Последние статьи и обзоры
Новости
PON в квартиру
-
terminahtor
Member
IvanCh
Батиєвка.нет, IPnet на оболоні, Ланет щось там посали на Троещені по epon підключати. Ще Павутина gpon будує.
Батиєвка.нет, IPnet на оболоні, Ланет щось там посали на Троещені по epon підключати. Ще Павутина gpon будує.
-
alfredhaos
Member
В Ирпене если растягиваешь от щитка до квартиры самостоятельно - подключают через неделю.
-
terminahtor
Member
BorisBrejcha
Тенет дуже підозріла контора, вони болт з прибором клали до певного часу на укази НКРЗ щодо блокування свинособачих ресурсів. А й може досі кладуть.
Тенет дуже підозріла контора, вони болт з прибором клали до певного часу на укази НКРЗ щодо блокування свинособачих ресурсів. А й може досі кладуть.
-
Mad Dog
Member
Оптику? ))alfredhaos: ↑ 01.02.2023 13:47 В Ирпене если растягиваешь от щитка до квартиры самостоятельно - подключают через неделю.
Чи вони ОНУ ставлять у МЗК? Живлять її як?
-
West20105
Member
От шкода,що мені це оператор інтернет компанії не розповів перед тим як я вніс оплату за послугиIvanCh: ↑ 01.02.2023 13:44 West20105
зараз всюди така проблема. черги на підлючення на місяці, а то і півроку вперед.
якщо до вас(вашого будинку) нема волокна, чи взагалі найближчий Pon терміналі забитий і треба ставити новий чи організовувати додатковий sfp Pon порт
То це дійсно займе немало часу.
ДО того ж на 1 волокно може сісти до 128 абонентів і тому треба добре обдумувати топологію і як розводити волокно так щоб не було переросходу волокна.
і щоб волокно можна було по максимуму обвішати абонентами.
і врахуйте що зараз є шикорий спекр сплітерів (дільників) від які можуть мати від 2 до 128 виходів.
+ бувають не симетричні спітера, що можуть ділити світовий потік в певній пропонції напирклад 80% на 20% чи іншій пропорції. це треба якщо користувачі на різних відстаннях знаходяться.
тому проектування топології це непростий процес і бажано це робити не по 1 абоненту а хоча би невеликими пачками.
-
Bender911
Member
West20105
Так відмовтесь від цього і прозвоніть інших провайдерів. Не просто але реально знати тих, хто згоден швидше зробити підключення, якщо ви сами частину роботи зробите (когось за гроші запросити). Укртелеком, наприклад, безоплатно підключав оптику.
Так відмовтесь від цього і прозвоніть інших провайдерів. Не просто але реально знати тих, хто згоден швидше зробити підключення, якщо ви сами частину роботи зробите (когось за гроші запросити). Укртелеком, наприклад, безоплатно підключав оптику.
-
alfredhaos
Member
Оптика. Дают на подъезд моток кабеля и жильцам нужно только кинуть от щитка провайдера, который в подъезде находится до своей квартиры кабель.Mad Dog: ↑ 01.02.2023 14:01Оптику? ))alfredhaos: ↑ 01.02.2023 13:47 В Ирпене если растягиваешь от щитка до квартиры самостоятельно - подключают через неделю.
Чи вони ОНУ ставлять у МЗК? Живлять її як?
Всех ньюансов по тех. части не знаю, только кинул за час себе кабель и теперь есть постоянно интернет, только заживляй ОНУ у себя в квартире и роутер при необходимости.
-
Mad Dog
Member
Дякую. Я про такий підхід ще не чув.alfredhaos: ↑ 01.02.2023 14:43Оптика. Дают на подъезд моток кабеля и жильцам нужно только кинуть от щитка провайдера, который в подъезде находится до своей квартиры кабель.
Всех ньюансов по тех. части не знаю, только кинул за час себе кабель и теперь есть постоянно интернет, только заживляй ОНУ у себя в квартире и роутер при необходимости.
-
Васильович
Member
alfredhaos
Mad Dog
Нормальний підхід - так як ті, що протягують кабель і ті, що зварюють потім оптику - зазвичай різні люди, дозволяє прискорити процес підключення, відмовишись від очікування перших. Або "запрягши" перших на роль других - якщо апаратів для зварювання оптики на всіх вистачає
Mad Dog
Нормальний підхід - так як ті, що протягують кабель і ті, що зварюють потім оптику - зазвичай різні люди, дозволяє прискорити процес підключення, відмовишись від очікування перших. Або "запрягши" перших на роль других - якщо апаратів для зварювання оптики на всіх вистачає
-
er[socrates]
Member
в середине декабря подал заявку, жду до сих пор
-
terminahtor
Member
er[socrates]
Хм, мені вони самі позвонили, сказали що за моею адресою можуть підключити і через 5 днів підключили. ГерСтал.
Хм, мені вони самі позвонили, сказали що за моею адресою можуть підключити і через 5 днів підключили. ГерСтал.
-
er[socrates]
Member
ну, на Малиновского вот так...terminahtor: ↑ 01.02.2023 15:21 er[socrates]
-
West20105
Member
Да так і зроблю. да з цими операторами я щось фіг додзвонишься до них, і зв'язок ніякий і оператори не беруть.Bender911: ↑ 01.02.2023 14:24 West20105
-
IvanCh
Member
terminahtor
er[socrates]
я все таки думаю що в першу чергу беруть "кластери" коли з одного будинку просять підключити 5 чи 10 чи навіть більше людей то це супервигідно.
протянули туда кабель. там вже спілетарами наділили на потрібну кількість споживачів,
Профіт. мабуть пану er[socrates] треба поговорити і об'єднатися з сусідами.
Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
працювати віртуально, тобто по факту підключають треті фірми від його імені.
і вони неможуть йому відмовити.
er[socrates]
я все таки думаю що в першу чергу беруть "кластери" коли з одного будинку просять підключити 5 чи 10 чи навіть більше людей то це супервигідно.
протянули туда кабель. там вже спілетарами наділили на потрібну кількість споживачів,
Профіт. мабуть пану er[socrates] треба поговорити і об'єднатися з сусідами.
Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
укртелеком походу не сам це робить. він великий магістральний провайдер і тому може дозволитиBender911: ↑ 01.02.2023 14:24Укртелеком,
-
Bender911
Member
Так і є - підключати будуть підрядники УТ. Тому і швидше можуть підключити, бо рук більше. Ну і 0 грн за підключення тішить. Але звісно нормальних для інших провайдерів кабінета користувача та інших приємних речей в УТ можна не чекати:)IvanCh: ↑ 01.02.2023 20:28укртелеком походу не сам це робить. він великий магістральний провайдер і тому може дозволитиBender911: ↑ 01.02.2023 14:24Укртелеком,
Відправлено через 1 хвилину 45 секунд:
West20105
Проблема з дозвоном у них зараз у всіх - великий попит, частина людей виїхала з країни і т.і.
-
IvanCh
Member
Bender911
ше частина у прифронтових регіонах помагає латати мережі
ше частина у прифронтових регіонах помагає латати мережі
-
er[socrates]
Member
Кмк проблема в другом. Мой сосед подключился к оптике крейзи.нет еще в октябре. Я и им оставил заявку в начале января, и у них ориентир тоже на середину февраля, несмотря на то, что их оптика в парадную уже заведена.IvanCh: ↑ 01.02.2023 20:28 Профіт. мабуть пану er[socrates] треба поговорити і об'єднатися з сусідами.
-
IvanCh
Member
er[socrates]
попит (((, і як результат черги ((
попит (((, і як результат черги ((
-
RUDOLF_87
Junior
В частних домах попиту жаль нема, 3-4 підключки на тиждень..Весною коли було куча переселенців то да, заявок тьма, навіть в самі забиті села в тарасові хати проводили оптіку.
-
IvanCh
Member
Є якісь новини?
Я недавно ланет підлкючав на зйомному житлі.
але вони досі на міді. просто всюди позакупляли дбж, якщо відключення помірні то все працює норм. А якщо більше 10 год на день то не встигає заряджатися
обладнання профайдера
Я недавно ланет підлкючав на зйомному житлі.
але вони досі на міді. просто всюди позакупляли дбж, якщо відключення помірні то все працює норм. А якщо більше 10 год на день то не встигає заряджатися
обладнання профайдера