Чи витримає блок живлення пк з відеокартою rx6750xt

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
V1tt0
Junior

Повідомлення

Доброго вечора, потрібна думка справжніх експертів). Вибираю зараз відеокарту нову, цікавлять деякі моменти. Вибір між rx6700xt, rx6750xt, а також не можу вибрати між виробниками відеокарт, одні пишуть, що сапфір самий топ, інші кажуть що рог стрікс найкращий виробник для цих чипів. Тому перше питання, чи варто переплачувати за 6750хт, якщо різниця між картами по fps 5-7%, а друге це який самий вендор взяти. пропонувати відеокарти nvidia не потрібно, тому що карта буде використовуватись лише в іграх та без рейтрейсингу з монітором 1920х1080 лише з freesync premium (gsync немає). Інший момент полягає в тому чи витримає блок живлення в моїй системі. Зараз встановлений seasonic core gc 650w gold+. Відкриваю модель рог стрікс 6750хт, написано що рекомендований бп 750 ват, відкриваю модель інших виробників 6750хт, рекомендований бп 650ват. І на скільки впаде споживання карти якщо я зроблю андервольтнінг через софт амд та чи можна буде пересидіти довгий час наприклад з тією самою рог стрікс 6750хт з андервольтом на моєму бп?)
WSavage
Member

Повідомлення

Мысль о более дешевой модели и новом бп в голову не приходит?

Сапфир отличные карты, ред девилл отличная, асус хлам за оверпрайс
V1tt0
Junior

Повідомлення

Новий бп планую придбати пізніше на 750-850 ват від nzxt, seasonic або super flower. Але такі бп будуть коштувати від 7 тисяч грн. Дешевшу модель взяти можна, але смисл брати гірше виконання коли можна доплатити 1 тисячу і взяти ту саму стрікс, або сапфір
WSavage
Member

Повідомлення

V1tt0: 15.11.2022 16:14 Новий бп планую придбати пізніше на 750-850 ват від nzxt, seasonic або super flower. Але такі бп будуть коштувати від 7 тисяч грн. Дешевшу модель взяти можна, але смисл брати гірше виконання коли можна доплатити 1 тисячу і взяти ту саму стрікс, або сапфір
Вы на бред смотрите? Почему не VX сразу брать? Нзхт хлам, посмотри нормальные обзоры и купить нормальный бп

Ред девил 19к, стрикс от 21, ред девил отличная карта, стрикс хлам за +2к

Продайте свой бп, купите карту за 19к, в не 21+ и хватит на бп, хватит уже смотреть на свистоперделки
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

WSavage: 15.11.2022 16:11 Мысль о более дешевой модели и новом бп в голову не приходит?

Стрікс хіба хлам? Топова карта завжди була. Хоч не дешево звичайно.
Був в мене ред девіл та сапфір нітро + 6700хт. Перша на 200 грам важча. Радіатор кращий. Тому при однаковій ціні ред девіл як на мене краще.
Бп 650 ват вистачить точно.
Переплата за 6750 також сенсу немає. Краще взяти 6800 хт ( що я і зробив сам :D )
V1tt0
Junior

Повідомлення

І який бп буде кращий? nzxt с серію на 750 ват та 850 ват ставив знайомим в пк з 3070 та 3080, працює все чудово. Ще розкажи щось за seasonic та super flower, зараз найкращі бп на ринку які ставлять до 40 серії nvidia. Пропонуєш придбати фсп, чифтек, геймакс, бі квайт, кулер мастер, дипкул чи подібний хлам? Одне діло запропонував би конкретні моделі і пояснив чому nzxt мусор, а друге писати мусор тому що мама дала гроші на перший комп'ютер в який ти поставив голдовий кулер мастер за нещасних 100 долларів, і5 11 покоління і 3060 від сили максимум

Відправлено через 5 хвилин 9 секунд:
aaleksandrenko: 15.11.2022 16:25
WSavage: 15.11.2022 16:11 Мысль о более дешевой модели и новом бп в голову не приходит?

Стрікс хіба хлам? Топова карта завжди була. Хоч не дешево звичайно.
Був в мене ред девіл та сапфір нітро + 6700хт. Перша на 200 грам важча. Радіатор кращий. Тому при однаковій ціні ред девіл як на мене краще.
Бп 650 ват вистачить точно.
Переплата за 6750 також сенсу немає. Краще взяти 6800 хт ( що я і зробив сам :D )
Навіть не буду спорити, що 6800хт топова карта для розгону з двох ніг в 2к геймінг. Але ціна на карту починається з 28 тисяч за хороший вендор, також мені потрібно вже міняти точно бп для 6800хт) і ціна за апгрейд виходить на 30-40% від запланованого. Зараз на ринку світиться ця 6750хт рог стрікс за 22 тисячі, коли сапфір зараз 24, гігабайт звичайна 21500, від аорус 22500. Тому і цікавлюсь за рог стрікс, тому що дуже заманює ціна за таку модель.)
Евгений King
Member

Повідомлення

Якщо обирати поміж rx6700xt та rx6750xt то першу, стосовно вендору для себе я би обрав Sapphire RX 6700 XT pulse. Чому? Вона не гірша за нітро, так вона буде ледь гучніша під нагрузкою, але це все вже правится андервольтом і власною кривою крутиляторів.
Якщо ж в цілому дивитись на ситуацію, я би взяв RTX 3070. Вона ще швидша за rx6750xt, фрісінк на ній буде працювати без проблем, та 3070 не має недоліків червоних карт, а плюшки зелених можливо колись і знадобляться.
Стосовно БП то його повинно вистачити на будь яку карту, окрім стрікса, інформація по референсам:

6700:
Typical Board Power (Desktop)
230 W
Minimum PSU Recommendation
650 W

6750:
250 W
650 W

3070:
220 W
650 W
alex_dey
Member

Повідомлення

650вт з головою.
карта 220-250, з запасом.
проц в іграх ~80вт, з запасом. В стрес-навантажинны - ну хай 100вт
і ще 100вт на інше - MB, RAM, SSD, HDD
450вт - піково.
6750 - майже те ж що й 6700. Якщо ціна близька, можна брати. Якщо відчутно дорожча - 6700
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

:
Навіть не буду спорити, що 6800хт топова карта для розгону з двох ніг в 2к геймінг. Але ціна на карту починається з 28 тисяч за хороший вендор, також мені потрібно вже міняти точно бп для 6800хт) і ціна за апгрейд виходить на 30-40% від запланованого. Зараз на ринку світиться ця 6750хт рог стрікс за 22 тисячі, коли сапфір зараз 24, гігабайт звичайна 21500, від аорус 22500. Тому і цікавлюсь за рог стрікс, тому що дуже заманює ціна за таку модель.)
На форумі по 18к вистачає 6800хт у перевірених людей.
В цілому трохи дорожче можна знайти карту на гарантії. Буде точно дешевше чим нова 6750 за 22.
Це раніше нове і бу продавали практично в одну ціну.
Зараз розрив 30-40%.
Та й амд дешевше на вторичці чим нвідія. Бо більшість бере зелених через лучі хуанга та длсс. А кому воно не треба то можна купити червоних вигідніше по ціні за фпс.
V1tt0
Junior

Повідомлення

Евгений King
якщо вибирати зелених то тут настає інше питання, чи є смисл зараз брати 3070 коли вже виходять 4060 та 4070? На рахунок фрісінка не зрозумів. Як фрісінк буде працювати на зеленій карті?
FANAT7
Member

Повідомлення

Бп точно хватит, у меня 5600х и 3070 стояли на 600в бикваете, без проблем все работало
Евгений King
Member

Повідомлення

V1tt0: 15.11.2022 16:54 Евгений King
якщо вибирати зелених то тут настає інше питання, чи є смисл зараз брати 3070 коли вже виходять 4060 та 4070? На рахунок фрісінка не зрозумів. Як фрісінк буде працювати на зеленій карті?
Шо за бред )))
4060/70 не буде що найменше до середини 2023, а то і навіть початку 2024, більш того скажу що якщо я б щось брав собі, це була б 3080/90/90ti а не нові карти, бо куртка вкрай обіжрався, за 20% бусту в порівнянні 4080 та 3090ti потрібно вивалити дуже багато, та й ринок б.у. перенасичений, можна пошукати карту з остатковою гарантією на 40% нижче магазину.
У мене монік з фрісінк, на ному працює як Гсінк так і фрісінк, якщо монік хоч щось підтримує проблем не буде. Хоча мені більше подобається просто швидка вертикалка аніж усі ці Гсінк/фрісінк. Проте у мене у ноуті карти обидвих фірм, у вашому випадку буде просто працювати гсінк, активується у драйвері натисканням однієї кнопки :dontknow:
А стосовно червоних карт в цілому, якщо вам не повезе, то отримаєте карту у котрої будуть проблеми з драйверами чи якісь аппаратні нюанси і зачасту це не лікується. Як приклад - багато карт асус 6700 xt мерехтять у 2D нагрузці і це не лікується. Старші карти 6800/6900 доволі часто вмирають у перші тижні єксплуатації просто тому що :facepalm:
Проте якщо повезе і проблем не буде - то вибір непоганий :beer:

Для всіх захисників червоних карт!!!
PS:
У мене були з 2 десятки червоних карт, частина куплялась рідні/знайомим, щось собі, нижче власна статистика
R9 290/390, RX 570/80, Fury - досить не погяні карти свого часу, зачасту безпроблемні, проте у мене були чи нові, чи після першої хвилі майнінгу, тобто ще не замучені у хлам
Брав собі 5700XT нову MSI MECH на старті продажів, адська сатана, регулювала оберти крутиляторів по значенням hot spot, не реагувала на криву обертів крутиляторів задану у софті АМУдє, іншим софтом не керувалась, на деяких драйверах вела себе дивно, в решті аспектів працювала ок, проте дуже гаряче і шумно
Брав собі 6900xt red devil limitel edition на старті продажів, труп через тиждень гри у APEX, сервіс PowerColor не зміг відремонтувати, брак GPU
Брав собі 6700xt ASUS DUAL, після смерті 6900 оскільки нічого іншого просто не було у продажі, мерехтіння у 2D, баги драйверів, продав майнеру з описом усіх нюансів дешевше ринку і забув як страшний сон
Виводи - останні два покоління червоних менш якісні. Карти перших ревізій на старті продажу брати точно не варто, якщо брати то через пів року, коли усі дитячі болячки будуть хоч трохи поліковані. Також це лотерея і бета тест, якщо вам не пощастить і нема гарантіі - то зовсім халепа )

PSPS: я все сказав
MetalistForever
Member

Повідомлення

Евгений King: 16.11.2022 03:45
V1tt0: 15.11.2022 16:54 Евгений King
Шо за бред )))
4060/70 не буде що найменше до середини 2023, а то і навіть початку 2024, більш того скажу що якщо я б щось брав собі, це була б 3080/90/90ti а не нові карти, бо куртка вкрай обіжрався, за 20% бусту в порівнянні 4080 та 3090ti потрібно вивалити дуже багато, та й ринок б.у. перенасичений, можна пошукати карту з остатковою гарантією на 40% нижче магазину.
У мене монік з фрісінк, на ному працює як Гсінк так і фрісінк, якщо монік хоч щось підтримує проблем не буде. Хоча мені більше подобається просто швидка вертикалка аніж усі ці Гсінк/фрісінк. Проте у мене у ноуті карти обидвих фірм, у вашому випадку буде просто працювати гсінк, активується у драйвері натисканням однієї кнопки :dontknow:
А стосовно червоних карт в цілому, якщо вам не повезе, то отримаєте карту у котрої будуть проблеми з драйверами чи якісь аппаратні нюанси і зачасту це не лікується. Як приклад - багато карт асус 6700 xt мерехтять у 2D нагрузці і це не лікується. Старші карти 6800/6900 доволі часто вмирають у перші тижні єксплуатації просто тому що :facepalm:
Проте якщо повезе і проблем не буде - то вибір непоганий :beer:

Для всіх захисників червоних карт!!!
PS:
У мене були з 2 десятки червоних карт, частина куплялась рідні/знайомим, щось собі, нижче власна статистика
R9 290/390, RX 570/80, Fury - досить не погяні карти свого часу, зачасту безпроблемні, проте у мене були чи нові, чи після першої хвилі майнінгу, тобто ще не замучені у хлам
Брав собі 5700XT нову MSI MECH на старті продажів, адська сатана, регулювала оберти крутиляторів по значенням hot spot, не реагувала на криву обертів крутиляторів задану у софті АМУдє, іншим софтом не керувалась, на деяких драйверах вела себе дивно, в решті аспектів працювала ок, проте дуже гаряче і шумно
Брав собі 6900xt red devil limitel edition на старті продажів, труп через тиждень гри у APEX, сервіс PowerColor не зміг відремонтувати, брак GPU
Брав собі 6700xt ASUS DUAL, після смерті 6900 оскільки нічого іншого просто не було у продажі, мерехтіння у 2D, баги драйверів, продав майнеру з описом усіх нюансів дешевше ринку і забув як страшний сон
Виводи - останні два покоління червоних менш якісні. Карти перших ревізій на старті продажу брати точно не варто, якщо брати то через пів року, коли усі дитячі болячки будуть хоч трохи поліковані. Також це лотерея і бета тест, якщо вам не пощастить і нема гарантіі - то зовсім халепа )

PSPS: я все сказав
Дякую за відгук ! Тут на форумі, мало хто зізнається , що старші чіпи RX 6800/RX 6800XT/ RX 6900/ мруть як мухи зимою . Можливо краще показуе себе серия RX 6650xt/RX6750XT/ RX 6950XT , може там щось виправили
Steelmax
Member

Повідомлення

seasonic core gc 650w gold+
С тем камнем что в профиле - не парься с БП, бери 6700/3070, все что душе угодно. :learn:
MessiaH
Member

Повідомлення

Евгений King: 15.11.2022 16:38Якщо ж в цілому дивитись на ситуацію, я би взяв RTX 3070
3070 c 8гб памяти вовсе в топку если что
MetalistForever: 24.11.2022 22:47Тут на форумі, мало хто зізнається , що старші чіпи RX 6800/RX 6800XT/ RX 6900/ мруть як мухи зимою
глупости, если карту не гнать вусмерть, не увеличивать её тдп свыше возможного всякими спец прогами, то ничего с картой не будет, за температурами смотреть надо только, у меня месяца через два пользования новой карты стали расти вверх, перемазал термопасту и забыл об этой проблеме, никаких случаев массового выхода из строя старших чипов от амд нет при нормальном использовании, это не 20-я серия нвидии где память помирала в первых ревизиях и не 4090 с плавлением питальников
Евгений King
Member

Повідомлення

MessiaH: 25.11.2022 06:35
Евгений King: 15.11.2022 16:38Якщо ж в цілому дивитись на ситуацію, я би взяв RTX 3070
3070 c 8гб памяти вовсе в топку если что
MetalistForever: 24.11.2022 22:47Тут на форумі, мало хто зізнається , що старші чіпи RX 6800/RX 6800XT/ RX 6900/ мруть як мухи зимою
глупости, если карту не гнать вусмерть, не увеличивать её тдп свыше возможного всякими спец прогами, то ничего с картой не будет, за температурами смотреть надо только, у меня месяца через два пользования новой карты стали расти вверх, перемазал термопасту и забыл об этой проблеме, никаких случаев массового выхода из строя старших чипов от амд нет при нормальном использовании, это не 20-я серия нвидии где память помирала в первых ревизиях и не 4090 с плавлением питальников
И в каких же играх 8Гб мало для 1080/1440P?
Вы купили 6900 через год после ее выхода, ой как же мне жалко, что вы не купили ее сразу на старте продаж :facepalm:
Это называется ошибка выжившего, если вам повезло, это далеко не значит, что везет всем :-/

PS: я карты не разгоняю, только разве что при бенчах в 3D Mark могу слегка на пару прогонов помучать, тем более не увеличиваю им TDP. У меня карты обычно в даунвольте живут 0.8-0.9 по ядру, я тишину люблю. Предрекаю сейчас кря-кря что это все даунвольт виноват в смерти 6900, и сама она не могла ибо AMD манна небесная и т.д. ))
MessiaH
Member

Повідомлення

Евгений King: 16.11.2022 03:45У мене монік з фрісінк, на ному працює як Гсінк так і фрісінк, якщо монік хоч щось підтримує проблем не буде.
Интересно как, у меня монитор с фрисинком, но когда была карта от нвидии на нём джисинк не работал
Евгений King: 16.11.2022 03:45Брав собі 6900xt red devil limitel edition на старті продажів, труп через тиждень гри у APEX, сервіс PowerColor не зміг відремонтувати, брак GPU
брак у всех бывает, от этого никто не застрахован
Евгений King: 16.11.2022 03:45Брав собі 6700xt ASUS DUAL, після смерті 6900 оскільки нічого іншого просто не було у продажі, мерехтіння у 2D, баги драйверів, продав майнеру з описом усіх нюансів дешевше ринку і забув як страшний сон
Я тоже когда брал карту от амд был наслышан багами дров, за почти год юзания каких-либо багов вовсе не заметил
Евгений King: 25.11.2022 06:43Вы купили 6900 через год после ее выхода, ой как же мне жалко, что вы не купили ее сразу на старте продаж :facepalm:
То что вам попался заводской брак, это не значит что проблема поголовная и сама по себе 6900хт как и любая другая красная карта плохие
Евгений King: 25.11.2022 06:43Предрекаю сейчас кря-кря что это все даунвольт виноват в смерти 6900, и сама она не могла ибо AMD манна небесная и т.д. ))
Если даунвольт сопровождается с увеличением тдп, то вполне возможно. Между прочим на кацаповерах многие через МТР завышают на 6800-6900 тдп до овер 400 ватт, гоня эти карты реально вусмерть до овер 2700+ мгц и они у них живут, я юзаю карты в стоке. Уже давно для себя определил что лучше взять самую топовую или околотоповую с коробки по частотам и никуда её не гнать. Ибо допустим буст он неравномерен, для 6900хт самый большой прирост между значениями 2200-2500, моя 2450-2550 итак держит с коробки, пробовал до 2700 гнать и получил сверху до 5фпс, оно того не стоит
Евгений King
Member

Повідомлення

MessiaH: 25.11.2022 08:26
Евгений King: 16.11.2022 03:45У мене монік з фрісінк, на ному працює як Гсінк так і фрісінк, якщо монік хоч щось підтримує проблем не буде.
Интересно как, у меня монитор с фрисинком, но когда была карта от нвидии на нём джисинк не работал
Евгений King: 16.11.2022 03:45Брав собі 6900xt red devil limitel edition на старті продажів, труп через тиждень гри у APEX, сервіс PowerColor не зміг відремонтувати, брак GPU
брак у всех бывает, от этого никто не застрахован
Евгений King: 16.11.2022 03:45Брав собі 6700xt ASUS DUAL, після смерті 6900 оскільки нічого іншого просто не було у продажі, мерехтіння у 2D, баги драйверів, продав майнеру з описом усіх нюансів дешевше ринку і забув як страшний сон
Я тоже когда брал карту от амд был наслышан багами дров, за почти год юзания каких-либо багов вовсе не заметил
Евгений King: 25.11.2022 06:43Вы купили 6900 через год после ее выхода, ой как же мне жалко, что вы не купили ее сразу на старте продаж :facepalm:
То что вам попался заводской брак, это не значит что проблема поголовная и сама по себе 6900хт как и любая другая красная карта плохие
Евгений King: 25.11.2022 06:43Предрекаю сейчас кря-кря что это все даунвольт виноват в смерти 6900, и сама она не могла ибо AMD манна небесная и т.д. ))
Если даунвольт сопровождается с увеличением тдп, то вполне возможно. Между прочим на кацаповерах многие через МТР завышают на 6800-6900 тдп до овер 400 ватт, гоня эти карты реально вусмерть до овер 2700+ мгц и они у них живут, я юзаю карты в стоке. Уже давно для себя определил что лучше взять самую топовую или околотоповую с коробки по частотам и никуда её не гнать. Ибо допустим буст он неравномерен, для 6900хт самый большой прирост между значениями 2200-2500, моя 2450-2550 итак держит с коробки, пробовал до 2700 гнать и получил сверху до 5фпс, оно того не стоит
У 6700 мерцания не баг дров, это конструктивный недочет гореинжинеров, и это не пофиксилось по сей день!!! Баги там другие были, с установкой дров, с управлением вертушками, с работой оболочки драйвера, с работой захвата видео через средства драйвера и т.д.
Видно вы не искали как включить G-Sync... :
спойлер
1.jpg
MessiaH
Member

Повідомлення

Евгений King: 25.11.2022 08:47Видно вы не искали как включить G-Sync... :
То что там поставлена галочка будет не означает что джисинк реально будет работать. Если у себя на фрисинке, который у меня в диапазоне 48-60гц работает я падение фпс в пределах 55 кадров вообще не ощущаю, от 55 до 50 ощущается совсем чуток и не всегда, в пределах 50-48 ощутимее, но терпимо, то на карте нвидии оно тупо не работало даже с галочками
Евгений King: 25.11.2022 08:47У 6700 мерцания не баг дров, это конструктивный недочет гореинжинеров, и это не пофиксилось по сей день!!! Баги там другие были, с установкой дров, с управлением вертушками, с работой оболочки драйвера, с работой захвата видео через средства драйвера и т.д.
странно, там вроде дрова для всех карт одни, даже не думал что были проблемы, но перед покупкой за дров кстати интересовался у типка с форума с 6700хт и у него не было проблем
Відповісти