Нічого з тих картинок не зроблено з чистого алюмінію. На літаку так взагалі елітна дюралька.
Відправлено через 10 хвилин 23 секунди:
- Хочеш диски, на тобі диски

- спойлер

1. Видимо дешман китай, в котором сплав из жовна и палокScoffer: ↑ 21.12.2021 17:14А от що робить з бруском люмінію солона вода
Алюмінієва рама лісапеда під фарбою теж ні разу не гниє
Та і в алюмінієвих обшивках літака дірок ніколи не буває
Запчастина з іншого популярного домашнього механізму
Я не згоден з цим ствердженням. Я в живу достатньо часто зустрічав різного сорту гнилі алюмінієві деталі щоб вважати його хоч на скількись пристойно корозійно стійким.zmax: ↑ 21.12.2021 17:57Люминиевая деталь гниет на порядок медленнее стальной, в машине уже дырки будут сквозные к моменту серьезной коррозии люминия.
пару страниц назад кидал ссылку на ютуб канал парней автоподборщиков из Питера. Они в каждом видео сетуют на то, что из за посыпания зимой дорог солью машины гниют моментально. Буквально за 5 лет все днище покрыто ржавчиной. За десять лет в машине уже тормозить можно ногами об асфальт. Так что да, люминий будет покрепче.Scoffer: ↑ 21.12.2021 18:12Я не згоден з цим ствердженням. Я в живу достатньо часто зустрічав різного сорту гнилі алюмінієві деталі щоб вважати його хоч на скількись пристойно корозійно стійким.
выше не зря упомянул Вики. Оксид люминия очень стойких механически, но нихрена не стойкий химически. Поэтому люминий и гниет так быстро в агрессивной среде, защитная пленка оксида тут не работает.Scoffer: ↑ 21.12.2021 18:12 Так подіяло свіже морське повітря
все дело в кристаллической решетке)))Scoffer: ↑ 21.12.2021 18:12Посил в тому, що як гниє люміній на око не дуже видно.
угу... купил 15 летнюю машину из посёлка/села. за ней мягко говоря вообще не следили, а на днище и кузове только пара лёгких ржавинок.zmax: ↑ 21.12.2021 18:28Они в каждом видео сетуют на то, что из за посыпания зимой дорог солью машины гниют моментально
Там ще й сама оксидна плівка невизначеністі додає. Алюміній в нормальному стані завжди нею покритий і "трішечки більше" оксидів поглибже не видно. Це як би сталь з заводу була покритою тонким шаром іржі, то під нею теж біса зо два хтось би щось побачив аж поки вона по швам не розійшлась би.zmax: ↑ 21.12.2021 18:28все дело в кристаллической решетке)))
О, як і казав, "експерт" привів черговий недолугий аргумент. Чудо, повчи англійську! Зрозумієш, що це не про корозію чи гниття! Майже всі ці пошкодження мають механічну природу. Нічого не змінюється від типового сценарію, якби щось накинути.Scoffer: ↑ 21.12.2021 23:35А я-то думаю звідки взялись 19 мільйонів результатів в гуглі по запиту wheel rim damage. Очевидно тому, що з ними нічого не трапляється
Та всі вже знають, як цей "експерт" вміє це гівно генерувати, а потім розбризкувати по форуму. Тільки не треба інших в цьому звинувачувати і по собі інших міряти. Виробники виробляють, а люди купують автівки вже зі штатними литими дисками, вже он навіть китайці ліплять їх у більшість своїх комплектацій, але для місцевого сектанта деякі до сих пір випускають "елітні" бомж-комплектації на стальних, щоб він міг від своїх фобій сховатися у своєму маленькому придуманому світі. Всі інші беруть і їздять, а не біжать через пару днів експлуатації замінювати лиття на сталюку, бо десь почули бредні одного форумного "експерта".Scoffer: ↑ 21.12.2021 23:35Ох вже місцеві любителі піджирати гівна за кимось. Це якась виключно совкова секта.

Та вже сотні разів показав, як шариш. Я б соромився такий "знання" показувати. А він ще і щоки надуває, розповсюджуючи дезу по форуму в повчальному тоні. І так ледь не в кожній темі. Мокнеш в його в розбризкані ним же гівняшки по форуму - швидко міняє тему.Scoffer: ↑ 22.12.2021 09:20Тобі ото аби щось ляпнути. Дуже вже завидно що я шарю в деяких речах а ти ні?
Сам придумав проблему, сам злякався, і давай далі роздмухувати. Ну скільки можна свої фобії розповсюджувати? 99%+ проблем з литими дисками - це механічний демедж. Він трапляється повсякчас, особливо на наших дорогах. Точно так же відбувається і демедж стальних дисків, ну хіба без тріщин. Але там теж можна придумати про корозію (знайти пару фоток в інеті чи на сусідньому звалищі), теж злякатися, і теж намагатися роздмухати з мухи слона. Ще й в додачу фоток залізної трухлі буде значно більше. І по тій самій аналогії розповісти, що якщо це хтось намагатиметься приховати, то задешево відпіскоструїть і задує з балончика під "муха не сиділа". І що, тепер і залізяк будеш боятися, а на дерев'яні перейдеш?Scoffer: ↑ 22.12.2021 09:20По дуже конкретній причині: на алюмінієвих сплавах на око не видно корозії аж поки цілі шматки відлітати не почнуть. Особливо якщо їх полірнути і пофарбувати. Взагалі від нового не відрізниш. А всередині тим часом буде трухля.
Не лякатимусь. Тому, щоSergN: ↑ 22.12.2021 16:55А сучасних автівок зі значним % алюмінієвих сплавів в кузові, а особливо - ходовці взагалі лякатимешся?
Але якщо ти купиш замість оригінала аналог ідентичний натуральному як особливо люблять місцеві бмв і ваговоди, то там всяке може бутиScoffer: ↑ 21.12.2021 17:52Підвіски з масс-маркетів робляться по складнішим технологіям: ядро з дюралі оковується пресом іншим більш стійким люмінієвим сплавом. Бутерброд. Ціна відповідна.
пан шукає оригінал но не маде ін чайна ? чи вже щось помінялось, і пан їздить на мерсі та робить сильно різкі вкиди в сторону бідніших німцівScoffer: ↑ 22.12.2021 17:09оригінала аналог ідентичний натуральному як особливо люблять місцеві бмв і ваговоди