Останні статті і огляди
Новини
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
-
gidron69
Junior
Читал ветку,читал,психанул и купил 500GB EXCERIA NVME KIOXIA под систему и Crucial MX500 1 TB под игры за 1700 и 3200 соответственно.Может тупанул,но купленному золотой верх.Сгодня пришли на НП,завтра буду ставить:))
-
Melofon
Member
gidron69
А чё психанул то?
вроде не плохой выбор, радоваться надо. ![;) ;)](./images/smilies/wink.gif)
А чё психанул то?
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
![;) ;)](./images/smilies/wink.gif)
-
7mindfields
Member
SilberV, lewerlin, yupi, Melofon спасибо ![up :up:](./images/smilies/up.gif)
![up :up:](./images/smilies/up.gif)
-
Krovatka
Member
Капец разница в TBW, даже растерялся, что взять. Второй дороже и типа выше классом
AORUS NVMe Gen4 SSD 1TB - 1800TBW 96-слойная 3D TLC (Toshiba BiSC4)
AORUS Gen4 7000s SSD 1TB - 700TBW 3D NAND TLC Micron (OUC2D NW964)
AORUS NVMe Gen4 SSD 1TB - 1800TBW 96-слойная 3D TLC (Toshiba BiSC4)
AORUS Gen4 7000s SSD 1TB - 700TBW 3D NAND TLC Micron (OUC2D NW964)
-
Entar
Member
Чи варто брати SSD замість HDD зараз під файл підкачки/закачку торентів і трохи "файлозвалище" ?
Якщо так, то який із недорогих варіантів підійде під ці задачі, на 1TB, і прослужить достатньо довго?
В системі є швидкий m.2 ssd, мова зараз йде саме про ssd під задачі вище.
"Помер" мій 3TB HDD, і тепер не знаю, брати мені новий HDD під вище перечислені задачі, чи вже на SSD зупинитися. Почитав відгуки про hdd в магазинах, що у людей вони зараз через 2-3 роки дохнуть, і думаю - а чи треба воно мені? Всі ssd що в мене є, починаючи від 2013 року, служать мені надійно, і не подають поганих симптомів. +Без HDD в системнику - працює тихше, грузиться швидше (хоча система і раніше стояла на ssd)
Грубо кажучи, мова йде про те, що прослужить довше - якийсь бюджетний HDD, який я візьму під ці задачі, чи SSD.
Якщо так, то який із недорогих варіантів підійде під ці задачі, на 1TB, і прослужить достатньо довго?
В системі є швидкий m.2 ssd, мова зараз йде саме про ssd під задачі вище.
"Помер" мій 3TB HDD, і тепер не знаю, брати мені новий HDD під вище перечислені задачі, чи вже на SSD зупинитися. Почитав відгуки про hdd в магазинах, що у людей вони зараз через 2-3 роки дохнуть, і думаю - а чи треба воно мені? Всі ssd що в мене є, починаючи від 2013 року, служать мені надійно, і не подають поганих симптомів. +Без HDD в системнику - працює тихше, грузиться швидше (хоча система і раніше стояла на ssd)
Грубо кажучи, мова йде про те, що прослужить довше - якийсь бюджетний HDD, який я візьму під ці задачі, чи SSD.
-
Crossbow
Member
це не потрібно від слова "зовсім". Ваш системний ССД не вре від того що файл підкачки на ньому буде.Entar: ↑ 05.09.2022 14:25SSD замість HDD зараз під файл підкачки
під торрент брати HDD... ну таке. Бо навантаження на механіку при великій кількості торрентів, буде високою = шум = просадки швидкості. В цьому плані ССД (швидко\тихо\дорого).
так не буває...Entar: ↑ 05.09.2022 14:25із недорогих варіантів підійде під ці задачі, на 1TB, і прослужить достатньо довго?
дивіться на МХ500 Сruial.
Відправлено через 47 секунд:
цього ніхто не скаже. Все залежить від сценаріїв користування та вірогідності браку.Entar: ↑ 05.09.2022 14:25що прослужить довше - якийсь бюджетний HDD, який я візьму під ці задачі, чи SSD.
-
Entar
Member
От і я про те ж.Crossbow: ↑ 05.09.2022 14:31 під торрент брати HDD... ну таке. Бо навантаження на механіку при великій кількості торрентів, буде високою = шум = просадки швидкості. В цьому плані ССД (швидко\тихо\дорого).
Почитав тему, порадився зі знайомим спеціалістом, і дійшов до того ж)Crossbow: ↑ 05.09.2022 14:31 дивіться на МХ500 Сruial.
Вже домовився про покупку нового тут на барахолці, дякую
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
-
Volosaty
Member
оптан поза конкуренцією.Dima4s: ↑ 02.09.2022 23:18Який ССд взяти під файл підкачки вінди?
-
fludimir
Member
Посоветуйте что взять в свободный слот m2 на материнке Asus Z170 Pro Gaming - 500гб-1тб будет достаточно, скорости выше 1гб/сек особо не нужны, но возможность записывать большие файлы без падения скорости до уровня хдд нужна. Несколько виртуалок будут жить на этом ссд, возможно своп винды, а также win7 должна нормально работать с этим диском.
По обзору на сайте вот этот https://www.overclockers.ua/storage/goo ... dm-m2-1tb/ выглядит ок, но возможно есть и лучше варианты?
В будущем может понадобиться подключать этот ссд по юсб к ноуту, но я полагаю лучше будет купить usb адаптер потом чем usb-ssd сейчас
По обзору на сайте вот этот https://www.overclockers.ua/storage/goo ... dm-m2-1tb/ выглядит ок, но возможно есть и лучше варианты?
В будущем может понадобиться подключать этот ссд по юсб к ноуту, но я полагаю лучше будет купить usb адаптер потом чем usb-ssd сейчас
-
lewerlin
Member
Требование однако. Я так навскидку НВМЕ с аппаратным тримом и не припомню. Насчет самса не уверен, в сата точно было, а вот в НВМЕ...fludimir: ↑ 06.09.2022 15:03а также win7 должна нормально работать с этим диском.
-
fludimir
Member
с сата проблем точно никаких нет - пара сата ссд работают в этой системе уже много лет и трим работает, а вот что с нвме будет такая засада даже не ожидал, хорошо что уточнил
-
lewerlin
Member
Там возможно и все в порядке, но как это точно узнать, 7+нвме слишком необычный кейс.fludimir: ↑ 06.09.2022 16:23что с нвме будет такая засада даже не ожидал,
-
Crossbow
Member
учтите что 7ка не умеет TRIM по USB, а 8.1 уже имеет.fludimir: ↑ 06.09.2022 15:03а также win7 должна нормально работать с этим диском.
-
heidfeld
Member
ну не знаю. у меня работает норм.lewerlin: ↑ 06.09.2022 17:29 Там возможно и все в порядке, но как это точно узнать, 7+нвме слишком необычный кейс.
-
fludimir
Member
heidfeld
Без каких либо дополнительных драйверов итп, просто поставили и заработало?
Crossbow
А вообще у материнки на Z170 не должно возникнуть проблем с NVME m.2 ssd? Систему загружать с него мне не нужно, только как накопитель использовать
Crossbow
да, не проблема - по usb будет только под вин10 использоватьсяучтите что 7ка не умеет TRIM по USB, а 8.1 уже имеет.
А вообще у материнки на Z170 не должно возникнуть проблем с NVME m.2 ssd? Систему загружать с него мне не нужно, только как накопитель использовать
-
heidfeld
Member
В образ винды нужно добавить обновление майкрософт для нвме, не помню номер его, и все работает как часы. Или установить его если винда на др. накопителе и загрузка с нвме не нужна.fludimir: ↑ 06.09.2022 23:54 heidfeld
-
Volosaty
Member
який нафіг апаратний трім? Тим більше, сімка нормально трімить. Не трімить тільки ЮСБ диски.lewerlin: ↑ 06.09.2022 15:58Я так навскидку НВМЕ с аппаратным тримом и не припомню
На своє власне прибирання мотлоху всі забили дуже давно, зараз навіть слц кеш намагаються не розгрібати.
там потрібно щоб був UASP і контролер пропускав команду (бувають нюанси).fludimir: ↑ 06.09.2022 23:54да, не проблема - по usb будет только под вин10 использоваться
-
fludimir
Member
Окей, так какие варианты ссд то будут, что покупать? ![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
-
Volosaty
Member
ну дешево і сердито і відомий конфіг - кіоксія, наприклад, ВД, самс, кінгстон, крушал, та навіть Інтел 670p. Решта - бувають і заміни флеша, і контролерів.fludimir: ↑ 08.09.2022 17:01Окей, так какие варианты ссд то будут, что покупать?
Краще напишіть що трапило в око
-
Melofon
Member
Кингстон в том числеVolosaty: ↑ 12.09.2022 19:22Решта - бувають і заміни флеша, і контролерів.
![;) ;)](./images/smilies/wink.gif)