Если это бяка с дружбой APFS, то фен на первой не так и много. Такие БП много берут краткосрочно при не синусоиде брать большой ток.DimaTT: ↑ 05.02.2023 17:18 Ну, інвертор не самий потужний, але біля 1,2 кВт видає. Електрочайник не тягне та кава машину, але двометровий двокамерний холодильник Самсунг - запросто. Фєн на 2,7кВт тягне на першій швидкості. Блін, ватметра дома немає)
Новини
Останні статті і огляди
Якась фігня з компом при роботі від інвертора 12/220В
-
Alexsandr
Member
-
Alex+
Member
і при синусі тежAlexsandr: ↑ 08.02.2023 10:05при не синусоиде брать большой ток.
-
Igor717
Junior
Есть для насосов, модули, типа для сглаживания большой пусковой мощности. Может такая штука поможет?
-
Alexsandr
Member
При синусе нет, механизм тот же, но потребление равномернее, для того активную коррекцию и придумывали.Alex+: ↑ 08.02.2023 10:16і при синусі тежAlexsandr: ↑ 08.02.2023 10:05при не синусоиде брать большой ток.![]()
-
Timedemo
Member
эта штука поможет сжеть блок питания.Igor717: ↑ 08.02.2023 11:40 Есть для насосов, модули, типа для сглаживания большой пусковой мощности. Может такая штука поможет?
-
Alex+
Member
Alexsandr
Так це ж при перемиканні джерела живлення, при переході "на горячу". Там дійсно, якщо дбж інтерактивний, але при цьому вміє синхронізуватися з мережевою синусоїдою на момент зникнення\подачі, то це знижує стрибок струму, але не всі це вміють.
Але при увімкненні "на холодну" сплеск є в любому випадку, саме по цій причині в правильних тестах БЖ вимірюють пусковий струм. БЖ то в цей момент заживлюють від правильної синусоїди від мережі, а стрибок при цьому все одно є і дуже великий
Так це ж при перемиканні джерела живлення, при переході "на горячу". Там дійсно, якщо дбж інтерактивний, але при цьому вміє синхронізуватися з мережевою синусоїдою на момент зникнення\подачі, то це знижує стрибок струму, але не всі це вміють.
Але при увімкненні "на холодну" сплеск є в любому випадку, саме по цій причині в правильних тестах БЖ вимірюють пусковий струм. БЖ то в цей момент заживлюють від правильної синусоїди від мережі, а стрибок при цьому все одно є і дуже великий
-
Timedemo
Member
ніхто там нічого не синхронизує, такого в природі немає в ДБЖ.Alex+: ↑ 08.02.2023 20:01 Alexsandr
-
Alex+
Member
Timedemo
Я зараз не можу це самотужки перевірити, але колись робили заміри на різних моделях дбж. Важко це на пальцях розписати, якщо в картинках то приблизно це виглядало так:
Я зараз не можу це самотужки перевірити, але колись робили заміри на різних моделях дбж. Важко це на пальцях розписати, якщо в картинках то приблизно це виглядало так:
- спойлер
- Оцей не синхронізується (на фотках ступенька, але з синусом будо приблизна така ж картинка) :

на ньому видно, що по суті від моменту пропадання живлення до БЖ приходить два нижніх напівперіода
А ось с синхронізацією:

Тут такого нема. Живлення пропало на нижньому напівперіоді, ДБЖ почав з верхнього.
Вумні дядьки називають це "співпадання фази синуса з геренуємим імпульсом"
Чи це задекларована "фіча", чи просто від екземпляру залежить не знаю. Можливо це ніяка не синхронізація, це я її так обізвав. Тим не менш, частина дбж робила так як на першій картинці, частина так як на другій. І від цього теж залежало наскільки стабильно буде працювати бж з апфц і інтерактивний дбж
-
ronemun
Advanced Member
може дійсно в мака в БЖ такі потужні конденсатори, що після пуску вони на зарядку зїдають стільки мощі, що в інвертора запускається захист по струму - він думає що це коротке замикання, як в слабих ББЖ. В китайців з роботою в стандартному режимі все ок, а в перенавантаженні - ну як в китайців
. Німецький це напевно враховував, і не йшов у захист, або мав значно потужніший захист короткочасний, який витримував значно вищі піки
Будь-який конденсатор має провідність пропорційну швидкості зміни заряду - очевидно, що в початковий момент провідність як у провідника - абсолютна, тобто КЗ. Але це лише короткий час, далі вона різко падає, але захист вже спрацював, тому коло розривається, напруга падає, конденсатори розряджаються і ситуація повторюється
Можна попробувати запускати мак з виключеними блоками, наприклад без монітора, чи з частиною виключених ядер в біосі, а коли запуститься, то назад включити
В момент запуску всі пристрої працюють на максимальній потужності, як не дивно - адже економічні режими регулюються драйвером, а для цього тре запустити ОС
2. Інвертор працює від 12 чи скількох там вольт від акума. А ти точно впевнений що інвертор, настульки потужний, не дає імпульс на акум такий сильний що він просідає і далі інвертор не може запуститись. може спочатку підключити інвертор без мака, включити його, дати йому зарядити всі свої конденсатори і т.п, вийти в режим, а аж потім включати навантаження, тобто мак
3. Згорів німецький інвентор - а яка причина? може китайський тут лише жертва
Будь-який конденсатор має провідність пропорційну швидкості зміни заряду - очевидно, що в початковий момент провідність як у провідника - абсолютна, тобто КЗ. Але це лише короткий час, далі вона різко падає, але захист вже спрацював, тому коло розривається, напруга падає, конденсатори розряджаються і ситуація повторюється
Можна попробувати запускати мак з виключеними блоками, наприклад без монітора, чи з частиною виключених ядер в біосі, а коли запуститься, то назад включити
В момент запуску всі пристрої працюють на максимальній потужності, як не дивно - адже економічні режими регулюються драйвером, а для цього тре запустити ОС
2. Інвертор працює від 12 чи скількох там вольт від акума. А ти точно впевнений що інвертор, настульки потужний, не дає імпульс на акум такий сильний що він просідає і далі інвертор не може запуститись. може спочатку підключити інвертор без мака, включити його, дати йому зарядити всі свої конденсатори і т.п, вийти в режим, а аж потім включати навантаження, тобто мак
3. Згорів німецький інвентор - а яка причина? може китайський тут лише жертва
Востаннє редагувалось 08.02.2023 22:26 користувачем ronemun, всього редагувалось 2 разів.
-
Alex+
Member
ТС вже плюнув на тему, а ми все гіпотези будуємо на три поверхи 
-
Timedemo
Member
синхронізация це синхронізація. а то херь якась вибачте. Я швидкість перемиканні на свій інвертор, а є дбж с подвійним перетворюванням, де немає ніякого перемикання.Alex+: ↑ 08.02.2023 20:38 Timedemo
- спойлер
- Оцей не синхронізується (на фотках ступенька, але з синусом будо приблизна така ж картинка) :
на ньому видно, що по суті від моменту пропадання живлення до БЖ приходить два нижніх напівперіода
А ось с синхронізацією:
Тут такого нема. Живлення пропало на нижньому напівперіоді, ДБЖ почав з верхнього.
Вумні дядьки називають це "співпадання фази синуса з геренуємим імпульсом"
Чи це задекларована "фіча", чи просто від екземпляру залежить не знаю. Можливо це ніяка не синхронізація, це я її так обізвав. Тим не менш, частина дбж робила так як на першій картинці, частина так як на другій. І від цього теж залежало наскільки стабильно буде працювати бж з апфц і інтерактивний дбж
-
Alex+
Member
Вибачаю.Timedemo: ↑ 09.02.2023 22:11херь якась вибачте
І як я казав, я не знаю чи то баг, або фіча, чи то просто особливість така, і як воно по науці називається. Але проти осцилографа вже не попреш. Я вас (та і нікого) не збираюсь переконувати, лише поділився своїми дослідами.
-
Timedemo
Member
перемикання не може буде синхронизоване, і в цьому немає ніякоі потреби. а от час перемикання может і робити різні результати.
-
Alex+
Member
Це ви так думаєте? Я теж так думав, поки не потикав осциком, та й під наглядом побувало достатньо різних дбж.Timedemo: ↑ 09.02.2023 22:31перемикання не може буде синхронизоване
Перевіряв багато разів, невже то просто така випадкова повторюваність була? Не віриться мені
-
Timedemo
Member
як можна синхронизувать вимикання? коли його не можна передбачить? про що ви ? яка синхронізація?
тим паче ще й синусоіда різна, я б ще зрозумів, коли йде онлай синхронізація по частоті, як це роблять мережеві інвертори, тільки який в цьому глузд.
тим паче ще й синусоіда різна, я б ще зрозумів, коли йде онлай синхронізація по частоті, як це роблять мережеві інвертори, тільки який в цьому глузд.
-
Alex+
Member
Вимикання ніяк, а ось запуск інвертора підлаштувати під той напівперіод на якому зникло живлення судячи з осцилограм як то змогли, я по іншому просто не знаю як обґрунтувати таку різну поведінку різних дбж.Timedemo: ↑ 09.02.2023 22:46як можна синхронизувать вимикання?
-
Timedemo
Member
яке вмикання інвертора? ви шуткуєте? інвертор працює завжди.Alex+: ↑ 09.02.2023 22:58Вимикання ніяк, а ось запуск інвертора підлаштувати під той напівперіод на якому зникло живлення судячи з осцилограм як то змогли, я по іншому просто не знаю як обґрунтувати таку різну поведінку різних дбж.Timedemo: ↑ 09.02.2023 22:46як можна синхронизувать вимикання?
-
Alex+
Member
Timedemo
Мова тільки про лінійно інтерактивні, про онлайн я мовчу. В лінійно інтерактивному ДБЖ, не важливо зі ступенькою чи з сінусом, інвертор не завжди працює
Мова тільки про лінійно інтерактивні, про онлайн я мовчу. В лінійно інтерактивному ДБЖ, не важливо зі ступенькою чи з сінусом, інвертор не завжди працює
-
Timedemo
Member
як це на завжди? а як за 10мс з"являэться новий синус від інвертора? Інвертор працює завжди, просто інколи він займаєтся зарядом акб, а інколи, він просто в холосту молотить, заради бистрого підхвату. і я не кажу зараз про подвійне інвертування, а про класичне клац клац, з мережі на свій внутрішній інвертор. ні один в світі інвертор не увімкнется за 10мс.Alex+: ↑ 09.02.2023 23:07 Timedemo
-
Alex+
Member
Timedemo
Цікава гіпотеза. Підтвердити чимось можете?
Цікава гіпотеза. Підтвердити чимось можете?