Останні статті і огляди
Новини
Разгон памяти
-
a_z_z_y
Member
Vecsill
У вас Micron rev.E. Все правильно налаштовано.
Якщо можливо - зменшите вольтаж на пам'ять та SoC, поки зберігається стабільність.
Якщо можливо - зменшите вольтаж на пам'ять та SoC, поки зберігається стабільність.
-
Vecsill
Junior
Дякую. Спробував понизити DRAM та SoC на ступінь нижче. Не стартує далі біоса, сипе синьку(.a_z_z_y: ↑ 09.01.2023 19:55 Vecsill
-
a_z_z_y
Member
Vecsill
Воно одне від одного не залежить. Краще тюнінг окремо робити.
Зменшуйте dram з кроком 0.01в.
SoC теж потрошку. Він у вас десь 1.1в має бути замість 1.112в.
Воно одне від одного не залежить. Краще тюнінг окремо робити.
Зменшуйте dram з кроком 0.01в.
SoC теж потрошку. Він у вас десь 1.1в має бути замість 1.112в.
-
v1tosse
Junior
Всім привіт, купив нещодавно збірний кіт Goodram IRDM Pro 4000, 4 планками по 8 ГБ. Система не хоче стартувати з XMP профілем, хоч лусни. З попереднім кітом на 3000 від того ж гудрама все стартує без питань.
Конфіг -10850к, Asrock Z490M Pro4.
Конфіг -10850к, Asrock Z490M Pro4.
-
ASTON
Member
В Райзен Мастері (ryzen 7600x) не зміг знайти параметри tRCDWR та tRCDRD.
На іншій машині де проц 5600 - там вони є, а на новій немає.
Не підкажете, що за дичина? Чи то питання нє до проца а до нової пам'яті?
На іншій машині де проц 5600 - там вони є, а на новій немає.
Не підкажете, що за дичина? Чи то питання нє до проца а до нової пам'яті?
-
akr
Member
-
RQWAN
Junior
Доброго вечора!,при розгоні оперативки виникла проблемка.
В 4 слотах материнки маю різнокаліберну пам'ять в сумі на 24гб:
2 планки Kingston HyperX 8 гб зі сток швидкістю 1600 і вольтаж 1.5 (KHX1600C10D3/8G)
2 планки Kingston HyperX 4 гб зі сток швидкістю 1333 і вольтаж 1.65 (KHX1600C9D3/4GX) Має з собою настройки XMP в біосі.
Якщо ставити їх по черзі - то кожна з них чудово тримають 2000MHz. Тестив кількома програмами, все стабільно працює. Але якщо їх ставити одночасно - то біос скидає їх на мінімальні 1333MHz. Виставляв вольтаж до 1.65, і пробував в різних комбінаціях їх встановлювати. Єдине що не пробував - це гратись з таймінгами ( я в тому взагалі не шарю, тому лишаю на "авто")
Біда в тому, що тепер вони разом не можуть працювати навіть в 1600 чи 1800, при тому, що все працювало на 1800 більше року, поки я не розігнав процесор, де в процесі було багато разів скидання біоса до заводських значень. Прикріпляю скрін, де память в тій же конфігурації працювала на 1800.
Ціль - повернути свої чесні 1800, а бажано 2000)) І ще скажіть, чи впливає вольтаж CPU IO, на оперативку? Бо при підборі ідеальних вольтажів розгону процесора, я цей параметр також міняв.
Материнка MSI Z77A-GD55 з i7-3770K розігнаним до 4.50 GHz. Наперед дякую форумчанам, які мене неодноразово рятували)
В 4 слотах материнки маю різнокаліберну пам'ять в сумі на 24гб:
2 планки Kingston HyperX 8 гб зі сток швидкістю 1600 і вольтаж 1.5 (KHX1600C10D3/8G)
2 планки Kingston HyperX 4 гб зі сток швидкістю 1333 і вольтаж 1.65 (KHX1600C9D3/4GX) Має з собою настройки XMP в біосі.
Якщо ставити їх по черзі - то кожна з них чудово тримають 2000MHz. Тестив кількома програмами, все стабільно працює. Але якщо їх ставити одночасно - то біос скидає їх на мінімальні 1333MHz. Виставляв вольтаж до 1.65, і пробував в різних комбінаціях їх встановлювати. Єдине що не пробував - це гратись з таймінгами ( я в тому взагалі не шарю, тому лишаю на "авто")
Біда в тому, що тепер вони разом не можуть працювати навіть в 1600 чи 1800, при тому, що все працювало на 1800 більше року, поки я не розігнав процесор, де в процесі було багато разів скидання біоса до заводських значень. Прикріпляю скрін, де память в тій же конфігурації працювала на 1800.
Ціль - повернути свої чесні 1800, а бажано 2000)) І ще скажіть, чи впливає вольтаж CPU IO, на оперативку? Бо при підборі ідеальних вольтажів розгону процесора, я цей параметр також міняв.
Материнка MSI Z77A-GD55 з i7-3770K розігнаним до 4.50 GHz. Наперед дякую форумчанам, які мене неодноразово рятували)
-
cloud97
Junior
Всім привіт
Збираюся купити один з цих комплектів, схиляюся до 1 варіанта , так як ця пам'ять більш низька, мені під ноктуа підійде, щоб сильно 1 вентилятор не піднімати
Хотів би запитати, чи був у кого досвід з цієї озу g skill ripjaws s5? як вона женеться? охолодження погане? оскільки якщо візьму 1 варіант, то планую гнати
1#Ось цю думаю придбати
https://www.gskill.com/product/165/377/ ... 16GX2-RS5K
2# Теж розглядаю цей варіант, але оскільки пам'ять висока, треба перший вентилятор сильно підняти
https://www.gskill.com/product/165/377/ ... 16GA2-TZ5K
Якщо подивитися каталог виробника, то 2 варіант бере більші частоти за рахунок гарного радіатора швидше за все
Збираюся купити один з цих комплектів, схиляюся до 1 варіанта , так як ця пам'ять більш низька, мені під ноктуа підійде, щоб сильно 1 вентилятор не піднімати
Хотів би запитати, чи був у кого досвід з цієї озу g skill ripjaws s5? як вона женеться? охолодження погане? оскільки якщо візьму 1 варіант, то планую гнати
1#Ось цю думаю придбати
2# Теж розглядаю цей варіант, але оскільки пам'ять висока, треба перший вентилятор сильно підняти
Якщо подивитися каталог виробника, то 2 варіант бере більші частоти за рахунок гарного радіатора швидше за все
-
feniks_tm
Member
Судячи з таймінгів обидва набори на Hynix M-Die чи A-Die (краще). M-Die бере 6800-7200, A-Die може 8000+ при відповідній мамці.cloud97: ↑ 27.01.2023 15:11 Всім привіт
1#Ось цю думаю придбати
-
aaleksandrenko
Member
В DDR4 серії ripjaws радіатор був з фольги. В DDR5 думаю так само, бо це бюджетна лінійка.cloud97: ↑ 27.01.2023 15:11 Всім привіт
1#Ось цю думаю придбати
По висоті Trident Z5, якщо вони як і попередні 44мм то це абсолютно нормально. Скоріше за все влізе без підняття вертушки або буквально на одну ступеньку вище.
В XMP ripjaws буде нормальним, але не під розгін.
-
Nouriel
Member
aaleksandrenko
нічого собі фольга
нічого собі фольга
-
Megaclite
Member
На ripjaws D4 самі парашні радіатори, вони навіть с чіпами не контактують
-
Nouriel
Member
Megaclite
тоді як радіатори тримаються, що відірвати неможливо?
тоді як радіатори тримаються, що відірвати неможливо?
-
Megaclite
Member
на половині чіпів
-
Nouriel
Member
так вони контактують чи ні? якщо хоч на половину, то контактуютьMegaclite: ↑ 27.01.2023 15:58На ripjaws D4 самі парашні радіатори, вони навіть с чіпами не контактують
-
Mtang
Member
-
Pathfinder
Member
- Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера
4 х планки женуться гірше ніж одна. Навантаження на контролер білше.RQWAN: ↑ 24.01.2023 22:27 Ціль - повернути свої чесні 1800, а бажано 2000)) І ще скажіть, чи впливає вольтаж CPU IO, на оперативку? Бо при підборі ідеальних вольтажів розгону процесора, я цей параметр також міняв.
Тому повернути на 1800 якшо буо то реально. Для початку спробуйте перепрошити біос на стару версію, а потім повернутися на останню.
В мене хоч і АМД але було схоже, через півроку фактично відвалився розгон пам'яті. Ніякі маніпуляціїї не допомагали крім перепрошивки біосу яка допомогла.
-
Yaroslav
Member
Мені здається, А-die поступово заміняє M-die навіть у відносно повільних бюджетних комплектах.feniks: Судячи з таймінгів обидва набори на Hynix M-Die чи A-Die (краще). M-Die бере 6800-7200, A-Die може 8000+ при відповідній мамці.
Придбав кінгстон 2х32GB XMP6000CL40, то вони виявились на A-die
-
a_z_z_y
Member
Yaroslav
То що воно Hynix A-die поки нічого не значить. Там погана плата може запороти весь потенціал розгону чіпів.
Давайте викладйте краще що з них можна вижати
То що воно Hynix A-die поки нічого не значить. Там погана плата може запороти весь потенціал розгону чіпів.
Давайте викладйте краще що з них можна вижати
-
Yaroslav
Member
a_z_z_y
Все може бути. 6800 сипле помилками з CL40 і напругою 1,45. Але тут багато факторів, найперший напевне 2х32, потім можливо плата 690 Hero.
Треба розбиратися з цим усім, але 6400/32 працює навіть з 1,3V.
Комусь вдавалось розігнати 2х32 вище 7000?
Все може бути. 6800 сипле помилками з CL40 і напругою 1,45. Але тут багато факторів, найперший напевне 2х32, потім можливо плата 690 Hero.
Треба розбиратися з цим усім, але 6400/32 працює навіть з 1,3V.
Комусь вдавалось розігнати 2х32 вище 7000?