Странные вопросы и точные ответы

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Splemish
Member

Повідомлення

Хлопці, які маєте ідеї, щоб перекинути файл 100гб з одного компа на інший?

Тімвьювер хоче платну підписку і надає низьку швидкість передачі та й ще вибиває через деякий час бо безкоштовна версія. А якщо і перекинеться то файли пошкоджені і не встановлюється гра.

Сайт Dropmefiles, ніби файли передає, але з файлами щось не так, пробував якось гру перекинути типу репака, то при завантаженні на іншому ПК завжди були помилки з файлами, гру встановити не можливо. Але файли за розміром такі ж.

Залишився варіант з Google Drive за 10.80$. Варіант робочий, підходить.

Але хочеться перебрати спочатку всі безкоштовні варіанти.
atropgeon
Member

Повідомлення

Splemish: 07.03.2023 18:21 Хлопці, які маєте ідеї, щоб перекинути файл 100гб з одного компа на інший?
Створити торент файл, скачати торент файл на другу машинку, та на ній за допомогою торент клієнта викачати з першого пк ті самі файли, дешево, просто.
Тобто вам потрібно створити торент файл, де один пк буде виступати сідом, а другий загружати це через протокол p2p.
Graveworm
Member

Повідомлення

Splemish
Торент або дс++
Splemish
Member

Повідомлення

atropgeon: 07.03.2023 18:30
Splemish: 07.03.2023 18:21 Хлопці, які маєте ідеї, щоб перекинути файл 100гб з одного компа на інший?
Створити торент файл, скачати торент файл на другу машинку, та на ній за допомогою торент клієнта викачати з першого пк ті самі файли, дешево, просто.
Тобто вам потрібно створити торент файл, де один пк буде виступати сідом, а другий загружати це через протокол p2p.
Вибачаюсь, забув попередити.. Торрент не можливо використовувати. Але дякую за відповідь)
Saffa
Member

Повідомлення

Splemish: 07.03.2023 18:41
atropgeon: 07.03.2023 18:30
Вибачаюсь, забув попередити.. Торрент не можливо використовувати. Але дякую за відповідь)
А рдп силами Винды не,не выйдет? Или онедрайвом?
murzik
Member

Повідомлення

фтп сервер (filezilla, 3cdaemon тощо)
файл заархівувати
розбити на частини
завантажити по фтп на комп
зібрати архів в купу
я колись юзав тотал командер для розбивки-збірки, але він рар теж таке вміє?

Отправлено спустя 9 минут 23 секунды:
https://winrar-fansite.com/instructions ... inrar.html

Отправлено спустя 1 минуту 18 секунд:
щоб зібрати -
нужно просто распаковать part1.rar, и автоматически распакуются и остальные части. При условии что скачаны все части и все они находятся в одном месте.
перевірте на чомусь не об'ємному спочатку

Отправлено спустя 21 секунду:
але краще юзати тотал командер або 7zip, імхо

Отправлено спустя 8 минут 15 секунд:
Splemish: 07.03.2023 18:21б з одного компа на інший
компи в одній мережі чи віддалені? якщо віддалені, треба по зовнішньому ір налаштовувати і прокидати порти (virtual ports) на роутері на фтп сервер по 21 порту (по замовлучанню, можна змінити)
Rex
Member

Повідомлення

Splemish
Якщо компи в одній мережі (поряд) - найшвидший спосіб - підключити їх один до одного напряму кабелем Ethernet, розшарити хоч увесь диск і воно буде шарашити зі швидкістю 1 Гб/с. Я таке робив, коли треба було перекинути 200+ ГБ з одного ноута на інший.
Якщо прямого доступу немає і торент не підходить, тоді піднімаємо ФТП на одному з компів, у якого є білий ІР і ллємо з або на нього. Але то варіант такий собі.
Як вже написали - розбити файл на 10-20 частин і перекидати. Теоретично, це можна і через безкоштовний Гугл Диск на 15 ГБ. Умовно 100/7 = 14,3. Залили одну частину, завантажили, видалили. Залили наступну і т.д. Потім на тому компі будь-яким архіватором зшиваємо архів. Для контролю - контролюємо контрольну суму кожної частини після створення і завантаження
murzik
Member

Повідомлення

Splemish: 07.03.2023 18:21 та й ще вибиває через деякий
це може бути пов'язано з файловою системою FAt32 - обмеження файли до 4 Гб. потрібно ntfs
How do I bypass 4GB limitation on FAT32? You can switch the file system on FAT32 device to NTFS or exFAT so to bypass the 4GB limitation and save big files on the device. For internal hard drives, set the file system as NTFS. For external hard drives or removable storage devices, set the format as exFAT
Rex
Member

Повідомлення

murzik
це може бути пов'язано з файловою системою FAt32 - обмеження файли до 4 Гб. потрібно ntfs
Ні, Тімвіювер то убога річ у плані передачі файлів. Воно нещадно ріже швидкість. Сьогодні перекидав 7МБ майже пів хвилини. Про те, щоб передати 100 ГБ і мови бути не може, забудьте.
Ну і я не уявляю, хто зараз використовує ФАТ32.
Scoffer
Member

Повідомлення

Rex
Ну от нє. От прям щойно закинув файло на безкоштовний акаунт дропбокса. Швидкість в діапазоні 20-25 МБ/с, тобто під 200 мегабіт. Гіговий файл менше хвилини заливався.

Відправлено через 5 хвилин 30 секунд:
І це ще не факт що обмежував не мій провайдер, бо у мене він такий, не надто надійний на тему аплоадів за межі ua-ix
Rex
Member

Повідомлення

Scoffer
Ну от нє. От прям щойно закинув файло на безкоштовний акаунт дропбокса. Швидкість в діапазоні 20-25 МБ/с, тобто під 200 мегабіт. Гіговий файл менше хвилини заливався.
Це до мене коментар?
Scoffer
Member

Повідомлення

Rex
Я чогось подумав про дроп бокс, а не тімв'ю. З нього мова почалась :shuffle:
Splemish
Member

Повідомлення

murzik: 07.03.2023 20:34 фтп сервер (filezilla, 3cdaemon тощо)
файл заархівувати
розбити на частини
завантажити по фтп на комп
зібрати архів в купу
я колись юзав тотал командер для розбивки-збірки, але він рар теж таке вміє?

Отправлено спустя 9 минут 23 секунды:
https://winrar-fansite.com/instructions ... inrar.html

Отправлено спустя 1 минуту 18 секунд:
щоб зібрати -
нужно просто распаковать part1.rar, и автоматически распакуются и остальные части. При условии что скачаны все части и все они находятся в одном месте.
перевірте на чомусь не об'ємному спочатку

Отправлено спустя 21 секунду:
але краще юзати тотал командер або 7zip, імхо

Отправлено спустя 8 минут 15 секунд:
Splemish: 07.03.2023 18:21б з одного компа на інший
компи в одній мережі чи віддалені? якщо віддалені, треба по зовнішньому ір налаштовувати і прокидати порти (virtual ports) на роутері на фтп сервер по 21 порту (по замовлучанню, можна змінити)
Дякую за посилання, йду пробувати розбивати й на гугл диск закидувати:)

Компи в різних країнах. Я думав, що 15 гіг на гугл диску це обмеження на місяць, а не одночасно не більше 15 використовувати й так по черзі))

Тімвьювер буває перекидає й 25гіг з файла 45гіг і закінчується сеанс, або просто зависає завантаження.

Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
Rex: 07.03.2023 20:55 Splemish
Якщо компи в одній мережі (поряд) - найшвидший спосіб - підключити їх один до одного напряму кабелем Ethernet, розшарити хоч увесь диск і воно буде шарашити зі швидкістю 1 Гб/с. Я таке робив, коли треба було перекинути 200+ ГБ з одного ноута на інший.
Якщо прямого доступу немає і торент не підходить, тоді піднімаємо ФТП на одному з компів, у якого є білий ІР і ллємо з або на нього. Але то варіант такий собі.
Як вже написали - розбити файл на 10-20 частин і перекидати. Теоретично, це можна і через безкоштовний Гугл Диск на 15 ГБ. Умовно 100/7 = 14,3. Залили одну частину, завантажили, видалили. Залили наступну і т.д. Потім на тому компі будь-яким архіватором зшиваємо архів. Для контролю - контролюємо контрольну суму кожної частини після створення і завантаження
Дякую за допомогу :)
Rex
Member

Повідомлення

Splemish
а не одночасно не більше 15 використовувати й так по черзі))
Це найбільш прийнятний з безкоштовних. Але контрольну суму я би радив контролювати)
Splemish
Member

Повідомлення

Graveworm: 07.03.2023 18:40 Splemish
Торент або дс++
Дс++ це що?)

Відправлено через 44 секунди:
Rex: 07.03.2023 22:30 Splemish
а не одночасно не більше 15 використовувати й так по черзі))
Це найбільш прийнятний з безкоштовних. Але контрольну суму я би радив контролювати)
Контрольна сума це типу кількість файлів чи їх розмір? Раніше не мав діло з архівами і тд... :weep:
Rex
Member

Повідомлення

Splemish
Контрольна сума це типу кількість файлів чи їх розмір? Раніше не мав діло з архівами і тд...
Ні, все не те. Гугліть вбудовану утіліту Certutil.
Воно вираховує по певному алгоритму контрольну суму. Я не знаю як це просто пояснити. Це типу унікальний код кожного файла, який обраховується в залежності від його змісту. Якщо файл хоча б на один байт відрізняється (він завантажився пошкодженим) - контрольна сума початкового файлу (частина архіву, який зроблений на компі "А") буде відрізнятися від суми завантаженого файла (на компі "Б").
Ця сума має бути ідентична до і після передачі з одного компа на інший.
Васильович
Member

Повідомлення

Тімвьювер хоче платну підписку і надає низьку швидкість передачі та й ще вибиває через деякий час бо безкоштовна версія. А якщо і перекинеться то файли пошкоджені і не встановлюється гра.

Сайт Dropmefiles, ніби файли передає, але з файлами щось не так, пробував якось гру перекинути типу репака, то при завантаженні на іншому ПК завжди були помилки з файлами, гру встановити не можливо. Але файли за розміром такі ж.

Мав аналогічну проблему кілька років тому.
Ідеальне рішення - ZeroTier.
Суть: компи будуть об'єднані в єдину віртуальну мережу, файли перекидати можна просто через розшарені ресурси "вінди". В мене швидкість впиралася в канал 100 Мбіт/с, а по оглядах в мережі бачив, що і 500 Мбіт/с реально отримати.
Splemish
Member

Повідомлення

Васильович: 07.03.2023 22:59

Мав аналогічну проблему кілька років тому.
Ідеальне рішення - ZeroTier.
Суть: компи будуть об'єднані в єдину віртуальну мережу, файли перекидати можна просто через розшарені ресурси "вінди". В мене швидкість впиралася в канал 100 Мбіт/с, а по оглядах в мережі бачив, що і 500 Мбіт/с реально отримати.
Дякую за ще один варіант, підключився, але віддалений пк завис, завтра спробую перекинути якісь файли.
Saffa
Member

Повідомлення

Rex: 07.03.2023 22:50 Splemish
Контрольна сума це типу кількість файлів чи їх розмір? Раніше не мав діло з архівами і тд...
Ні, все не те. Гугліть вбудовану утіліту Certutil.
Воно вираховує по певному алгоритму контрольну суму. Я не знаю як це просто пояснити. Це типу унікальний код кожного файла, який обраховується в залежності від його змісту. Якщо файл хоча б на один байт відрізняється (він завантажився пошкодженим) - контрольна сума початкового файлу (частина архіву, який зроблений на компі "А") буде відрізнятися від суми завантаженого файла (на компі "Б").
Ця сума має бути ідентична до і після передачі з одного компа на інший.
А вот я бы не стал контролить. Можно весь массив загубить в случае непредвиденного,а без контроли-только одну какую нибуть картиночку.

Отправлено спустя 1 минуту 41 секунду:
Scoffer: 07.03.2023 22:03 Rex
Я чогось подумав про дроп бокс, а не тімв'ю. З нього мова почалась :shuffle:
Слышу звон-не знаю,где он. :facepalm: Абы что то написать :write:
Відповісти