GameRock 4080 - питання по вентиляторам

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Vpupkin
Member

Повідомлення

Rhizone: 20.02.2023 23:25Ось тут мені подобається ціна Це за 3 штуки:
https://brain.com.ua/Kuler_dlya_korpusa ... 58114.html
Такие не годятся, вам радиатор продувать.
Rhizone
Member

Повідомлення

Сапорт Паліта у відповідь на моє звернення надав інформацію про вентилятор.

Модель: TH9520B2H-PCB01
Характеристики: 12V (max 0.6A) 2 ball 4000rpm (+/- 10%)

Чи варто казати, що гугл про цю вертушку нічого не знає? Ну, тепер знає :)

Було визначився з вентиляторами для дешрауду (ARCTIC BIONIX P120), але звернув увагу на те, що три штуки ніяк не влізуть в корпус. Кліренс відеокарти з корзиною для дисків десь 2-3мм. Тобто, конфігурація вертушок має поміщатись в довжину карти (329.4 мм). Три 120-ки зовсім не варіант. Якщо брати дві, то що робити з третім роз'ємом? Чи брати в такому разі дві 120-ки і один на 92?

Stray
:up:
Для цього і створена ця тема :)

Vpupkin: 21.02.2023 15:13Такие не годятся, вам радиатор продувать.
Так, я вже зрозумів, що треба брати вертушки з оптимізацією по тиску.
l-m
Member

Повідомлення

Rhizone
може 2шт на 140?
Rhizone
Member

Повідомлення

l-m: 21.02.2023 17:13може 2шт на 140?
Також варіант, але, знову ж таки, що робити з третім роз'ємом?
Cirax
Member

Повідомлення

Rhizone: 21.02.2023 17:19
l-m: 21.02.2023 17:13може 2шт на 140?
Також варіант, але, знову ж таки, що робити з третім роз'ємом?
Ничего. У меня все 3 отключены. Карте это не мешает.
Rhizone
Member

Повідомлення

Cirax: 21.02.2023 17:35Ничего. У меня все 3 отключены. Карте это не мешает.
Я думав, що логіка карти може віришити, що третя вертушка вишла зі строю і компенсувати це збільшенням обертів двох інших. Десь бачив подібне повідомлення...

Та й на рахунок 140-к не впевнений, бо в висоту моя карта 137.5мм. І це ж враховуючи не тільки радіатор. Тому, мабуть, треба на 120-ках зупинятись.
Stray
Member

Повідомлення

Rhizone: 21.02.2023 17:52 бо в висоту моя карта 137.5мм.
а якщо лінійкою помірять вистоту радіатора?
Alex+
Member

Повідомлення

Rhizone
Дивлюся на роз'єм, та думаю що до карти ви свій колхоз не підключите:
спойлер
Зображення
Або шукайте не сплітер з одного на 3, а одинарні шнурки, та підключайте вентилятори кожен окремо з дочірньої платки.
Карта судячи по роз'єму керує і слідкує за всіма вентиляторами
Cirax
Member

Повідомлення

Rhizone: 21.02.2023 17:52
Cirax: 21.02.2023 17:35Ничего. У меня все 3 отключены. Карте это не мешает.
Я думав, що логіка карти може віришити, що третя вертушка вишла зі строю і компенсувати це збільшенням обертів двох інших. Десь бачив подібне повідомлення...

Та й на рахунок 140-к не впевнений, бо в висоту моя карта 137.5мм. І це ж враховуючи не тільки радіатор. Тому, мабуть, треба на 120-ках зупинятись.
Логику можно поправить афтербёрнером.
Да и вообще она смотрит по температуре. У меня температура 40, а вентиляторы по 0 оборотов, и ничего, с ума не сходит. :)
Востаннє редагувалось 21.02.2023 18:22 користувачем Cirax, всього редагувалось 1 раз.
Rhizone
Member

Повідомлення

Stray: 21.02.2023 17:59а якщо лінійкою помірять вистоту радіатора?
Знайшов відео, де карта зі знятим кожухом, і щось мені здається, що взагалі треба брати три вертушки на 92мм :)

Alex+
Чому? На вищевказаному фото всі три вертушки підключені через 4пін, а від'єднаний роз'єм це підсвітка :)

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Alex+: 21.02.2023 18:09Або шукайте не сплітер з одного на 3, а одинарні шнурки, та підключайте вентилятори кожен окремо з дочірньої платки.
Вже знайшов:
https://prom.ua/p1726708070-perehodnik- ... oIQAvD_BwE

Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
Cirax: 21.02.2023 18:20Логику можно поправить афтербёрнером.
Да и вообще она смотрит по температуре. У меня температура 40, а вентиляторы по 0 оборотов, и ничего, с ума не сходит.
Зрозумів. А фото вашого дешрауду поділитесь? Цікаво :)
Alex+
Member

Повідомлення

Rhizone: 21.02.2023 18:22 три вертушки підключені через 4пін
На фото кожуха з підсвіткою немає взагалі. Від дочірньої плати на плату відеокарти іде отой широкий роз'єм.
Ті вентилятори шо ви хочете причепити, потрібно підключати до маленької платки збоку радіатора, кожен окремим перехідником, щоб карта бачила всі вентилятори та коректно ними керувала
Cirax
Member

Повідомлення

Rhizone
Нечем делится, у меня ведь СВО. Просто всё снял с видеокарты, отключил все разъемы, и поставил водоблок.
Так что карте по барабану, что воткнуть в разъём, она смотрит по температуре.
Rhizone
Member

Повідомлення

Alex+
Ага, зрозумів. Значить в мене залишається лише один варіант - три по 92.

Відправлено через 26 секунд:
Cirax
:up:
Alex+
Member

Повідомлення

Rhizone: 21.02.2023 18:28Значить в мене залишається лише один варіант - три по 92.
є ще один - не заважати карті працювати! :shuffle:
Cirax
Member

Повідомлення

Rhizone
Ставишь два, да и всё. Уж если карта вдруг будет ругаться на отсутствие третьего - во что я не верю, то тогда воткнешь туда корпусный, какая разница где он будет вертеться.
Rhizone
Member

Повідомлення

Ось, дивіться, як на мене то є де зачепитись стяжками. Як вважаєте?
спойлер
(відео з прив'язкою по таймкоду)
Stray
Member

Повідомлення

Rhizone
- два/три/один/нуль - карті буде фіолетово - тут погоджуюся з попереднім оратором
- поміряти ширину радіатора вам потрібно через те що там є металеві вушка, які не дадуть поставити щось більше ніж ширина радіатора, а враховуючи його конструкцію наврядчи конфігурації крім 2х120 чи 3х92 можливі

Відправлено через 50 секунд:
Rhizone: 21.02.2023 18:33 Ось, дивіться, як на мене то є де зачепитись стяжками. Як вважаєте?
це ж до вас питання - як ви збираєтеся чіпляти вентилятори? :)
Rhizone
Member

Повідомлення

Stray: 21.02.2023 22:282х120 чи 3х92 можливі
Теж так думаю. А якщо обирати з цих двох варіантів, то який буде краще, як вважаєте?
Stray: 21.02.2023 22:28це ж до вас питання - як ви збираєтеся чіпляти вентилятори?
Не тільки до мене. Хотілося б також почути відгук від людей з досвідом в цій тематиці :)
Stray
Member

Повідомлення

Rhizone
немає тут людей які б займалися подібними історіями, бо дешрауд доволі специфічна історія яка присутня в основному у ssfx зборках, де в умовах обмеженого простору люди мають робити подібні модифікації - вам потрібно йти на реддіт (але і там це м'яко кажучі буде не частою історією) і шукати щось подібне на схожих картах.

тут ви можете поговорити з власниками водянок, і, як вам вже натякнули, є серед кулерів певні види форми й кількості крильчаток, кожен з яких буде заточений на свою задачу, і, відповідно по різному буде продавлювати повітря у різніх умовах.

якби у мене була подібна задача, я б використав 2х120, але кріпив би їх на невеличкий кожух роздрукований на 3д принтері :gigi:

по дєшману можна і на стяжкі, але тут вже буде питання доцільності і естетики :)

Відправлено через 4 хвилини 12 секунд:
ще одним варіантом (який вам указували вище) було б купити кріплення під крутілятори і повісити його слотом нижче, АЛЕ потрібно буде знов таки поміряти яка буде відстань до крутіляторів у цьому випадку, бо якщо вони будуть стояти далеко - повітря через радіатор продуватися буде менше (тип логічно :-P )

Відправлено через 11 хвилин 3 секунди:
ну і якщо що, я вашу боль розумію, питання шуму також не переношу, тому городив такі конструкції років 10 тому :lol:
спойлер
Зображення
Rhizone
Member

Повідомлення

Stray: 22.02.2023 00:59якби у мене була подібна задача, я б використав 2х120, але кріпив би їх на невеличкий кожух роздрукований на 3д принтері
Оце я розумію підхід до справи :up: :)

Зважаючи на те, що у Арктик немає серії Р на 92мм, залишається тільки дивитись в сторону Noctua NF-A9 PWM. Що скажете на рахунок цих вертушок?
Відповісти