Не ліняй від поставленого питання. Ось є у мене жигулятор, вкинув я в нього всі твої 10 кілобаксів, але довів до нещасного ГОСТУ 60х років, але не вище, і всі мої сусіди теж такі щедрі. Приїхали на одну вулицю стали в пробку. Через квартал - вся вулиця в "поламаних" тачках Євро-6, що через якість палива фактично відповідають лише Євро-5. Повітрям з якої вулиці поведеш дихати свою дитину?Scoffer: ↑ 02.01.2023 17:54Я тобі намагаюсь натякнути що або всі намагання будуть до сраки і він ТО не пройде, або він ввалить в той жигулятор 10 кілобаксів, і більше на ньому їздити не буде щоб машина з норм не вийшла, а то доведеться вкинути ще 10
Новини
Останні статті і огляди
Автотема: всё из мира авто-мото
-
SergN
Member
-
Hells Angels
Member
вони не можуть в протокол за перегруз у фури, тому що взятки беруть, а тут за вихлоп будуть протоколи та штрафиIvanCh: ↑ 02.01.2023 17:57я про те що в нас теж будуть такі перевірки
-
Mad Dog
Member
Мабуть тей хто хоче вигулювати (?) свою дитину вздовж вулиці з авто, з вирізаною "еколоією" виправдовуючи це існуванням жигулів.SergN: ↑ 02.01.2023 17:57Назви, хто тут жлоб.Mad Dog: ↑ 02.01.2023 17:53Це називається довести до абсурду... щоб виправдати якесь своє жлобство.
-
Hells Angels
Member
яким макаром це працює?Scoffer: ↑ 02.01.2023 17:54Це на практиці пракрасно працює по всьому світу.
коли ТО проходять тачки 60-70-80х в Європі на раз два і вони не помічені як виставочний екзепляр чи раритет.
-
Scoffer
Member
SergN
У тебе питання з розряду "що буде якщо Ніл Армстронг воскресне, спуститься з місяця і насере під двері". В цілому по країні, по місту і навіть по вулиці багаті збоченці з вінтажними коритами погоди не зроблять, що і треба було досягнути. Повторюю, система перевірена часом в інших країнах і на практиці реально працює. Не бачу жодного приводу чому треба робити якось не так.
Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Hells Angels
Їх там тому і немає, бо система працює. Думаєш європейці від того що такі відповідальні не їхдять на коритах? Ага, 10 раз. Тупо заставили в грошовому еквіваленті.
У тебе питання з розряду "що буде якщо Ніл Армстронг воскресне, спуститься з місяця і насере під двері". В цілому по країні, по місту і навіть по вулиці багаті збоченці з вінтажними коритами погоди не зроблять, що і треба було досягнути. Повторюю, система перевірена часом в інших країнах і на практиці реально працює. Не бачу жодного приводу чому треба робити якось не так.
Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Hells Angels
Їх там тому і немає, бо система працює. Думаєш європейці від того що такі відповідальні не їхдять на коритах? Ага, 10 раз. Тупо заставили в грошовому еквіваленті.
-
IvanCh
Member
SergN
люди не дурні. і ніколи просто так не будуть витрачати гроші.
Максимілізація вигоди це в крові у всіх. І якщо буде дилема вкласти 10к у старе гівно, чи купити щось поновіше то 99.99%
куплять поновіше(і заодно поякісніше, позручніше etc). а той 0.1% це як правило інтузіасти,
тобто колекціонери та автофанати.
Якщо ж виявиться так що їх дійсно буде як ви пишете багато(хоча це й малоймовірно) то є механізми і для таких
категорій.
Як варіант зроблять регулювання вартості осаго від від віку, щоб чим старіше тим тим воно дорожче коштувало.
чи будуть прямо на дорозі перевіряти вихлоп.
чи збільшать вартість самого технічного огляду.
Але повнторюся, навіть до всіх цих екнонорм автомобілі оновлювалися з часом.
в умовні 80-90 автівоки - 60-70 вже були неймовірною рідкістю і понтами.
саме через вартість володіння і через те що банально багато автівок просто недожили.
чому зараз має бути по іншому загадка.
люди не дурні. і ніколи просто так не будуть витрачати гроші.
Максимілізація вигоди це в крові у всіх. І якщо буде дилема вкласти 10к у старе гівно, чи купити щось поновіше то 99.99%
куплять поновіше(і заодно поякісніше, позручніше etc). а той 0.1% це як правило інтузіасти,
тобто колекціонери та автофанати.
Якщо ж виявиться так що їх дійсно буде як ви пишете багато(хоча це й малоймовірно) то є механізми і для таких
категорій.
Як варіант зроблять регулювання вартості осаго від від віку, щоб чим старіше тим тим воно дорожче коштувало.
чи будуть прямо на дорозі перевіряти вихлоп.
чи збільшать вартість самого технічного огляду.
Але повнторюся, навіть до всіх цих екнонорм автомобілі оновлювалися з часом.
в умовні 80-90 автівоки - 60-70 вже були неймовірною рідкістю і понтами.
саме через вартість володіння і через те що банально багато автівок просто недожили.
Востаннє редагувалось 02.01.2023 18:12 користувачем IvanCh, всього редагувалось 1 раз.
-
Mad Dog
Member
Якщо доводить до абсурду, то вже і електрички треба заборонити. Вихлоп різних ТЕЦ, ТЕС бачили? 
-
SergN
Member
Таких ще тут не помічав, не покажеш? Бо поки бачу лише одного д..біла, що чи то читати, чи то думати не навчився.Mad Dog: ↑ 02.01.2023 18:05Мабуть тей хто хоче вигулювати (?) свою дитину вздовж вулиці з авто, з вирізаною "еколоією" виправдовуючи це існуванням жигулів.
-
IvanCh
Member
Mad Dog
1. тец і тес не всюди такі допотопні як у нас.
2. сучасне обладнання гарно вміє очишувати повітря і воду.
3. вартість очищення, калатізавторів і вссього цього на великих об'єктах в рази менша в перерахунку на 1 енергії
але загалом зауваження слушне, екологічність електрогенеруючих установок теж треба враховувати.
Як і екологічність виготовлення. про що часто замовчується.
1. тец і тес не всюди такі допотопні як у нас.
2. сучасне обладнання гарно вміє очишувати повітря і воду.
3. вартість очищення, калатізавторів і вссього цього на великих об'єктах в рази менша в перерахунку на 1 енергії
але загалом зауваження слушне, екологічність електрогенеруючих установок теж треба враховувати.
Як і екологічність виготовлення. про що часто замовчується.
-
SergN
Member
Відповідь дай на нього. Євро-2 чи Євро-5? Невже важко?Scoffer: ↑ 02.01.2023 18:11У тебе питання з розряду
А якби Скоффер написав, що треба вкласти 500кілобаксів, щоб нещасному 60-річному ГОСТУ з совка відповідати, то ти взяв би це на віру і від цієї цифри відштовхувався б для подальшої дискусії?IvanCh: ↑ 02.01.2023 18:11Максимілізація вигоди це в крові у всіх. І якщо буде дилема вкласти 10к у старе гівно, чи купити щось поновіше то 99.99%
-
IvanCh
Member
SergN
в мене від дідуся була ваз 2103, яку я думав відремонтувати і довести до заводу. але так, нормально. з усім салоном і фіндіклюшками та фарубванням
я дізнався ціни і приофігів. і одразу задумався про купівлю нового авто.
а поки я був думав, батя продав її за 400 ує і як на мене він це правильно зробив.
тому якби якщо мова про гаражі то так, це будуть копійки. але я сумніваюся що гаражний ремонт пройде то.

в мене від дідуся була ваз 2103, яку я думав відремонтувати і довести до заводу. але так, нормально. з усім салоном і фіндіклюшками та фарубванням
а поки я був думав, батя продав її за 400 ує і як на мене він це правильно зробив.
тому якби якщо мова про гаражі то так, це будуть копійки. але я сумніваюся що гаражний ремонт пройде то.
-
SergN
Member
Так справа в тому, що для власника жигуля перестрибнути на убитого опеля - це теж немалі гроші. Жигуля утилізує, бо ніхто ж не купить, а той древній опель вже має теж стан, що потребуватиме недешеве лікування до його умовного Євро-3. Там вже більше вузлів, вони дорожчі. І довести такого до вимог реального Євро3 буде ще дорожче, аніж довести безкаталізаторного жигуля до своїх норм. Не треба просто вестися на пафосні заяви про 10к, вони з реальністю не мають нічого спільного.IvanCh: ↑ 02.01.2023 18:11саме через вартість володіння і через те що банально багато автівок просто недожили.
Реальність є такою, що Євро-6Д з заводу дорожчий за Євро-6, а той дорожчий за Євро-5 і т.д. саме через вартість систем екології. Це вартість для виробника! А вони думають, що ці системи дешевше буде утримувати в робочому стані на ринку вживаних, аніж безкаталізаторний жигуль? Але бюрократичний підхід до євро-6д буде вищим, аніж до Євро-5, а до Євро-5 вищим, аніж до Євро-4, і т.д. І в найвигіднішому стані залишаться жигулі з космічами. І от стало мало у мене грошей на утримання авто: продаю Євро-5, перехожу на жигуля, бо екологію на ТО на ньому пройти - найдешевша справа.
Відправлено через 9 хвилин :
Ну спробуй довести до заводу мерседеса сл500, що близький до повноліття - там нормальний коефіцієнт приофігівання буде порівняно з жигулем.IvanCh: ↑ 02.01.2023 18:23в мене від дідуся була ваз 2103, яку я думав відремонтувати і довести до заводу. але так, нормально. з усім салоном і фіндіклюшками та фарубванням
В тому ж то і мова, що ніхто не питає на ТО, чи всі ниточки в сидіннях у тебе цілі, і чи всі кінські сили залишилися в двигуні. Є гальма, освітлення, екологія...
Ось тут зачепилися про екологію. Я ж і пояснив, що є підхід по справедливості з точки зору шкоди здоров'ю людей, а є по бюрократії.
Так же само, як і з страховками. Ось з чого це страховка по заподіянню шкоди іншим має дорожчати від об'єму двигуна? Чому якийсь сімейний мінівен типу Одісей чи Сієнна з 3,5літровими двигунами порівняно зі стрітсракерським Лансер-еволюшн 2.0, ГольфР і тому подібних? Де ймовірності вищі по тому, що за кермом - джерело вищого ризику для інших? Логіка совкова, але взяли і змирилися, а система побудована зовсім не за критерієм ризику настання страхової події.
-
Krawez
Member
Так ми ж поки не Європа, наскільки знаю у них податок великий на автомобілі старше 5 років, тому на автомобілях 80-х років їздять тільки багатії.Hells Angels: ↑ 02.01.2023 18:07яким макаром це працює?Scoffer: ↑ 02.01.2023 17:54Це на практиці пракрасно працює по всьому світу.
коли ТО проходять тачки 60-70-80х в Європі на раз два і вони не помічені як виставочний екзепляр чи раритет.
Відправлено через 10 хвилин 22 секунди:
Якщо на перевірці заллють європейське паливо, то пройдуть усі.hazard: ↑ 02.01.2023 15:0770 % машин в Украине не пройдут екологию. И если ты думаешь что они будут покупать катализаторы и сажевые фильтра сравнимые с ценой машины-то ты очень наивный.Scoffer: ↑ 02.01.2023 12:46 Hells Angels
Мене не хвилює хто що там гребтиме, а от те що абсолютну більшість корит доведеться полагодити і познімати самопальний колгосп щоб пройти ТО - беззаперечний плюс.
На початку війни у нас почали торгувати чистим румунським бензином, диму практично не було і запаху також.
Зара наші ділки везуть всяке лайно з усього світу. На днях заливав паливо з Казахстану, бурого кольору, з запахом ацетону, а вихлоп як у машини Безумного Макса.
-
SergN
Member
Це доречі тим, хто думає, що на сучасному якісному бензині так важко буде вкластися в норми викидів за совковим ГОСТом 60-70х років, що приймався під паливо з совкових заводів тих часів.Krawez: ↑ 02.01.2023 19:13Якщо на перевірці заллють європейське паливо, то пройдуть усі.
-
kyky
Member
Брехня, євро 2 не важко і не дорого утримувати в регламентному стані.Scoffer: ↑ 02.01.2023 17:40 SergN
Є для жигуляторів норми викидів. Викиди там великі, але цілком собі нормовані. ГОСТ був прийнятий мало не в 60х. Відповідати тим нормам теж треба. А це дуже малоймовірно що автівка, котрій стукнуло 50 років буде ним відповідати, і, відповідно, піде в утиль.
З євро 2 рівно те ж саме: тримати стару машину в регламентному стані просто фінансово не вигідно. Вигідніше придбати посвіжіше.
Проблема вирішується сама собою.
А не простіше для початку, якщо вже всі так за екологію переймаються, зробити розмитнення авто, наприклад, від євро 5 дешевим? Так буде не вигідно старі авто везти
-
Hells Angels
Member
Так розмитнення виросло з ~33% від ціни авто до ~45% так просто?kyky: ↑ 02.01.2023 21:25зробити розмитнення авто, наприклад, від євро 5 дешевим?
простими словами за 5 річне авто, з дизелем на 2,0.. при ціні в 10К ойро, раніше було 3-3,5к .. зараз 4к+ це не рахуючи купи бумаг та брокера
Востаннє редагувалось 02.01.2023 21:45 користувачем Hells Angels, всього редагувалось 1 раз.
-
kyky
Member
Hells Angels
Ну от і відповідь
Ну от і відповідь
-
Mad Dog
Member
В дзеркало дивився?SergN: ↑ 02.01.2023 18:15Таких ще тут не помічав, не покажеш? Бо поки бачу лише одного д..біла, що чи то читати, чи то думати не навчився.Mad Dog: ↑ 02.01.2023 18:05Мабуть тей хто хоче вигулювати (?) свою дитину вздовж вулиці з авто, з вирізаною "еколоією" виправдовуючи це існуванням жигулів.
Давай ближче до нашої реальності. зараз є екологічні обмеження на першу реєстрацію, також є ТО на комерційний транспорт.
І тут приходить SergN, та кидається у крайності. Або знімаємо всі обмеження, або забороняємо використання всього старого комерційного транспорту. Останній варіант в наших умовах взагалі не варіант, а от зняти обмеження легко можна.
І тут у мене виникає тільки одне питання: нащо SergN погіршувати існуючу ситуацію? Є Якісь особисті вигоди? І пофіг на дітей яких він "вигулює"?
-
Ray2000gt
Advanced Member
Ремонтувати ваз класику дешево. Тут без варіантів. А ви на реставрацію замахнулися, зрозуміло, що це ніколи не було дешево, або виправдено з економічної точки зору.IvanCh: ↑ 02.01.2023 18:23 SergN
-
SergN
Member
Ні, дика скажена собака пробігала, ну і нагадила тут. Дійсно, які до неї можуть бути претензії щодо інтелекту...Mad Dog: ↑ 02.01.2023 22:39В дзеркало дивився?
Давай ближче до нашої реальності. зараз є екологічні обмеження на першу реєстрацію, також є ТО на комерційний транспорт.
І тут приходить SergN, та кидається у крайності. Або знімаємо всі обмеження, або забороняємо використання всього старого комерційного транспорту. Останній варіант в наших умовах взагалі не варіант, а от зняти обмеження легко можна.
І тут у мене виникає тільки одне питання: нащо SergN погіршувати існуючу ситуацію? Є Якісь особисті вигоди? І пофіг на дітей яких він "вигулює"?
Перед цим йому мерещилось виправдання тих, хто кати вирізає, адже не вистачало клепки зрозуміти написане, тепер он шукає особисті вигоди.
Хоча так, моєю особистою вигодою від цього буде дихання більш чистим повітрям в місті. Твоя особиста вигода, як я розумію, протилежна?
Виділене жирним - то знову свої ідеї мені намагаєшся приписати чи власні декларуєш?