Автотема: всё из мира авто-мото

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Yaroslav
Member

Повідомлення

Engineer_1988: Высота протектора взяла свое))) - купил Estrada Winterri(сирье Финляндия, надпись есть), свежак 40/22. Хоть и на заводе Росава, но получше на ощупь чем чистая Росава и премиори, посмотрим.
Таки навчились :beer: І ціна впринципі на рівні rosava/premiorri.

Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
Engineer_1988: Кстати Эпицентр ввесь рф поснимал на утилизацию, причем ввесь асортимент товаров.
Сильний хід :super:
Skoda
Junior

Повідомлення

Парни, кто может посоветовать действительно качественные стартовые провода (для прикуривания АКБ) с хорошими крокодилами?

Мне не нужны провода с омедненным алюминием (коих большинство)... Может кто что знает?

Ато пока склоняюсь на покупку провода многожилки (медь, 16 квадратов) и крепких крокодилов из Али (пара стоит 14 баксов)... В копеечку, да, но зато на века... :-/
Engineer_1988
Member

Повідомлення

Skoda: 24.10.2022 15:30 Ато пока склоняюсь на покупку провода многожилки (медь, 16 квадратов) и крепких крокодилов из Али (пара стоит 14 баксов)... В копеечку, да, но зато на века... :-/
Зависит на дизель или бенз!
Делать не менее с провода КГ 1х25, а лучше 35. Опресовка+олово. Длина каждого не менее 4—5 метров.
Шось типо такого https://www.olx.ua/d/obyavlenie/super-m ... OuDZ0.html

Не зря на авто советуют делать провода от акумма к генератору с таких, ибо нет просадок

На олх ребята делают.
Всё магазинное шлак. Я видел как провода 600А Белорусь горячие, когда дизель прикурили..

Если смотреть за своим акумом (пусковой ток) никакие клещи не надо Вам.

А за те гроши, что потратите на качеств.клещи , лучше доложить и собрать акум на железофосфате, и забыть о теме акумулятора на лет 10 минимум. Есть контакты если что
ROCCAT
Member

Повідомлення

Подсоветуйте умную зарядку для АКБ AGM плиз
Лучше взять китайскую KONNWEI с тестером, или лучше какую-то брендовую?
zmax
Member

Повідомлення

брендовая стоит космос, бери китай хороший.
спойлер
https://ctek.com.ua/catalog-ctek/12/ctek-mxs-10.html
этот же, но на ибей
https://www.ebay.de/itm/333799389891
Engineer_1988
Member

Повідомлення

ROCCAT: 24.10.2022 21:57 Подсоветуйте умную зарядку для АКБ AGM плиз
Лучше взять китайскую KONNWEI с тестером, или лучше какую-то брендовую?
берите Konnwei Kw510
Skoda
Junior

Повідомлення

Engineer_1988
Ок, спс.
Бенз 1.6, но мало ли... На будущее :D
__Yoko__
Member

Повідомлення

Хочу замінити в свої октавія тур галогени на лед, можливо хтось має досвід. В інтернетах пишуть, що потрібно ставити лінзи, але фінанси зараз не айс. Найшов ось такий варіант
спойлер
https://kelvinledcar.com.ua/p1444900207 ... z8QAvD_BwE
. Дякую за поради :)
Aca
Member

Повідомлення

__Yoko__: 27.10.2022 14:32 Хочу замінити в свої октавія тур галогени на лед, можливо хтось має досвід. В інтернетах пишуть, що потрібно ставити лінзи, але фінанси зараз не айс. Найшов ось такий варіант
спойлер
І Ви хочете стати отим колхозником які сліплять всіх підряд бо ті недолінзи не мають ніякої стабілізації. У мене на машині лінзи заводські і я нікого не сліплю зовсім, так вони гарно налаштовані. А люди понабирають отих лампочок, при тому не на самі дешеві машини і не їдуть а сіяють. Тож до чого я веду, Вам реально не вистачає світла вночі? Чи просто хочеться чогось нового?
__Yoko__
Member

Повідомлення

Aca
Коли їдуть зустрічні авто з білим світлом, у мене складається враження, що я їду з ліхтариком. Ну і взагалі я зайшов запитати пораду як краще зробити, а не констатувати факт, що поставив собі отаку оптику.
v200971v
Member

Повідомлення

__Yoko__: 27.10.2022 14:32 Хочу замінити в свої октавія тур галогени на лед, можливо хтось має досвід. В інтернетах пишуть, що потрібно ставити лінзи, але фінанси зараз не айс. Найшов ось такий варіант
спойлер
Нормальний варіант,також непогані led лампи від торгової марки Narva ,в порівнянні з галогенками різниця буде суттєва,але є один момент без лінзи ,дуже маленький відсоток виставити світло ,без засліплення зустрічного транспорту ;)
Engineer_1988
Member

Повідомлення

спойлер
Для початку поїхати на стенд, де Вам відрегулюють, і повірте - ви будете вражені. Максимум лампочки поміняєте на якісні.
Якщо в авто стоять лінзи - туди поставити можна ксенон( дешевше і світять чудово).
Всі дивуються чому сліпе зустріч. авто - тому що не регулюють на стенді.
Ваш варіант не розглядаю - світлодіод потрібно відведення тепла( а ці радіатори замало, згорять быстро),+ додатково переробляти на живлення і т.д. Фігня короче..
І куди Ви зібрались світити 8000Lm - 6000K , в космос? Якщо хтось поб'є фари - не ображайтесь.
SergN
Member

Повідомлення

__Yoko__: 27.10.2022 14:49Ну і взагалі я зайшов запитати пораду як краще зробити
1. Точно не ставити ніяких діодів/ксенонів без встановлення лінзи.
2. Краще спочатку вкластися в відновлення світлопропускної здатності "скла" фари (там теж є варіанти на різний бюджет).
3. Білий колір світла ще не значить кращу видимість для водія в конкретних умовах. На жаль, це більше характеризує здатність доставляти дискомфорт зустрічним водіям (та і пішоходам теж).
4. Можна ще перевірити проводку до фар, чи немає там надлишкових втрат.
Ну а далі вже збирати $ на лінзи, якщо так хочеться інвестувати в старе авто досить помітну суму від її вартості.
Volodimir
Member

Повідомлення

__Yoko__: 27.10.2022 14:32Хочу замінити в свої октавія тур галогени на лед
Лампочки на нормальные заменить для начала, полирнуть фары. Проверить сколько вольт доходит до фар. Не страдайте лед-фигнёй, не превращайтесь в колхозника-упыря.
Aca
Member

Повідомлення

__Yoko__: 27.10.2022 14:49 Aca
Коли їдуть зустрічні авто з білим світлом, у мене складається враження, що я їду з ліхтариком. Ну і взагалі я зайшов запитати пораду як краще зробити, а не констатувати факт, що поставив собі отаку оптику.
Ось людина вище цього поста написала що треба робити, а я тільки добавлю. Навіщо придумувати колесо коли все вже придумано до Вас? Ще спаліть собі проводку всілякими колхозами. Тим паче якшо грошей лишніх нема. Купити лампочки й полірнути фари можна й самому.
Skoda
Junior

Повідомлення

Для себя я давно решил: как на заводе слелано- так и должно быть.

Лампочки оставить те- что рекомендуются под данный авто. Стекла полирнуть, проверить качество светоотражателя, поставить лампочки с более интенсивным светом (те же Филипсы есть +30% к свету).

У меня А5, стоят Филипсы, ближний свет настраивал на стене с рулеткой (временно). С доп включенными противотуманками в глухой ночи нормально видно.

Минусы светодиодов: нужна обманка (доп сопротивление), так как сопротивление другое и будет ошибка вылазить; свет холодный белый даёт мнимое превосходство... При тумане он намного хуже жёлтого теплого, как и на снегу (да и вообще для глаз); срок жизни этих светодиодов и их цена...

Приятель два месяца на дорогих лёд поездил и вернулся на галогенки.

Отправлено спустя 3 минуты 8 секунд:
Engineer_1988
Кстати ещё ослеплять могут из-за вырванного грибка- шляпки в фарах именно ближнего света. Он делает верхнюю границу света...
st0k
Member

Повідомлення

декiлька років жив за кордоном, то зустрічні машини взагалі не сліплять, а все тому, що по-перше фари в усіх відрегульовані, по-друге - заборонено міняти світло в фарах з заводського на будь-яке інше. І якщо спіймають - то буде вальцовОчка. І на обов'язковому ТО це перевіряють.
Це такий, дуже тонкий натяк B-)
kyky
Member

Повідомлення

__Yoko__
Як варіант можна подивитись Philips H7 Ultinon Pro9000 +250% (11972U90CWX) коштують не дешево, але на скільки я зрозумів зроблені якраз для рефлекторних фар.
__Yoko__
Member

Повідомлення

Заміряв мультіком напругу на лампах становить 11,9В. На акб (точно не помню) 13,8В+-.
Nuclear World
Member

Повідомлення

Кто в курсе, хранение номерного знака, что и вправду подорожало до 9грн. в сутки? (ранее было 100% 3грн., выходило около сотки в месяц)
Відповісти