Огляд і тестування бездротового маршрутизатора ASUS ROG Rapture GT-AX11000 Pro

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
master
Member

Повідомлення

Pil Ferer: 04.03.2023 17:15
Эргономика - это часть промышленного дизайна. Такого не знать - это многое говорит о квалификации как бы профессионала-обзорщика.
мене тішить ваша турбота про професіоналізм і взагалі подобається стиль викладення думок, от якби ще було менше зарозумілості і хамства - можна було б навіть приємно спілкуватися, але ж але...
PS в нас як би ресурс для споживачів, так би мовити побутових користувачів і огляд - це саме досвід побутового користувача в умовах експлуатації, максимально наближених до реальних. Тож такі речі, як ремонтопридатність, електромагнітна сумісність, відповідність стандартам MIL810, а також відмінність дизайну від apple у відсотках - не про цей ресурс.
те що ви не згодні з думкою автора - це чудово, але ваша зарозумілість не дозволяє об'єктивно дивитися на аргументи. на превеликий жаль

Відправлено через 6 хвилин 50 секунд:
Pil Ferer: 04.03.2023 17:30
master: 04.03.2023 17:20 та мені байдуже допоки ви не переходите на звинувачення в зарозумілості.
Угу, вам всё равно. Поэтому вы так старательно отвечаете всем в этом треде, кто так или иначе негативно отозвался о продукции Asus. Пишите ещё. Ага. :lol:
master: 04.03.2023 17:20 так цей дівайс взагалі не призначений для цього і це вказано в огляді
И это, конечно, с точки зрения эргономики - хорошо? :lol:
master: 04.03.2023 17:20 в чому проблема протерти їх вологою серветкою?
В том, что это времязатратно. Эргономика и хороший дизайн - это про ЭКОНОМИЮ ВРЕМЕНИ. Вы и этого не знаете? :facepalm:
а хто сказав, що роутер має кріпиться на стіну - це ергономічно?
і хто сказав, що дизайн (зовнішній вигляд) не повинен мати емоційної складової? Адже не всі підходять з суто раціонального боку до зовнішнього вигляду.
От якби всі бездротові маршрутизатори мали одне конструктивне виконання і не було б альтернатив, то було б дійсно прикро. а так - є вибір і це прекрасно
terminahtor
Member

Повідомлення

master
Не корміть кащеніта, видно що людина в соціумі ніхто і її постійно принижують всі кому не лінь, тому от вона намагається самоствердитись за рахунок інших. Такі персонажі є скрізь, ви його не переконаєте навіть надлогічними доказами. Даремно витрачений час. Для таких як він вся суть спілкування - це щоб його слово було зверху. Почитайте його дописи і все стане зрозуміло, це ширпотребний троль середнього розливу.
Pil Ferer
Member

Повідомлення

master: 04.03.2023 17:43 мене тішить ваша турбота про професіоналізм і взагалі подобається стиль викладення думок, от якби ще було менше зарозумілості і хамства - можна було б навіть приємно спілкуватися, але ж але...
Пока откровенно хамят в этом треде только мне. Я изо всех сил сдерживаюсь, чтобы не отвечать схожим образом, честное слово.
Один мне сразу про мои комплексы начал рассказывать, другой - про больное воображение и любительское судейство.
master: 04.03.2023 17:43 PS в нас як би ресурс для споживачів, так би мовити побутових користувачів і огляд - це саме досвід побутового користувача в умовах експлуатації, максимально наближених до реальних. Тож такі речі, як ремонтопридатність, електромагнітна сумісність, відповідність стандартам MIL810, а також відмінність дизайну від apple у відсотках - не про цей ресурс.
те що ви не згодні з думкою автора - це чудово, але ваша зарозумілість не дозволяє об'єктивно дивитися на аргументи. на превеликий жаль
То есть, рядовому покупателю, по-вашему, не нужно знать ни о ремонтопригодности покупаемого устройства, ни о вопиющих промахах в эргономике, которые некоторые вещи делают неудобными, невозможными в эксплуатации? Если так, к большому сожалению, вы вообще не понимаете вашу целевую аудиторию, а пишете обзоры для сферического коня в вакууме.
master: 04.03.2023 17:43 а хто сказав, що роутер має кріпиться на стіну - це ергономічно?
Да вам уже предыдущий человек написал, что невозможность прикрепить на стену для него - плохо, неэргономично. Следовательно, если какой-то другой роутер может крепиться к стене - это эргономично. У данного роутера в этом плане плохая эргономика.
master: 04.03.2023 17:43 і хто сказав, що дизайн (зовнішній вигляд) не повинен мати емоційної складової?
Я не говорил, поэтому не совсем понятно, почему вы у меня спрашиваете. Я просто не хочу, чтобы роутер выглядел, как дохлый паук или кучка человеческих экскрементов, например. Для меня такое эмоциональное наполнение неприемлемо. Особенно, если девайс всё время будет "под рукой".
Kashtan
Member

Повідомлення

master: 03.03.2023 13:32 Вище напруга - меньше струм, меньше нагрів стабілізатор. Та й 35 Вт не кожний павербанк потягне, то вже повноцінне PD, а там і так 20 В.
Звідки 35вт взяли?
У Ах11000 14.1 вт по цим даним
\https://www.guru3d.com/articles-pages/a ... iew,9.html
а по цим 16-22 вт
https://www.tpcdb.com/product.php?id=7356
Найслабший мій пауербанк 22.5вт видає.
Якщо дійсно потреба у 19 вольта це профанація з боку мракетологічного відділу, а по факту спокійно працюють від 12 вольт, то це прекрасно.

Відправлено через 10 хвилин 16 секунд:
master: 03.03.2023 13:49 Нуу є таке. Серед asus знаю лише rt-ax89u з sfp.
rt-ax89X існує, rt-ax89u не існує.
IvanCh
Member

Повідомлення

terminahtor: 03.03.2023 13:43 Без sfp - хлам.
ну не хлам, але за таку ціну хоча би 1, а то й два мало би бути.
Scoffer
Member

Повідомлення

master: 04.03.2023 17:10ну дизайн apple особисто мені не заходить, бо його там фактично немає. це просто паралелепіпед зі скугленими кутами. Де там дизайн?
Я б з тобою погодився якби було з чого обирати, але цей геймінг едішн заразив всіх виробників :-/
terminahtor
Member

Повідомлення

IvanCh
Ну або, хоч як мінімум, PON SC порт під волокно. Чомусь думаю, що такі з‘являться.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

terminahtor: 04.03.2023 22:53 IvanCh
Ну або, хоч як мінімум, PON SC порт під волокно. Чомусь думаю, що такі з‘являться.
Хоча і адресовано не мені але кинулось в очі, тому хочу обговорити. Думаю не буде такого розповсюдження PON SC тому як незрозуміло яка мережа у провайдера EPON/GPON/GEPON... Можливо хіба XPON як варіант, але знову ж таки таке рішення не буде максимально універсальним. Визнаю що уніфікація це доволі зручно, поки все справно працює звісно ))) Ну думаю мою позицію ви зрозуміли. ;)
Mad Dog
Member

Повідомлення

master: 13.02.2023 16:22 Перевірив, від кількості клієнтів на одному передавачі не залежить,
На практиці ROG Rapture GT-AX11000 Pro споживає близька 15 Вт при відсутності навантаження і від 20 Вт до 30 Вт в залежності від кількості активних радіомодулів Wi-Fi та підключених до них бездротових клієнтів.

А як доказував... :gigi:
і 2,5 карточка з'явилась замість костилів. :up: Не пройшла моя критика у минулому огляді даремно ))

Нафіга 10 гб/с порт дійсно не ясно. Зараз і в корпоративному сегменті його майже нема. Краще б sfp+ порт поставили.
IvanCh
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
я теж такої думки. А ось sfp набагато універсальніше буде. можна і жпон, і звичайну оптику і мідь. і як ван і ще багато чого іншого. можна було би навіть 10gb порт не ставити, кому таке треба би sfp юзали.
ніби одне на інше виходить але зато пристрій набагато універсальнішим вийшов би
master
Member

Повідомлення

Mad Dog: 05.03.2023 15:17
master: 13.02.2023 16:22 Перевірив, від кількості клієнтів на одному передавачі не залежить,
На практиці ROG Rapture GT-AX11000 Pro споживає близька 15 Вт при відсутності навантаження і від 20 Вт до 30 Вт в залежності від кількості активних радіомодулів Wi-Fi та підключених до них бездротових клієнтів.

А як доказував... :gigi:
і 2,5 карточка з'явилась замість костилів. :up: Не пройшла моя критика у минулому огляді даремно ))

Нафіга 10 гб/с порт дійсно не ясно. Зараз і в корпоративному сегменті його майже нема. Краще б sfp+ порт поставили.
Я ж не сперечався, по 2.5G ethernet було питання, вирішувалося наданням ноутбука з таким портом, але вільний тестовий ноутбук не завжди є в наявності, то ж довелося придбати,
Щодо споживання. В простої незалежно від кількості включених wifi-модулів споживання однакове. Але хоч один активний споживач на кожному діапазоні додає 5 Вт, другий клієнт на тому ж передавачі не впливає.
То ж все просто:
  • Idle: 15w
    2,4GHz: 20w
    2,4GHz + 5 GHz low: 25w
    2,4 GHz + 5 GHz low + 5 GHz high: 30w
Відправлено через 3 хвилини 37 секунд:
IvanCh: 05.03.2023 16:42 Ekz0rcyst
я теж такої думки. А ось sfp набагато універсальніше буде. можна і жпон, і звичайну оптику і мідь. і як ван і ще багато чого іншого. можна було би навіть 10gb порт не ставити, кому таке треба би sfp юзали.
ніби одне на інше виходить але зато пристрій набагато універсальнішим вийшов би
Думаю, sfp не ставлять, щоб чітко розмежувати soho і корпорейт. А взагалі, думаю з наступного року, або й у цьому ми побачимо 10G мідні порти на старших материнках і лаптопах.

Відправлено через 5 хвилин 38 секунд:
Scoffer: 04.03.2023 22:06
master: 04.03.2023 17:10ну дизайн apple особисто мені не заходить, бо його там фактично немає. це просто паралелепіпед зі скугленими кутами. Де там дизайн?
Я б з тобою погодився якби було з чого обирати, але цей геймінг едішн заразив всіх виробників :-/
Ну дивитися, я не топлю за зовнішній вигляд ROGів, це дійсно суто "на любителя", але є майже повний аналог сабжу- https://www.asus.com/ua-ua/networking-i ... -pro-xt12/.
Там така ж SoC і радіомодулі, але менше портів, проте, "цивільний " вигляд. Знов таки, не всім сподобатися, але ж без рогів...
спойлер
w800.png
Відправлено через 5 хвилин 58 секунд:
Kashtan: 04.03.2023 18:52
master: 03.03.2023 13:32 Вище напруга - меньше струм, меньше нагрів стабілізатор. Та й 35 Вт не кожний павербанк потягне, то вже повноцінне PD, а там і так 20 В.
Звідки 35вт взяли?
У Ах11000 14.1 вт по цим даним
\https://www.guru3d.com/articles-pages/a ... iew,9.html
а по цим 16-22 вт
https://www.tpcdb.com/product.php?id=7356
Найслабший мій пауербанк 22.5вт видає.
Якщо дійсно потреба у 19 вольта це профанація з боку мракетологічного відділу, а по факту спокійно працюють від 12 вольт, то це прекрасно.

Відправлено через 10 хвилин 16 секунд:
master: 03.03.2023 13:49 Нуу є таке. Серед asus знаю лише rt-ax89u з sfp.
rt-ax89X існує, rt-ax89u не існує.
Споживання наміряв від розетки побутовим ватт-метром, тут Mad Dog порадив поміряти при всіх трьох активних wi-fi, що я і зробив, так що все чесно. А щодо 19 В... я навів приклад можливості роботи rt-ax86s від 12В, за цей не скажу, а перевірити не було чим, на жаль...
terminahtor
Member

Повідомлення

IvanCh
Глянув скільки вартує PON ONU Stick SFP…мдамс.
Ну з поширенням xPON мереж рано чи пізно, виробникам доведеться якось йти назустріч споживачам.
А SC - ну це стандартний тип роз’єму серед ONU терміналів. У Ланета EPON, у IPNET GEPON і всі приблизно однакові ONU надають. Стандарт то по суті той самий. А з gpon можуть бути нюанси, так.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

terminahtor
Ну як однакові... однакові та не зовсім. :)
IvanCh
Згоден. Вцілому все так.
Mad Dog
Member

Повідомлення

master: 05.03.2023 17:29 А взагалі, думаю з наступного року, або й у цьому ми побачимо 10G мідні порти на старших материнках і лаптопах.
Мало ймовірно... стандарт старий, по кабелям кат 5/5є не працює.
хоча тупо як якась маркетингова фішка може і запхають кудись.
terminahtor
Member

Повідомлення

Mad Dog
Мідні 10г в материнки/роутери додають не для аплінку, а для локальної мережі, NAS, DLNa і тп.
IvanCh
Member

Повідомлення

Mad Dog: 05.03.2023 15:17 Нафіга 10 гб/с порт дійсно не ясно. Зараз і в корпоративному сегменті його майже нема. Краще б sfp+ порт поставили.

логіка така що якщо загрузити всі порти на повну то вийде ~6.5gb,(ну окей може і не будуть так сильно на зовні ввикачувати інфу ~4 gb) і це без вайфаю.
тому треба 1 порт nas роставити. але як не дивно провтик в тім що вони його і wan зробили
якщо в людини буде вибір чи dual wan чи nas то їй прийдеться йти на копроміс і від чогось відмовлятися.
А ціна роутера якби натякає що це топове безкомпромісне рішення.

Відправлено через 17 хвилин 55 секунд:
master: 05.03.2023 17:29 Думаю, sfp не ставлять, щоб чітко розмежувати soho і корпорейт. А взагалі, думаю з наступного року, або й у цьому ми побачимо 10G мідні порти на старших материнках і лаптопах.
хіба 5 gb, і то якщо його масово в чипсети завезуть інтел і амд.
по перше 10gb працює лише на 6 категорії а вона і у нас і на заході досі малопоширена. особливо якщо мова про офіси
саме потреба мати більше 1гб на 5е і народила ці проміжні стандарти.
по друге а нахіба в домашньому роутері аж така швидкість? не забувайте що значна частина цих ваших сша і європ сидить на адсл технологіЯх.
і всилу їхньої бюрократії не факт що щось зміниться в наступні років 10-15.

Якщо ж ми говоримо про 1 чи 2 sfp роз'єма то тут є ряд переваг. пристрій стає в рази універсальніше, в багатьох сценаріях можнат позбутися додаткового
обладнання у вигляді онушки, dsl модема чи чогось подібного.
Mad Dog
Member

Повідомлення

terminahtor: 05.03.2023 18:14 Mad Dog
Мідні 10г в материнки/роутери додають не для аплінку, а для локальної мережі, NAS, DLNa і тп.
Мене тут лошили, що я 2,5 порт підключив до свого компа/серверу, так я хоча б по вафлі на ноут отримав 1,7 гб/с. а тут 10г... тим паче під DLNa... де майже у всіх тв 100мб/с порт і як правило тільки якісь кліпи мають більший бітрейт. Знову таки, при бажанні, у sfp+ слот ти міг би всунути тей самий 10г мідний адаптер.
Avenger80
Member

Повідомлення

Mad Dog
Больше 100Мбит/c поток имеют фильмы приблизительно больше 60Гбайт объёмом - всякие ремуксы с торрентов. Попробуй Аватара на 100Гб включить на 100Мбитном инете - тормоза с первых секунд. Если 60-80Гб - то минуту ещё посмотришь без тормозов, наверное, не уверен.
Mad Dog
Member

Повідомлення

IvanCh: 05.03.2023 19:20 не забувайте що значна частина цих ваших сша і європ сидить на адсл технологіЯх.
і всилу їхньої бюрократії не факт що щось зміниться в наступні років 10-15.
Вже змінилось. Якщо років з 5 тому було багато *dsl (саме adsl у них не дуже популярний був) то зараз вже дуже багато переробили на пон. При чому навіть бачив ону (пон термінал) з 2,5 портами.
Он у Гугла всього два тарифи 1 гб/с та 2 гб/с.
IvanCh
Member

Повідомлення

Mad Dog
десь так, десь ні. Все залежить від штату і регулювання.
ну і ціна. в перерахунку на мегабіт дсл дорогі, але оськільки там невеликі швидкості то ціна загалом найшижча серед всіх технологій.
також місцями не дуже є як перепрокласти мережі.

а щке є штати де оптика до 1 баксу за мегабіт доходить. 1000 баксів за інет платить навіть для сша де дуже дорого :eek:

Гугл доречі вже досить давно не розвивається в цьому напрямку. Він швидко захопив там де була змога ринок.
а далі у інших місцях його прихід заблокували конкуренти
Відповісти