Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

Mad Dog: 07.12.2022 16:06Ну і ВіФі6 в умовах слабкого сигналу працює таки краще ніж ВіФі5
Ровно наоборот)
Bender911
Member

Noveon

Саме так - нові технології розробляють для погіршення характеристик))
Noveon
Member

Bender911: 07.12.2022 22:19нові технології розробляють для погіршення характеристик

Скоро у нас будет Wi-Fi 7 6GHz@320Hz - и местные клоуны будут продолжать писать "ВіФі7 в умовах слабкого сигналу працює таки краще ніж ВіФі6", продолжая вводить в заблуждение таких же неучей, как и сами.
Кстати, что там по живым тестам с реальным применением? Или только маркетолоховские мурзилки в наличии?
Было бы интересно сравнение ВіФі6 vs ВіФі5 именно "в умовах слабкого сигналу". Ну и желательно чтобы тесты были уровня SmallNetBuilder, а не Васяна с гаражей.
Всем спасибо, кто дочитал) ;)
Mad Dog
Member

Скоро буде Wi-Fi 7, а ватани й досі будуть розповідати, що у совку трава була зеленіша.
Scoffer
Member

В умовах слабкого сигналу вайвай штатно перетикається на попередні стандарти бо вони дальнобійніші
5:ax->ac->n->a
2.4: ax->n->g->b
про що спір не зрозуміло :dontknow:

Відправлено через 14 хвилин 46 секунд:
А ще вайвай працює на швидкостях самого повільного пристрою. Тобто якщо у вас там допотопний N ноут щось активно качає з інетику на AX роутері, то в цей же час на новому ноуті з AX буде швидкість завантаження десь в районі сотки не дивлячись на оті всі новомодні технології :rotate:
Це головна причина чому непогано мати 3-діапазоні роутери/точки, або пару дводіапазоних. Ну або перевести всі до останнього клієнти на самий свіжий стандарт.

Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
А саме смішне що швидкість рубиться навіть якщо допотопний пристрій взагалі не у тебе, а у якогось сусіда на тому ж каналі :horror:
Avenger80
Member

Scoffer
Ну обычно гики одиночки (или не одиночки, но явно имеющие возможность быстро обновлять технику) всё и переводят на новый стандарт покупая новый роутер... Но в обычной жизни всё не так - есть семья, есть много устройств на разных стандартах, есть другие приоритеты в жизни и поэтому этот переход затягивается на годы... До сих пор у людей полно ноутов, смартфонов, телевизоров - которые поддерживают только 2,4Ггц. А вы про wifi 7. :)
Васильович
Member

Noveon: 08.12.2022 02:28
Всем спасибо, кто дочитал) ;)
Ми живемо в суспільстві, де ти правий, але тебе всеодно мінусують - бо ти в токсичній манері аргументи подаєш :gigi:
P.S. Я без претензій, просто факт)

По темі: приватний будинок, сусідів близько нема, точка доступу Ruckus з WiFi мережами на 5 і 2,4 ГГц.
На телефоні підключаємо по черзі обидві.
Швидкість в Speedtest вища на 5 ГГц.
Вибираємо її по замовчуванню.
А тепер йдемо за три стіни від точки доступу і, сюрприз-сюрприз, телефон переключається на 2,4 ГГц, бо з мережею на 5 ГГц втрачається зв'язок :shuffle:

Відправлено через 5 хвилин 3 секунди:
Avenger80: 08.12.2022 11:42 До сих пор у людей полно ноутов, смартфонов, телевизоров - которые поддерживают только 2,4Ггц. А вы про wifi 7. :)
Та якби не проблема зашумленості діапазону, то 2,4 ГГц вистачало б більшості невибагливих юзерів...
Avenger80
Member

Васильович
Всё это логично на счёт 2,4Ггц и 5Ггц, но когда тот же Технозон тестит роутеры, то получается, что 5Ггц и дальнобойнее и скороснее, чем 2,4Ггц. Типа 2,4Ггц дохнет уже через метр, а 5Ггц через несколько стен и через 100 метров ещё работает...
Васильович
Member

Avenger80: 08.12.2022 12:46 Васильович
Всё это логично на счёт 2,4Ггц и 5Ггц, но когда тот же Технозон тестит роутеры, то получается, что 5Ггц и дальнобойнее и скороснее, чем 2,4Ггц. Типа 2,4Ггц дохнет уже через метр, а 5Ггц через несколько стен и через 100 метров ещё работает...
Можливо, виробники таких роутерів навмисно ставлять потужніші модулі на 5 ГГц.
А можливо і варінт зашумленості 2,4 ГГц дає свій ефект - я не можу знати напевно.
Я просто описав свій особистий досвід в умовах, де мінімум впливу чужих роутерів є :shuffle:
Mad Dog
Member

Васильович: 08.12.2022 12:43 А тепер йдемо за три стіни від точки доступу і, сюрприз-сюрприз, телефон переключається на 2,4 ГГц, бо з мережею на 5 ГГц втрачається зв'язок :shuffle:
Сюрприз тут в тому, що у тебе віфі 5 точка. Яка уходить на віфі 4 при слабкому сигналі. Правда?
З віфі 6 скоріше за все була б інша картина.
NFS-Racer
Member

Avenger80
Чем выше частота волны, тем хуже она распространяется (при прочих равных, чего в роутерах не делают, отдавая предпочтение 5, а 2,4 делая чтоб был), это закон физики, Технозон какую-то чушь натестировал. При условии плохого приема на 2,4 хоть и медленно, но связь будет, на 5 не будет ничего.

У меня вообще 2-диапазонный n роутер, но зачем мне больше на 100мб/с канале? Такую скорость он дает как по воздуху так и по кабелю. Он даже гигабит давал когда он у меня был.
Васильович
Member

Mad Dog: 08.12.2022 13:07 З віфі 6 скоріше за все була б інша картина.
Не можу знати, бо не маю ні такої точки, ні жодного клієнту з підтримкою WiFi 6.
Просто описав конкретний кейс в конкретних умовах - де повільніша мережа має більше покриття.
Mad Dog
Member

Васильович: 08.12.2022 13:12
Mad Dog: 08.12.2022 13:07 З віфі 6 скоріше за все була б інша картина.
Не можу знати, бо не маю ні такої точки, ні жодного клієнту з підтримкою WiFi 6.
Просто описав конкретний кейс в конкретних умовах - де повільніша мережа має більше покриття.
Так це вже не питання було. ))
Питання було чи у тебе точка Віфі 5... але вже і так ясно.

Отправлено спустя 2 минуты 9 секунд:
NFS-Racer: 08.12.2022 13:10 У меня вообще 2-диапазонный n роутер, но зачем мне больше на 100мб/с канале? Такую скорость он дает как по воздуху так и по кабелю. Он даже гигабит давал когда он у меня был.
Не міг "2-диапазонный n роутер" давати гігабіт по повітрю.
Avenger80
Member

Mad Dog
Понятно, что не мог, человек имел ввиду по проводу скорее всего, так как и AC на 5Ггц не даёт 1Гбит (около 600-700Мбит/с).
NFS-Racer
Member

Mad Dog
Выдавал то, что мог принять смартфон. Упора в сам роутер не было и нет.
Mad Dog
Member

Avenger80: 08.12.2022 13:35 Mad Dog
Понятно, что не мог, человек имел ввиду по проводу скорее всего
Дуже цінна інформація коли йде обговорення стандартів віфі :gigi:

Scoffer: 08.12.2022 11:32 А ще вайвай працює на швидкостях самого повільного пристрою. Тобто якщо у вас там допотопний N ноут щось активно качає з інетику на AX роутері, то в цей же час на новому ноуті з AX буде швидкість завантаження десь в районі сотки не дивлячись на оті всі новомодні технології :rotate:
Дали світло. Перевіряю цю теорію. )
Запускаю спідтест з ноута з віфі 6 карткою:
Изображение

запускаю на старий ТВ, що підтримує тільки ВіФі 4, фільм по ДЛНА.

ще раз запускаю спідтест з того ж ноута:
Изображение

Зайшов на роутер, ще раз переконався що телевізор працює на 5 ггц.

Що я роблю не так?
Scoffer
Member

Mad Dog
Недовантажуєш канал пакетами. Запускай торентики паралельно.

Відправлено через 4 хвилини 55 секунд:
Хоча може мімо ще рятує. Тоді треба ще пристрій для натурного експерименту
Mad Dog
Member

Scoffer: 08.12.2022 14:51 Mad Dog
Недовантажуєш канал пакетами. Запускай торентики паралельно.
Якісь дурниці пишеш. Якщо я заб'ю канал торентом то звісно що спідтест покаже значно меншу цифру. ))
Просто визнай що збрехав:
вайвай працює на швидкостях самого повільного пристрою.
Scoffer
Member

https://qr.ae/pr1NHl
бігом вчити матчастину
я може і перебільшив що прям до мінімалки, але вплив все одно дуже значний
We (Slim) did some testing of this a couple years ago and found that usually the throughput between the G devices dropped by 30-50%
IvanCh
Member

Mad Dog
ну так радіо модулі на 2.5 та 5 як правило різні. тому така картинка.

треба щоб було 2 юзера саме на одному діапазоні. Наприклад 5ггц один умів ax, а інший ac, чи навіть N.

ну і цілком можливо що тоутер балансує тими ще антенами.
наприклад якщо там 4 антени і для 620 мб йому всистачає 2 то інші 2 він переводить у стандантр поменше.
а якщо треба то робить і 3 до 1.

Відправлено через 1 хвилину 45 секунд:
Scoffer
я вже таки думаю що правильніше казати що стандарт(модуляція) можлива одна на антену.
але антен таки зараз немало роблять.

тому кейси для тестувань таких явищ треба більш ретельніше продумувати
Ответить