Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
IvanCh
Member

Повідомлення

Tim
звичайно має.
це ж по суті фільтр-стабілізатор+резерв. як мінімум ваш комп не буде вирубатися просто так і ви зможете коректно завершити свою роботу.
для котла теж бажано мати упс.
звісно для заряду телефонів, ноутів і іншої техніки його краще не використовувати і треба мати павербанки під це.
PerfectO
Member

Повідомлення

У меня аналогичный вопрос как у Tim. работаю за домашним ПК в андервольте + два монитора. ищу ИБП, который даст мне 5-10 минут, чтобы сохранить все открытые файлы и спокойно выключить ПК. что посоветуете из самого бюджетного варианта? можно б/у.

Конфиг ПК:
спойлер
Процессор AMD Ryzen 5 1600 (YD1600BBAFBOX)
Материнская плата MSI B450 Tomahawk Max
Модуль памяти SAMSUNG DDR4 2666MHz 2x8GB (M378A1K43CB2-CTD)
Видеокарта Palit GeForce GTX 1080 Ti GameRock Premium Edition
Блок питания 750W CHIEFTRONIC PowerPlay GPU-750FC
Монитор AOC CQ32G1 (37 Вт)
Монитор DELL U2311Hb (33 Вт)
Вентиляторы в корпусе 6 шт.
N3CRO
Member

Повідомлення

PerfectO: 08.11.2022 02:17 У меня аналогичный вопрос как у Tim. работаю за домашним ПК в андервольте + два монитора. ищу УПС, который даст мне 5-10 минут, чтобы сохранить все открытые файлы и спокойно выключить ПК. что посоветуете из самого бюджетного варианта? можно б/у.

Конфиг ПК:
спойлер
Процессор AMD Ryzen 5 1600 (YD1600BBAFBOX)
Материнская плата MSI B450 Tomahawk Max
Модуль памяти SAMSUNG DDR4 2666MHz 2x8GB (M378A1K43CB2-CTD)
Видеокарта Palit GeForce GTX 1080 Ti GameRock Premium Edition
Блок питания 750W CHIEFTRONIC PowerPlay GPU-750FC
Монитор AOC CQ32G1 (37 Вт)
Монитор DELL U2311Hb (33 Вт)
Вентиляторы в корпусе 6 шт.
тут на форумі камрад продає Б\У упси паверком з новими батареями.брав у него KIN-1000 AP Powercom ,вистачає хвилин на 15,конфіг
спойлер
-5700х+32рам+ртх3060+27"+23.6"+5,1акустика+роутер+модем+купа лгбт :D
. за такі гроші ще й зараз дуже гарне рішення як на мене)
PerfectO
Member

Повідомлення

Спасибо, но не уверен, что готов заплатить 5к грн. за ИБП или это фактически минимум при моих требованиях?
N3CRO
Member

Повідомлення

PerfectO: 08.11.2022 02:30 Спасибо, но не уверен, что готов заплатить 5к грн. за ИБП или это фактически минимум при моих требованиях?
ну нове щоб було хоч більш-меньш то не здайте зараз ,можливо б.у ,але не факт.меньш ніж 1000ВА під ваш конфіг я б не брав,а там самі дивіться,ще ж залежить від навантаження в роботі пк,якщо у вас браузер тільки відкріитий то можно і щось дешевше мабуть і меньш потужне,а якщо треба пк юзати на 100 відсотків хвилин 7-10 а потім засейвити і вимкнути то це мінімум.
Tesseract
Member

Повідомлення

PerfectO
По хорошому 1000VA - це мінімум під ваш конфіг з повним навантаженням, і 5к за такий - дуже мало в наші часи. Зрозуміло, що якщо ви займаєтесь редагуванням документа у ворді плюс браузингом, то впорається і значно менший безперебійник. Але я краще узяв би більший, щоб він іще як павербанк працював. Приблуди з розетками та USB-портами обговорювали на попередніх кількох сторінках.
IvanCh
Member

Повідомлення

N3CRO: 08.11.2022 02:24KIN-1000 AP Powercom
чого не взяли KIN-1500 AP Powercom там вже є роз'єм під зонішні батареї

Відправлено через 1 хвилину 48 секунд:
Tesseract: 08.11.2022 09:55 PerfectO
щоб він іще як павербанк працював. Приблуди з розетками та USB-портами обговорювали на попередніх кількох сторінках.
вже не мало людей на форумі відписалося що свинець не встигає заряджатися. + найдмірний знос батарей. упс це упс, не треба його юзати замість павербанку
nikelamoc
Junior

Повідомлення

N3CRO: 08.11.2022 02:24 тут на форумі камрад продає Б\У упси паверком з новими батареями.брав у него KIN-1000 AP Powercom ,вистачає хвилин на 15,конфіг
А можно ссылку на его топик или профиль ?
Я что-то в Барахолке найти не могу ничего.
Tesseract
Member

Повідомлення

IvanCh: 08.11.2022 10:07вже не мало людей на форумі відписалося що свинець не встигає заряджатися. + найдмірний знос батарей. упс це упс, не треба його юзати замість павербанку
Це зрозуміло. Але мені здається, що краще мати такий варіант і не користуватись ним, ніж опинитись у ситуації, коли у тебе є непотрібний зараз девайс із зарядженими батареями і дуже потрібний з розрядженими, а ти не можеш нічого з ними зробити. Різниця між цими двома ситуаціями - 150грн.
Tim
Member

Повідомлення

Прошу подсказать,я правильно понимаю,что на девайсе Powercom BNT-1500AP сзади 4 выхода под девайсы и они ничем не отличаются?
Еще не получил,просто что б заранее понимать.
И белый выход - это просто,если нужна функция защиты от перепадов без задействия аккума?
Если у меня 3 девайса (колонки,монитор и пк),то я должен использовать именно 3 выхода и я не могу,например,взять фильтр и туда вставить мои 3 устройства?
Просто обычных розеток там нет,нужны переходники. А я заказал лишь 1. В комплекте правда вроде бы идет кабель на пк,а вот монитор и колонки могу ли я посадить на один выход в ибп?
Заказал вот такой переходник:
https://rozetka.com.ua/cablexpert_pc_sf ... p43475104/
И думаю в него вставить фильтр сетевой.
Вкладення
power3.JPG
Tesseract
Member

Повідомлення

Tim: 08.11.2022 20:03И белый выход - это просто,если нужна функция защиты от перепадов без задействия аккума?
Так
Tim: 08.11.2022 20:03Если у меня 3 девайса (колонки,монитор и пк),то я должен использовать именно 3 выхода и я не могу,например,взять фильтр и туда вставить мои 3 устройства?
Просто обычных розеток там нет,нужны переходники. А я заказал лишь 1. В комплекте правда вроде бы идет кабель на пк,а вот монитор и колонки могу ли я посадить на один выход в ибп?
Можете. В середині до всіх чотирьох розеток зазвичай усе одно іде один кабель.
IvanCh
Member

Повідомлення

Tesseract
у вас який кабель заходить на інтенет?
якщо вита пара там вверху оті 2 розетки то фільтр що захищає від гроз та замикання на витій парі
Tesseract
Member

Повідомлення

IvanCh
У мене інший безперебійник. Теоретично кабель з вулиці має підключатись в порт підписаний IN. Але я підозрюю, що цей фільтр розрахований максимум на 100 Мбіт, і може трохи гасити сигнал. Тому якщо до провайдерського обладнання далеко, то сигнал може погіршитись. Принаймні я десь бачив такі відгуки.
tablestikus
Member

Повідомлення

IvanCh: 08.11.2022 10:07 вже не мало людей на форумі відписалося що свинець не встигає заряджатися. + найдмірний знос батарей. упс це упс, не треба його юзати замість павербанку
Загалом перевіркою визначив що якщо блекаут попада на робочі години то якщо до 6 годин два раз по 4+2 години - а весь інший час усп стоїть вимкнений на зарядці і не весь час заряджається так як теж бувають блекаути - то він таки встига заряджатися. Але я так рахував - за пів року батареям хана. Але це мій окремий варінт з упсом на 20 батарей.
Cirax
Member

Повідомлення

tablestikus: 09.11.2022 01:13
IvanCh: 08.11.2022 10:07 вже не мало людей на форумі відписалося що свинець не встигає заряджатися. + найдмірний знос батарей. упс це упс, не треба його юзати замість павербанку
Загалом перевіркою визначив що якщо блекаут попада на робочі години то якщо до 6 годин два раз по 4+2 години - а весь інший час усп стоїть вимкнений на зарядці і не весь час заряджається так як теж бувають блекаути - то він таки встига заряджатися. Але я так рахував - за пів року батареям хана. Але це мій окремий варінт з упсом на 20 батарей.
Сборка 8s 85А/ч на lifepo4, на сегодняшний день стоит около 25кгрн; плюс упс к ним до 30 тысяч.
50-55 кгрн за такой же комплект как у вас.
tablestikus
Member

Повідомлення

Cirax: 09.11.2022 09:05
tablestikus: 09.11.2022 01:13
Сборка 8s 85А/ч на lifepo4, на сегодняшний день стоит около 25кгрн; плюс упс к ним до 30 тысяч.
Можливо теж варіант, але я на свою витратив взявши нові свинцеві батареї та б\у упс в два рази меньше.
Cirax
Member

Повідомлення

tablestikus: 09.11.2022 12:14
Cirax: 09.11.2022 09:05
Можливо теж варіант, але я на свою витратив взявши нові свинцеві батареї та б\у упс в два рази меньше.
В случае б/у понятно что будет выгоднее. Сейчас бесперебойник стоит космос денег.
tablestikus
Member

Повідомлення

Cirax: 09.11.2022 12:16
tablestikus: 09.11.2022 12:14
В случае б/у понятно что будет выгоднее. Сейчас бесперебойник стоит космос денег.
Та і взагалі вибір на ринку звузився дуже сильно. Загалом цей брав на дачу з прицілом на майбутнє, бо і до війни бувало що світло вимикалось може раз на 1-2 тижня по пів дня. І для таких рідких відключення він буде повністю ок.
Tim
Member

Повідомлення

Появился снова в наличии,кто искал
https://hard.rozetka.com.ua/powercom_bn ... p/p160512/
60 мес гарантии на электронику,24 мес на аккумы.
Кстати,как определить.какая у него емкость аккума и сколько он должен держать по времени? (в отзывах прочел:
"Підключено ПК з блоком живлення на 550Вт і LCD монітор 24". При вимкненні світла вже через 2 хвилини почав "пищати" двічі в секунду. При цьому в додатку відображалося ще 70% заряду. Чому такий короткий час роботи?" Как прокомментируете это?

И как часто нужно и главное как сильно разряжать его аккум,что б продлить срок службы аккумов? Заряжать нужно в выключенном состоянии?
А то в отзывах у человека за 2года умерли полностью,но свет у него раза 2 выключали за все время,то есть не было разряда\заряда.
Так же при получении с новья как правильно поступить с его зарядом,полностью зарядить и потом в ноль посадить? Соответственно этим откалибровать,что б он держал заявленные характеристики.
Cirax
Member

Повідомлення

Tim
Какой срок работы вы от него хотите, если там стоит два аккумулятора 12В 9А/ч.
216Вт/ч максимально возможно вытянуть. Реально не стоит рассчитывать больше чем на 120-150. При максимальной нагрузке хватит на 6-7минут.
Відповісти