Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
Vlad Tepec-Dracula
Member

Повідомлення

Ektalion
100% этот работник кал-центра ездит на зеленой ниве :lol: :lol: :lol:
Мерзавчик
Member

Повідомлення

Ektalion: 01.08.2022 20:09
096-048-27-62, 099-094-33-12 Сімученко Роман Петрович (впевнений ініціали фейк)
Хотів купити у мене товар з предоплатою 50%. Через дві години з іншого номеру його колега представився працівником банку(саме головне не вказав якого, а потім не вгадав) - вам поступила сума від юр. особи 5000 грн., для її розблокування я маю звірити ваші дані... :lol:
Блін,чому мені такі не пишуть вже(( - це ж стільки лулзів :laugh:
Останній раз вже десь роки два як чмоні такі звонили - кажуть (я продавав якраз) хочемо купити ваш ксилофон (ксилофон, Карл :lol: ) кур'єр підїде ну і.т.п., а я кажу чуєш, нема проблем, але мені просто цікаво в вас там шо, камера безрозмЄрна, чи біля параші місця дофіга, щоб ще ксилофон туди вкорячити, та й я думав, що у вас по шкіряних флейтах специ тільки, де ви ударніка знайшли? :laugh:
вибачте за оффтоп)
ackstarvinta
Member

Повідомлення

Доброї ночі всім.

Писав мені пару хвилин тому на олх клієнт стосовно двох 3070ті.

Перше питання було чи я відправляю олх доставкою, але укрпоштою. Я пишу, що Пан ризиковий, навіщо йому укрпошта, якщо є нова, яка де факто на олх оплачуться мною, що доставка, що пакування.

Примітка
спойлер
Укрпошта це перший сигнал біча/мутного клієнта. Проти самої украошти я особливо нічого не маю. Я розумію коли за овляєш дешевий товар укрпоштою, чи якийсь габаратний. А коли тут відеокарта за 28500грн і укрпошта це як мінімум дивно
Далі, клієнт заявляє що: «На укр пошті дозволяють вставити і перевірити карти в комп'ютері.»

Наскільки я розумію, то не повинні би.
Примітка
спойлер
На поштах не повинні без грошей на руках налом, або не оплачений товар давати перевіряти взагалі. Вот уявіть людина прийшла перевіряти 3090 за 60тис грн якусь топову. І вставила райзер не тим боком, або ще гірше - поламала слот pci на відеокарті. А грошей в неї нема. Що тоді, нирку вирізати?
Або навіть якщо є, попробуй застав рукожопа заплатити

Або той ж випадок з технікою епл. Що приходили на пошту і вводили свої айклауди на техніку продавця і потім викуп просили
Я йому пишу, що такої опції на пошті не має, нехай замовляє новою.

І тут він мені заявляє, що він на укрпошті приплачує операторам 200 гривень і вони дозволяють йому перевірити відеокарту.
Примітка
спойлер
З слів горе-покупця тільки в відділенні. Але ми з вами прекрасно розуміємо, що олх доставка укрпоштою йде тільки при оплаті картою і оператор укрпошти за 200грн відпустить його з картою додому. І якщо той до кінця доби не повернеться то оператор просто відмітить як отримано і все. Тобто тут цілий плацдарм для шахрайських схем
Тому я одразу запитав в покупця де гарантія, що він не підмінить відеокарту за рухнок корумпованого працівника?

На що отримав відповідь що все буде ок, він так вже інно3д 3070ті купляв.

Це був другий дзвінок
Примітка
спойлер
інно3д це лютий кал. Ним в америці ніхто не користуються, як і всі здоровомислячі люди.

Є окрема субкультура скупердяїв які купляють лайноси/лайново/опо/жопо/сяомі/інно3д/паліти і вважають що це хороші речі. З такими людьми неможливо сперечатись. Вони розуміють що купили лайно, але намагаються себе переконати що це щось хороше та ще й іншим доказати що це норм техніка. Бо визнати для себе що відвалив купа грошей за шматок коров‘ячого лайна цій субкультурі релігія не дозволяє.

Всім цим лайном на території штатів взагалі ніхто не користується. Палітів і інно3д там на ринку просто нема, або одиничні екземпляри. Скупий платить двічі)

Одразу обіжених віруючих прошу не писати в темі. Я Вас в Вашому болоті з метання гівна перемогти не зможу, рахуйте що ви виграли
Далі покупець всіма способами пробував вламати мене на доставку укрпоштою

З своєї сторони я запропонував:
1. Записати відео з стрес тестами щоб було видно на ньому серійники
2. Показати на відео в онлайн режисі тести з серійниками
3. Відправка новою поштою олх доставка
4. Наложка нова пошта
5. Укрпошта по 100% передоплаті

Клієнту нічого не підійшло, він давай розказувати що в нього цілих 5 відеокарт (це мабуть мало мене вразити :-/ )
І то там цілий біч набір, а саме паліт, інно3д, зотак і один гігабайт.

Ось відправиш таким клієнтам карту, там прийде відмова і просто молись щоб воно ціле повернулось

Про те що клієнт ще й торганути непогану суму хотів я вже промовчу

Хоча були випадки підміни і тестувань за межами відділень і на новій пошті, але то було в глухих селах, в такі більше не відправляю :beer:

Діліться своїми історіями і індикаторами як виявити ненадійного покупця :beer:

Відправлено через 10 хвилин 17 секунд:
Забув добавити що пацієнт заливав що можна купити аккаунт на олх, що типу в мене куплений. Ага, купити цілий комплект фопа, + гет контакт 100+ записів, акк на оверах, номер і акк на олх.

Мабуть живе людина в році 2015тому. Зараз як на олх поміняєш номер чи локацію одразу може прилетіти бан що типу аккаунт викрали.
+ 2FA авторизація через смс якщо локація далекувато від минулого входу.

Але де то всяким професіональним палітологам знати B-)
unlnu
Member

Повідомлення

Розумію вашу спробу допомогти, але для таких історій хоча б якісь данні цього горе-покупця прикріпили... скрін його акаунту чи номер телефону... і для подібних історій є окрема тема, до речі. Але навіть тут я не бачу, щоб він щось кримінального зробив, люди різні бувають. Наприклад, я теж люблю мізки продавцям повиносити інколи, а от з покупцями то вже інша справа.
cpuboss
Member

Повідомлення

Читал, в надежде узнать как же всё таки распознать бича. :rotate: Но к сожалению тут всего лишь на мутного клиента тянет , по моему. :laugh: Тема бича всё ещё не раскрыта. :lol:
tolebamber
Member

Повідомлення

Я не знаю что вам сказать, на олх за последние лет 6 меня не кто не развёл, все посылки забирали и т.д. Все что я покупал - все приезжало без подводных камней.
А вот на оверах развели на 200 грн (а кого то и больше).
И это при том что на олх я провёл сделок в раз 10 больше.
SilberV
Member

Повідомлення

Было любопытно до этого момента:
Є окрема субкультура скупердяїв які купляють лайноси/лайново/опо/жопо/сяомі/інно3д/паліти і вважають що це хороші речі.
И всё бы ничего, да автор этого продаёт Gigabyte Eagle :laugh: Майнер-элитист, блин :laugh:

А по сабжу - я вообще отключил укрпочту как вариант доставки. Везут долго, в отделениях - совок, какой был 30+ лет. Про какие-то камеры и контроль вообще молчу.
DDV
Junior

Повідомлення

Crossbow: 01.08.2022 20:03 Shader1
эт немного не в эту тему, ну да ладно, пусть будет.

И да, вот и я столкнулся с тем что товар на 1800грн вес до 1кг даже, заказали ОЛХ доставкой.
И мне сразу "олх" пишет - комиссия 40грн. :down: Будет зачислено 1760 грн. Ну я то знал за это и что так будет. Я ж не просто так везде накинул соответственную сумму :laugh: , но сам факт что гребут комисию с продавца - подтверждаю.
Действительно грабят гады, улучшают опыт пользования ОЛХ
спойлер
Зображення
за размещение 40грн. заплати, комиссию 40грн. заплати, причем при покупке размещений небыло ни про какие дополнительные комиссии, это сколько же нужно в цену закладывать, чтоб что-то заработать. Я понимаю древний комп. хлам, можно и дешевле отдать, а если новый товар с закупкойв $.
Думаю добавлять 40грн. не вариант, теряются покупатели по месту и Укрпочтой, нужно вес 5-10кг. ставить.
ackstarvinta
Member

Повідомлення

SilberV: 02.08.2022 05:00 Было любопытно до этого момента:
Є окрема субкультура скупердяїв які купляють лайноси/лайново/опо/жопо/сяомі/інно3д/паліти і вважають що це хороші речі.
И всё бы ничего, да автор этого продаёт Gigabyte Eagle :laugh: Майнер-элитист, блин :laugh:

А по сабжу - я вообще отключил укрпочту как вариант доставки. Везут долго, в отделениях - совок, какой был 30+ лет. Про какие-то камеры и контроль вообще молчу.
так, продаю ігли) але там всі термоінтерфейси поміняні) :beer:
ну і гіга як не крути це не інно3д чи паліт))
SilberV
Member

Повідомлення

ackstarvinta: 02.08.2022 11:23так, продаю ігли) але там всі термоінтерфейси поміняні) :beer:
Палит "всего лишь" крупнейший производитель видеокарт в мире. В США вполне есть, в т.ч. с брендом Gainward, который им принадлежит. По последним моделям - Gaming Pro и Gamerock уделывают все гигабайты и прочее в щепки, особенно в новых ревизиях.
Inno3D - часть PC Partner, вместе с Zotac и Manli. Inno3D в основном в Европе и Азии, Zotac - США. Суть - та же.
Поэтому особенно забавно наблюдать, когда хвалят Gainward и Zotac и ругают Palit и Inno3D :laugh:
Уже давно закончились времена, когда какой-то конкрентый бренд был "мусорным". У всех есть удачные и неудачные модели. И если это не что-то жутко китайское или ультрабюджетное, то никаких проблем там не будет. А часто оно еще и на одной фабрике какого-то Фоксконна производится.
И что до "в США такого нет". Это еще одна древняя байка, в которую охотно верят у нас. Мол, если что-то есть в США, то по определению качественное. Американцы умеют экономить и не тратят деньги налево-направо. В США успешно продаются десятки и сотни китайских брендов бытовой техники, а не только топ-сегмент. Пример - телевизоры TCL, топ продаж там. Ну и зачастую если в США нет какого-то бренда, то это только потому, что компания-владелец бренда разделила торговые марки для Европы и США по каким-то своим соображениям. И всё.
Впрочем, если хочется чувствовать "избранность", купив самую бюджетную модель гигабайта - на здоровье :)
Skoda
Junior

Повідомлення

У меня везде написано - олх доставкой не отправляю.

Тыкнули новой почтой олх доставкой втихаря, одна посылка- 4 дня лежит, вторая- пятый день лежит на почте без прихода покупателя.

Все, я проверил, спасибо- пусть такие тихие идут в лес, я буду так же тихо отменять заказанные олх доставкой товары :laugh:

А потом- чего вы не отправляете таким супер удобным для МЕНЯ способом? А может у вас акк купленный? А значит вы мошейниг? А почему....

-Идите в *опу :D

Отправлено спустя 2 минуты 38 секунд:
А, из приколов.
Продаю коллекцию брайтов за 100 грн по предоплате.

Пишит чел. Ну давайте 50 грн кину для вашего успокоения, а 50 грн наложенным платежом.

:lol:
ackstarvinta
Member

Повідомлення

SilberV: 02.08.2022 12:31
ackstarvinta: 02.08.2022 11:23так, продаю ігли) але там всі термоінтерфейси поміняні) :beer:
Палит "всего лишь" крупнейший производитель видеокарт в мире. В США вполне есть, в т.ч. с брендом Gainward, который им принадлежит. По последним моделям - Gaming Pro и Gamerock уделывают все гигабайты и прочее в щепки, особенно в новых ревизиях.
Inno3D - часть PC Partner, вместе с Zotac и Manli. Inno3D в основном в Европе и Азии, Zotac - США. Суть - та же.
Поэтому особенно забавно наблюдать, когда хвалят Gainward и Zotac и ругают Palit и Inno3D :laugh:
Уже давно закончились времена, когда какой-то конкрентый бренд был "мусорным". У всех есть удачные и неудачные модели. И если это не что-то жутко китайское или ультрабюджетное, то никаких проблем там не будет. А часто оно еще и на одной фабрике какого-то Фоксконна производится.
И что до "в США такого нет". Это еще одна древняя байка, в которую охотно верят у нас. Мол, если что-то есть в США, то по определению качественное. Американцы умеют экономить и не тратят деньги налево-направо. В США успешно продаются десятки и сотни китайских брендов бытовой техники, а не только топ-сегмент. Пример - телевизоры TCL, топ продаж там. Ну и зачастую если в США нет какого-то бренда, то это только потому, что компания-владелец бренда разделила торговые марки для Европы и США по каким-то своим соображениям. И всё.
Впрочем, если хочется чувствовать "избранность", купив самую бюджетную модель гигабайта - на здоровье :)
Так я не казав що gayнвард чи зотак топ)
Що манлі, що зотак, що паліт, що gayнвард це все кал, так чи інакше)

Найбільший не означає найкращий) до прикладу сяомі чи народний автомобіль. Ціна/якість топ? Можливо
Найкращі? Ну явно що ні :lol:

Відправлено через 4 хвилини 53 секунди:
Паліт сам по собі, якщо немає інших варіантів і якщо це якийсь топ платіт типу гейрока, чи як воно там - то ним навіть можна користуватись. Але хто в тверезому розумі візьме того гейрока, якщо є богоподобна евга? Або асус нокта, чи якийсь стрікс мега максимус 3000. На худий кінець школярний аурус від гіги. І вже тоді, в самому кінці вибір впаде на гейрока
Xardas_95
Member

Повідомлення

IMG_20220802_153212_727.jpg
+380939712057
Проживає в місті Сміла Черкаської обл
Вулиці Леніна 35
Aleksandr1973
Member

Повідомлення

Xardas_95
Нихрена не понял . Комп з , двушка гривень .
Развести кто то пытался ?
SilberV
Member

Повідомлення

ackstarvinta: 02.08.2022 15:10 Так я не казав що gayнвард чи зотак топ)

Найбільший не означає найкращий) до прикладу сяомі чи народний автомобіль. Ціна/якість топ? Можливо

Паліт сам по собі, якщо немає інших варіантів і якщо це якийсь топ платіт типу гейрока, чи як воно там - то ним навіть можна користуватись. Але хто в тверезому розумі візьме того гейрока, якщо є богоподобна евга? Або асус нокта, чи якийсь стрікс мега максимус 3000. На худий кінець школярний аурус від гіги. І вже тоді, в самому кінці вибір впаде на гейрока
Это не значит, что те, кто берет ланосы или ксяоми - "тупые" или "нищеброды". Очень часто разумнее взять то, где "цена/качество топ". А кому понты - ну да, тому понты.

В данном случае все выглядит так, как будто чувак, который ездит на ланос-хэтчбеке заявляет, что владельцы ланосов-седанов - нищеброды. Я б понял, если б у тебя был какой-то там асус баленсьяга эдишн с камнями сваровски и вышивкой от луи виттона. А так - самый-самый дешевый гигабайт (который никогда не продавался в нише топ-железа). Но да, палиты, ксяоми и леново ему не угодили. Хотя игл - еще ниже категория :laugh: Короче, дно.
Xardas_95
Member

Повідомлення

Aleksandr1973
Тобто вас ніяким боком не смущає що він пише "переводи лучше 2шку на карту мне, шоб не пришлось гимн россии учить. Za наших!"
Ок, поняв, прийняв. це нормально
Aleksandr1973
Member

Повідомлення

Отправлено спустя 2 минуты 25 секунд:
Xardas_95
Просто понять диалог не могу с двух сообщений . Какое з и откуда выкинуть ? Кому и за что двушку и по поводу гимн учить ? Мне такую хрень никогда никто не писал .
yupi
Member

Повідомлення

Xardas_95
То есть даун, который пишет Z выкинь на#, то это ок?

Отправлено спустя 1 минуту 15 секунд:
Aleksandr1973
Встретились два сверх разума просто :lol:
ackstarvinta
Member

Повідомлення

SilberV: 02.08.2022 15:40
ackstarvinta: 02.08.2022 15:10 Так я не казав що gayнвард чи зотак топ)

Это не значит, что те, кто берет ланосы или ксяоми - "тупые" или "нищеброды". Очень часто разумнее взять то, где "цена/качество топ". А кому понты - ну да, тому понты.

В данном случае все выглядит так, как будто чувак, который ездит на ланос-хэтчбеке заявляет, что владельцы ланосов-седанов - нищеброды. Я б понял, если б у тебя был какой-то там асус баленсьяга эдишн с камнями сваровски и вышивкой от луи виттона. А так - самый-самый дешевый гигабайт (который никогда не продавался в нише топ-железа). Но да, палиты, ксяоми и леново ему не угодили. Хотя игл - еще ниже категория :laugh: Короче, дно.
Так лол, в мене 4 останні гігабайт карти на продажі)

Далі буде фтв3, геймінг Х/Z, асус туф, фаундерс і тд) ну може два-три гіги не лхр геймінг 3060ті 3 кулерні. Вони доречі реально непогані :beer:

Абсолютно жодного сенсу в купівлі паліту я не бачу. Докидаєш 2 копійки зверху і маєш хороший надійний ГПУ. Не хочеш докидати - велком ту сервісний центр. Сьогодні був в АСЦ в знайомих, то вони якраз отриматли по пошті 20 чи 30 палітів 3060ті.

І там не в всіх проблема з пам‘ятю, з живленням теж там типовуха.

Навіть береш того паліта в руки то хочеться бекнути :(
SilberV
Member

Повідомлення

Какой-то детский сад, чесслово. Не вижу смысла даже продолжать.
Відповісти