Та роутер просто возьмите нормальный с 2,5гб портами на лан либо с SFP+ и усе. Такого уже давно навалом и возможно даже в диапазоне 140$))artko: ↑ 21.03.2023 18:11ну, положим все же может и чуть больше, чем 50. все же неплохая беспроводная часть и прочее. но баланс характеристик странный, что интересно - у многих вендоров такое со скоростью портов. уже подумываю, может взять минипк на х86 с четырьмя 2,5гбит портами и на нем сделать домашний роутер универсальный..-orion-: ↑ 21.03.2023 18:06 К стати тоже этот момент смутил. Зачем мне 2.5 Гб на вход, если я их получить на комп не смогу) Вообще реальный представитель китайского продукта, и 2.5 Гб есть, и 4 антенны, и оребрение на корпусе, и гоночный дизайн. Но когда начинаешь разбираться то все это оказывается чисто маркетингом, а по факту получаешь роутер за 140$ с реальной его ценой в 50$.
а такого типа роутерам отдать чисто функцию беспроводной точки доступа.
Останні статті і огляди
Новини
Огляд та тестування бездротового маршрутизатора ASUS TUF Gaming AX4200
-
-orion-
Member
-
Avenger80
Member
-orion-
Покажите роутер который имеет все разъёмы 2,5Гбит. Я так понял, что это сейчас стандарт такой - 2,5Гбит WAN и 1 Гбит Lan - почему? Не знаю. Маркетинг, плюс типа упор на wifi. Дальше - а почему вы считаете, что 50 долларов он должен стоить? - назовите аналоги с таким функционалом. У меня почему-то все аналоги и идут в районе 5 тыс. грн, с подобным функционалом общим. Мне тоже эта цена не нравится, но что стоит дешевле и подобное. Только не надо с Али, с Амазона... С нашей украинской розницы.
Покажите роутер который имеет все разъёмы 2,5Гбит. Я так понял, что это сейчас стандарт такой - 2,5Гбит WAN и 1 Гбит Lan - почему? Не знаю. Маркетинг, плюс типа упор на wifi. Дальше - а почему вы считаете, что 50 долларов он должен стоить? - назовите аналоги с таким функционалом. У меня почему-то все аналоги и идут в районе 5 тыс. грн, с подобным функционалом общим. Мне тоже эта цена не нравится, но что стоит дешевле и подобное. Только не надо с Али, с Амазона... С нашей украинской розницы.
-
master
Member
Так а причому тут gpon? Яж написав ТКД, тобто мав на увазі ethernet. "Хребет" ніхто міняти не буде, там і так оптика, може sfp на свічі поміняти, а може й нічого. 10G і так вистачить.artko: ↑ 21.03.2023 17:45что-то меня терзают смутные сомненья.... (с)master: ↑ 21.03.2023 17:40 Використати просто: підключити два клієнта 1G або одного 1G і одного wi-fi 6. А провайдери - справа часу. Кабелі cat5e тримають 2.5G, замінять провайдери ТКД і будуть тарифи швидші за 1000 Мбіт/с
що прям таки будуть швидше 1гбіт. кабель то таке, типовий гпон, який зараз використовують для кінцевих абонентів - на усіх дає 2,5гбіт лінк. будуть міняти хребет мережі прям так зараз? ну-ну...
тестив я тариф 1гбіт одного такого провайдеру. дуже рідко до 400мбіт підіймалася швидкість...
подивимось.
особисто мені більше 2,5гбіт у домашній мережі було б цікаво, чим на ван.
В мене тариф 1000 мбіт/с, швидкість от така
- спойлер
-
Ekz0rcyst
Member
За огляд дякую, але чому знову ASUS? Що інших роутерів немає? Час від часу маю відчуття дежавю.
-
terminahtor
Member
Ніякого креативу, пластик дешман, вигляд як у муз.центрів 2000-х з рубаними лініями. Одне й те саме з року в рік. Скільки можна.Bender911: ↑ 21.03.2023 17:20Розумію що у людей зараз травмовани психіка через війну, але почінати обговорення роутеру такими випадами дивно.
-
brozzy
Member
Як тільки ціна на доступ до інтернету стане на рівні інших країн, то одразу і провайдери підтягнуться і хоч 10G вам зроблять за гідні гроші.
-
Геральт
Member
А то тільки мені 4 порта замало в роутері за 150$?
-
-orion-
Member
Реально нету с 2.5 ланом)) Так что пока или довольствоваться гигабитом, либо чуть докинуть 60$ и купить более солидное оборудование.Avenger80: ↑ 21.03.2023 18:15 -orion-
А по вайфаю, может я просто дед и не понимаю. Объясните зачем такая скорость на вайфай?) Это ж все равно компромисс и костыль если речь о высокой скорости, лучше кабеля оно не может быть даже в теории. Есть вайфай 2.4 и 5, что ещё нужно?)
-
artko
Member
-orion-: ↑ 21.03.2023 18:14 Та роутер просто возьмите нормальный с 2,5гб портами на лан либо с SFP+ и усе. Такого уже давно навалом и возможно даже в диапазоне 140$))
мне такой не удалось найти. чтобы все 2,5гбит или сфп+ и до 150 баксов. покажете?
-
Ekz0rcyst
Member
А що не так з ціною за доступ до інтернет в Україні? Хоча некоректно питати про ціну в розрізі цілої країни, тому - що ви мали на увазі?brozzy: ↑ 21.03.2023 18:28 Як тільки ціна на доступ до інтернету стане на рівні інших країн, то одразу і провайдери підтягнуться і хоч 10G вам зроблять за гідні гроші.
-
artko
Member
тому що в мене, наприклад, у хату затягнутий оптичній кабель, далі гпон конвертер та єзернет вжеmaster: ↑ 21.03.2023 18:21 Так а причому тут gpon? Яж написав ТКД, тобто мав на увазі ethernet. "Хребет" ніхто міняти не буде, там і так оптика, може sfp на свічі поміняти, а може й нічого. 10G і так вистачить.
В мене тариф 1000 мбіт/с, швидкість от така
ок. припускаемо, у вас все добре, тариф 2.5гбіт. цікаво, який лінк на весь багатоквартирний будинок и чи вистачить 10гбіт лінка на 100+ квартир, які одночасно спідтест вантажать?
імхо, тарифи навіть 1гбіт більше маркетинг. ви виберіть у спідтесту не сервер провайдера, а щось хоча б у франкфурті (туди непогані лінки з києва). буде 1гбіт?
Відправлено через 47 секунд:
мабуть інші вендори не дають на огляди?Ekz0rcyst: ↑ 21.03.2023 18:24 За огляд дякую, але чому знову ASUS? Що інших роутерів немає? Час від часу маю відчуття дежавю.
-
master
Member
Навіть цікаво, а нахіба вдома х86-роутер? В вас білше 16 клієнтів?artko: ↑ 21.03.2023 18:11ну, положим все же может и чуть больше, чем 50. все же неплохая беспроводная часть и прочее. но баланс характеристик странный, что интересно - у многих вендоров такое со скоростью портов. уже подумываю, может взять минипк на х86 с четырьмя 2,5гбит портами и на нем сделать домашний роутер универсальный..-orion-: ↑ 21.03.2023 18:06 К стати тоже этот момент смутил. Зачем мне 2.5 Гб на вход, если я их получить на комп не смогу) Вообще реальный представитель китайского продукта, и 2.5 Гб есть, и 4 антенны, и оребрение на корпусе, и гоночный дизайн. Но когда начинаешь разбираться то все это оказывается чисто маркетингом, а по факту получаешь роутер за 140$ с реальной его ценой в 50$.
а такого типа роутерам отдать чисто функцию беспроводной точки доступа.
-
artko
Member
вірогідно - те, що у нас доступ до мережі дуже дешево коштуе...Ekz0rcyst: ↑ 21.03.2023 18:34 А що не так з ціною за доступ до інтернет в Україні? Хоча некоректно питати про ціну в розрізі цілої країни, тому - що ви мали на увазі?
-
master
Member
В нас дуже дешевий fttb, один з найдешевших у світі і при цьому досить швидкий.Ekz0rcyst: ↑ 21.03.2023 18:34А що не так з ціною за доступ до інтернет в Україні? Хоча некоректно питати про ціну в розрізі цілої країни, тому - що ви мали на увазі?brozzy: ↑ 21.03.2023 18:28 Як тільки ціна на доступ до інтернету стане на рівні інших країн, то одразу і провайдери підтягнуться і хоч 10G вам зроблять за гідні гроші.
-
artko
Member
щоб уникнути використання окремого серверу, усе на одну залізяку навантажити а що таке 16 кліентів? не зрозумів.master: ↑ 21.03.2023 18:41 Навіть цікаво, а нахіба вдома х86-роутер? В вас білше 16 клієнтів?
а загалом - так, в мережі 30+ кліентів зараз активних (це з різними датчиками, тв-боксами та подібним)
-
Avenger80
Member
-orion-
Вы будете смеяться, но очень многие пользуются именно wifi, а не проводом. Недавно стал ради интереса анализировать отзывы клиентов о провайдерах, так как хочу перейти на другого поставщика интернета - так вот, большинство жалоб - что за фигня, скорость интернета скачет, нет заявленной, вечером вообще отстой - вы все козлы и т.д. и т.п. А оказывается - почти все сидят на wifi, причем на дрянном, забитом 2,4Ггц и роутер какой-то дешманский. А пытаются и с ноутбуками ловить интернет и телевизоры по wifi. Но виноват ужасный провайдер. И главное никто из этих клиентов даже не понимает, что это wifi сигнал, что он может быть неустойчив и таких большинство. Поэтому всё-таки большинство сидит через роутер на wifi в своих ноутбуках, планшетах, смартфонах и т.д.
Вы будете смеяться, но очень многие пользуются именно wifi, а не проводом. Недавно стал ради интереса анализировать отзывы клиентов о провайдерах, так как хочу перейти на другого поставщика интернета - так вот, большинство жалоб - что за фигня, скорость интернета скачет, нет заявленной, вечером вообще отстой - вы все козлы и т.д. и т.п. А оказывается - почти все сидят на wifi, причем на дрянном, забитом 2,4Ггц и роутер какой-то дешманский. А пытаются и с ноутбуками ловить интернет и телевизоры по wifi. Но виноват ужасный провайдер. И главное никто из этих клиентов даже не понимает, что это wifi сигнал, что он может быть неустойчив и таких большинство. Поэтому всё-таки большинство сидит через роутер на wifi в своих ноутбуках, планшетах, смартфонах и т.д.
-
artko
Member
так каждый первый производитель роутера пишет здоровенными буквами на упаковке какие-то необыкновенные цифры скорости вайфая. и где-то там, вдали, очень мелко, серым по черному ограничивающие условия, которые нигде, кроме идеальной лаборатории в вакууме не выполняются...Avenger80: ↑ 21.03.2023 18:46 -orion-
-
-orion-
Member
Что все вайфаем пользуются я знаю, я же писал о быстром как пуля вайфае (6, 7...159712) В нем какой толк то?) Обычный это понятно, доступ в инет с ноута или телефона, что бы мобильную сеть не юзать. Вот купил ноут для игр, подрубил вайфай 6 что бы пинг был поменьше, а потом оказывается что у кореша с роутера за 20$ и через кабель все сильно лучше работает. Потому и спрашиваю, зачем?)Avenger80: ↑ 21.03.2023 18:46 -orion-
-
Ekz0rcyst
Member
-orion-
У кожного свої потреби, і наявність подібних пристроїв прямо говорить що є попит на них. Тому ваші питання на мою скромну думку недоречні.
У кожного свої потреби, і наявність подібних пристроїв прямо говорить що є попит на них. Тому ваші питання на мою скромну думку недоречні.
-
taras_cs
Member
А що ви підключаєте?Геральт: ↑ 21.03.2023 18:28А то тільки мені 4 порта замало в роутері за 150$?
В мене дротом тільки 2 компа (і воно не дуже гарно виглядає через ті дроти).
Решта - консолі, 2 телевізори - через Wi-Fi. Я експериментував із підключенням LG OLED CX дротом (заїдало фільми > 50GB), але в цьому ТВ дешманська мережева плата, дуже повільна, на Reddit порадили Wi-Fi 5, то ж я відключив Wi-Fi 2,4 на роутері (іншого варіанту не було) і проблема зникла.
Якщо сабжевий роутер дійсно втрачає лише 11% через стіну, то це бімба