Вибір павербанку

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
tolebamber
Member

Повідомлення

Васильович
Какие банки ставили? 3300мАч?
Васильович
Member

Повідомлення

tolebamber: 28.12.2022 11:05 Какие банки ставили? 3300мАч?
Б/в з батарей від ноутів, 2300-2400 mA, купував на OLX по 35 грн.
AMD
Member

Повідомлення

Васильович: 28.12.2022 11:59
tolebamber: 28.12.2022 11:05 Какие банки ставили? 3300мАч?
Б/в з батарей від ноутів, 2300-2400 mA, купував на OLX по 35 грн.
Це взагалі не айс (теж іноді користую Б/в акуми), в любий час можуть підвести.
Васильович
Member

Повідомлення

AMD: 28.12.2022 12:22 Це взагалі не айс (теж іноді користую Б/в акуми), в любий час можуть підвести.
Погоджуюся, але, як ти виразився раніше, в "галімий китай" не бачив сенсу купувати нові по вищій на порядок ціні.
Та й це не єдиний мій павербанк (основний все ж TOMO M4).
"Цеглинку" я купив скоріш для лулзів експерименту.
І щоб не казали про недоліки (а вони, звичайно ж, є) - експеримент вийшов успішним, як на мене.
За свою ціну цей павербанк пропонує велику ємність і має пристойну роботу всіх заявлених функцій.
tolebamber
Member

Повідомлення

Васильович
На самом деле этот кирпич лучше всех тут хваленых повербанков на "пакетах" которые вздуваются как воздушные шары. А вот 18650 намного живучее в этом плане.
Тоже взял подобный, втулил 12 банок по 3а. Обошёлся мне с аккумами - 1к грн. Разряжу, тоже проверю USB тестером сколько зальет обратно.
Death
Member

Повідомлення

пользуюсь mi 50w power bank 20000, в целом норм, единсвенное нужна зарядка с фастом, если без заряжать до 2х суток.
Hotspur
Member

Повідомлення

tolebamber: 28.12.2022 14:41На самом деле этот кирпич лучше всех тут хваленых повербанков на "пакетах" которые вздуваются как воздушные шары. А вот 18650 намного живучее в этом плане.
якщо заряджати нормально і не використовувати швидку зарядку все живе довго. а то заряджають 100 ватними і воно вмирає :gigi: як базеус 65 ватт хоча там написано не заряджати більше 60 :gigi:
Cirax
Member

Повідомлення

Death: 28.12.2022 15:44 пользуюсь mi 50w power bank 20000, в целом норм, единсвенное нужна зарядка с фастом, если без заряжать до 2х суток.
Не нужно преувеличивать. В вашем повербанке 74Втч, обычная зарядка на 2А загонит 10Втч (за 7 часов зарядит), а 1А за 14 часов.
У меня банка на 30000 заряжается за часов 12-14.
Васильович
Member

Повідомлення

Ага, тепер все сходиться:
1) Купуєш павербанк з швидкою зарядкою, бо те що без неї - відстій
2) Сам павербанк швидкою зарядкою не заряджаєш, щоб він не здЕх раніше очікуваного
3) Девайси від самого павербанка також швидкою зарядкою не заряджаєш, щоб вони самі також не здЕхли
4) ???????
5) Profit!!
:gigi:
спойлер
Зображення
Я розумію, що швидка зарядка як той Turbo Boost - не завжди треба, але добре що є.
Та все ж в загальному картина трохи іронічна намальовується :)
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

В базеус на 65 ват там були проблеми з платою і вона ламалась, а не акб загинався від швидкої зарядки
Death
Member

Повідомлення

Cirax
личный опыт как минимум 3х человек, у всех однаковые банки с 1 партии :-/
Cirax
Member

Повідомлення

Death: 28.12.2022 16:15 Cirax
личный опыт как минимум 3х человек, у всех однаковые банки с 1 партии :-/
Тогда сама банка отстой. Берёт на заряд 0.5А.
Death
Member

Повідомлення

Cirax
чесно не проверял, на отдачу норм, на фасте с утра иду на работу поставил вечером пришол - заряжено. дареному коню не заглядывал :gigi:
Sachem
Member

Повідомлення

dimus8210: 28.12.2022 10:32після розряду до 3В запихнув 2400mAh
tolebamber: 28.12.2022 14:41Разряжу, тоже проверю USB тестером сколько зальет обратно.
В чём смысл измерять сколько в банку заливается?
Главное сколько из банки можно потом забрать обратно. Производители аккумов, когда объём указывают, то указывают сколько аккум отдаст, при определенном токе разряда, и при определенной температуре окружающей среды.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Sachem: 28.12.2022 16:35
tolebamber: 28.12.2022 14:41Разряжу, тоже проверю USB тестером сколько зальет обратно.
Главное сколько из банки можно потом забрать обратно. Производители аккумов, когда объём указывают, то указывают сколько аккум отдаст, при определенном токе разряда, и при определенной температуре окружающей среды.
як мінімум для цікавості які втрати між тим скільки заливається і віддає банка.
Як хороша електроніка то буде близько 10% втрат, як не дуже то впусту може витрачатись 15-20% приблизно. Це як БП - є бронза, а є платина з високим КПД :)
tolebamber
Member

Повідомлення

Sachem
Ну по сути да, хотя все мои банки были на тесте через литокалу и каждая при токе 0,5а выдала в среднем 3030 мА * 12 = 36 000. Ну а сколько выдаст на выходе зависит от кпд контроллера и дс дс преобразователя. И опять же, таких прям высоких токов там не будет, и с каждой банки будет тянутся дай бог 200-300 миллиампер в лучшем случае.
dimus8210
Member

Повідомлення

мабуть тому що скільки зальєш, стільки же +- і візьмеш :) у мене з ліхтариком йшла банка 18650 з написом 8800mАh, після роботи цього ліхтарика взяла вона 1800mАh з копійками, от тепер я думаю чи навколишнє середовище не таке було, чи ліхтарик неправильно світив :shuffle:
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

dimus8210: 28.12.2022 17:33

мабуть тому що скільки зальєш, стільки же +- і візьмеш :) у мене з ліхтариком йшла банка 18650 з написом 8800mАh, після роботи цього ліхтарика взяла вона 1800mАh з копійками, от тепер я думаю чи навколишнє середовище не таке було, чи ліхтарик неправильно світив :shuffle:
Ага, це як на аліку павербанки на 100 тищ, а на ділі 10. Всох поки доїхав :lol:
спойлер
Screenshot_20221228_173626_AliExpress.jpg
Evergod
Member

Повідомлення

dimus8210:банка 18650 з написом 8800mАh, після роботи цього ліхтарика взяла вона 1800mАh з копійками
Це ще дуже добра банка, я такі бачив і на 800 і на 600 мА.
tolebamber
Member

Повідомлення

Кстати, по поводу зарядки этих "кирпичей" на 18650 с али, проверил свой, берет 12v 1,5a, это максимум для моей зарядки, мощнее зарядки у меня к сожалению нет.
Відповісти