Новини
Останні статті і огляди
Coffee Lake на 170/270 чипсетах
-
Капитан Немо
Member
да, я так и делаю
-
gornouralsk
Junior
Добрый всем, заметил такую картину на материнской плате msi z270 m3 , на снимке видно что на крышке то ли дросселя то ли цепи питания поменялся цвет на грязно желтый как масленое пятно, может это от перегрева или так и должно быть? https://disk.yandex.ru/i/hRjwYT-Y9uCw6g
-
SKYJAKER
Member
может кому интересно но большое обновление CoffeeTime до версии CoffeeTime 0.99 вышло месяц назад, я так понял пофискилось все для MSI та и не только
-
Святой
Member
Народ кто подскажет по поводу Biostar GAMING Z170T Ver. 5.x
Нашел такую плату за около 50$ так вот потому как на Z170 чипе выбор материнок с DDR3 невелик то хотел бы узнать на счет этой платы.
Еще есть ASRock Fatal1ty Z170 Gaming K4/D3 в природе но в продаже не нашел.
Так как имею хороший кит 4х8 (32g) DDR3 2400 Cl10 памяти и еще один абсолютно новый кит 4x4 (16g) DDR3 2400 Cl10 то назрел вопрос по поводу того можно ли купив плату на DDR3 Z170 сделать кофе мод и подружить эту память с тем же 9900T/E/F/KF/K/KS или все эти платы не потянут 8 ядерный кофейник в разгоне? Может на 270 том чипе есть достойные платы под DDR3?
Нашел такую плату за около 50$ так вот потому как на Z170 чипе выбор материнок с DDR3 невелик то хотел бы узнать на счет этой платы.
Еще есть ASRock Fatal1ty Z170 Gaming K4/D3 в природе но в продаже не нашел.
Так как имею хороший кит 4х8 (32g) DDR3 2400 Cl10 памяти и еще один абсолютно новый кит 4x4 (16g) DDR3 2400 Cl10 то назрел вопрос по поводу того можно ли купив плату на DDR3 Z170 сделать кофе мод и подружить эту память с тем же 9900T/E/F/KF/K/KS или все эти платы не потянут 8 ядерный кофейник в разгоне? Может на 270 том чипе есть достойные платы под DDR3?
-
MSI-PC User
Member
Святой
Продай эту "хорошую" память и купи полноценную память DDR4 с платой на Z390 под процессор. На вторичке полно предложений. Избавь себя от кроилова, которое неизбежно приведёт к попадалову...
Продай эту "хорошую" память и купи полноценную память DDR4 с платой на Z390 под процессор. На вторичке полно предложений. Избавь себя от кроилова, которое неизбежно приведёт к попадалову...
-
Святой
Member
Почему приведет к попадалову?MSI-PC User: ↑ 10.07.2022 16:19 Святой
Продай эту "хорошую" память и купи полноценную память DDR4 с платой на Z390 под процессор. На вторичке полно предложений. Избавь себя от кроилова, которое неизбежно приведёт к попадалову...![]()
Деньги есть хотя на ддр5 и без продажи. Цель использовать память. Вот и думаю как бы ее использовать в бодрой системе
-
gehka3
Катярко
Святой: ↑ 10.07.2022 17:50Цель использовать память

-
taxi911
Member
Кто то пробовал ставить кофейники с пинмодом на Асусы Н110?
Хочу попробовать поставить 8600k на H110i
Жаль, не могу найти на нее Боардвью
Хочу попробовать поставить 8600k на H110i
Жаль, не могу найти на нее Боардвью
-
Капитан Немо
Member
taxi911
А зачем тебе боардвью? Если мать и проц уже в наличии, делай процу стандартный простой пинмод, как для всех Асусов, ставь его в сокет, и измеряй мультиметром на омах (не на диодном пределе) все дроссели VRM на корпус. Если полного нуля или доли ома по сопротивлению не будет, а только больше ома или несколько, то пинмода достаточно.
Кстати, просто H110I я не нашёл, есть H110I-PLUS. Это она?
А зачем тебе боардвью? Если мать и проц уже в наличии, делай процу стандартный простой пинмод, как для всех Асусов, ставь его в сокет, и измеряй мультиметром на омах (не на диодном пределе) все дроссели VRM на корпус. Если полного нуля или доли ома по сопротивлению не будет, а только больше ома или несколько, то пинмода достаточно.
Кстати, просто H110I я не нашёл, есть H110I-PLUS. Это она?
-
taxi911
Member
H110I-PLUS это ИТХ плата (именно такая у меня), по моему, там в архиве вроде немного на другую плату схема, на мАТХКапитан Немо: ↑ 09.09.2022 11:29 Кстати, просто H110I я не нашёл, есть H110I-PLUS. Это она?
Карандаш на проверку хватит?
Отправлено спустя 1 минуту 23 секунды:
есть в наличии еще одна Гига Н110, но что то мне подсказывает, что ее использовать не стоит.
-
Капитан Немо
Member
ну, вообще-то пинмод нужен в первую очередь для того, чтобы изолировать, чтобы фазы на землю не коротили, а замыкать это чисто для для старта материtaxi911: ↑ 09.09.2022 11:43Карандаш на проверку хватит?
-
kitt
Junior
для статистики:
успешно запущен qtj1 (8c/16t) на Biostar tb250btc-pro.
никаких танцев - просто модификация Биоса кофе-таймом (шьется только програматором)
успешно запущен qtj1 (8c/16t) на Biostar tb250btc-pro.
никаких танцев - просто модификация Биоса кофе-таймом (шьется только програматором)
-
tornadox
Member
Привіт! Тема ще жива? Вартує для MSI Z170M MORTAR чи одразу міняти на щось новіше все разом? Зараз ця система живе як НАС, їсти не просить, але хотілося би більше ніж може запропонувати і5-6600.
-
Tesseract
Member
tornadox
На це є сенс витрачати час виключно тоді, коли ви хочете побавитись з програматором і редактором біосів, а нові можливості материнки для вас є лише приємним бонусом. В усіх інших випадках варто міняти усю систему. Тим більше, що зараз уже пішли тонкі клієнти на проциках 8-ї та 9-ї серій по прийнятним цінам.
На це є сенс витрачати час виключно тоді, коли ви хочете побавитись з програматором і редактором біосів, а нові можливості материнки для вас є лише приємним бонусом. В усіх інших випадках варто міняти усю систему. Тим більше, що зараз уже пішли тонкі клієнти на проциках 8-ї та 9-ї серій по прийнятним цінам.
-
anatolikostis
Member
tornadox
если руки растут из правильного места и вендор материнки удачный, то почему нет?
программатор понадобится, если конкретно накосячить.
если руки растут из правильного места и вендор материнки удачный, то почему нет?
программатор понадобится, если конкретно накосячить.
-
tornadox
Member
Tesseract
цей ПК зараз є NASом відповідно головний фактор це стабільність роботи. Відповідно з'явилося бажання підняти швидкодію системи, так як мат. плата досить хороша по периферії (micro-ATX + 6 SATA), але ціни на і7-7700 чи i7-7700k неадекватні. Але порадили Кофімод.
Програматор я маю, біоси шити вмію, патчити також (але не цей конкретно). Питання більше для тих хто мав з цим досвід, наскільки воно стабільне і чи вартує воно потраченого часу.
anatolikostis
MSI Z170M MORTAR
Пробігся на OLX ціни на і5/7-9ХХХ
Може АМ4 простіше, головне знайти micro-ATX + 4-6 SATA, ну чи новіший інтел.
Короче, цікавить ваша думка.
цей ПК зараз є NASом відповідно головний фактор це стабільність роботи. Відповідно з'явилося бажання підняти швидкодію системи, так як мат. плата досить хороша по периферії (micro-ATX + 6 SATA), але ціни на і7-7700 чи i7-7700k неадекватні. Але порадили Кофімод.
Програматор я маю, біоси шити вмію, патчити також (але не цей конкретно). Питання більше для тих хто мав з цим досвід, наскільки воно стабільне і чи вартує воно потраченого часу.
anatolikostis
MSI Z170M MORTAR
Пробігся на OLX ціни на і5/7-9ХХХ
Може АМ4 простіше, головне знайти micro-ATX + 4-6 SATA, ну чи новіший інтел.
Короче, цікавить ваша думка.
-
Tesseract
Member
tornadox
Найдешевший варіант, мабуть, розділити навантаження на дві машини, якщо це можливо. Ще варто подивитись ціни на старе серверне залізо. Щось типу такого: https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/top- ... XXg7y.html Взагалі заліза під сокет s2011 на барахолках повно. Якщо є гроші, то можна й під s2066 або TR4 знайти щось цікаве.
Найдешевший варіант, мабуть, розділити навантаження на дві машини, якщо це можливо. Ще варто подивитись ціни на старе серверне залізо. Щось типу такого: https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/top- ... XXg7y.html Взагалі заліза під сокет s2011 на барахолках повно. Якщо є гроші, то можна й під s2066 або TR4 знайти щось цікаве.
-
anatolikostis
Member
tornadox
шил 170-мамки еще в 2021 году, клеил каптоновый скотч на брюхо процессорам - до сих пор работают
судя по картинке на МСИ нужно меньше всего пинов клеить, а у меня гиги - там работы как у золотника
шил 170-мамки еще в 2021 году, клеил каптоновый скотч на брюхо процессорам - до сих пор работают
судя по картинке на МСИ нужно меньше всего пинов клеить, а у меня гиги - там работы как у золотника
-
Grava
Member
cс150? Начебто повинен з модом працювати, але треба інфу пошукати.tornadox: ↑ 05.06.2025 21:01Пробігся на OLX ціни на і5/7-9ХХХ
В мене деякий час у насі було з170 + і3 8100т, ніяких проблем не було, для цього проца навіть пінмод не потрібен.
Міг би зібрати щось на ам4, але потрібен був квік сінк. Старі 20хх не розглядав через велике споживання. Якби збирав зараз - щось з і3 на 1700 сокеті з ддр4. Залежно від того під які задачі потрібен.
-
tornadox
Member
Дуже дякую, почав дивитися в цю сторону і вже знайшов собі деякі дуже навіть цікаві варіанти, є готові плати для NAS на Зеонах з процесором і це цілком кращий варіант ніж кофімод.Tesseract: ↑ 05.06.2025 21:31Взагалі заліза під сокет s2011 на барахолках повно
- спойлер
- https://www.aliexpress.com/item/1005007713745942.html
https://www.aliexpress.com/item/1005008884890984.html
Варіантів там достатньо і продуктивність мені теж подобається.
дякую за вашу думку.
Поки подивлюся на плати з зеонами, але погоджуюся що варіанти купити щось свіжіше кращий.Grava: ↑ 07.06.2025 06:48Якби збирав зараз - щось з і3 на 1700 сокеті з ддр4
Ще була пропозиція знайти мат. плату АМ4, в принципі є R5 3600 який можна замінити чимось кращим, але мат плати мікро-атх і ще й на 6 сата не настільки популярні.