Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Varzek
Member

Повідомлення

Поки намагаюся реанімувати роутер ASUS RT-N56U на всяк випадок хочу спитати про заміну для нього. Який вариант з ASUS порекомендуєте?
Чому потрібен саме ASUS - в майбутньому роутер можливо перекочує до мене в квартиру і працюватиме в MESH мережі з роутером Asus RT-AX82U.
Роутер наразі будет працювати зі 100Мбіт, до нього буде підключений тв бокс, декілька мобільних телефонів та ноутбук по мережі WiFi. Тому якісний WiFi необхідний.
Що скажете з приводу Asus RT-AX55?
Noveon
Member

Повідомлення

Varzek: 15.01.2023 00:54Чому потрібен саме ASUS
Выбирай из списка: https://www.asuswrt-merlin.net/
Varzek
Member

Повідомлення

Noveon
Та уже купив AX55. Треба було швидко замінити. Працює поки що дуже гарно, без проблем.
NFS-Racer
Member

Повідомлення

Varzek: 15.01.2023 00:54 Роутер наразі будет працювати зі 100Мбіт, до нього буде підключений тв бокс, декілька мобільних телефонів та ноутбук по мережі WiFi.
со всем этим справится и роутер за 1000 грн.
Зачем вам МЕШ в квартире? Она у вас 500 кв.м?
Varzek
Member

Повідомлення

NFS-Racer
За тим, що мені потім цей роутер треба буде кудись подіти. А Mesh якщо що потрібен навіть якщо квартира чи будинок меньше 100кв м ;)
tablestikus
Member

Повідомлення

Varzek
А толку з того мешу?
Bender911
Member

Повідомлення

Varzek: 16.01.2023 12:03 NFS-Racer
За тим, що мені потім цей роутер треба буде кудись подіти. А Mesh якщо що потрібен навіть якщо квартира чи будинок меньше 100кв м ;)
Це якщо не граєшь ти або діти, бо пінг підросте з мешем.
NFS-Racer
Member

Повідомлення

Varzek: 16.01.2023 12:03 NFS-Racer
У вас уже есть роутер за 6000, вы хотите купить еще один за 3000, при том что у вас инет сотка и пара ничего не потребляющих клиентов. Тут с головой роутера за 50$. Это как в Таврию лить самое дорогое масло и колеса аргоном качать, оно конечно можно, если денег девать некуда, но практического смысла мало.
Noveon
Member

Повідомлення

Bender911: 16.01.2023 17:03пінг підросте з мешем
это почему?
Varzek
Member

Повідомлення

tablestikus: 16.01.2023 15:17 Varzek
А толку з того мешу?
Питання незрозуміле.
NFS-Racer: 16.01.2023 17:21 У вас уже есть роутер за 6000, вы хотите купить еще один за 3000, при том что у вас инет сотка и пара ничего не потребляющих клиентов. Тут с головой роутера за 50$. Это как в Таврию лить самое дорогое масло и колеса аргоном качать, оно конечно можно, если денег девать некуда, но практического смысла мало.
Мій роутер стоїть у мене в квартирі. AX55 стоїть в іншому будинку. Просто колись AX55 може теж повернутися до мене і тоді у мене буде 2 роутери.

Роутери за 1000грн не вивчав. Є підозра, що в цьому грошовому діапазоні продається тільки гімно якесь. Це як порекомендувати купити DIR-300 десять років тому. Так, він по технічним характеристикам підходить до мережі, де 100Мбіт. Але ж це просто жесть яке глючне гімно. Але якщо у вас є якісь конкретні приклади якісних роутерів у цьому діапазоні - буду радий рекомендаціям.
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Varzek: 16.01.2023 19:31 Це як порекомендувати купити DIR-300 десять років тому. Так, він по технічним характеристикам підходить до мережі, де 100Мбіт. Але ж це просто жесть яке глючне гімно.
Близько 10 років просидів на DIR-300, спочатку на рідній прошивці, потім на ddwrt. Змінив його на кінетік 1.5 роки назад. Так, в сучасних реаліях його швидкодії вистачае не завжди, але називати його глючним я би не став.
tablestikus
Member

Повідомлення

Varzek: 16.01.2023 19:31
tablestikus: 16.01.2023 15:17 Varzek
А толку з того мешу?
Питання незрозуміле.
Ну я грався з ним - особливо толку не побачив для реального життя.
Bender911
Member

Повідомлення

Noveon: 16.01.2023 18:19
Bender911: 16.01.2023 17:03пінг підросте з мешем
это почему?
Тому що сигнал спочатку прийде на головний пристрій, а потім буде переданий на додаткову ноду вашої меш-сітки. Для онлайн геймінгу це може буди неприємно.
Mad Dog
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 16.01.2023 22:03 Близько 10 років просидів на DIR-300, спочатку на рідній прошивці, потім на ddwrt. Змінив його на кінетік 1.5 роки назад. Так, в сучасних реаліях його швидкодії вистачае не завжди, але називати його глючним я би не став.
Та там ревізій мабуть десяток був. Там тільки візуально різних: з антенкою, без антени, бочечкой, що вертикально ставився... а начинка ще більше відрізнялась.
Noveon
Member

Повідомлення

Bender911: 16.01.2023 22:40Тому що сигнал спочатку прийде на головний пристрій, а потім буде переданий на додаткову ноду вашої меш-сітки.
если сигнал приходит по шнурку, то какие в дупу задержки?
Bender911
Member

Повідомлення

Noveon: 16.01.2023 23:47
Bender911: 16.01.2023 22:40Тому що сигнал спочатку прийде на головний пристрій, а потім буде переданий на додаткову ноду вашої меш-сітки.
если сигнал приходит по шнурку, то какие в дупу задержки?
Та по шнурку в дупу може норм пінг та затримки. Asus такий режим називаї wired backhaul, не бачів тестів при такому підключенні. Цікаво подивитись на людину і на розмір її квартири яка проклала собі нормальні кабелі в кімнати, а потім ще й МЕШ вирішили зробити. Один ASUS Ax82U покрива двокімнатну з купої клієнтів в різних місцях, як би в мене в кімнати йшли кабелі я б такий потужний навіть не купляв, тим паче МЕШ.
Mad Dog
Member

Повідомлення

Bender911: 17.01.2023 11:34 Один ASUS Ax82U покрива двокімнатну з купої клієнтів в різних місцях, як би в мене в кімнати йшли кабелі я б такий потужний навіть не купляв, тим паче МЕШ.
Якщо це не якась студія, а наприклад сучасна панельна то мало ймовірно що ти одним роутером покриєш квартиру так щоб у будь якій точці отримати гігосик.
Меш буває і по кабелю.
при підключенні по кабелю теж є затримки, інколи навіть відносно великі.
Bender911
Member

Повідомлення

Mad Dog: 17.01.2023 11:43
Bender911: 17.01.2023 11:34 Один ASUS Ax82U покрива двокімнатну з купої клієнтів в різних місцях, як би в мене в кімнати йшли кабелі я б такий потужний навіть не купляв, тим паче МЕШ.
Якщо це не якась студія, а наприклад сучасна панельна то мало ймовірно що ти одним роутером покриєш квартиру так щоб у будь якій точці отримати гігосик.
Меш буває і по кабелю.
при підключенні по кабелю теж є затримки, інколи навіть відносно великі.
Звичайна панелька. Мені і не потрібен гіг на кожному девайсі, головне щоб кожен з них міг одночасно тіж 200-300 Мбс отримати з малими затримками. До того ж тут люди досі 2,4Гц юзають, не кажучі про потужні карти на 5Гц в кожному девайсі. В телевізорах карти взагалі пагані будуть, тому шнурок доведеться, або дорогу коробку купляти.

Поставив біля вхідних дверей роутер і легко до 800Мбс на стаціонарних компах отримував в intel Ax201 в різних кімнатах (по черзі звісно), більше і не треба.

Щодо МЕШ при умові провідного з'єднання нод найшов тільки один огляд з оцінкою затримок: https://www.smallnetbuilder.com/wireles ... -reviewed/. Три ноди, тільки 5гц форсити і буде норм результат для 2 поверхового приватного будинку. Але для звичайно 2к квартири, як писав вище, мій Асус справляється на 5.
fludimir
Member

Повідомлення

В пт купил рекомендованный TUF-AX5400 , настроил, пользуюсь, несмотря на все минусы стабильные 600мбит по воздуху (в ас режиме) все же весьма радовали.. и вот сегодня включается роутер после отключения света - и опа, вифи нет. Сам по себе роутер работает, инет на пк по проводу есть, лампочки двух вифи горят и в панели управления светится что оба диапазона включены.. а сетей настроенных нет, ни одно из пяти устройств которые вчера пользовались этим вифи сегодня сети не видит. Пробовал вкл выкл вифи целиком, отдельные диапазоны - роутер делает вид что включает и выключает, а по факту ничего не меняется. Как такое может быть?
От вкл-выкл света роутер пострадать никак не мог, в щитке реле контроля напряжения которое подключает эл-во только когда напряжение в норме
Avenger80
Member

Повідомлення

fludimir
Сбросить до заводских настроек, в крайнем случае попробовать ещё раз накатить прошивку. Если это не поможет - значит не повезло - в СЦ (брак никто не отменял - хотя это очень неприятно). Я всегда после отключения электричества - отключаю и роутер из розетки. Хотя всё это странно - удар бы принял БП и сгорел, а не роутер.
Відповісти