Я не знаю. От побачимо на моєму прикладі і потім розповім, якщо цікаво
І до речі, Cat8 треба для побудови 40Гбіт лінків, а не дома до гігабіта Ну тобто толку з нього нуль)
Отправлено спустя 2 минуты 7 секунд:
Якщо хочется мажорності, то шукайте SSTP, SFTP кабелі, щоб окрім загального ерану і оплітки був на кожній парі додатковий екран.
tablestikus: ↑
07.11.2022 01:14
то шукайте SSTP, SFTP кабелі, щоб окрім загального ерану і оплітки був на кожній парі додатковий екран.
Якщо я не помиляюсь, то я SSTP і замовив
Я так розумію, якщо необхідно буде переобжати Cat 8 патчкорд - це може бути проблемою? Типу там конектори трохи інакше виглядають і більше гемору з самим кабелем?
Доброго дня, не знав в якій темі запитати, тому запитаю тут. Підкажіть будь ласка, має сенс зараз для Київа брати якийсь із мобільних 4g роутерів? Чи швидкість і якість сигналу в них буде така як і при роздачі інтернету через сім картку з телефону?
slmr
Для Києва не потрібно, бо часто максимально якісний сигнал, але інтернету майже немає через навантаження на соту. Тут більше допоможе не тільки 4г роутер, а і антена з гарним підсиленням до нього.
Varzek
Кат.8 - це викинуті гроші. Має сенс закласти Кат.7а - і це якщо у найближчому майбутньому езернет перевести на 10Гбіт.
Якщо оріентуватись на 1Гбіт зараз і 2.5Гбіт з часом, то якісного мідного Кат.5е від Пандуіт, Молекс з запасом.
Різниця у вартості кабелів Кат. 7а и Кат.5е шалена.
Боюся гуглити вартість 100м Кат.8
Якщо 10Гбіт і більше - треба будувати езернет на оптиці. Це дешево
я б краще при ремонті в стіни чи під плінтус закладав 6 категорію, а в звичайному використанні між 5 і 6 різниці не помітив, єдине що готові 6 важче виймати із пристрою і вони більш жорсткіші якщо нормальний виробник, що б гарно укласти ((
Если делается ремонт с нуля, лучше не полениться проштробить стену под хороший экранированый кабель. Пусть хотя бы одесский. Зато там, где условно несущая монолитная стена не пропустит сигнал вайфая в полной мере, у вас будет возможность получить всю скорость интернета без задержек.
Тут ранее поднимался вопрос о нужности 2.4 ГГц диапазона для мобильных устройств. Нужен. Хотя бы потому, что существенно экономит заряд смартфона и ввиду большей длины частоты сигнал дальше добивает, плюс не будет такого что при полном прикрытии рукой антенны телефона уровень сигнала будет падать. У кого прям сильно "загаженный" диапазон - попробуйте переключиться на редко используемый 13-й канал.
Volodimir
ну кожна хвиля має частоту і довжину. тому для кожної частоти є можна порахувати довжину.
людина не зовсім правльно висловилася але зрозуміло мається довжина швилі такої то частоти
Всім привіт.
Задався ціллю зробити безшовний роумінг всередені будинку. Бо зараз стоїть набір з ві-фі роутерів у кількості 3шт ( вулиця , 1 поверх , 2 поверх ) різних виробників.
Самим простішим варіантом для не кваліфікованого мене , виявилось, як я зрозумів "набір mesh-системи"
Особливих критеріїв не має , але вирішив таки побудувати то все з задатком на майбутнє по стандарту АХ
Інтернет
1. оптика від УАРнету ( 200мбіт - тариф )
2. резервний канал - Київстар (100 мбіт)
По будинку прокинутий кабель САТ5е
Scoffer
Дуже розпливчаті вимоги окрім "настінний" (завжди вирішував це питання шурупами через кришку чі скріпками, якщо люди бояться гарантію втратити).
Я поки не зустрічав паганих, якщо треба тільки норм швідкість по Wi-Fi і стабільність без перезавантажень.
Вже декілька місяців тестую TP-Link AX10, на стіну кріпиться, працює стабільно, недорогий - купляв за 1,5к грн.