Доброго здоров'я,
Вирішив поміняти термопрокладки на своїй Gigabyte GTX 1080 ti Aorus Xtreme
У когось є точна інформація про те, якої товщини там використовуються?
В гуглі не забанили, але інфо дещо відрізняється у тих джерел, які доступні.
Буду дуже вдячний за допомогу
Останні статті і огляди
Новини
Термопрокладки Gigabyte Aorus Xtreme 1080 ti
-
STARL1GHT
Member
-
ArtiMay
Junior
Тільки розбирати картку та міряти самому.
Дивився відео одного ремонтника (переважно відеокарт) у якому він роз'яснював щодо термопрокладок і чому він не займається їх обслуговуванням а тільки ремонтує.
Прикол у тому, що їх(термопрокладок) товщини можуть бути різні на різних ревізіях однієї і тієї ж моделі.
Дивився відео одного ремонтника (переважно відеокарт) у якому він роз'яснював щодо термопрокладок і чому він не займається їх обслуговуванням а тільки ремонтує.
Прикол у тому, що їх(термопрокладок) товщини можуть бути різні на різних ревізіях однієї і тієї ж моделі.
-
Firebrand
Member
кстати да, это не так уж сложно померять самому.
-
Egorka80
Member
Разбирай и сам делай замеры , только с краю где не выжата термопрокладка.
-
big_bang
Member
або купити на 1.5-2мм товщиною і не паритись
зайве видавить і так
Отправлено спустя 29 секунд:
головне не прикладати зайві зусилля
зайве видавить і так
-
odessitmws
Member
омг этот бред еще кто то плюсуетbig_bang: ↑ 26.05.2022 15:42або купити на 1.5-2мм товщиною і не паритись
зайве видавить і так
-
Egorka80
Member
big_bang: ↑ 26.05.2022 15:42 або купити на 1.5-2мм товщиною і не паритись
зайве видавить і так
- Вкладення
-
-
big_bang
Member
обоснуйте сударьodessitmws: ↑ 26.05.2022 16:01омг этот бред еще кто то плюсуетbig_bang: ↑ 26.05.2022 15:42або купити на 1.5-2мм товщиною і не паритись
зайве видавить і так
Отправлено спустя 31 секунду:
идентично пожалуйстаEgorka80: ↑ 26.05.2022 16:15big_bang: ↑ 26.05.2022 15:42 або купити на 1.5-2мм товщиною і не паритись
зайве видавить і так
-
odessitmws
Member
если там будет 1мм зазор то ты и 1,5мм резинку не ужмешь и гпу не будет контачить с охладом (при этом повышенное давление на чипы памяти так же не будет способствовать долгой жизни карты) хотя те кто наливают термопасты как майонеза то у них как то работать будетbig_bang: ↑ 27.05.2022 11:33 обоснуйте
у меня же к примеру на гпу жидкий метал и я прекрасно знаю что даже беря самые мягкие термопластинки нужно брать в размер (обычно родной зазор не кратен 0.5 и когда там попадается зазор аля 1,6мм начинается головная боль ибо редкая 2мм ужмется с нормальным усилием до 1,6 ща тут появятся люди которые скажут что ужмется любая, но прикол в том что у них термопаста занимает 0.2 а то и больше и в итоге резинкам приходится ужиматься всего то на 0.2 к примеру)
Відправлено через 18 хвилин 8 секунд:
да можно предварительно раскатывать до нужного размера, но есть риск переборщить и отправить в мусор
-
John Doe
Member
Буду краток, как владелец такой же практически.
- сохранил с других оверов
-
дико заморочился по ТП вчера AORUS GTX 1080 Ti
A: 20 х 68 мм и толщину 2 мм
B: для первого ряда VRM-модулей. Это 9 мм х 100 мм в размере Оригинальный от Gigabyte был толщиной 1,5 мм используется толщиной 2 мм.
C: это 2 маленьких подкладки, каждая размером 9мм х 45мм и толщиной 1мм.
D: охватывает VRM-чипы и еще один ряд MOSfets. Это 20 мм х 100 мм в размере и 3 мм толщиной.
E: для самых правых MOSfets на карте. Это точно 12 мм x 26 мм в размере и 2 мм толщиной.
F: Размер 12мм х 28мм и толщина 1мм
Задний Бэк думается так и остается 3мм
- По термопрокладкам, если бюджет позволяет бери LAIRD - мягкие, хорошо ужимаются.
-
Пример продажи у нас на форуме:
[Украина, ХАРЬКОВ] Термопаста Gelid GC-Extreme, DOW CORNING TC-5288 СИНИЙ ЦВЕТ | Термопрокладки 0.5-4мм Gelid GP-Extreme, LAIRD HD300 HD90000 для RTX3080-3090| Жидкие прокладки LAIRD Tputty 607-ноуты Xbox Playstation
-
big_bang
Member
аргумент принят)odessitmws: ↑ 27.05.2022 12:06если там будет 1мм зазор то ты и 1,5мм резинку не ужмешь и гпу не будет контачить с охладом (при этом повышенное давление на чипы памяти так же не будет способствовать долгой жизни карты) хотя те кто наливают термопасты как майонеза то у них как то работать будетbig_bang: ↑ 27.05.2022 11:33 обоснуйте
у меня же к примеру на гпу жидкий метал и я прекрасно знаю что даже беря самые мягкие термопластинки нужно брать в размер (обычно родной зазор не кратен 0.5 и когда там попадается зазор аля 1,6мм начинается головная боль ибо редкая 2мм ужмется с нормальным усилием до 1,6 ща тут появятся люди которые скажут что ужмется любая, но прикол в том что у них термопаста занимает 0.2 а то и больше и в итоге резинкам приходится ужиматься всего то на 0.2 к примеру)
Відправлено через 18 хвилин 8 секунд:
да можно предварительно раскатывать до нужного размера, но есть риск переборщить и отправить в мусор
просто я покупал термопрокладки толщиной в 2мм м они сжимались очень шикарно)))
с правильным подбором толщины согласен полностью, но мороки очень очень много - разобрать, померить ,собрать, заказать...
хотя, это есть единственным и правильным вариантом)
-
STARL1GHT
Member
Інфо з приводу товщини термухи — вірна. Єдине з приводу самих розмірів були деякі розбіжності в меншу сторону.John Doe: ↑ 27.05.2022 13:02 Буду краток, как владелец такой же практически.
- сохранил с других оверов
- спойлер
1шт. 120x20mm -1мм (більша половина використана)
1шт. 100x100mm - 2мм (половина залишилась)
1шт. 120x20mm - 3мм (більша половина використана)
Задню частину — вирішив не міняти, так як стан рідної термухи на диво виявився хорошим.
Окреме вітання тим експертам, котрі рекомендували міряти на 4 річній карточці товщину термухи і потім замовляти — ні одна навіть близько не відповідала тому, що було з заводу. Час — річ сувора, і таке ймовірно є доцільним робити на відносно нових пристроях. Або які взагалі не обслуговувались(що ще гірше)
Сподіваюсь інформація ще комусь знадобиться
-
ppop_kh_ua
Member
Дивлюся я на товщині і жахаюся. 2мм на пам'ять, 1мм на дроселі та 3мм на VRM.
Дуже корисна інфа у документації до водоблоків від ЕК.
На мій фулкавер (доречі теж 1080Ті, але MSI Gaming X) на пам'ять 0,5мм, на дроселі VRM mem 1мм, а на VRM GPU 1,5мм.
Дуже корисна інфа у документації до водоблоків від ЕК.
На мій фулкавер (доречі теж 1080Ті, але MSI Gaming X) на пам'ять 0,5мм, на дроселі VRM mem 1мм, а на VRM GPU 1,5мм.