Якщо ліньки навіть читати, вам це точно не потрібно, та звичайна топова вежа буде ідеальним варіантом.
Починалось відразу після покупки 5900х, він виявився достатньо горячим камнем. Комп знаходився на столі, і кожен раз за якихось важких задачах - він намагався полетіти, в мене вже був колись турбінний відак r9 290x, я знаю що це таке і краще коли є тиша
Освідомивши що це дуже дорого, і на завтраках не вийде відкладати, продав печінку (жарт). Багато читаючи, які є... що існує. і щоб не дуже занурюватись, був обраний комплект thermaltake Pacific M360 Plus або щось таке, я такий, ну з трьохсекціонним товстим радіатором, помпа д5, буде все в ажурі, але як я помилявся... TT у колі водянкотусовки - ніхто не любить. Далі треба було обрати в якому корпусі збирати, були варіанти be quiet base 960 або який вже був corsair 900d, але... але... був великий радіатор після кількох годин читання нагуглив lian li pc-o11d-rog
Перший млин комом:

Зібрав усе, було якось дуже не дуже... але це перша вода, і я відразу почав тестити, було якось так собі, проц відразу 76 градусів... якось як на звичайній вежі. Я такий а нафіга це робив. Думав - я рукожоп, життя втратило сенс, потрібно було трохи часу, поїхав у відпуску, залишив увімкненим, наступного дня комп погас, і я вже і не знав що трапилось. десь через тиждень, я знайшов комп у відключці, трубки вигнуло, вода вилилась, помпа не працювала (не знаю що було першим) ba dum tss
Далі я відразу відмовився від жорстких трубок, помпа поїхала по гарантії одразу після цього, я такий ТТ - какаха ) купив майже найдешевшу помпу температури були все рівно високі, я такий, треба щось робити, я не те роблю..
Як показала практика, простій був 60-65+ градусів та 76 під навантаженнями, без розгону це 1 ревізія води == топова вежа Noctua NH-D15 враховуємо температуру взимку за бортом +-0 Цельсія та квартира, звичайна багатоповерхівка де холодно.
NB: варто зауважити що в той момент ніякої уваги повітряним потокам в корпусі не придавав уваги
Якось зламав коннектор на водоблоці для ЦП(оригінальними фіттінгами від ТТ), остаточно впевнившись що ТТ - лайно, вирішив збирати кастом на міді, помпа була, залишився радіатор та водоблок, взяв три секціі мідного ТОНКОГО bykski радіатору. Як виявилось продувати 6 см радіатору було важко, і товсті радіатори це не ок... але хто зна, як вияснилось що на них можна робити бутерброд Push&Pull, коли на один водоблок 6 вентиляторів і бути радим.
Фінальний варіант
Нарешті через дуже багато болью, страждань, досвіду, я зібрав норм воду

Підсумки: Під навантаженням 62C, звичайний простій 44C... і +- тихо
Усі ми полюбляємо рахувати гроші...
Корпус замовлявся пару років тому назад за 8 000 грн (можна видалити з чеку, але потрібно розуміти, що в ньому все влізе)
ТТ Комплект десь 15к грн (зара 31к) (в завершені тільки 3 та контролер знадобились для РГБ) (можна видалити з чеку)
1280(8 фіттінгів) + 1600(Водоблок мідний) + 2600(Радіатор мідний) + 360(Шланг 3м) + 200(Концентрат ) + 50(Дистільована вода) + 3200(Помпа ) = 9290 (треба докинути сюди 3 вентилятора мінімально 3 120 будуть коштувати щонайменше 1200 грн) ціни актуальні на момент написання статті
Якщо комусь сподобається, то продовжу, вода - ніколи не зупинитись... сьогодні фінальний результат

Можу впевнено сказати, що "фінальний варіант" вище - це максимум що можна вижати по температурам, або я рукожоп і можна краще