в інструкції на одному сайті, що торгує електротоварами. Ну в мене якраз і стоїть 260 вольт верхній поріг у реле зараз.Як би там не було, рекомендуємо не перевищувати верхній діапазон вище 260В, а нижній не опускати нижче 180 Вольт, тому що такі напруги вже є небезпечними для більшості побутової техніки.
Моє ДБЖ має вбудований стабілізатор, розраховане на роботу без переходу на батареї в межах 160 В - 275 В, якщо вірити тех. характеристикам. Також у мою кімнату вже проведена додаткова пара розеток через горище, але поки що не підключена в мережу. Якщо я на горищі під'єднаю цю пару розеток в мережу, то це буде напряму від електролічильника в обхід реле напруги. Тобто якщо напруга стрибатиме в районі 260-265 вольт і реле напруги вирубатиме подачу електрики по моєму будинку, то через ці розетки моє ДБЖ Powercom продовжуватиме живити комп в обхід реле, причому не 260 вольт, а значно менше, бо працюватиме пониження напруги засобами ДБЖ, адже це в межах паспортних 275 вольт для ДБЖ. Також, окрім компа і теліко-моніка, можна через ДБЖ також підключити роутер і перетворювач з оптики у виту пару, щоб Інтернет також продовжував працювати при цих стрибках напруги. Ну а все інше в будинку нехай вирубається через реле напруги.
Запитую, чи це безпечно в нинішніх умовах? Чи захистить ДБЖ від тих же небезпек, від яких захищає реле, тобто чи не згорить ДБЖ, якщо раптом фази перекосить і в мережі буде 380-400 вольт? Чи варто мені заживити ці пару розеток в обхід реле напруги Zubr, щоб підключити в ці розетки ДБЖ і не підключати через ці розетки нічого іншого?
Реле Zubr не бреше, оскільки моє ДБЖ показує приблизно такі самі цифри напруги в мережі, що й реле.