Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
GoToHell
пес Патрон

Повідомлення

Varzek: 02.08.2022 12:03Если вам кто-то рассказывает, что вы не увидите разницу между SATA SSD и M.2 - это обман чистой воды. Я почувствовал разницу сразу
Это вы на одной и той-же системе проверили разницу? Я сколько ссд под систему не тасовал, видел разницу только между безбуферными и обычными. Или речь про копирование данных?
Varzek: 02.08.2022 12:03Пока что в ней из негативных нюансов вижу только реализацию WiFi. У ASUS решение с антеной на проводе кажется более удобным, так как торчащие антены сзади корпуса ещё и немного мешают использованию различных портов
Они ещё и корпусом перекрываются, На пинге иногда весьма сказывается.
Varzek: 02.08.2022 12:03Например, откройте Subscriptions в ютубе и посмотрите как они отображаются. Всё очень мелкое, много пространства незадействовано.
ctrl+колесико мыши исправляет лишнее место.
Varzek: 02.08.2022 12:03По поводу необходимости QHD - пока-то не могу сказать на сколько это нужно.
Как бывший владелец 27" FHD монитора и нынешний владелец 27" QHD - очень нужно на такой диагонали.

А в целом, поздравляем с нормальной железякой, пусть служит долго и безпроблемно :beer:
hzpon
Member

Повідомлення

Здравствуйте. Посоветуйте,пожалуйста,комлпектующие для игр (csgo battlefield ets 2) ,до 50к.
ДУмаю взять :
1) intel core i7 10700k
2) Biostar Racing Z490GTN Ver. 5.0 mini-itx
3) kingston fury ddr4 2x8GB
4) rtx 3060 gigabye eagle
5) Блок живлення be quiet! Pure Power 11 650W
6) Кулер до процесора Noctua NH-L9i
7) и какой=то mini itx корпус.

Что скажите? Какой процесоор и материнску можно взять равносильное по цене и силе?

Відправлено через 40 хвилин 17 секунд:
Чи :
intel core i5-12400f
Материнська плата ASUS ROG STRIX B660-I GAMING WIFI
Varzek
Member

Повідомлення

GoToHell: 02.08.2022 14:40 Это вы на одной и той-же системе проверили разницу? Я сколько ссд под систему не тасовал, видел разницу только между безбуферными и обычными. Или речь про копирование данных?
Проверял на разных системах если честно. В моей старой материнки даже не получиться вставить M.2 :D
ctrl+колесико мыши исправляет лишнее место
Ну это костыль. Так как главное меню ютуба отлично показывает список контента в QHD.
Как бывший владелец 27" FHD монитора и нынешний владелец 27" QHD - очень нужно на такой диагонали.
В таком сравнении конечно да. Но я говорил о том, что многим людям 27" в принципе не нужно.
А в целом, поздравляем с нормальной железякой, пусть служит долго и безпроблемно :beer:
Дуже дякую :beer:
snegurrrka
Member

Повідомлення

hzpon
проц - Intel Core i5-12400, на 400-500 грн дорожче, але все одно бувають ситуації коли iGPU може стати у нагоді, наприклад перечекати у випадку заміни\придбання нової відеокарти
СО - ID-COOLING SE-214-XT (тихо, дешево)
материнка - ASUS ROG STRIX B660-I GAMING WIFI
ОЗУ - PATRIOT 16 GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz Viper Steel (PVS416G360C7K), хороші характеристики за свою ціну, у всіх Kingston Fury, що дивився, то таймінги переважно гірші, місцями відчутно (хоча це все одно мізерно впливає на ігри)
БЖ - BeQuiet! хороший безумовно, правда бачу зараз на hotline цікаву пропозицію на Corsair RM750 2021 750W - якщо реально за 4к грн є в наявності в тих магазинах, то це дуже класний вибір, надзвичайно тихий в роботі (взагалі вентилятор не працює при низькому навантаженні)
Корпус - нехай інший хтось підкаже, я в miti-itx ніколи не розбирався
Відеокарта - щось типу MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING X 8G LHR (в бюджет до 50к нормально вписується), корпус я так розумію буде тісний, з продувом важко, тому СО краще із запасом щоб була і не вила на всю при високих температурах, ну чи щось простіше із 3060 (не Ті)
feniks_tm
Member

Повідомлення

snegurrrka: 02.08.2022 21:56 материнка - ASUS ROG STRIX B660-I GAMING WIFI
ОЗУ - PATRIOT 16 GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz Viper Steel (PVS416G360C7K), хороші характеристики за свою ціну, у всіх Kingston Fury, що дивився, то таймінги переважно гірші, місцями відчутно (хоча це все одно мізерно впливає на ігри)
Нічого не бентежить ) ? Материнка під ддр5.
Якщо ж охота ITX, то корпус Cooler Master NR200(P), аби не було особливих обмежень по комплектуючих, які можна поставити. Блок живлення Corsair SF600/750 Platinum, Cooler Master V650/V850 SFX, або щось з сісоніків/evga/fractal SFX-L.
snegurrrka
Member

Повідомлення

feniks_tm
Точно, не дивився якщо чесно навіть, просто скопіював МП, яку вибрав hzpon, не думав, що хтось на DDR5 зараз спішить збирати, враховуючи ціни. Дякую за виправлення :beer:
hzpon
Member

Повідомлення

feniks_tm: 02.08.2022 21:59
snegurrrka: 02.08.2022 21:56 материнка - ASUS ROG STRIX B660-I GAMING WIFI
Якщо ж охота ITX, то корпус Cooler Master NR200(P), аби не було особливих обмежень по комплектуючих, які можна поставити. Блок живлення Corsair SF600/750 Platinum, Cooler Master V650/V850 SFX, або щось з сісоніків/evga/fractal SFX-L.
тобто,ddr4 не заведеться на цій материнці?

Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
вибачте за тупі питання
feniks_tm
Member

Повідомлення

hzpon: 02.08.2022 22:11
feniks_tm: 02.08.2022 21:59
Ні, навіть фізично не встановиться :) Можна взяти або цей асус з якоюсь дешевою ддр5, або запаритись й деякі комплектуючі тащити з-за кордону, бо вибору під SFF системи, у нас, на превеликий жаль, нема майже.
hzpon
Member

Повідомлення

feniks_tm: 02.08.2022 22:13
hzpon: 02.08.2022 22:11

Ні, навіть фізично не встановиться :) Можна взяти або цей асус з якоюсь дешевою ддр5, або запаритись й деякі комплектуючі тащити з-за кордону, бо вибору під SFF системи, у нас, на превеликий жаль, нема майже.
так,я хотів би mini-itx зібрати компютер. але знайти материнку підходящу не можу.
cpuboss
Member

Повідомлення

Так то для кс го 5600х быстрее 12400... Или я не те тесты смотрю?)
спойлер
https://tpucdn.com/review/amd-ryzen-7-5 ... 0-1080.png
hzpon
Member

Повідомлення

і який комп збирати на форм-факторі mini-itx?) якісь є пропозиції? До 50к грн

Відправлено через 2 хвилини 58 секунд:
бо я чесно кажучи без поняття)
Феном Феномыч
Member

Повідомлення

hzpon
Itx дорого богато душно в корпусе. Конечно если хороший корпус itx, но это тоже проблематично. Просто компактный, матх плата дешевле + корпус матх просторный. Будет более менее удобоваримо.
cpuboss
Member

Повідомлення

hzpon
Ну я вам так скажу. Я бы отталкивался от наличия хорошей платы. Что брать, 12400 или 5600х, то тут примерно одинаково. А вот будет ли иметь плата звук 1220, блютуз и вай фай 5.* и ас. Уже другой вопрос. За вменяемые деньги.
спойлер
https://hotline.ua/computer/materinskie ... 31-672933/
Отправлено спустя 1 минуту 36 секунд:
Феном Феномыч
Согласен насчет матх, вообщем дороже обойдеться итх. Как пример на интел за 8к есть только на ддр5 норм плата итх. Что доп затраты на память.
Феном Феномыч
Member

Повідомлення

cpuboss
Главное нет нормальных корпусов. Надо штамповать и продавать. Думать некогда. То есть, придется брать корпус матх, а там уже и плату такую же смотреть. Как то так. Так и сижу, коробас matx jonsbo v9, все равно душный со стеклом. Вентиляторы правда не ставил корпусные. + Itx плата. В идеале открытый стенд, понравилось, но тоже проблематично. Сижу как будто стенд, без стекла.
feniks_tm
Member

Повідомлення

hzpon: 02.08.2022 22:26 і який комп збирати на форм-факторі mini-itx?) якісь є пропозиції? До 50к грн
З актуальним курсом долара так на скору руку і не прикинеш.
5600x - 8000 грн
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING - 8000 грн
Оператива 16 гб ~2500 грн
NVME SSD 500Gb ~ 2500 грн
Корпус Cooler Matser NR200P - 5000 грн
Блок живлення Corsair SF600 Platinum - 5000 грн
Охлад висотою до ~153мм (Можна SE-224-XT Black, але доведеться зняти пластиковий кавер зверху, якщо хочеться юзати зі склом) ~ 1000 грн
Сумарно виходить до 33к + відяха на решту, якесь простеньке виконання 3060 повинно влізти.

Вище правильно пишуть, що matx можна зібрати дешевше, в ваш бюджет може і 3070 влізти без особливих жертв для інших комплектуючих. Є SFF корпус схожий до NR200P, але з коробки підтримує mATX материнки та ATX блоки живлення, але його тільки з-за кордону тащити (хоча можете у всяких томдомів і редпрайсів запитати, може реально є в наявності) - SAMA IM01/IM02, або його польский OEM-аналог - KRUX Naos.
hzpon
Member

Повідомлення

feniks_tm: 02.08.2022 22:54
hzpon: 02.08.2022 22:26 і який комп збирати на форм-факторі mini-itx?) якісь є пропозиції? До 50к грн
З актуальним курсом долара так на скору руку і не прикинеш.
5600x - 8000 грн
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING - 8000 грн
Оператива 16 гб ~2500 грн
NVME SSD 500Gb ~ 2500 грн
Корпус Cooler Matser NR200P - 5000 грн
Блок живлення Corsair SF600 Platinum - 5000 грн
Охлад висотою до ~153мм (Можна SE-224-XT Black, але доведеться зняти пластиковий кавер зверху, якщо хочеться юзати зі склом) ~ 1000 грн
Сумарно виходить до 33к + відяха на решту, якесь простеньке виконання 3060 повинно влізти.

Вище правильно пишуть, що matx можна зібрати дешевше, в ваш бюджет може і 3070 влізти без особливих жертв для інших комплектуючих. Є SFF корпус схожий до NR200P, але з коробки підтримує mATX материнки та ATX блоки живлення, але його тільки з-за кордону тащити (хоча можете у всяких томдомів і редпрайсів запитати, може реально є в наявності) - SAMA IM01/IM02, або його польский OEM-аналог - KRUX Naos.
на рахунок корпусу ви мені писали ) я так і не спитався,завтра спитаюсь . Бачив в українських магазинах цей корпус,можливо,в них є під замовлення або в наявності
cpuboss
Member

Повідомлення

А оттакая фигня? Мне по обзору показался прикольным.
спойлер
https://hotline.ua/computer-korpusa/qub ... ?tab=about
feniks_tm
Member

Повідомлення

cpuboss
не знаю, кубіки якось не заходять мені, важко щось сказати)
cpuboss
Member

Повідомлення

feniks_tm
Ну еще такое увидел, в спеках написано матх, но что то не вериться. Надо смотреть на оф сайте.
спойлер
https://epicentrk.ua/ua/shop/korpus-coo ... gK29PD_BwE
feniks_tm
Member

Повідомлення

cpuboss
Сумніваюсь)
Відповісти