Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
Volodya811
Member

Повідомлення

Alex+: 11.02.2023 10:40
Volodya811: 11.02.2023 10:22Великий трансформатор
Він трансформаторний???
Volodya811: 11.02.2023 10:22ДБЖ палять БЖ підключених пристроїв у двох випадках. 1. В момент старту ДБЖ (скоріше за все, він подає завищену напругу при при ввімкненні на долю секунди). 2. В момент роботи ДБЖ від батареї.
тобто майже завжди :gigi:

Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:
Volodya811: 11.02.2023 10:22"Синусоїда" паршива з гармоніками
це краще осцилографом дивитись
Усі дешеві ДБЖ побудовані навколо великого трансформатора у якого кілька обмоток: 1. Для стабілізації вхідної напруги. 2. Для зарядки акумуляторів. 3. Підвищення рівня напруги та формування псевдо-синусоїди після ключів. Дешеві ДБЖ тому і "тріщать", коли працюють в режимі батареї. Ви чуєте звук трансформатора, який "приймає на себе" імпульси струму від ключів.
Осцилографа немає, щоб подивитися якість псевдо-синусоїди.
Alex+
Member

Повідомлення

Volodya811: 11.02.2023 12:04Усі дешеві ДБЖ побудовані навколо великого трансформатора
я згоден, але ж не онлайнік на 3квт. У моделі на 1квт трансформатора вже не було
А він точно на 3квт? Бо: https://energenie.com/item.aspx?id=12474
Та ще й не онлайнік, і без синуса. Тоді зрозуміло чому гудить
Volodya811
Member

Повідомлення

Alex+: 11.02.2023 12:06
Volodya811: 11.02.2023 12:04Усі дешеві ДБЖ побудовані навколо великого трансформатора
я згоден, але ж не онлайнік на 3квт. У моделі на 1квт трансформатора вже не було
А він точно на 3квт? Бо: https://energenie.com/item.aspx?id=12474
Та ще й не онлайнік, і без синуса. Тоді зрозуміло чому гудить
Великий трансформатор завжди дешевше, ніж складна схема без нього. Тим більше, що китайці мотають на великі трансформатори замість міді алюміній.
Alex+
Member

Повідомлення

Volodya811: 11.02.2023 12:25Великий трансформатор завжди дешевше,
вже нє. Ви в нього заглядали, чи просто гадаєте?
Volodya811
Member

Повідомлення

Alex+: 11.02.2023 12:36
Volodya811: 11.02.2023 12:25Великий трансформатор завжди дешевше,
вже нє. Ви в нього заглядали, чи просто гадаєте?
Я розбирав ДБЖ, але трансформатор не чіпав. ДЖБ на гарантії. На ютубі повно відео, де царапають проводи трансформаторів ДБЖ і там алюміній.
Alex+
Member

Повідомлення

Volodya811: 11.02.2023 12:37Я розбирав ДБЖ, але трансформатор не чіпав
Було б дуже цікаво глянуть на трансформатор такої потужності. З чого зроблені обмотки не дуже важливо для потужності, в першу чергу потужність визначається габаритами трансформатора та діаметром\перерізом дроту

Відправлено через 4 хвилини 36 секунд:
Яка вага вашого дбж? Та яка ж все таки потужність? Бо на на своєму сайті вони самі не знають що написати :)
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Alex+: 11.02.2023 11:06 дуже сумніваюсь, що той матрікс а тим паче єнот проживе хоча б 3 роки у вашому дбж
Ось це - слушне зауваження. Китайські ноунейм ДБЖ, що їх до нас навезли, досить жорстко поводяться як із навантаженням, так і з батареями.
В мене усі безперебійники - MGE / Eaton, і в них дуже правильні алгоритми роботи із акумуляторами, відчувається, що блок піклується про їх ресурс.
Alex+
Member

Повідомлення

Ну його хоча б від горячого трансформатора прибрати, вже довше прожила.
Timedemo
Member

Повідомлення

Alex+: 11.02.2023 10:40
Volodya811: 11.02.2023 10:22Великий трансформатор
Він трансформаторний???
Volodya811: 11.02.2023 10:22ДБЖ палять БЖ підключених пристроїв у двох випадках. 1. В момент старту ДБЖ (скоріше за все, він подає завищену напругу при при ввімкненні на долю секунди). 2. В момент роботи ДБЖ від батареї.
тобто майже завжди :gigi:

Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:
Volodya811: 11.02.2023 10:22"Синусоїда" паршива з гармоніками
це краще осцилографом дивитись
ДБЖ 220в бувають не трансформаторні? щось новеньке.
Alex+
Member

Повідомлення

Timedemo
Мається на увазі не на залізному :gigi:
Timedemo
Member

Повідомлення

Alex+: 12.02.2023 17:52 Timedemo
Мається на увазі не на залізному :gigi:
:D :D зрозумів))) бо я вже злякався)
IvanCh
Member

Повідомлення

Timedemo
так жеж online ups. вони ж роблять dc, а далі інвертор що робить ac,
там нема трансформаторів.
Lamobot
Member

Повідомлення

Вітаю. Питання про продукцію PowerCom загалом і про IMD-2000AP зокрема.
Чи може хтось підтвердити можливість повного вимкнення звукових сигналів через фірмовий софт UPSMON (чи якийсь сторонній)?
Згідно з (інструкцією ), начебто така можливість є. Чи вона працює?
Якщо не працює, то може хтось зустрічав приклади (бажано з фотками) випаювання чи заглушення вбудованого динаміка? Потрібно або прибрати звук взагалі, або зробити його набагато тихшим.
Alex+
Member

Повідомлення

Випаяйте пищик з плати і все
ADv
Member

Повідомлення

С отключенным звуком он при пропадани света пискнет несколько раз, потом тишина до разряда батарей. Но если при этом активировать автоотключение компа с последующим выключением упса, то будет попискивать всё выставленное время не смотря на настройки звука.
Lamobot
Member

Повідомлення

Alex+
Як він виглядає, де знаходиться на платі? Потрібні інструкції, перш ніж людина полізе всередину упса і відпаяє який-небудь конденсатор замість динаміка)) Про це я і писав в першому пості.
ADv
Дякую велике. Ну я так і думав, що там все криво зроблено. Треба паяти…
Alex+
Member

Повідомлення

Lamobot: 20.02.2023 08:17Як він виглядає, де знаходиться на платі?
Можна й вислухать його, кричить він гучно, не промажете :rotate:
спойлер
Зображення
Lamobot
Member

Повідомлення

Alex+
Дякую. Знайшов дві інструкції для інших ДБЖ, але динамік виглядає так же:
Варіант 1
Варіант 2
Сподіваюся, другий менш інвазивний варіант спрацює і нічого там не закоротить.
Alex+
Member

Повідомлення

Lamobot: 20.02.2023 10:08ругий менш інвазивний варіант спрацює і нічого там не закоротить.
То якесь ґвалтування. Просто випаяйте його і все. На крайній випадок заклеїти його, але нічого залізного туди не вкручуйте
Lamobot
Member

Повідомлення

Alex+
Спробую заклеїти, дякую.

Ще питання зовсім не по темі: може хтось підказати де в Києві утилізувати використані АКБ? Так, щоб попростіше, без залучення спеціалізованих фірм. Може є якісь пункти прийому? Викидати в смітник як якесь бидло не хочеться…
Відповісти