часи.
Переваг там насправді лише 2: відсутність дротів по хаті і практично безмежна кількість підключень.Bender911: ↑ 21.03.2023 22:30 Не зрозуміло в чому копроміс для домашнього виоритання, навпаки одні переваги. Через дві стіни нормальні швикості та пінг без необхідності сверлити стіни на арендованій квартирі.
-
Bender911
Member
Такі часи, що сучасний Wi-Fi не гірший по стальності та безпечності від проводів. Головне нормальні девайси брати. Страшилки про нестабільність можна забути, більше ніж за два роки активного користування перевірив. А докупляти треба не свистки, а нормальні карти, або одразу пристої з нормальним Wi-Fi. Це дешевше ніж свелити стіни, крім того якщо під час війни переїхав, то заново сверлити не доведеться - один раз купив нормальні девайси.Геральт: ↑ 21.03.2023 22:57 Які такі? Дріт і стабільніше і безпечніше і навіть дешевше. Бо не треба WiFi свистки до стаціонарників докупляти.
-
Геральт
Member
Воно не може бути "не гірше" в приницпі. Хоча оте "гірше" може бути не помітним, так. Нехай буде нормальні карти, але докупляти.Bender911: ↑ 21.03.2023 23:07 Такі часи, що сучасний Wi-Fi не гірший по стальності та безпечності від проводів. Головне нормальні девайси брати. Страшилки про нестабільність можна забути, більше ніж за два роки активного користування перевірив. А докупляти треба не свистки, а нормальні карти, або одразу пристої з нормальним Wi-Fi. Це дешевше ніж свелити стіни, крім того якщо під час війни переїхав, то заново сверлити не доведеться - один раз купив нормальні девайси.
-
artko
Member
хто моляться? незважаючи на те, що у мене зараз основа мережі два mikrotik ac^2 - заміна для них у вигляді ах2 - жлобска якась, як на мене. (усб порт відірвали, зокрема). тому теж и розглядаю як основу на заміну х86 залізяку.. а вифи окремо.master: ↑ 21.03.2023 22:35 От цікаво, тут всі фапають моляться на microtik. Ну так там і ціна на моделі wi-fi 6 від 100 у.е. починається, а Нар ах3 так взагалі 140 баксів...
-
n+gibat[]r
Member
Дизайн конечно не очень, те же ASUS GS-AX3000/ASUS GS-AX5400 покрасивее будут.
Ну а что касается подключения компа по Wi-Fi а не по проводу то это вполне неплохой вариант, я юзаю на ПК материнку с поддержкой Wi-Fi-6E и роутер Wi-Fi 6 в коридоре висит, и про провода забыл, в 5ггц диапазоне всё отлично и быстро работает по всей квартире, торренты раздаются, видео смотрится, игры играются, без лагов и любых проблем, если использовать нормальное совместимое оборудование и адекватно настроить то не думаю что будут какие-либо проблемы.
Раньше тянул провод Ethernet через всю квартиру и это было дико неудобно.
Ну а что касается подключения компа по Wi-Fi а не по проводу то это вполне неплохой вариант, я юзаю на ПК материнку с поддержкой Wi-Fi-6E и роутер Wi-Fi 6 в коридоре висит, и про провода забыл, в 5ггц диапазоне всё отлично и быстро работает по всей квартире, торренты раздаются, видео смотрится, игры играются, без лагов и любых проблем, если использовать нормальное совместимое оборудование и адекватно настроить то не думаю что будут какие-либо проблемы.
-
Kyoo
Member
Рекомендую тяпнуть, если есть в наличии, почту с портала i.ua
-
afhpwnd
Member
Чому не перейти на type-c? Подивився на те, як виглядає всередині - якесь це лайно за такі грощі.
-
Avenger80
Member
afhpwnd
А что Type C прям так распространено? Флешки, жёсткие диски и все поголовно на Type C? Или вы за что? Дальше - вы смотрите именно с практической точки зрения на это устройство - если бы выбирали и вам бы нужно было подобный роутер с таким функционалом и в нашей рознице. Вы бы удивились, но другие фирмы примерно тоже столько и стоят - разница в сотни гривен. Мне цена тоже не нравится, но вот такая сейчас реальность. Хотя дизайн так себе и за него тоже взяли денег, к сожалению, ну и за фирму тоже.
А что Type C прям так распространено? Флешки, жёсткие диски и все поголовно на Type C? Или вы за что? Дальше - вы смотрите именно с практической точки зрения на это устройство - если бы выбирали и вам бы нужно было подобный роутер с таким функционалом и в нашей рознице. Вы бы удивились, но другие фирмы примерно тоже столько и стоят - разница в сотни гривен. Мне цена тоже не нравится, но вот такая сейчас реальность. Хотя дизайн так себе и за него тоже взяли денег, к сожалению, ну и за фирму тоже.
-
Wonderboy
Member
А найголовніший, як на мене, параметр - потужність передавача, - скромно не зазначили. Чи вони дійсно вірять, що 4 антеночки проб'ють залізобетонну плиту у двоповерховому приватному будинку? У zyxel цей параметр не соромляться вказувати
-
Avenger80
Member
Wonderboy
Так а смысл? Это ширпотребовательский домашний девайс, который соответствует европейским нормам - т.е. по мощности они все примерно одинаковы для европейского рынка. Или вы думаете, что условный аналогичный TP-LINK или Tenda будут мощнее или слабее этого Asus? Мне думается, что они все будут примерно одного уровня плюс-минус.
Я не защищаю этот роутер от Asus, но просто если смотреть в разрезе, что у нас есть на рынке (в магазинах Украины) и то это просто ещё один роутер с определённым функционалом и примерно с той же ценой, что и на рынке (средняя по палате), не больше и не меньше. Но все почему-то удивляются цене (я тоже удивляюсь, но просто цене, а не применительно именно к этому роутеру).
Так а смысл? Это ширпотребовательский домашний девайс, который соответствует европейским нормам - т.е. по мощности они все примерно одинаковы для европейского рынка. Или вы думаете, что условный аналогичный TP-LINK или Tenda будут мощнее или слабее этого Asus? Мне думается, что они все будут примерно одного уровня плюс-минус.
Я не защищаю этот роутер от Asus, но просто если смотреть в разрезе, что у нас есть на рынке (в магазинах Украины) и то это просто ещё один роутер с определённым функционалом и примерно с той же ценой, что и на рынке (средняя по палате), не больше и не меньше. Но все почему-то удивляются цене (я тоже удивляюсь, но просто цене, а не применительно именно к этому роутеру).
-
Zak_Preston
Member
Користуюсь АХ5200 від того ж АСУСа вже півтора роки, до цього перепробував купу всього:
1. Мікротики: просто бімба, обожнюю. Проте я вже надто старий для того, щоб прописувати в консолі руцями НАТ, налаштовувати ДНС, прописувати маршрути від ВПН-серверів, тощо.
2. ТП-Лінк, Сяомі: рідні прошивки -- дно, треба міняти на ДДВТР або ОпенВРТ. А там як пощастить зі стабільністю роботи.
3. Хуваей: Бімба з апаратної точки зору, але кастомну прошивку не поставиш, а рідні зазвичай криві.
4. Д-Лінк, Тенда, Меркьюрісіс та інші низькобюджетники -- тут як пощастить.
5. АСУС: Роутер працює без нарікань, швидкість по квартирі від 1.2Мбіт/с до 2.5Мбіт/с, є ВПН-клієнти, є ВПН-сервери, працює з різними протоколами без особливих нарікань, плюс файлсервер з торентокачалкою на 256ГБ флешку, багато тонких налаштувань, які мені майже не потрібні. Свої гроші відробив на всі 1000%.
П.С. Усім "китайцям" треба міняти дефолтну прошивку на якусь кастомну, бо за останні 10 років було чимало шкандалів зі злиттям трафіка на невідомі хости.
1. Мікротики: просто бімба, обожнюю. Проте я вже надто старий для того, щоб прописувати в консолі руцями НАТ, налаштовувати ДНС, прописувати маршрути від ВПН-серверів, тощо.
2. ТП-Лінк, Сяомі: рідні прошивки -- дно, треба міняти на ДДВТР або ОпенВРТ. А там як пощастить зі стабільністю роботи.
3. Хуваей: Бімба з апаратної точки зору, але кастомну прошивку не поставиш, а рідні зазвичай криві.
4. Д-Лінк, Тенда, Меркьюрісіс та інші низькобюджетники -- тут як пощастить.
5. АСУС: Роутер працює без нарікань, швидкість по квартирі від 1.2Мбіт/с до 2.5Мбіт/с, є ВПН-клієнти, є ВПН-сервери, працює з різними протоколами без особливих нарікань, плюс файлсервер з торентокачалкою на 256ГБ флешку, багато тонких налаштувань, які мені майже не потрібні. Свої гроші відробив на всі 1000%.
П.С. Усім "китайцям" треба міняти дефолтну прошивку на якусь кастомну, бо за останні 10 років було чимало шкандалів зі злиттям трафіка на невідомі хости.
-
OC Falcon
Member
Провод все равно стабильнее и быстрее, как ни крути. По крайней мере пока.n+gibat[]r: ↑ 22.03.2023 03:31 я юзаю на ПК материнку с поддержкой Wi-Fi-6E и роутер Wi-Fi 6 в коридоре висит, и про провода забыл, в 5ггц диапазоне всё отлично и быстро работает по всей квартире, торренты раздаются, видео смотрится, игры играются, без лагов и любых проблем, если использовать нормальное совместимое оборудование и адекватно настроить то не думаю что будут какие-либо проблемы.
Я уже давно подключаюсь к ПК напрямую по проводу, а уже с него раздаю wi-fi. Такой вариант, наверное, не всем подойдет. Но в плане стабильности подключения именно на ПК лучше варианта нет. Есть знакомый, который специально завел домой еще одну линию чисто для ПК, все остальное в доме на другой линии.
Буквально на днях поставил китайский адаптер на AX200 и по этому случаю перешел на гигабит. Всякое видел, но чтоб на телефоне 350 мбит/с
Меня как древнего мамонта, который помнит еще ч/б телики, техника не перестает удивлять год за годом.
-
master
Member
Дійсно, ASUS не вказує потужність передавача. А навіщо? Як цю величину використовувати? Адже не тільки потужність передавача грає роль, а й коефіуієнт підсилення антен, їх орієнтація відносно приймача, підсилення антен приймача - та купа всього.Wonderboy: ↑ 22.03.2023 08:54 А найголовніший, як на мене, параметр - потужність передавача, - скромно не зазначили. Чи вони дійсно вірять, що 4 антеночки проб'ють залізобетонну плиту у двоповерховому приватному будинку? У zyxel цей параметр не соромляться вказувати
А дві бетоні стіни проб'є хіба що фугас...
-
Alligator
Member
Не один сервер за межами України тобі не видасть 1 Гбіт (не персональний маю на увазі), але то самий uplay, epicgames при завантажені зі своїх Cloud CDN стабільно видают 600-800 Мбіт, та до 1000 Мбіт навіть доходить коли це не прайм тайм де всі сусіди відосики онлайн дивляться.artko: ↑ 21.03.2023 18:40імхо, тарифи навіть 1гбіт більше маркетинг. ви виберіть у спідтесту не сервер провайдера, а щось хоча б у франкфурті (туди непогані лінки з києва). буде 1гбіт?
P.S. на 1 Гбіт звичайні HDD починають задихатись від невеликих файлів і це становиться "bottleneck".