Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
Alex+
Member

Повідомлення

На металобрухт приймають.
sanya555
Member

Повідомлення

Lamobot: 22.02.2023 05:22Так, щоб попростіше, без залучення спеціалізованих фірм
На Героев Днепра на рынке есть точки где торгуют акумами, там всегда висит табличка что берут, ну или как выше заметили, в пункте приема лома. Может еще на Перова на авторынке.
IvanCh
Member

Повідомлення

Taipen
Member

Повідомлення

Alex+: 20.02.2023 10:16
Lamobot: 20.02.2023 10:08ругий менш інвазивний варіант спрацює і нічого там не закоротить.
То якесь ґвалтування. Просто випаяйте його і все. На крайній випадок заклеїти його, але нічого залізного туди не вкручуйте
взагалі то там регулюють хід мембрани. зрозуміло що колгосп, але доволі акуратний і під свій слух можна налаштувати так щоб не зовсім вимикати сигнали і не дратувало при тому )).
waryag
Member

Повідомлення

Lamobot: 22.02.2023 05:22Ще питання зовсім не по темі: може хтось підказати де в Києві утилізувати використані АКБ? Так, щоб попростіше, без залучення спеціалізованих фірм. Може є якісь пункти прийому? Викидати в смітник як якесь бидло не хочеться…
Якщо не зовсім мертві - віддати через ОЛХ.
LVladislavchik
Member

Повідомлення

Є Eaton 5E2000IUSB на 1200вт, базовий лінійно інтерактивний дбж, нічого особливого, рідна вертушка 60мм 5к обертів має доволі дивні алгоритми роботи, вона завжди на максималках молотить при зарядці чи роботі від акб, можливо також при роботі АВР чи при нагрузці вище якогось рівня (АВР ще не було змоги перевірити і грузив тільки на 500вт поки). Сам процес зарядки доволі довгий, за заявами виробника близько 8 годин з нуля до 100%, насправді довше набагато, судячи по відгукам, і весь цей час шум близько 45дб, також при повністю заряджених акб якщо світло мругне на секунду навіть , то в Eaton UPS Companion показує вже 99% заряду і хвилин 30 йде на поповнення цього 1%, а я весь цей час змушений слухати шум цього пилососа.
Погуглив, люди ставлять Noctua A6x25 FLX, там 3к обертів, також замовив, стало значно тихіше, але всерівно не безшумно, комплектний резистор RC-10 50ом скинув швидкість до 2400, в принципі, це вже терпимо, але захотілося ще тихіше, RC-10 на 150ом і 1600об стало страшновато, а от RC-9 на 100ом від якоїсь іншої вертушки нокти мав би скинути швидкість до 2к тільки, його й поставив, другий день політ ок, під навантаженням 500вт з повністю зарядженими акб дбж біля 40° в районі плати і трансформатора (нагадаю, вертушка стоїть в цей момент), мругнуло світло, знову вертушка завелася на півгодинки, але це вже дуже комфортний рівень шуму. За цих півгодинки упс нормально так продувся всередині і корпус став холодним, після зупинки вертушки знову десь до 40° повільно прогрівся в місті плати і трансформатора. Також я заряджав цей дбж з 60 до 100% з обертами 2к і корпус був доволі холодним.
Так ось питання, по ідеї це ж безпечно, хоч цей ДБЖ доволі бюджетний в плані начинки? Бо я жодного відгука не знайшов по зменшенню обертів А6х25 з рідних 3к, але навіть на 2к він холодний при зарядці та навантаженні. Та й навантаження в мене 500вт це максимум від номінальних 1200вт.
Чи може краще заморочитися і порівняти температуру пірометром:
- під час простою вертушки і навантаженні 500вт;
- після розрядки акб навантаженням 500вт і вертушкою 2к/3к/5к;
- після зарядки з навантаженням 500вт і вертушкою 2к/3к/5к?
Alex+
Member

Повідомлення

Те що ви зробили нормальна практика. Нагрів являє найбільший ризик не для електроначинки, а для батарей, бо вони притиснуті гарячим трансформатором, та без обдуву засохнуть не віджив гарантійний термін

У мене теж є подібний еатон, на начинці від іппон.
Вентилятор працює у нього взагалі завджи.
Я дремелем розпиляв дірку під вентилятор та поставив туди 92мм на 700 обертів, батарею максимально відсунув від транса.
Тепер його і не чути і батарейки живуть не менше 5 років
LVladislavchik
Member

Повідомлення

Alex+
Ну в мене навіть 80мм не став би :dontknow:
По компоновці так і є, що трансформатор відразу біля батерей, хоч і відгороджений пластиковою перегородкою і ще повітряний зазор є трішки, але всерівно дивна логіка, що просто при звичайній роботі все в пасиві, а при найменшому відхиленні від цього режиму відразу максимальні оберти. Я думав заклеїти частину перфорації біля вертушки відразу щоб частина плати над акб краще продувалася, але тоді треба звідкись заживити вертушку на постійно, бо в пасиві стане набагато гірше. Також думав ще розвернути вертушку, щоб дула на трансформатор якраз, але в пасиві різниці 0, а більша частина часу саме пасив.
Alex+
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 23.02.2023 17:28Також думав ще розвернути вертушку, щоб дула на трансформатор якраз
Ні, не треба. Батареї уб'єте ще швидше. Ставте куплений ноктуа, можете закріпити його на гумові цвяшки щоб корпус не гудів. А якщо випиляєте пластикову рещітку що перекриває вентилятор, то шуму стане ще менше, та й нагрів знизиться бо вентилятору буде легше видувати
LVladislavchik
Member

Повідомлення

Alex+: 23.02.2023 17:46 Ні, не треба. Батареї уб'єте ще швидше.
Я думав ще якісь дефлектори спроектувати, щоб на батереї не дуло.
Alex+: 23.02.2023 17:46 Ставте куплений ноктуа, можете закріпити його на гумові цвяшки щоб корпус не гудів. А якщо випиляєте пластикову рещітку що перекриває вентилятор, то шуму стане ще менше, та й нагрів знизиться бо вентилятору буде легше видувати
Це все вже зроблено, включаючи резистор, щоб зменшити швидкість з 3к до 2к :beer:
Alex+
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 23.02.2023 18:05Це все вже зроблено
прямо все? Тоді більше нічого не зробите не "колхозного".
LiquidStorm
Member

Повідомлення

MGE/Eaton досить нормально реагують на заміну карлсона чи зміну його щвидкості включенням резистора, головне слідкувати аби вентилятор не забивався і не стопорився, бо безперебійник впаде в аварію, а якщо був вимкнений, то не дасть себе увімкнути, коли вентилятор не обертається із достатньою швидкістю.

В мене в роботі дві модельки - Ellipse 1500 MAX (LI) та Pulsar 1000 (Online), то в першого також резистором знизив оберти (вони там постійні), а от в другий - не лізу, бо хоч і гуде значно голосніше, але то є подвійного перетворення, батарея зарядка та інвертор постійно в роботі, і оберти вентилятора прямо залежать він навантаження на виході.
Alex+
Member

Повідомлення

LiquidStorm
Нажаль нові бюджетні моделі еатон це не не що було раніше. Зовсім. Тепер вони ніяк не слідкують ні за вентилятором ні за зарядкою батареї.
Подивіться на начинку свого еліпса і того 5Е :rotate:
LVladislavchik
Member

Повідомлення

Alex+
LiquidStorm
А в Ітонів тільки UPS Companion для моніторингу і налаштувань чи ще щось є? Бо я максимум можу глянути тільки логи, споживання в ватах (доволі неточне), вкл/викл біпер і алгоритм завершення роботи (ще не тестував), так ще й ці налаштування чомусь злітають деколи :-/ .
Alex+
Member

Повідомлення

LVladislavchik
в таких дбж більш нічого і не налаштовується. Для більш продвинутих ще є Eaton Intelligent Power Manager, але то не про ваш
LiquidStorm
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 24.02.2023 12:46в Ітонів тільки UPS Companion для моніторингу і налаштувань чи ще щось є?
В них усього дві програми:
1) UPS Companion - більш простий, коли у вас лише 1 безперебійник втикнути в комп. Виглядає як типове віконце настройки.
2) Intelligent Power Protector - продвинутіший варіант, можа бачити/працювати із кількома безперебійниками, як по юсб так і по мережі. Ставиться як серверний варіант, із доступом через браузер. Нижче скрін, знімав 7 лютого до стабілізації ситуації із живленням.
спойлер
power_stats_exp.jpg
LVladislavchik
Member

Повідомлення

LiquidStorm
Alex+
Дякую. А мож підскажете ПЗ для GE VH3000?
LVladislavchik
Member

Повідомлення

Ще одне питання, бо я раніше не користувався ДБЖ і це фактично перший досвід.
В мене 2 ПК з БЖ Corsair SF750 і FSP SFX Pro 450, обидва з APFC. Також у мене 3шт ДБЖ: GE VH3000 (онлайн, правильний синус), APC SMT2200i (лінійно-інтерактивний, правильний синус), Eaton 5E2000IUSB (лінійно-інтерактивний, апроксимація). Коли були відключення, то техніка вдома висіла на APC i GE, пк з корсаром був саме на APC і декілька разів була ситуація, що при холодному запуску корсар просто робив перевантаження APC і дбж вмикався тільки з 2 чи навіть 3 разу, батереї в ньому мають близько 70% залишкової ємності. Також, незважаючи на заявлену правильну синусоїду, при роботі корсара від АРС на акб з корсара доносився звук тріщання дроселів. Перекинув на GE і проблема вирішилася. Зараз світло не вимикають, тому необхідність в таких потужних безперебійниках просто відпала, тим більше, що вони в простої споживають 50вт без навантаження, а Ітон всього 20вт. Але мене напрягає апроксимація і APFC, читав, що деякі блоки живлення такі ДБЖ можуть вбити за декілька місяців, чи варто мені хвилюватися через це?
Alex+
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 03.03.2023 11:09читав, що деякі блоки живлення такі ДБЖ можуть вбити за декілька місяців, чи варто мені хвилюватися через це?
якщо стабільно переходить на батарею під максимальним навантаженням, то хвилюватися нема причин. Ступенька не псує імпульсні бж.

Але якщо дбж падає в помилку, це не дуже добре для самого дбж
Поведінка APC може бути через ряд одночасних факторів.
1) Чутливий захист в самом бж до перенавантаженню
2) Перенавантаження ДБЖ високим пусковим струмом БЖ через високий час перемикання на батарею:
спойлер
Зображення
3) Час перемикання 10мс, що забагато для БЖ з fullrange
Varzek
Member

Повідомлення

Порекомендуйте пліз ДБЖ з подвійним перетворенням (Online). Потужність у Вт потрібна десь 1-1.2кВт. Також плюсами будуть:
- не дуже гучні вентилятори;
- можливість під'єднати зовнішній акум. Але якщо цей плюс дуже сильно збільшує ціну, то тоді не треба. В мене просто є зовнішній акум.
Відповісти