Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрито
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
waryag
Member

Повідомлення

FunnyBear: 14.03.2023 19:16Розкажіть будь ласка ,як працює гарантія EVGA і що потрібно щоб звернутись у випадку поломки?
Розглядаю варіант придбання б/в ftw3.
Наскільки пам'ятаю, десь в 19 році вони сильно погіршили умови гарантії для покупців на вторинному ринку (я проскочив)
Можете уточнити viewtopic.php?f=5&t=174951
Nortrom
Member

Повідомлення

Адже як би 12Гігова 3060 не старалася в QHD, але до рівня 8-Гігової 3070Ті вона не дотягує як зараз, так і далі не обжене її.
Вот такое будущее 8 гиговые ждет, как только в память упиратся будут
спойлер
Зображення
l-m
Member

Повідомлення

SergN: 16.03.2023 23:10 А що ти хотів, щоб ми одиничний випадок, котрий показує саме виняткову поведінку, а не ту, що в 99%+ випадків, взяли за істину і розповсюдили висновок на всі 100% випадків?
Це ти щось собі вигадав.
Й хто такі ми? Тут тільки ти сам зі своїми вигаданими домислами сперечаєшся.
SergN: 16.03.2023 23:10 Ну давай тоді так відповідати за свої слова. Йдемо в магазин, я купую нову 3060_12, ти купуєш нову 3070Ті, і відразу міняємся ними. Мені ту, що я вважаю кращою, а тобі ту, що ти вважаєш кращою, якщо так інтенсивно намагаєшся спростувати мою позицію.
Просто триндіти тут - це одне, а підтвердити свої слова зі свого гаманця - вже інше. Особливо, коли введеш в оману іншу людину, яка витратить свої гроші через твою пораду.
Смішний ти.

Хоча я не вважаю 3060 гарною відеокартою, але як раз гаманцем за неї проголосувати розумніше, бо вона значно дешевша.
Спецом кинув оком на хотлайн - ~ 16к грн за 3060 проти 27к за 3070Ті. Я що дурень, щоб купувати таке за 27к?
Якщо людина навіть купить 3060, яку не рекомендую, то спочатку гарно зекономить. А потім ще продасть її з меншими втратами ніж 3070Ті. Та перейде на щось нормальне.
То в чому ж омана?

P.S. Якщо що, у мене самого на 8ГБ затичка)) Певно тому, що я її купував 3 роки тому. Зараз купувати знов на 8ГБ для QHD я сенсу не бачу, особливо за $700.
SergN
Member

Повідомлення

l-m: 16.03.2023 23:39Це ти щось собі вигадав.
Це я вигадав? Прекрасно, повертаємося назад до предмету спору на $.
l-m: 16.03.2023 23:39Тут тільки ти сам зі своїми вигаданими домислами сперечаєшся.
Перегрівся? Може, перегорнеш сторінку і побачиш хронологію, хто тут кого вперше процитував і почав сперечатися? Так що досить брехати.
l-m: 16.03.2023 23:39Хоча я не вважаю 3060 гарною відеокартою, але як раз гаманцем за неї проголосувати розумніше, бо вона значно дешевша....
Якщо людина навіть купить 3060, яку не рекомендую, то спочатку гарно зекономить.
:facepalm: У людини 1080Ті! Найдурніше, що можна порадити - це купівлю аналога по продуктивності за в рази більшу ціну. Крута "економія".
l-m
Member

Повідомлення

SergN: 16.03.2023 23:52
l-m: 16.03.2023 23:39 Якщо людина навіть купить 3060, яку не рекомендую, то спочатку гарно зекономить.
:facepalm: У людини 1080Ті! Найдурніше, що можна порадити - це купівлю аналога по продуктивності за в рази більшу ціну. Крута "економія".
Причому це писав, бо ти з першого разу не зміг побачити й зрозуміти.
Якщо ти навіть цитуючи не здатний, то що ж)
Охолоджуйся :D
SergN
Member

Повідомлення

Nortrom: 16.03.2023 23:33Вот такое будущее 8 гиговые ждет, как только в память упиратся будут
Ще один притягнув той самий тест від рукожопих ютуберів. Ще раз: ніхто не відтворив той трешак, що вони намалювали тоді.
спойлер
Було і таке:Зображення, і результати з сильнішою просадкою карт з малим об'ємом пам'яті, але то просто ганьба для тестерів, що вони намалювали
І головне - це лише рейтрейсинг-вправа, яку взагалі не варто враховувати для чогось слабше, аніж 4080.

Відправлено через 19 хвилин 16 секунд:
l-m: 16.03.2023 23:58
SergN: 16.03.2023 23:52
Причому це писав, бо ти з першого разу не зміг побачити й зрозуміти.
Якщо ти навіть цитуючи не здатний, то що ж)
Охолоджуйся :D
Що ти там писав? Автору питання - нуль порад, проте доколупався до моєї фрази, а як запропонував тобі забитися на $ задля того, щоб за балабольство відповідати навчився, то відразу почалися з'їзди та пошуки відмазок.
Nortrom
Member

Повідомлення

Ще один притягнув той самий тест від рукожопих ютуберів. Ще раз: ніхто не відтворив той трешак, що вони намалювали тоді.
Впрям никто :laugh: Такого полно в ютубе, и главное локацию посмотри какую тестили HU :-P
спойлер
Зображення
P.S TPU в последнее время лажать стал, у них часто результаты с остальными не совпадают
SergN
Member

Повідомлення

Nortrom: 17.03.2023 00:32и главное локацию посмотри какую тестили HU :-P
:) Прямо молодці, якщо під RT-тест (та ще ж і RT-ultra), то сцену як спеціально підбирали. В усі часи знаходилася якась гра, яка стимулювала бігти за топовою моделькою від Хуанга.
Але і це не змінює нічого в загальній розстановці сил між картами в модельному ряду, навіть, якщо десь знизу затесалося більше vram, аніж для моделей з сильнішим відеопроцом. Бо причина тут одна: RT-придатні карти починаються з хх80ї моделі актуального покоління (а зараз це 4000, а не 3000), тож поки не маєш на них коштів, все одно RT не вмикатимеш.
legan
Member

Повідомлення

:popcorn:
Друзі. Не сваріться)
Я вже в повному збентеженні :gamer: Остаточно заплутався.
Повторю питання)
- Хочу змінити ZOTAC 1080ti Amp core extreme edition 11GB для невеликого приросту в іграх.
Для монітора QHD. Що мені брати? 2080super/2080ti, 3060ti/3070?
І скільки пам'яті мені вистачить 8 або 12?
Карти дивлюся з трьома чи з двома теж нормальні?
Paradox1306
Member

Повідомлення

legan: 17.03.2023 10:45 :popcorn:
Друзі. Не сваріться)
Повторю питання)
- Хочу змінити ZOTAC 1080ti Amp core extreme edition 11GB для невеликого приросту в іграх.
1080ti десь на 5-7% сильніша за 3060, 3060ті на 17% вже потужніша, 3070 десь на 35%.
у вас 500 євро як ви сказали, можна зовсім трохи додати і взяти 3080 для 2к, це буде сильний буст і лише трохи вилазити за бюджет, а ось "хочу на 3% сильніше карту для квадхд" важко зрозуміти бо це просто гроші на вітер. якщо вас влаштовує продуктивність то 3060 копія, але для чого доплачувати пару тисяч?
чи вистачає 8гб для 2к? - так, зараз вистачає, є лише одна пришиблина гра у вигляді хогвардса, але очевидно що це не новий кризис і чого тій грі потрібно стільки врама тільки бог індуського коду знає. 2080ті тоді? - та вони зараз вже в такому стані продаються що дуже великий ризик
Востаннє редагувалось 17.03.2023 11:02 користувачем Paradox1306, всього редагувалось 1 раз.
Firebrand
Member

Повідомлення

legan: 17.03.2023 10:45 :popcorn:
Друзі. Не сваріться)
Повторю питання)
для 2к монитора, лучше взять ртх3080.
legan
Member

Повідомлення

Paradox1306
Я зрозумів. То треба дивитись на 3080 чи 3070ti.
Дякую.
Paradox1306
Member

Повідомлення

legan: 17.03.2023 11:17 Paradox1306
Я зрозумів. То треба дивитись на 3080 чи 3070ti.
Дякую.
3080, бо 3070ті не вигідно бо хочуть за неї багато, а вона не так далеко від 3070 поїхала
legan
Member

Повідомлення

Paradox1306
3080 від 23000 на Олх. :spy:
Paradox1306
Member

Повідомлення

legan: 17.03.2023 11:20 Paradox1306
я за 21 продавав свою зовсім недавно, 23 це вони багато хочуть
Firebrand
Member

Повідомлення

почему бы вам не рассмотреть рх6800хт?
Nouriel
Member

Повідомлення

legan
та всьо хлопці поплили :gigi: :gigi:
маєте час почекайте трішки, може більше карт з'явиться, бо щось зараз печалька після зими
Firebrand
Member

Повідомлення

Nouriel: 17.03.2023 11:31 legan
та всьо хлопці поплили :gigi: :gigi:
маєте час почекайте трішки, може більше карт з'явиться, бо щось зараз печалька після зими
дэ, а есть перспективы улучшения ,интересно за счет чего? :laugh:
legan
Member

Повідомлення

Firebrand: 17.03.2023 11:29
почему бы вам не рассмотреть рх6800хт?
У меня монитор - поддержка NVIDIA® G-SYNC® для амд (Adaptive-Sync (FreeSync™).
Ну и с амд как-то ранее не стіковалось) Может сейчас уже изменилось в производстве. Раньше они вроде хуже были, лет 12 назад)
Nouriel
Member

Повідомлення

legan
якраз 12 років тому амд було в топі, тоді хд5000 лінійка була, у нвідії гаряче криве гтх 400 :lol: :lol: :lol: :lol: тоді доля на рику вирівнялась 50 на 50 люди мали щось в голові та вибирали що краще, а не бігали на всякими променями недоробленими і костилями у вигляди длсс, щоб воно хоч якось робило
Закрито