Останні статті і огляди
Новини
Выбор роутера
-
Varzek
Member
Поки намагаюся реанімувати роутер ASUS RT-N56U на всяк випадок хочу спитати про заміну для нього. Який вариант з ASUS порекомендуєте?
Чому потрібен саме ASUS - в майбутньому роутер можливо перекочує до мене в квартиру і працюватиме в MESH мережі з роутером Asus RT-AX82U.
Роутер наразі будет працювати зі 100Мбіт, до нього буде підключений тв бокс, декілька мобільних телефонів та ноутбук по мережі WiFi. Тому якісний WiFi необхідний.
Що скажете з приводу Asus RT-AX55?
Чому потрібен саме ASUS - в майбутньому роутер можливо перекочує до мене в квартиру і працюватиме в MESH мережі з роутером Asus RT-AX82U.
Роутер наразі будет працювати зі 100Мбіт, до нього буде підключений тв бокс, декілька мобільних телефонів та ноутбук по мережі WiFi. Тому якісний WiFi необхідний.
Що скажете з приводу Asus RT-AX55?
-
Noveon
Member
Выбирай из списка: https://www.asuswrt-merlin.net/Varzek: ↑ 15.01.2023 00:54Чому потрібен саме ASUS
-
Varzek
Member
Noveon
Та уже купив AX55. Треба було швидко замінити. Працює поки що дуже гарно, без проблем.
Та уже купив AX55. Треба було швидко замінити. Працює поки що дуже гарно, без проблем.
-
NFS-Racer
Member
со всем этим справится и роутер за 1000 грн.Varzek: ↑ 15.01.2023 00:54 Роутер наразі будет працювати зі 100Мбіт, до нього буде підключений тв бокс, декілька мобільних телефонів та ноутбук по мережі WiFi.
Зачем вам МЕШ в квартире? Она у вас 500 кв.м?
-
Varzek
Member
NFS-Racer
За тим, що мені потім цей роутер треба буде кудись подіти. А Mesh якщо що потрібен навіть якщо квартира чи будинок меньше 100кв м
За тим, що мені потім цей роутер треба буде кудись подіти. А Mesh якщо що потрібен навіть якщо квартира чи будинок меньше 100кв м
-
tablestikus
Member
Varzek
А толку з того мешу?
А толку з того мешу?
-
Bender911
Member
Це якщо не граєшь ти або діти, бо пінг підросте з мешем.Varzek: ↑ 16.01.2023 12:03 NFS-Racer
-
NFS-Racer
Member
У вас уже есть роутер за 6000, вы хотите купить еще один за 3000, при том что у вас инет сотка и пара ничего не потребляющих клиентов. Тут с головой роутера за 50$. Это как в Таврию лить самое дорогое масло и колеса аргоном качать, оно конечно можно, если денег девать некуда, но практического смысла мало.Varzek: ↑ 16.01.2023 12:03 NFS-Racer
-
Noveon
Member
это почему?Bender911: ↑ 16.01.2023 17:03пінг підросте з мешем
-
Varzek
Member
Питання незрозуміле.
Мій роутер стоїть у мене в квартирі. AX55 стоїть в іншому будинку. Просто колись AX55 може теж повернутися до мене і тоді у мене буде 2 роутери.NFS-Racer: ↑ 16.01.2023 17:21 У вас уже есть роутер за 6000, вы хотите купить еще один за 3000, при том что у вас инет сотка и пара ничего не потребляющих клиентов. Тут с головой роутера за 50$. Это как в Таврию лить самое дорогое масло и колеса аргоном качать, оно конечно можно, если денег девать некуда, но практического смысла мало.
Роутери за 1000грн не вивчав. Є підозра, що в цьому грошовому діапазоні продається тільки гімно якесь. Це як порекомендувати купити DIR-300 десять років тому. Так, він по технічним характеристикам підходить до мережі, де 100Мбіт. Але ж це просто жесть яке глючне гімно. Але якщо у вас є якісь конкретні приклади якісних роутерів у цьому діапазоні - буду радий рекомендаціям.
-
Ray2000gt
Advanced Member
Близько 10 років просидів на DIR-300, спочатку на рідній прошивці, потім на ddwrt. Змінив його на кінетік 1.5 роки назад. Так, в сучасних реаліях його швидкодії вистачае не завжди, але називати його глючним я би не став.Varzek: ↑ 16.01.2023 19:31 Це як порекомендувати купити DIR-300 десять років тому. Так, він по технічним характеристикам підходить до мережі, де 100Мбіт. Але ж це просто жесть яке глючне гімно.
-
tablestikus
Member
Ну я грався з ним - особливо толку не побачив для реального життя.
-
Bender911
Member
Тому що сигнал спочатку прийде на головний пристрій, а потім буде переданий на додаткову ноду вашої меш-сітки. Для онлайн геймінгу це може буди неприємно.
-
Mad Dog
Member
Та там ревізій мабуть десяток був. Там тільки візуально різних: з антенкою, без антени, бочечкой, що вертикально ставився... а начинка ще більше відрізнялась.Ray2000gt: ↑ 16.01.2023 22:03 Близько 10 років просидів на DIR-300, спочатку на рідній прошивці, потім на ddwrt. Змінив його на кінетік 1.5 роки назад. Так, в сучасних реаліях його швидкодії вистачае не завжди, але називати його глючним я би не став.
-
Noveon
Member
если сигнал приходит по шнурку, то какие в дупу задержки?Bender911: ↑ 16.01.2023 22:40Тому що сигнал спочатку прийде на головний пристрій, а потім буде переданий на додаткову ноду вашої меш-сітки.
-
Bender911
Member
Та по шнурку в дупу може норм пінг та затримки. Asus такий режим називаї wired backhaul, не бачів тестів при такому підключенні. Цікаво подивитись на людину і на розмір її квартири яка проклала собі нормальні кабелі в кімнати, а потім ще й МЕШ вирішили зробити. Один ASUS Ax82U покрива двокімнатну з купої клієнтів в різних місцях, як би в мене в кімнати йшли кабелі я б такий потужний навіть не купляв, тим паче МЕШ.Noveon: ↑ 16.01.2023 23:47если сигнал приходит по шнурку, то какие в дупу задержки?Bender911: ↑ 16.01.2023 22:40Тому що сигнал спочатку прийде на головний пристрій, а потім буде переданий на додаткову ноду вашої меш-сітки.
-
Mad Dog
Member
Якщо це не якась студія, а наприклад сучасна панельна то мало ймовірно що ти одним роутером покриєш квартиру так щоб у будь якій точці отримати гігосик.Bender911: ↑ 17.01.2023 11:34 Один ASUS Ax82U покрива двокімнатну з купої клієнтів в різних місцях, як би в мене в кімнати йшли кабелі я б такий потужний навіть не купляв, тим паче МЕШ.
Меш буває і по кабелю.
при підключенні по кабелю теж є затримки, інколи навіть відносно великі.
-
Bender911
Member
Звичайна панелька. Мені і не потрібен гіг на кожному девайсі, головне щоб кожен з них міг одночасно тіж 200-300 Мбс отримати з малими затримками. До того ж тут люди досі 2,4Гц юзають, не кажучі про потужні карти на 5Гц в кожному девайсі. В телевізорах карти взагалі пагані будуть, тому шнурок доведеться, або дорогу коробку купляти.Mad Dog: ↑ 17.01.2023 11:43Якщо це не якась студія, а наприклад сучасна панельна то мало ймовірно що ти одним роутером покриєш квартиру так щоб у будь якій точці отримати гігосик.Bender911: ↑ 17.01.2023 11:34 Один ASUS Ax82U покрива двокімнатну з купої клієнтів в різних місцях, як би в мене в кімнати йшли кабелі я б такий потужний навіть не купляв, тим паче МЕШ.
Меш буває і по кабелю.
при підключенні по кабелю теж є затримки, інколи навіть відносно великі.
Поставив біля вхідних дверей роутер і легко до 800Мбс на стаціонарних компах отримував в intel Ax201 в різних кімнатах (по черзі звісно), більше і не треба.
Щодо МЕШ при умові провідного з'єднання нод найшов тільки один огляд з оцінкою затримок: https://www.smallnetbuilder.com/wireles ... -reviewed/. Три ноди, тільки 5гц форсити і буде норм результат для 2 поверхового приватного будинку. Але для звичайно 2к квартири, як писав вище, мій Асус справляється на 5.
-
fludimir
Member
В пт купил рекомендованный TUF-AX5400 , настроил, пользуюсь, несмотря на все минусы стабильные 600мбит по воздуху (в ас режиме) все же весьма радовали.. и вот сегодня включается роутер после отключения света - и опа, вифи нет. Сам по себе роутер работает, инет на пк по проводу есть, лампочки двух вифи горят и в панели управления светится что оба диапазона включены.. а сетей настроенных нет, ни одно из пяти устройств которые вчера пользовались этим вифи сегодня сети не видит. Пробовал вкл выкл вифи целиком, отдельные диапазоны - роутер делает вид что включает и выключает, а по факту ничего не меняется. Как такое может быть?
От вкл-выкл света роутер пострадать никак не мог, в щитке реле контроля напряжения которое подключает эл-во только когда напряжение в норме
От вкл-выкл света роутер пострадать никак не мог, в щитке реле контроля напряжения которое подключает эл-во только когда напряжение в норме
-
Avenger80
Member
fludimir
Сбросить до заводских настроек, в крайнем случае попробовать ещё раз накатить прошивку. Если это не поможет - значит не повезло - в СЦ (брак никто не отменял - хотя это очень неприятно). Я всегда после отключения электричества - отключаю и роутер из розетки. Хотя всё это странно - удар бы принял БП и сгорел, а не роутер.
Сбросить до заводских настроек, в крайнем случае попробовать ещё раз накатить прошивку. Если это не поможет - значит не повезло - в СЦ (брак никто не отменял - хотя это очень неприятно). Я всегда после отключения электричества - отключаю и роутер из розетки. Хотя всё это странно - удар бы принял БП и сгорел, а не роутер.